Subkulturni Fanzin,
Underground
portal... o
Slobodi, Individualizmu, Avanturi... izmenjenim stanjima na svest...


.: uPhoto :.
Vidi veliku sliku/ See full size >>
HEROJ
Srdja Aleksić - Trebinje
1966 -1993

.................photo by maniac

See All uPhoto >>
Pošalji svoj uPhoto >>



look for:


mozilla
by Laff







Corax logo..................

18. okt. '10…….....see full-->






MIOMIR GRUJIĆ - FLEKA

“Humans against killing…
sounds like
junkies against dope”


fleka FLEKE od fotografija, tekstova, video i audio materijala.. `Ljudi su ovde na loš način odlučili da prevaziđu postojeće raspoloženje i opšte okolnosti kroz pasivnost. To će pre ili posle biti prepoznato kao pogrešan način, metod...pristup.`

spiker FLEKA Mp3

- ŠIŠMIŠ RADIO 1.
- ŠIŠMIŠ RADIO 2.
- LIVE U BOŽIDARCU
- PSIHONOŠA





Katalog -->
- MANIAC DiVX FILMOVI -
razmena - exchange



Organic Grooves
ORGANIC GROOVES
Compiled & Mix By DJ LAFF
Maniac Records (2004)
___________________ Ded City
DEAD CITY RADIO
Compiled & Mix By DJ LAFF Maniac Records (2004)
....



Screaming Jay Hawkins
___________________

"Bez prisustva muzike, vreme bi bilo dugačka lista dosadnih obaveza i rokova za plaćanje."

ZAPPA ___________________

"Sloboda je ne moguca bez slobodnog vremena."

PUŠKIN


Maniac Shop

| Maniac Shop | Underground On - Line | Sex | Drugs | Rock'n'Roll | Film | Politics | Maniac Music | Concerts | Maniac Links | Games | Kolumna | Bekanismi | Dijabolik | Maniac Photo | Bez Dlake na jeziku | New Report |


31.03.2007., subota

Mountains High

Živabiljkabass

(Karlsruhe) - …mislim da je song prilicno interesantan, e pa sad ko voli elektronsku balkansku muziku, taj ce se radovati...

Download: Mountains High mp3(3.19 Mb)

posted and author: Živabiljkabass

- 20:59 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

29.03.2007., četvrtak

Gde ste pankeri!?

radost evrope

Priveo sam kraju Pank Almanah, knjigu koju sam priredio u cast 30-togodisnjice nastanka punk pokreta. Ovde cu Vam dati na uvid jedan delic knjige u kome se opisuje prapocetak novog talasa u Beogradu.

Na prelazu izmedju sedamdesetih I osamdesetih godina, proslog veka (kako to gordo zvuci), u Beogradu je na muzickoj sceni vladalo poprilicno mrtvilo. Grupe I solisti kao sto su: Generacija 5, YU-grupa, Suncokret, Srdjan Marjanovic, Hajduk Stanko I jataci, su bile vedete tadasnjeg vremena. Istina da su pokusavali da izgledaju drugacije od modela koje je nametalo tadasnje socijalisticko uredjenje ali u onome sto su oni tada nazivali rokenrolom nije bilo ni naznaka bunta. Tekstovi pesama su bili posveceni ovcama, livadama, plavim ocima, silascima u dragstor po cigarete itd. Tu I tamo poneki santimetar kose preko uveta ili brada od petnaestak dana bio je njihov ceo doprinos popularizaciji neke nove socijalne culture. Hrabri buntovnici iz sezdesetih Siluete, Elipse, Crni Biseri nisu imali dostojne naslednike u etabliranoj “deci cveca” iz dobrostojecih porodica. Tu naravno izostavljam POP-Masinu koja je zaista odudarala I izgledom I stavovima. Robert Nemecek je ziveo u mojoj zgradi I ja sam ga kao pionir u kratkim pantalonama posmatrao kao svetsko cudo. Vezbali su u podrumu zgrade I stvarali nesnosnu buku koja mi je bila interesantnija od tada sveprisutnih melodicnih koracnica.

U to vreme, lagano je od uveta do uveta, sistemom pokvarenih telefona, pocela da kruzi prica da se na obe, beogradske, radio stanice pusta neka druga vrsta muzike od do tada uobicajene. Mi, malo drugaciji, tada smo slusali Deep Purple, Rolling Stones I neizbezne The Beatles. Ja licno sam slusao samo pocetne rifove pesama I eventualno prvu strofu I zurno sam prebacivao iglu gramofona na sledecu pesmu u trenutku kada su nailazile obavezne I neizbezne solo deonice. Bili su mi dosadni. Tada smo nekako svi u drustvu, pored skole, obavezno, bili upisani od strane matoraca I u muzicku skolu. Od potencijalnih pijanista, harmonikasa, klarinetista, ubrzo smo se pojavom prvih gitara u Robnoj Kuci Beograd, preorijentisali na taj instrument. “Crni Leptir” je odjekivao po kraju.

