MANOWAR

srijeda, 25.05.2005.

POKLON: Za brze internet veze

Danas imam poklon za sve Vas. To su 2 Manowar-ove pjesme za slusati. Ove pjesme staviti cu i u box sastrane tako da ce uvijek biti tu za sve neupucene u Manowar. Radi se o Francuskoj verziji pjesme "Courage"; koju su Manowar kao jedini internacionalni i interjezicni bend posvetili Francuskim fanovima kao zahvalu za podrsku sve ove godine. Druga pjesma je obrada Manowar-ove "Blood Of My Enemies" od strane Power Symphony-a. Ovo je takoder jedna od najboljih obrada koju sam cuo; te svakako preporucujem da poslusate ako niste (takoder kao i Courage), i cujete prekrasni zenski andeoski glas tamnijeg tona kako u velikom stilu pjeva Blood Of My Enemies. Ovo su linkovi za slusanje:


KLIKNI

Ovo su linkovi i za download (ove gore nemojte downloadati jer ce vam nesto drugo skinuti), no problem sa skidanjem je taj sto se svaki puta kada se skine 5MB ne moze vise ulaziti na site 1h. Inace bi se trebala pjesma skinuti za 15, 20min sa obicnim 56k modemom.

Linkovi za download:

Manowar - Courage (French Version)

Power Symphony - Blood Of My Enemies (Manowar cover)
No pokusajte skidati, jer na te stranice nitko ne ide buduci da nisu prijavljene i nema nista na njima.
Ako uspijem naci besplatni hosting gdje je rijesen ovaj problem, stavit cu pjesme za download tamo.
Pozdrav!

- 14:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #

subota, 14.05.2005.

(INSTRUMENTAL) Sting Of The Bumblebee, William's Tale

Pjesma Sting Of The Bumblebee dolazi sa Kings of Metal albuma i prvoklasna je instrumentalna izvedba. Instrmentalna – u prijevodu sa bilo kojim instrumentima; bez vokala. Cak i oni zagrizeni anti-metalci ce osjetiti vibru soliranja jednostavnosti i ne-kompleksnosti izmjene ritmova ove pjesme (jer to valjda jedino kod glazbe mogu osjetiti, kad je jednostavna). Na Hrvatski bi ovo preveli kao 'Bumbarov Ubod'; cover pjesma koju je takoder na svoj nacin izveo i recimo Maksim Mrvica; pod imenom Bumbarov Let. Fascinira umijece sviranja gitare; za to rijeci ne govore dovoljno; to treba i cuti a i vidjeti. William's Tale je takoder instrumentalna izvedba, posveta povijesnom dogadaju za kojeg postoji i klasicno djelo; koje su Manowar u albumu Battle Hymns obradili. William's Tale je Manowar-ov dokaz zaludenoscu povijesti; pogotovo borbama. Zbog svoje simplificirane izvedbe (koje takoder treba znati izvesti na gitari) u odnosu na klasicu sa vise instrumenata; kritika je nakon tog prvog albuma cuvsi tu pjesmu bend proglasila kao salu.

- 23:06 - Komentari (9) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2005.

Army of Immortals

Sa Hail To England albuma je pjesma Army Of The Immortals. Ukoliko pogledate lyricse i znate otprilike albume Manowar-a i njihove stavove shvatit ce te da je ova pjesma na neki nacin posveta Manowar-a svojim fanovima. Prvi album, Battle Hymns se spominje kao taj kojime su oni ostavili svoj prvi znak, jos u 80-ima koji su pak njihovi fanovi culi. Culi i prihvatili, zato se spominje da su dosli na njihovu stranu. «..You came to our side..» Slusatelja se obavjestava da je cuo (ili imao sanse cuti) iskreni (true) metal. Taj glazbeni pravac koji Manowar forsiraju je u okvirima stadnardnih heavy metal bendova, no sa naglaskom na tu iskrenost prema metal glazbi, svojim razmisljanjima i stavovima, iskrenost prema svijetu u opce. Ono cime Manowar dominira i postize efekt je snazan odjek njegove poruke. Poruka je snazna i izravna, kadkada zvuci i malo grubo; no izmedu redaka se krije golema simbolika ili poruka koja se moze prenositi na nesto drugo, na koju samo malo treba otvoriti oci. Manowar konkretno govore svojim sljedbenicima da su takoder njihove poruke mogli cuti u Into Glory Ride albumu. Pridobivsi svoje sljedbenike Manowar pise ovu pjesmu kao znak zahvalnosti – jer su Manowar-ovi fanovi stali uz njih, na njihovim pocecima su osjetili moc njihovog izrazavanja; a one pozere, koji sviraju bez srca (jer samo govor i rad sa srcem donosi konacan uspjeh, srce je predodredeno da uspije ako se pokaze) , za njih ionako nikad nitko nije mario. (Navedite mi jedan ozbiljan false bend koji skuplja rulju svih generacija na stadionskim koncertima – nema ih). Ti fanovi su uz Manowar bili u njihovim teskim trenucima, pogotovo na pocecima njihove karijere – zato prikazuju put njihovih fanova do samog Manowara, trnovit put na pocecima – «You wait in the rain-you walk Through the snow». Manowar izricu svoju privrzenost fanovima iskreno govoreci poput dajemo vam svoju krv (we give you our blood). I ti clanovi Manowara zele da njihovi fanovi znaju da u njihovim ocima, za njih ti fanovi ce uvijek biti besmrtni, i do kraja tjelesnog zivota ce se sjecati svih susreta sa njima; dok u njihovim srcima ce uvijek i zivjeti, makar kao uspomene u sljedbi te nepobjedivosti kojom je zracio Manowar. Govori se konkretno, kako su citali pisma fanova, i culi njihove pozive za dolazak. Isticu oept da imaju hrabrost i zelju svirati najglasniju glazbu koju oni vole – Manowar je danas znamo najglasniji bend po Guinessovoj knjizi rekorda, pri cemu je kod rusenja svjetskog rekorda menadzer Manowar-a skoro zavsio u zatvoru. I opet Manowar zahvaljuju i obecavaju da ce zauvijek negdje za njih zivjeti ti fanovi, te da njih nema, mozda ne bi bilo ni Manowara, jer su oni iznova rodeni od te vjere koju im fanovi pruzaju, i taj metal ih toliko cini snaznim, kako kazu. «..we were Born from your belief..» a ujedno i ti lijepi stihovi «In our eyes you immortal In our hearts you'll live forever» su ujedno i stihovi koji ce Manowaro-ovi fanovi sa jednakim srcem pjevati njima na nekom koncertu.


Battle hymmns did sound the call.
You came to our side.
You heard true metal-into glory
Ride.

You stood beside us the false ones
Cried.-Your love is judgment.
You gave us life.

You wait in the rain-you walk
Through the snow.We give you
Our blood.We want you to know.
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forever-
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forever.

We have read your letters-
We have heard your call.
We were brought together-
Cause we've got the balls-
To play the loudest metal.
So hard and so wild and mean.-
You'll live forever we were
Born from your belief.

Metal makes us strong
Together we belong forever-
Here's your song we want you to
Know
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forever-
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forevermore.

Metal makes us strong
Together we belong forever-
Here's your song we want you to
Know
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forever-
In our eyes you immortal-
In our hearts you'll live forevermore.

- 20:32 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< svibanj, 2005 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
O Manowaru..

Sponsored links




Sponsored links





Free Web Site Counters

Counter