MANOWAR

petak, 29.07.2005.

Ride The Dragon

Ride The Dragon (The Triumph Of Steel album) je klasicna Manowar-ova brza pjesma sa pomalo jednolicnim ritmovima. Ovo je imaginarna pripovijest o zmajevima. Prica pocinje opisivanjem imaginarnih situacija u kojima se spominju demonova krv i zmajeva vatra. Oni u bitci odlaze u nebo gdje se odvija krvoprolice. Manowar cuje pale heroje kako mu pjevaju kada cekaju njegovu smrt. Djelovanjem magije on ce ih sresti u zraku. No Manowar je za njih nevidljiv, ili mozda oni ne mogu vidjeti heroja koji se bori sa srcem za svoje ideale? Krece se bez zvuka i nitko ga ne mze vidjeti „I move without a sound they look but cannot Find me..“, no Manowar otkiva da se prikriva u borbi sa magijom, sa kojom ce svoje neprijatelje poslati u smrt. Magija je jedan od dopustenih mjera u borbi, za njega, ako zeli stici do cilja, do svoje pobjede. Jedini tko ce ga otkriti je njegov zmaj, sa kojim se nalazi na nebu. Manowar otkriva da je zaklet vatrom i magijom. Kada se u beskompromisnoj borbi bez postede upusta u opake obracune sa suparnicima, tada sam pakao vrije iz Manowar-ovih ociju, tolika je njegova zelja za osvetom i zadavanjem udaraca suparniku, koji ce osjetiti njegov bijes. „Hell is calling! We Cannot be denied fly to the bllackness Of the storm, we must die to reborn“ Manowar je u ovim trenucima izuzetno hrabar jer zeli u srce oluje u kojima da bi prezivio mora voditi bitku, bitku sa neprijateljima i svoju osobnu unutarnju bitku iz koje ce nakon borbe izaci preporoden. Da bi bio preporoden, bitke mora biti. Tajni talisman i skiveni znakovi su ono sto cine Manowar-a. On poziva sve da ga pozdrave jer dolazi sa vjetrom, poput samana se spusta sa zmajem na kojem leti. Vrata pakla kao da se otvaraju tada u toj sceni i Manowar propituje sebe i ostale misticnom dvojbom i temom koja nam je dana: vladati u paklu, ili sluziti u raju „Rule of Hell or serve in Heaven“. Prica je to da je covjeku dan izbor, kojim ce putem krenuti. Moze se izabrati oltar ili tron na koji ce se ici. Izbor je jednostavan, hoces li ostati na strani jednih ili drugih. Za oboje su ovi drugi pogresni. Sve zapovijedi i zakoni covjeka se zaboravljaju i ne priznavaju na bojom polju, nitko za njih ne mari kada se bori za zivot. Manowar je inteligentan jer poziva sve da kusaju voce znanja koje ce im pomoci da bolje promisle i prosuduju. „Now eat the fruit of Knowledge..“ i kako god da odlucili...dusa je uvijek puna osjecaja, vatre... sa kojom se salje poruka da se treba suociti, gurajuci dusu podalje u vatru. A hoce li ta vatra osjecaja progutati i odvesti covjeka na krivi put ili ce nauciti kako kontrolirano da zari svoj palmen mudrosti i da prosuduje na kojoj strani biti, stvar je u covjeku i njegovom ja.



Demon's blood and dragon fire, falling on my wings
Racing to the battle in the sky ancient Gods are
Calling me I hear them when they sing, of all the
Heroes who wait for me to die
Beneath a cloak of magic, I'll meet them in the air, I am
Invisible, I move without a sound they look but cannot
Find me, they think that I'm not there with a spell I
Send them crashing to the ground
Wait for me dragon, we'll meet in the sky
By fire and magic I am sworn. Hell is calling! We
Cannot be denied fly to the bllackness
Of the storm, we must die to reborn
I wear a sacred talisman, I make a secret sign
Now welcome me into this wicked wind, on
The journey of a shaman a dragon I must
Ride, the Gates of Hell are open! Let me in!!!
Rule of Hell or serve in Heaven
Choose an altar or a throne, all
Commandments and the laws of
Man disown. Now eat the fruit of
Knowledge, unto no one ye alone
Into the fire, with your soul!

- 02:11 - Komentari (13) - Isprintaj - #

petak, 15.07.2005.