Nikola Karaklajic je u svojoj emisiji “Vece uz radio” poceo da pusta pank. Nedugo za njim I Sloba Konjovic na Studiju B. Zbog Vibracija I Parade Albuma smo se zakucavali pred radio-aparatom, uradivsi pre toga sve domace zadatke, da nam slucajno ne bi bilo uskraceno slusanje tih emisija utorkom I cetvrtkom. Dzubox je uz Politikin Zabavnik bio novina koja se redovno kupovala I cuvala (po broju, kao u biblioteci) Sa velikom paznjom su se citali izvestaji iz Londona od Sase Stojanovica aka Punkerton-a. Imena poput Sex Pistolsa, Buzzcoksa, The Clash, su polako postala deo nezaobilaznog interesovanja. Poceli smo prvo pojedinacno a potom masovno da porucujemo ploce iz inostranstva, koje su nam donosili matorci sa sluzbenih putovanja. Sloba je imao svoje kanale za snabdevanje plocama a I svako ko je dobio nesto novo, “od preko”, mu je odnosio na slusanje. Moja prva pank ploca koju sam dobio je naravno “Never Mind the Bollocks” I doneo mi je otac iz Londona.

Prve ploce koje sam kupio u Beogradu u Jugotonovoj prodavnici su bile “No more herous”-The Stranglers I album Vibrators-a. Za Strenglerse se cekao red I pustali su jednog po jednog kupca u radnju.

Da se vratim malo unazad.

Tih godina je u Beogradu otvoren prvi I pravi kafic. “Zlatni papagaj”. Tu su visili sminkeri sa svojim italijankama I u “lacosta” majicama. Oni su slusali disko muziku I lozili se na Travoltu iz filma “Groznica subotnje veceri”. Bilo je vazno videti I biti vidjen, kao uostalom I danas.

Tu u blizini, na platou Filozofskog fakulteta, skupljala se “intelektualna elita” cupavaca koji su svojim nosevima parali nebo. Imali su I svoju diskoteku gde su mogli u terminu od sedam do jedanaest da masu kosama uz njima drage hitove sezdesetih I sedamdesetih godina.

Kafane su tih godina po gradu radile do deset, kada su se zajedno kucama razilazili sabani iz “Romoteke” sa kalisa, ekipica iz Papagaja I cupavci iz podruma “Efa”.

Tu negde tih dana se po gradu stidljivo pojavila I prva ekipa pankera, koja se u pocetku skrivala po parkovima I podzemnim prolazima.

Prva poznata mesta okupljanja beogradskih pankera bila su: Dragstor u Nusicevoj, Sava Kranj, podzemni prolaz na Terazijama. Nesto kasnije, parkic kod hotela Moskva, zatim park kod Cetnika.
Pank muzika je pustana u petnaestominutnim blokovima na “matine”-u u Cepelinu I ponekada na “Efu”. Tada bi neki cudni klinci, odskakali pogo medju sablaznjenim diskofilima I sabanima, I pokupivsi svoje ploce nestajali u mraku beogradskih ulica.

Posted by Dule Glavonja Nedeljkovic

Maniac sa zadovoljstvom objavljuje post koji nam je Dule poslao i skreće pažnju na novootvoreni blog :: http://dulenedeljkovic.blog.hr/ ::


Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com
click

- 20:51 - Komentari (10) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

28.03.2007., srijeda

californication

long beach...laguna beach...los angeles...santa monica...

long beach...laguna beach...los angeles...santa monica... long beach...laguna beach...los angeles...santa monica...

…to su bile moje destinacije ovog puta u kaliforniji....california? ah, iako je 4 ekonomija na svetu ima mnogo white trash-a tj. siromasnih.. pogotovu u long beachu...imam utisak da je taj grad popusio pricu zrenjanina.. blizu je los angeles...blizu je i san diego pa on jadan ostao usamljen i nesrecan i besparica iako se to na prvi pogled ne moze videti.. ....uzasno velike porcije hrane.. zgadi ti se dok ista dolazi...nema veze kako je servirano... dobro dobro urbaniji delovi kalifornije tipa laguna beach, la hoja, del mar, santa monica ..e tu sve vrvi od bogatstva, lepotinje plaza i manjih porcija (zdrave) hrane..debelih? ma kakvi, ne smeju se tu ni pojaviti..valjda od blama ili neimanja novca...tu se moze ziveti ako si bogato udata ...pa sad muz radi a ti setas nokte, decu, psa i oblizas radnje...mozda se bavis i slikanjem... sve su zene istog kalupa..plavusice...silikoni...ne znam samo kako uspevaju da toliko lice jedna na drugu bas-bas.

long beach...laguna beach...los angeles...santa monica... long beach...laguna beach...los angeles...santa monica...

