MANOWAR

nedjelja, 19.03.2006.

Shell Shock


Sa prvog albuma Manowar-a pjesma Shell Shock još je jedna heavy metal pjesma, ovaj puta posvećena socijalnom stanju i pogledu kroz politička pitanja tog doba. Spominje se Uncle Sam, popularni sinonim za Ameriku. Opisuje se kako je Manowar pozvan u vojsku da ratuje u Saigonu u specijalnim postrojbama. Manowar ponekad zna koristiti i humor, ili se predstaviti kao cinik, te malo na humoristički način opisuje i svoje stanje nakon toga rata. „But if they tell you that I've lost my mind Baby it's not gone just a little hard to find“ – ako je i izgubio razum, ističe da zapravo nije izgubljen, nego je taj razum malo teže pronaći, govori ženama kojima se spreman otvoriti. Manowar izuzetno dobro shvaća postratno stanje – on je grubijan, ali samo naizgled; nutrina otkriva čovjeka koji možda i ne analizira mnogo stvari oko sebe, no bez obzira na to svijest mu je fascinirajuća i dolazi do vrlo točnih zaključaka. Manowar ovdje otkriva i jednu drugu stranu priče. Njegova poznata ludost – da li ona zbilja vuče korijene nekih članova benda sa političkom prošlosti. U pjesmi se primjeti utjecaj starih bendova na Manowar – dok je danas bend u nekim stvarima evoluirao (ne radi se o progresu), ova pjesma podsjeća kadkada na Rainbow ili Deep Purple. U albumu „Warriors of The World“ ti riffovi su npr. malko teži i himničniji. Kada se vrati u rodnu mu domovinu to pismo kojim se javlja svojim bližnjima, on vjeruje da će već biti mrtav u tome ratu, i cinički gleda na to. Ako se i vrati živ – vjeruje da će se vratiti uzdrman granatom „shell shocked“ – u bilo kome obliku, kao invalid, ili samo psihički uzdrman ratom, ali uzdrman. Kada ipak u pjesmi saznajemo da se Manowar vratio kući, za njega je vožnja autobilom neki drugi film u kojem kao da vozi tenk. „I know I'm home But I feel gone,gone, yeah gone“ – iako zna da je doma, on nije doma više u srcu, u razumu, u tome je cijela njegova priča. A sva ta priča ga ne čini nervoznim nego se smije svom čudnom putu. Jer sam rat je čudo – ubija se ne da bi se preživilo, nego zbog imaginarnih granica ili većih primitivizama. „The businessmen sat home Well I got shell shocked, whoa“ – biznismeni su sjedili kod kuće ili u svojim uredima dok je Manowor gubio razum na ratnom bojištu. Manowar pronalazi u sistemu rupe i nejasnoće, ipak ta nepravda ga ne ljuti koliko je žalosna. Shell Shock – jednostavno poslušajte ovu pjesmu koja će vas svojim jednostavnim ritmom i blagim heavy metal riffovima pridobiti!


I don't know
Well, there's no charge for the haircut
And the bullets come free
My Uncle Sam send a letter, said:
He's got a mission for me
Now I'm a ranger, not a stranger
And I live in Saigon
We've got a team of special forces
And we deliver napalm
But if they tell you that I've lost my mind
Baby it's not gone just a little hard to find
About the time this letter gets home
I'd be gone, gone, yeah gone
And if they tell you that I'm F.I.A.
Think a little less about me each day
'Cause if I ever get back
I'll be shell shocked, whoa
Shell shocked, yeah
Feels funny riding in my car
Used to drive a tank and shoot a B.A.R.
I know I'm home
But I feel gone,gone, yeah gone
Now it's over and the homeland's safe
Got a purple heart to show the world I'm brave
The businessmen sat home
Well I got shell shocked, whoa
Shell shocked, whoa
Shell shock
Shell shock
Shell shock

- 19:33 - Komentari (11) - Isprintaj - #

petak, 17.03.2006.