Fast Taker

Fast Taker je prica o veseloj i neobuzdanoj Manowar-ovoj mladosti. Pjesma ja prava hard rock/heavy metal stvar. Manowar spominje majku kojoj je uvijek zadavao nevolje kao mladi, jer je oduvijek bio divlje naravi. Ova pjesma sadrzi mnoge metaforicke poredbe, i ne nalaze se u noj nikakav svijet magica i fantasy-a za razliku od mnogih. Iz pjesme se ocituje utjecaj ranih Sabbatha i Maidena. Prisjeca se Manowar mnogih stvari kao mladi outcast. Sebe naziva fast taker-om (nesto kao „brzi kradljivac“ jer nikad nista ne cega nego kad je sansa uvijek ju zgrabi, sto moze biti jedna vrlo poucna lekcija, jer zivot ne mazi.) Govori se da njemu ne smeta sto drugi govore njegovom ocu da se pomole za njega i njegovu neobuzdanu narav. Manowar-a u to vrijeme mladosti i ludosti nije za nista briga i zivi svojim ludim odmetnickim zivotom u kojem uziva. On kaze da je zivot za njega igra koju igra („Right here's where I'm staying Life's a game I play“), te on mnoge stvari koje mnogi tesko prozivljavaju ni ne gleda, jednostavno se na nista ne obazire. Saznaje se iz pjesme da Manowar prica o svom 16-godisnjem odraslom svjetonazoru. (Slicno kao Iron Maiden-ov hit Running Free – „Just sixteen, a pickup truck, out of money, out of love..“) Manowa je vec tada sebe smatrao kao dovoljno odvaznim i smjelim za uzbudljivi put oko svijeta („Old enough For a trip around the world“). Osim sto govori o moci glazbe za koju se bori, takoder pjeva i o prvim provodima sa zenskim rodom. U ponovljenim stihovima Manowar drugi puta izrazava da je zivot igra koju igra i za mir.



Mama is having troubles,
It always comes from me
Your daddy said that drink is
Is not yours for the free
They tell you I'm a loser
'Cause I like see 'em breed
But truth is in the mirror
Is one thing never seen
I sing Yeah
Long time ago
You tried to tell me, son
People tried to hold on
I said no no, no no
No, I don't mind them saying
That you should be praying
For me, fast taker
Right here's where I'm staying
Life's a game I play
For keeps, fast taker, fast taker, fast taker
Take it away
Only sixteen
For more than not a girl
Old enough
For a trip around the world
Pick you up on Friday
When daddy goes to sleep
Bring you back on Sunday
When he's watching "Merry Granma" on T.V.
Oh yeah, he won't see me
Now do it right with music
Then you learn how to abuse it
All night, fast taker
Right here's where I'm staying
Life's a game I play
For peace, fast taker, fast taker, fast taker
Take it away
Mama is having troubles,
It always comes from me
Your daddy said that drink is
Is not yours for the free
They tell you I'm a loser
'Cause I like see 'em breed
But truth is in the mirror
Is one thing never seen
A long time ago
You tried to tell me son
People tried to hold on
I said no no, no no
No I don't mind them saying
That you should be praying
For me, fast taker
Right here's where I'm staying
Life's a game I play
For keeps, fast taker, fast taker, fast taker
Take it away

- 19:20 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 09.07.2005.

Pjesme za download

Evo od danas mozete i svaki dan si skidati pjesme Manowar-a koje ce stalno tu stajati u lijevom izborniku. Ako se neka pjesma ne moze skinuti to znaci da trebate pokusati za sat vremena ili poslije jer buduci da to nije besplatan hosting ne moze se stalno ni skidati (znaci da je netko prije vas skidao. Imamo tu vrhunsku izvedbu "Nessum Dorme" koju preporucam da skinu i oni koji ne vole metal, da cuju odlicnu glazbu u jednoj klasicnoj obradi. Takoder pjesma sa prvog Manowar-ovog albuma i jedna od prvih himni; jednostavno nazvana Manowar - ovdje ju mozete skinuti. Tu su i neizostavne Metal Warriors poznata po recenici "Heavy metal - or no metal and all, whimps and pozers, leave the hall", te vec prije stavljene Courage (Francuska verzija) i obrada od Power Shymphony-a - Blood Of My Enemies. Za kraj se tu nalazi i jedna pjesma koja nije Manowar-ova; a buduci da je ovo blog i o meni odlucio sam ju staviti. To je pjesma najveceg i ponajboljeg Krscanskog (thrash) metal benda, Deliverance-a, o kojima ce vise biti rijeci neki drugi puta. Da ne misle ljudi da je metal povezan sa sotonom :-) Nisam stavljao nikakve svoje favorite od pjesmama vec neke koje su sudjelovale u obiljezavanju smjerica Manowar-a. (I da, mozda cete primjetiti da su sve pjesme ispod 5MB pa ih mozete relativno brzo skinuti a uzrok tome je sto na taj besplatni hosting ne ide vise uploada na file.) Uzivajte i pozdrav!