...los angeles? e pa bila je nedelja da, sad ova i u 6 pm vec nije bilo sveta a do tada se moglo videti samo setanje sezdesetgodisnjaka sa dvadesetogodisnjim azijatkinjama.. da..da na chuvenom rodeu..jadno je to za gledanje..hm mislila sam da je la uvek guzva...svakako ostavio je bolji utisak nego pre dve godine..tu smo popili picence u skupolikom baru tj lobiju hotela gde su nam ponosni radnici istog rekli da je bas tu za tim sankom gde sedimo snimljena scena iz filma "zgodna zena"...posle dosadnjikavog i besprekorno cistog la-ja i pojedenog cheese cake-a i kupljenog znate vec cega u victoria`s secret palimo (3 sata pred polazak nazad) u santa monicu gde suprotno od la-ja sve vrca od energije.. radnje rade..brdo ljudi...umetnici sviraju na ulici......kupila cak od jedne i cd za 5 bucks...riba je strasna...zove se clare means..pa sad ko voli tracy chapman, fionu apple, suzanne vega neka izvoli naci je na myspace bas je imala sjajan performans..tu na cosku smo pojeli palacinku umazanu kremom i back to reality...

Photo gallery: long beach...laguna beach...los angeles...santa monica... -->

Posted and photo Dragana Došen

- 07:15 - Komentari (12) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

MERILIN MENSON 20. JUNA U LJUBLJANI

Image Hosted by ImageShack.us

LJUBLJANA, 27. marta - Kontroverzni americki roker Marilyn Manson, ciji je nastup pre par godina u Hrvatskoj izazvao ostre reakcije konzervativnih i verskih krugova, gostovace 20. juna na Krizankama u Ljubljani, u okviru evropske turneje na kojoj predstavlja novi album “Eat Me, Drink Me”.

Menson, koji sam za sebe kaze da je “Atihrist superstar”, poznat je kao jedan od najkontroverznijih izvodjaca danasnjice, a obozavaoci su ga prozvali “jahacem apokalipse” i “krstaskim ratnikom za slobodu govora”.

- 07:00 - Komentari (7) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

24.03.2007., subota

Jebi ga, ovo nas sad prekida.

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com

Maskirni daje interview za HRT. g l e d a j

- 02:12 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

23.03.2007., petak

Peščanik u ZZvonu

Teorija dobrog nacionalizma.

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com

PEŠČANIK 23.03.2007. download

- 00:36 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

20.03.2007., utorak

Sastav Nove Vlade*

Drugi pišu: Biljana Srbljanović – blog b92

*work in progress ili onako kako se večeras večera

Biljana Srbljanović

premijer Koštunica
potpredsednik Dušan Petrović
ekonomija Dinkić
finansije Djelić
policija Šutanovac
kultura Bradić
energetika Milosavljević

A najlepše vam poklanjam za kraj:

ministar pravde tužne države Srbije, čukač trafika, poverenik atentatora, poslodavac prijatelja sa falsifikovanim diplomama pravnih fakulteta

D R A G A N J O Č I Ć

mazeltov!

- 22:57 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Holivud hoće rimejk"Klopke"

Na adresu filmske kuće Baš Čelik, producenta filma Klopka Srdana Golubovića, stigle su zvanične ponude dve američke producentske kompanije za otkup prava za snimanje američke verzije ovog filma.
Procenjuje se da bi budžet američke verzije filma mogao biti između 15 i 20 miliona dolara, što bi podrazumevalo učešće poznatih glumačkih imena.
Baš Čelik će da ustupi prava na period od 18 meseci za početak realizacije američke verzije filma.
Od početka distribucije film Klopka u Srbiji je videlo 34.000 gledalaca, saopštio je distributer Tuck.