Pleasure Slave

Pjesma „Pleasure Slave“ je Manowar-ov prikaz sebe i svog stajališta u određenim stvarima prema ženama. Godina 1987. i album Kings Of Metal izdanje je u kojem se nalazi i ova često spominjana pjesma kod kritičara. Premda je pomalo šovinistička, odiše i enegrijom i seksualnim pristupom koji Manowar iskazuje. Za njega je žena moguća samo kao sredstvo zadovoljavanja, jer za drugo po njemu nije sposobna. No više od ovoga dominirajući Sabbathov riff i atmosfera o moći, dominacijom nad nekime govori ova pjesma. U tom sekusalnom aspektu robinja, koja će mu praktički jesti iz ruke za Manowar-a znači moć, kojom on hrani svoj ranjeni ego. No Manowar progovara malo i o toj ženi, koja je za njega sluškinja, robinja. Za nju kaže da prije nije imala života, i da se predala Manowar-u „Before Her Surrender She Had No Life“. „Her Only Sorrow Is For Women Who Live With Lies, She's Taken Off Her Disguise“ – po Manowar-u je jedina njezina žal za ženama koje žive u laži. Ona je razvratnica, nevjernica, koja željna samo da živi kao robot, zadovoljavajući samo svoje tjelesne potrebe. Manowar govori da je skinula svoju masku, jer život u kušnji za nju je bio laž, a razvratnost je ono što zaista želi. Zaboravljene moralne vrijednosti za nju ne postoje jer u njih ni ne vjeruje. Da li se Manowar zapravo cinički smije toj toliko povodljivoj razvratnici i iskorištava ju, kad više ništa drugo nema za izgubiti? Ili ostaje nepokolebljivi borac za moralna prava, a živeći kao razvratnik vara sebe, boreći se sa samim sobom; ostaje pitanje koje jedino on može odgovoriti.


Pleasure Slave

She Is Waiting To Kiss My Hand
But She Will Wait For My Command
My Chains And Collar Brought Her To Her Knees
She Now Is Free To Please

Woman Be My Slave
That's Your Reason To Live
Woman Be My Slave
The Greatest Gift I Can Give
Woman Be My Slave

Before Her Surrender She Had No Life
Now She's A Slave Not A Wife
Her Only Sorrow Is For Women Who Live With Lies
She's Taken Off Her Disguise

Woman Be My Slave
Chained Unto My Bed
Woman Be My Slave
Begging To Be Fed

Your Body Belongs To Me

Woman Come Here
Remove Your Garments
Kneel Before Me
Please Me

Woman Be My Slave
Chained Unto My Bed
Woman Be My Slave
Begging To Be Fed

I Want You Now

Woman Be My Slave

- 11:40 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 07.03.2006.

Warriors Of The World (United)



Himna jedinstva. Manowar-ov spot za ovu pjesmz se pretprošle godine vrtio čak i na komercijalnom MTV-u. Manowar suj bend jedinstva koji žele ujediniti svu metal glazbu, i iskorijeniti onu lažnu. I ova borba, je stvarna borba za Manowar. On je poput sanjara koji ide glavom na zid i ne vidi ga. Šta još najglasniji bned po Guinessu govore? Da je borba teška, ali je slatka je je to borba za pravdu. Oni vode rat, a rat se ne mora voditi samo na krvavom bojištu sa puškama, mačevima ili nečim trećim. Rat je i krv, i sex i znoj, i rat misli. Drevni Bog rata Mars, zasigurno bi se ponosio Manowar-ovim veličanjem borbe. Iskrenost je jedino što grubi sanjari Manowar-a mogu podnijeti, i zbog toga oni sviraju „iskreni metal“. Kao ratnici oni se kunu, da će se boriti, i nakraju umrijeti, bilo u borbi kao pobjednik kad dođe vrijeme ili kao poraženi, ali će se boriti. „Like thunder from the sky - sworn to fight and die“. Ovo je jedna od ponajvećih pjesama Manowar-a. Oni ne samo da sviraju svim srcem i misle ozbiljno (na što ih mnogi ismijavaju zbog teme), oni se bore da žive u svijetu u kojem kad si rođen odma umireš. „I call about and charge them all with a life that is a lie“. Utjecaj klasične glazbe je vrlo primjetan i veličanstveno ukomponiran. „Until then I will be strong, I will fight for all that is real Samo pravda može da zadovolji Manowar-a, koji nezna mirnim putem da govori svojim srcem. Warriors Of The World je pjesma sa posebnom energijom, ponosom srca, kakvu nema skoro nijedna pjesma koju ste čuli na MTV-u. Točka.




Here I see you stand from all around the world
Waiting in a line to hear the battle cry
All are gathered here, victory is near
The sound will fill the hall, bringing power to us all

We alone are fighting for metal that is true
We own the right to live the fight, we're here for all of you
Now swear the blood upon your steel will never dry
Stand and fight together beneath the battle sky

[Chorus:]
Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world
Like thunder from the sky - sworn to fight and die
We're warriors, warriors of the world

Many stand against us, but they will never win
We said we would return and here we are again
To bring them all destruction, suffering and pain
We are the hammer of the gods, we are thunder, wind and rain.

There they wait in fear with swords in feeble hands
With dreams to be a king, first one should be a man
I call about and charge them all with a life that is a lie
And in their final hour they shall confess before they die

[Repeat chorus]

If I should fall in battle, my brothers who fight by my side
Gather my horse and weapons, tell my family how I died
Until then I will be strong, I will fight for all that is real
All who stand in my way will die by steel

Brothers everywhere - raise your hands into the air
We're warriors, warriors of the world

[Repeat chorus to fade]

- 22:43 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O Manowaru..

Sponsored links




Sponsored links





Free Web Site Counters

Counter