- 15:55 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 01.07.2005.

Gates of Valhalla

Gates Of Valhalla, pjesma sa progresivnog Into Glory Ride albuma. Pjesma je dugacka i prepuna soliranja sto na vokalu, sto na gitarama. Mnogo textura i solaza, te zahtjevnih vokalnih izvedbi. Ova pjesma je prica o putovanju nakon bitke pred ulaz Valhale, kamo odlaze ratnici koji casno umru u borbi. Prava ratna himna, podsjeca na Battle Hymns. („I scream the final battle cry“) Najprije se Manowar obraca slusatelju govoreci mu na koje mjesto ide u kojem ga cekaju drevni Bogovi, te ce ga prema legendi sa zagrljajem Valhalla primiti. Prica se o velikom mjestu na kojem su se odvijala krvava bitka. Na obali se opisuje kako su se Vikinzi bodrili prije puta u borbu nakon koje ce zavrsiti u toj obecanoj zemlji Vikinga, nakon smrti. Hladan vjetar pred vratima Valhalle kada Manowar ulazi. Pokraj njega je Odin, i vjecna vojska poginulih sada su na nebu. Manowar prica kako sa sjekirom podignutom u nebo hrabri sebe i dobiva snagu da sa srcem cuva vrata i sve iza njih. On je taj cuvar tajni, cuvar Valhalle, koji govori svojim srcem. Njegovu velicanju nema kraja, uz sjekiru tu je uvijek i njegov mac. Manowar otkriva da je zaklet Odinu njegovom svetom krvlju. Manowar zeli biti zagrljen u Valhalli, to je njegov Raj, samo za to se bori u ovome zivotu smrtika cije tijelo nosi. Kada Manowar gleda u Valhallu gleda je sa strascu ljubavnika i umom pobjednika koji jedino gleda nepomicno u taj svoj cilj. Kada ugleda Valhallu on vidi kraljevstvo svih kraljeva, knjige caranja i magicne prstene, beskonacno znanje i vrijeme. To on vidi kada jurisa u krvavoj borbi (koja moze biti i krvava borba svakidasnjice) po (svoju) pobjedu.


Valhalla the gods await me
Open wide thy gates embrace me.
Great hall of the battle slain
With sword in hand.
All those who stand on shore
Raise high your hands to bid a last
farewell to the Viking land.
Death's chilling wind blows through my hair
I'm now immortal, I am there
I take my place by Odin's side
Eternal army in the sky.
I point my hatchet to the wind
I guard the gates and all within
Hear my sword sing, as I ride across the sky
Sworn by the sacred blood of Odin onward ride.
Valhalla the gods await me
Open wide thy gates embrace me.
Great hall of the battle slain
With sword in hand.
Behold the kingdom of the kings
Books of spells and magic rings
Endless knowledge, endless time
I scream the final battle cry.



JOEY DEMAIO dijelovi intervjua (1983 METAL FORCES MAGAZINE)

”Just what is Heavy Metal? The word HEAVY means something that weighs a lot and is difficult to pick up, and METAL is a substance such as iron or aluminium. A ship is HEAVY and is made of METAL, but that just cruises along in its own time, crushing all that gets in its way, and that's what MANOWAR is about. “

Whose idea was it to sign your new recording deal in blood (INTO GLORY RIDE album)?
"That was my idea, I just felt we should show the people that we were prepared to give a little blood to the cause of Heavy Metal."

So making it big in England is your main goal then?
"Oh yes, definitely. To us England is Heavy Metal. The English audiences are the most critical. If we can't make it in England, then it's not really worth carrying on."

What's the music scene like in the U.S. at the moment?
"Pure shit! When I say shit, I don't mean the kids, I'm referring to the fuckin' people that run the business - they just don't understand what the HM fan wants. That's why we are on a campaign to wipe out all False Metal."

Just exactly what bands do you class as "False Metal?"
"I don't have to name bands, we would be here all night if I just began to. You know who I mean."

What are your own musical influences?
"I haven't got any. I listen to a lot of classical music, but I'm not really influenced by it."

What about favourite bands?
"MOUNTAIN... CREAM... BLACK SABBATH ..."


- 16:34 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O Manowaru..

Sponsored links




Sponsored links





Free Web Site Counters

Counter