Photo gallery:

The TRAP - KLOPKA
WIM WENDERS na snimanju filma "KLOPKA" u Beogradu
Film KLOPKA-Poslednja klapa

- 22:00 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Nešto novo – FASHION

Loreal fashion week ove nedelje u Torontu Loreal fashion week ove nedelje u Torontu

(Toronto) loreal fashion week se desava ove nedelje u torontu..z dobila dve vip propusnice pa smo se malo i sladile...dobile smo jedan elle magazin plus program, plus smo mogle da se natovarimo ziletima quatro koliko smo htele... dovoljno nam je nekoliko...sto muskih sto zenskih...ke-ke.....moglo se uzeti na svakom cosetu...delili su i cokoladice a bogami se mogao uraditi i manikir.. a i ofarbati kosa....
vise mi se svidja mesto gde se organizuje prolecni nego jesenji fashion week...ovo vec lici na evropski venue..smesten blizu jezera...sve je bilo shiny happy dok na mene nije naletela cica i prosula pola sampanjca ...nije mi se smeshio after party jer sam smrdela na alkohol...tja, cica se nije ni izvinila...i tako ne dozvoljavajuci si neraspolozenje vratila sam se prijateljicama i mazala sebi sir i dzem od smokvi.. alkohol nam nije dobro dosao.. bojale smo se da ne zaspimo... to uvek radim kad popijem dva gutljaja istog.. zato pazim sta radim i gde pijem moja dva sledovanja mi kapi...

Loreal fashion week ove nedelje u Torontu Loreal fashion week ove nedelje u Torontu

jedan kinescic dizajner andytheanh je razbio reviju za buyere... bio je odlican za kupovinu... kupila bih sve... ali previse safe za dizajnera, za artistu... nekako ne volim kada mi se sve bas svidja...znaci da je sve vrlo nosivo i vrlo u trendu.. tja nista lakse od toga dizajnirati.... i mojoj dusi bi bilo milo kada bi moje kreacije nosila BJORK pa stoga ziveo zoran dobric! ...jedva cettkam njegov show u petak..
dok sam se muvala po vip lozama predlozi mi chandra (devojka radi za club monaco) da li bih pristala da im pomognem u petak ...dakle it`s official radim u petak! oket idem sutra ranije da vidim po milioniti put sta se desava iza kulisa... ajoj odmah se setim proslog proleca i prosle modne revije kada mi je receno 5 minuta pre pocetka da ja otavaram istu...ajmeeee..180 cm plus stikle od 10cm first time! ?? sto rece jedan moj ortak if u fall it`s a long way down... uspela sam da ne padnem ali sam se zesce natreptala i to se zesce vidi.. kiki bilo je bas fun za gledati taj trepteraj.. kazu mi sinoc dobices gift bag (za rad u petak)....u jeeeeee...ziveo gift bag i modna ne-revolucija!...e tja....

Photo gallery: Loreal fashion week ove nedelje u Torontu

Posted and photo by Dragana Došen

- 05:08 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

19.03.2007., ponedjeljak

Cat has a bad trip on LSD

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com

Cat has a bad trip on LSD

- 23:38 - Komentari (0) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

18.03.2007., nedjelja

RASCEP in Museum of Modern Art

New York – Vancouver - Zrenjanin

rascep immigrant

U okviru filmske manifestacije "Canadian Front" juce je u Muzeju moderne umetnosti u New Yorku premijerno prikazan film "Immigrant" mladog vankuverskog rezisera Bojana Bodruzica. Ono sto je za nasu malu manijakalnu zajednicu interesantno je da se u filmu, u kojem inace nema filmske muzike kao takve, moze u celini cuti numera Mala Kenya, sa Rascepovog prvenca Act Out.
Tako je Rascep, nekim cudnim putevima stigao do MOMA -e.

Immigrant
2006. Canada/Bosnia. Written, directed, and photographed by Bojan Bodruzic. With Emily R. Laue, Bojan Markovic, Jovan Milojevic. Two Balkan immigrants in Vancouver adapt to a life in exile. One is a young filmmaker who returns with his Canadian girlfriend to Dubrovnik and Sarajevo, where cultural differences strain their relationship. The other is a widower who cannot rid himself of his memories of Bosnia. Bodruzic divides his two parallel narratives into nine quietly compelling chapters.

Posted by Jazza


- 06:09 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

16.03.2007., petak

Promocija fotomonografije…

Tibora Raca – ROCKGRAPH SELVZIN

anton dejana

Zrenjanin, Zeleno Zvono, 21 mart u 21h

tibi

+GOSTI+COCTAIL+Dj+LIVE+VIDEO SPOT…

- 12:33 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

14.03.2007., srijeda

Road fest – velika prevara ili...

Ovaj prvi je Režija

Da ne trošimo mastilo kada je Kojot sve lepo napisao..

