21.09.2010., utorak

LowDefinition fotografije

Sidro - kultno mjesto zagrebačkog noćnog života prepušteno kapetanu Nemu. Posrnulo je Sidro već mnogo puta, no nisu ga ugasile ni tučnjave, ubojstva, reketari, pa neće ni Sava. Vidimo se stari prijatelju....skoro.

Photobucket


Photobucket




- 08:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

16.09.2010., četvrtak

Plaćenici (The Expendables) - nezaboravno iskustvo

Odlazak u kino je uvijek inspirirajuće iskustvo. Možete pogledati loš film i žaliti za bačenim novcem, možete izaći uzdrmani filmom koji nećete tako brzo zaboraviti, možete nezainteresirano buljiti u XXL ekran i jesti kokice, drpati se sa curom i još sto stvari. Ja se nekako pokušavam fokusirati na film, koliko god to bilo moguće, i pokušavam upiti ono što su mi redatelj i cijela ekipa spakirali u celuloznu vrpcu i cca 100 minuta.
O Plaćenicima sve znate (Stallone i najjača akcijska ekipa skupljena na jednom filmskom setu jebu majku svima) i nema tu previše govora o "umjetnosti" što god to značilo. No, koliko god je film teški šljam, mora ga se pogledati! Prvenstveno zbog sljedećih stvari:
1) duh akcijskih filmova 90-ih koje smo gutali sa VHS-a
2) isprazni, no ujedno urnebesno zabavni dijalozi
3) katastrofalan prijevod (It's a tie = to je spona) - a govori se o izjednačavanju računa :)
4) napirlitani Stallone i Rourke
5) Rourke drži emotivni govor i kamera fokusira suzu u oku

Mogu nabrajati do sutra. Jednostavno mora se pogledati. Ako ništa drugo, nakon Plaćenika, više ćete cijeniti uspješnice akcijskog faha poput Američkog Ninje, Komandosa, Opsade, itd....

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.09.2010., četvrtak

Slavene držim ti leđa

Raspisala se piskarala nakon utakmice sa Grčkom. Falio nam je nogomet, a HNL izgleda ne može utažiti glad lešinara koji postavljaju i ruše izbornike kao kule od karata.
Javljaju se svakakvi likovi od Večernjakova Flaka, pa do bivšeg djelatnika HNS-a Brlekovića koji blate Bilića nakon utakmice gdje su Grci izvukli bod, a do jučer su mu ljubili noge i divili se otkrivenju nove vrle Hrvatske reprezentacije.
Ima Bilić svojih mušica i svaki od nas 4 000 000 izbornika će mu zamjeriti taktičke brodolome protiv Engleza, pa i Grka. Ali prikloniti se struji kvazi-stručnjaka koji u nedogled žele vrtiti imena poput Kranjčara, Barića, Blaževića, itd...?!? Tipična idiotarija. Nogomet i politika, iste face već 15 godina!
A kad se kvalificiramo na EP i budemo 3. (Junac zapamti ovu prognozu) Flak će prvi pisati hvalospjeve i busati se kako je baš on nutnuo Biliću dobitnu kombinaciju Jelavić - Dudu.
Bem ti novinare. Biliću drž se!!

- 08:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.09.2010., utorak

Opet protiv Uvijek Vjernih

Photobucket


Vratila nam se reprezentacija, vraće se i serijal mojeg rivalstva sa famoznim klubom navijača Uvijek Vjerni (nadalje UV).
Po staroj hrvatskoj navadi i UV vole kopirati strane običaje i ponositi se vrlim originalnim idejama i naprednom organizacijom njihove grupe. Tako je izmišljen sustav prodaje karata za utakmice reprezentacije koji je u osnovnoj formi preuzet od giganata poput Liverpoola i sličnih.
U osnovi to znači da prvo članovi kluba kupuju ulaznice, a onda ostala raja. Sve bi to bilo divno i krasno osim da nema par sitnica. MI NISMO ENGLESKA!
Osim što se krši pravo svakog navijača (a UV prvi žele naglasiti kako smo svi ravnopravni navijači, bez obzira na tribinski staž i poznavanje kulture navijaštva) da kupi ulaznicu, režim kupovine je malo alteriran i od Liverpoolskog - Spartanskog prekombiniran u Hrvatski - Džebalebaroški.
Uglavnom, ako ste zaljubljenik u reprezentaciju ali nemate internet i ne želite biti članom UV ili ne živite u Zagrebu, najebali ste. Članovi imaju ekskluzivno pravo kupovine ulaznica prije ostalih smrtnika i to u količini od 4 ulaznice po osobi (kod Liverpoola to ide u omjeru 1 član = 1 ulaznica). Ako ostane karata nakon trpanja po džepovima ekipe iz UV, onda dolaze sretnici koji mogu kupiti preko interneta (naravno da ste obavezni platiti dostavu! Kod Liverpoola vas ulaznica čeka na stadionu!!). Na kraju ako je koja karta preživjela, može se kupiti na Maksimirskim tribinama.
Pa umjesto da nas jebete, organizirajte prodaju karata u više gradova diljem Hrvatske i osigurajte određeni dio ulaznica za takvu prodaju. Neka postoje UV i internet prodaja, nemam ništa protiv koncepta, ali ne smiju imati 100% pravo na sve ulaznice!!!
Debili jednostavno ne mogu shvatiti da model Liverpoola nije primjenjiv jer 80% ulaznica ionako ide vlasnicima sezonskih ulaznica. Samo 8000 ulaznica ide članovima Kluba navijača i kupuje se po principu 1 član - 1 ulaznica. Istina, naturčeki bez interneta i van svih članstava mogu sanjati o ulaznicama, ali to je jebena Engleska!!! Mi smo Hrvatska i ljudski bi bilo osigurati barem 50 % ulaznica svim "ostalim" građanima koji su voljni čekati u redu.
- 12:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30