Majkl Lang: Nemam nikakve veze sa "Roud fest"-om

Režija: To je još jedan napad na „Road fest“

Đoka Kojot spiker >>:

Đoka: U Beogradu u Medija centru ste rekli da je konferencija (sa Majkl Lengom) održana u Zrenjaninu, to si ti rekao?

Režija: Da.

Đoka: A gde u Zrenjaninu?

Režija: Pazi generalno ili su bili u kancelarijama našim na Bagljašu, onim starim ili su ono bili negde u gradu …--> (Mp3 -1.4 Mb)

- 21:18 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

12.03.2007., ponedjeljak

12 Mart...

Zoran

- 23:14 - Komentari (4) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

09.03.2007., petak

PETAK UVEČE

PETAK UVEČE
See full size -->

Photo Jela

- 22:42 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

U REX-u...

... concert grupe ICONOCLAST

ICONOCLAST

Beograd, utorak, 13. mart, 20h, upad 300 din.

Njujorški duet, heroji ranih Ring Ring godina, posle deset godina ponovo nastupaju u Beogradu. Grupa Iconoclast je svoje poklonike stekla sredinom 90tih, jednostavnom, alternativnom rock svirkom, dobro izbrušenom u njujorškim klubovima. Tipična za njujorški zvuk, ali sa osobenošću koja ih izdvaja, njihova muzika je naročito našla vernu publiku u Evropi, gde njujorška mešavina alternativnog rocka sa jazzom i free svirkom dobro prolazi. Zvuk violine u takvoj postavi nije uobičajen, ali kod Iconoclasta on ima ravnopravno mesto zajedno sa vokalima, saksofonom, klavijaturama, udaraljkama i elektronikom.

ICONOCLAST

Iconoclast su, kao prva američka grupa, nastupili na Ring Ring festivalu maja 1997. godine i u žestokoj konkurenciji sa Ground Zero, Altered States, Kowald/Bauer/Sommer triom nisu zaostali. Slušajući njihov koncert, ne možete verovati da je u pitanju samo dvoje muzičara ispred vas: Julie Joslyn (alt saksofon, elektonika, violine, glas) i Leo Ciesa (bubnjevi, perkusije, klavijature, oktapad, glas). Uostalom, treba ih videti - deo svog uspeha duguju i osobenom scenskom izvođenju.
Ovaj koncert je odlična najava nastupajućeg Ring Ring festivala, koji ce biti održan u Beogradu 13 - 17. maja.

- 22:21 - Komentari (2) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

06.03.2007., utorak

S E N Z A C I O N A L N O

U Belom Blatu kraj Zrenjanina pronadjeni ostatci LJUDI RIBA. Ovi fosili potvrdjuju teoriju da smo postali od vodozemaca. Preliminarna ispitivanja kažu da je šaran uspeo da mutira tokom vekova.

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com <<< Klik Uvećaj.

- 23:15 - Komentari (15) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

LAV END ADER KRAJMS

Ljubav i drugi zločini - film by Stefan Arsenijević

LAV END ADER KRAJMS LAV END ADER KRAJMS

Vuk Kostić i Volker Schäefer - Production Designer, ispred Bucine palačinkarnice na NBG.

.............Volker Schäfer Ljubav i drugi zločini
photo maniac

DRUGI PIŠU:

Volker Schäefer: AMATER SVETSKOG GLASA

Volker Schäefer Volker Schäefer
photo: Branko Pantelić

Nemački filmadžija, scenograf i producent koji se proslavio radeći na ostvarenju “Čudesna sudbina Amelije Pulen”, a sa Stefanom Arsenijevićem upravo snima film Lubav i drugi zločini, impresioniran je Novim Beogradom, pa uspeva da savlada nostalgiju koja se u njemu budi pri pomisli na devojku i nekoliko barmena koji ga željno isčekuju kod kuće.

Volker Schäefer
photo maniac

- Radio sam svašta, bio sam novinar, vozač i prevodilac, a filmom sam počeo da se bavim sasvim slučajno. Upravo sam prevodio jedan tekst u trenutku kada su moji prijatelji počeli da rade na jednom kinematografskom projektu. Očekivali su da i ja odradim deo posla, ali niko od nas nije imao nameru da na tome zaradi neki novac, ili promeni svet. Napravili smo to s velikim entuzijazmom a rezultat su bile nagrade na nekoliko festivala. Pošto nam je to probudilo određene ambicije, smatrali smo da se stvari ipak ne odvijaju dovoljno brzo. Onda smo snimili još jedan film i bankrotirali. Na taj projekat potrošili smo sve svoje ušteđevine. Međutim, tada sam dobio ponudu da radim na jednom visokoprodukcijskom filmu, i pošto sam bio bez novca, nije mi bilo druge nego da prihvatim. Posle toga ponude su se ređale i tako je došlo do angažmana na snimanju Čudesne sudbine Amelije Pulen.

Čudesna sudbina Amelije Pulen

- Za sbe volim da kažem da sam amater, jer bez toga se ne može napraviti ništa zaista dobro. Profesionalci rade za novac, i rade tačno onoliko koliko su plaćeni. Amateri rade da bi dodirnuli nebo. Oni uvek daju više nego što dobijaju, i zato pomeraju granice. S druge strane, činjenica je da se bavim poslom za koji se uopšte nisam školovao i zato se za svaki novi film pripremam kao da je prvi. Pokušavam da živim upravo onaj život o kom on govori. Tako sam zavoleo Novi Beograd, i da povremeno ne osećam nostalgiju, verovatno bih bio udžbenički primer nomada.

Piše: Igor Karanov

LOVE AND OTHER CRIMES

Crew – ART DEPARTMENT


Production Desinger - Volker Schäefer
Ass. Production Desinger – Anja Fromm
Ass. Production Desinger – Maja Matić
Decorator – Thorsten Sabel
2nd. Ass Production Desinger – Irena Kukrić
Stand-by prop Mirko Mijušković
Prop Master – Dejan Vidić
Consruction Coordinator – Cvele

- 23:00 - Komentari (5) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Tom Waits u Beogradu

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com

Čuveni muzičar Tom Waits igraće u filmu “Ovde i tamo” beogradskog reditelja Darka Lungulova, koji živi i radi u Njujorku, najavio je glumac i producent Goran Radaković. Radaković je rekao “Blicu” da će u tom filmu, koji će se snimati u Srbiji i SAD, igrati i Mirjana Karanović i Lazar Ristovski, kao i jos nekoliko američkih glumaca. “Film govori o našem klincu koji odlazi u Njujork da radi. On dobija vizu i lako odlazi, ali njegova devojka ne dobija vizu, pa on očajnički pokušava da nađe način da je dovede u Njujork i onda mu sine ideja - tzv. verenička viza. Dok radi kao nosač nameštaja, on upoznaje jednog propalog njujorskog muzičara, saksofonistu, koga bi trebalo da igra Tom Waits, koji je inače bez dolara u džepu”, rekao je Radaković.

Premijera je planirana za 2008. godinu.

Grad Beograd podržao je ceo taj projekat sa 100.000 evra.

- 22:58 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

Pre i Posle

Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com Free Image Hosting at www.TurboImageHost.com <<< Klik Uvećaj.

- 22:52 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

You Tube

The Secret What the bleep do we know!

The Secret ...you have to see this....
……………………...........…….......………….What the bleep do we know!

Bilo bi idealno kada biste pogledali ove linkove... Uzivajte pa istrazujte...vizuelno na you tube.

Salut, Dragana D.

- 20:49 - Komentari (3) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

02.03.2007., petak

ČUVENI DŽEZ BASISTA STENLI KLARK 22. APRILA U DOB-U

stanley clark

Cuveni dzez basista Stanley Clarke, jedan od kljucnih u stvaranju dzez roka i dobitnik Gremi nagrade, gostovace 22. aprila u Domu omladine Beograda, najavio je Long play.

Klark je prvi dzez basista koji je krenuo na solo turneje, muzicar koji je izdao 20 solo albuma i koji godinama svira sa Cikom Koriom, Stivijem Vonderom, Al di Meolom, Kitom Ricardsom, Dzefom Bekom, Sten Gecom, i mnogim drugim legendama savremene muzike.

Imao je sedam Gremi nominacija i tri za Emi nagrade, a bio je prvi "Dzez muzicar godine" - prema izboru casopisa Rollling Stoun.

- 05:20 - Komentari (1) - Print - # - Forum - top - uslovi komentarisanja -

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



________________________


maniac arhiva 10'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar |
Arhiva
maniac arhiva 09'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar |
Arhiva
maniac arhiva 08'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar| Oktobar| Novembar| Decembar
Arhiva
maniac arhiva 07'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April| Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 06'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 05'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar
Arhiva
Arhiva
maniac arhiva 04'
Arhiva
Januar | Februar | Mart | April | | Maj | Jun | Jul | Avgust | Septembar | Oktobar | Novembar | Decembar


________________________

Idi na vrh strane >>


..About Us++++++++English
+++++
+++++
Knjiga utisaka
+++++
Upiši se u knjigu


Contact Us++++++++RSS




ĐOKA VOJNOVIĆ
KOJOT

ĐOKA VOJNOVIĆ - KOJOT
Radio KOJOT 107,3 MHz

Djoka KOJOT

Dan.. ..Brian Jones

Rekli su o Đoki, upiši se..

`U letnje veče 1973 godine, u sobi “pod kiriju” negde u belom svetu “cedili” smo poslednju kriglu piva slučajni poznanik Kris i ja, i … Kris mi se kleo, kako u njegovom kraju, negde na jugu Sjedinjenih Država, hara “najbolja ROK grupa sveta” ALLMAN BROTHERS BAND..` Dalje..

Džuboks 76’ - br.23 str.31

Đorđe VOJNOVIĆ





Pera bez dlake >>




MANIAC MOVIE
- behind the camera -


neprijatelj
NEPRIJATELJ
Reditelj: Dejan Zečević
2o1og.


žena
NEKA OSTANE MEĐU NAMA
Reditelj: Rajko Grlić
2oo9g.


žena
ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM
Reditelj: Srdjan Koljević 2oo8g.


besa
BESA
Reditelj: Srdjan Karanović 2oo8g.


Mile protiv tranzicije
MILE vs TRANZICIJA
Reditelji: Raša Andrić i Ivan Živković 2oo7g.


LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
LJUBAV I DRUGI ZLOČINI
Reditelj: Stefan Arsenijević 2oo7g.


ČETVRTI ČOVEK
ČETVRTI ČOVEK
Reditelj: Dejan Zečević 2oo7g.


S.O.S.
S.O.S. SPASITE SVOJE DUŠE
Reditelj: Slobodan Šijan 2oo6g.


KLOPKA
KLOPKA
Reditelj: Srdan Golubović 2oo6g.


SUTRA UJUTRU
SUTRA UJUTRU
Reditelj: Oleg Novković 2oo5g.


SIVI KAMION CRVENE BOJE
SIVI KAMION CRVENE BOJE
Reditelj: Srđan Koljević 2oo4g.


KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
KAD PORASTEM BIĆU KENGUR
Reditelj: Raša Andrić 2oo3g.


SJAJ U OČIMA
SJAJ U OČIMA
Reditelj: Srđan Karanović 2oo2g.


MALA NOĆNA MUZIKA
MALA NOĆNA MUZIKA
Reditelj: Dejan Zečević 2oo1g.


Apsolutnih sto
APSOLUTNIH STO
Reditelj: Srdan Golubović 2ooog.


Munje
MUNJE
Reditelj: Raša Andrić 1999g.


Mehanizam
MEHANIZAM
Reditelj: Đorđe Milosavljević 1999g.


photo by maniac



sound

SOUNDTRACK MESECA

ŠTA SE TO SLUŠA U REDAKCIJI MANIACA, ovih dana:


0.0. Emmanuel Jal - Kuar (Henrik Schwarz Remix)
0.0. Henrik Schwarz - Walkmusic
0.0. Lucinda Slim & The Lone Stars - All This Time
0.0. The Noisettes - Never Forget You
0.0. Jazzanova - Morning Scapes (feat. Bembe Segue)
0.0. Fever Ray - If I Had A Heart
0.0. DAVID HOLMES - I Heard Wonders
0.0. PANDA BEAR - Bros
0.0. Bamboos - King of the Rodeo
0.0. Tricky - Slow
0.0. Medeski Martin & Wood - Let's Go Everywhere
0.0. Jens Lekman - Sipping On The Sweet Nectar
0.0. UNDERWORLD - Beautiful Burnout
0.0. The Elements Of Life feat Anane - One Dream ( Big Game Mix)
0.0. SLOW TRAIN - soul-sexing_the_cherry
0.0. Tim Buckley - Sweet Surrender
0.0. Mario Biondi - this_is_what_you_are
0.0. Lily Allen - Everybody's Changing
0.0. Richard Hawley - Tonight The Streets Are Ours
0.0.RAW Artistic Soul‘The Light’ ft Ursula Rucker)
0.0. AMY WINEHOUSE - You Know I'm No Good
0.0.HOLLERTRONIX - Gold Digger (diplo Remix)
0.0.Le Volume Courbe - ain't got no. . . i got life
0.0.Keith Jarrett - Over The Rainbow 0.0.HANSOME BOY MODELING SCHOOL - Class System (feat. Jullie Cruise&Pharell)
0.0.ZERO 7 - This Fine Social Scene
0.0.URSULA RUCKER - Rant (Hot In Here) Ft. Malene Younglad
0.0.MATTHEW HERBERT - down
0.0.Richard Thompson - Oops, I Did It Again (live)
0.0.BEATLE BARKERS - I Feel Fine
0.0.RICHARD HAWLEY - the ocean
0.0.NICOLE WILLIS - if this ain't love..
0.0.JEFF PARKER - beanstalk
0.0.NOSTALGIA 77 - 7 nation army
0.0.[B]SOIL and PIMP SESSIONS - Stinger
0.1.TRANS AM - I Want It All
0.3.SYLK 130 & King Britt - Pistol Grip Pump
0.4.CARMEN McCRAE - Just A Little Lovin' (GB Remix)
0.6.the RAVEONETTES - Love in a Trash Can
0.7.FREEDOM SATELLITE - running fast[/I] feat.Kudra Owens
0.9.CARIBOU - Yeti
1.2.JOHN LURIE - Big Trouble
1.5.LIFE BOOGIE - Bobby's Job
1.6.ALIF TREE - Somewhere
1.9.PINK MARTINI - U Plavu Zoru
2.0.SHOCKING BLUE - Love Buzz
2.1.TELEPOPMUSIK - into_everything
3.0.PEGGY HONEYWELL - All Shoock Up
3.2.DJ RUPTURE - Mole in the Ground
3.3.CRATE SOUL BROTHERS - Flying down to RIO
3.9.SCREAMING JAY HAWKINS - Africa Gone Funky
4.0.WAYNE COUNTRY and ELECTRIC CHAIRS - Fuck Off
4.1.TIM DELUXE - Choose Something Like Star
5.0.OSCAR SULLEY BAND - Bukom Mashie
5.5.JAMES BROWN - Funky Drummer
6.0.DJ GREGORY - The Joburg Theme
7.2.PSYCHONAUTS (james lavelle) - cyrcles
8.0.FLUNK - all day and all the night
9.1.LADY SAW - If I Was A Rich Girl
10.3.STEVE & EYDIE - black hole sun
10.4.TELEX - rock around the clock


WEEKLY TOP 10

DOMAĆA kratka:

0.0. KarnevalLjubav
0.0. Petrol - Sve jedno je (Banana Rave Remix)
0.0. KIRIL feat MC Wasp & Rucl - Jungle Shadow
0.0. SVI NA POD! ft. ZOJA - Bugi Vugi
0.0. AJS NIGRUTIN - Jagodice Sondice
0.0. RAMBO AMADEUS - Urbano
0.0. SVI na POD! - Afrikanac iz Beograda >>>
0.0. PIKNIK - Miš, Puž i Ker
0.0. GORIBOR - Dalajlama me se sećaš >>>
0.0. PIKNIK - 'O da'
0.0. KATARAINA KAČUNKOVIĆ - Morning
0.0. BEOGRADSKI SINDIKAT - Oni Su download
0.1.MARcELO – Šarada
0.2.The BEAT FLEET - Nostalgična
0.3.RAMBO AMADEUS - Demode
0.4.E-PLAY - Prava stvar
0.5.DZA ILI BU - Opasne Igre
0.6.DARKWOOD DUB - Melos
0.0.Belgradeyard Sound System - Munchies (I-Wolf rmx)
0.7.RAMBO AMADEUS - Jedno Te Isto
0.8.EDO MAAJKA - Dragi Moj Vlado
0.9.BOBAN PETROVIC - Žur
1.ZDENKA KOVACICEK - Kobra
2.SABAN BAJRAMOVIC - Pitao sam malog puza
3.GABI NOVAK - Pjesma je bila zivot moj
4.K.I.M. BAND - Teraj po svome
5.LACNI FRANC - Jutri bom pojca razbiu
6.BIJELO DUGME - Ovaj Ples Dame Biraju
7.MARINA PERAZIC & REX ILUSIVI - Plava Jutra
8.BOBAN MARKOVIC - Disko Dzumbus (Live)
9.PRELE - Majko,majko,vidi na sta liči tvoj sin
10.LACNI FRANC - Vaterpolist
___________________


Polni organ u žena na svim (skoro svim) jezicima:
++++++











| Home | Music | Photo Galleries | Download | Dijabolik | Bekanismi | Kolumna | YouTube | Facebook | MySpace | O nama | Kontakt | RSS | English |


Copyright © 2004-2010. MANIAC.blog. Sva prava su zadržana. Nijedan deo materijala ne sme biti reprodukovan bez prethodnog odobrenja izdavača.
Izuzetak su novinari koji mogu koristiti izvode i citate u svojim tekstovima uz obavezno navođenje imena i web adrese Maniaca.


Free counter and web stats