< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (23)
Veljača 2010 (14)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (34)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

Linkovi

Sentimiento Madridista
FC Bayern Meister
Bayern Munchen
Iniesta 8


Chatbox





Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Broj posjeta


clocks for websitecontadores web


Image and video hosting by TinyPic

Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic


Moze li Macheda u buducnosti biti bolji od Ronalda?
Da
Ne
Mozda
  
pollcode.com free polls





Online Users






free counters






Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

tipci.blog.hr



Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic





Create your own banner at mybannermaker.com!

utorak, 30.03.2010.

Bayern se ne boji Rooneya: Pa jesu li vidjeli kako igra?

Image and video hosting by TinyPic
Čini mi se da se Alex Ferguson malo boji mojih nogometaša. Mi možemo bez problema zaustaviti tog Rooneya, kao da se našalio trener Bayerna.
Ne bojim se nikoga. Nikada se nisam bojao, a ni moji igrači se ne boje nikoga, rekao je Louis van Gaal u najavi prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka danas na Allianz Areni. Njegov Bayern izvukao je prošlogodišnjeg finalista Manchester United, a Van Gaal se u izjavi dotaknuo najboljeg igrača Uniteda i trenutačno vjerojatno najubojitijeg napadača na svijetu Waynea Rooneya.

- Poštujem njegove vrline, no mi ga kao momčad možemo bez problema zaustaviti. I mi imamo svoje kvalitete. Čini mi se da se Ferguson malo boji mojih nogometaša - kao da se našalio trener Bavaraca. Jer, Bayern nije u dobroj formi, Robben je opet ozlijeđen, Ribery ne igra ništa posebno i atmosfera oko momčadi doista ne odiše pobjedničkim mentalitetom. Bayernova obrana ne izgleda dobro, a danas će se boriti protiv Rooneya. Pitanje je samo jesu li uopće gledali Rooneya kako igra ove sezone. Jer, teško da bilo tko danas može reći da se ne boji ovakvog Waynea. Kako to samo onda može trener ovakvog Bayerna.

- Ma on je fantastičan igrač. Teško ga je čuvati, ali važno je da se ne fokusiramo samo na jednog igrača - malo je ublažio svoj stav Nizozemac. Uostalom, nije ga ni morao gledati. Dovoljno je da samo baci pogled na statistiku. Wayne je ove sezone već zabio 33 gola, a u posljednjoj je utakmici na klupi 'punio baterije' za Bayern. Bude li raspoložen teško da će Demichelis i Van Buyten moći s njim na kraj. Ne mogu ni puno bolji od njih...

|Komentari 7| Printaj| #|

Manchester United i dalje prati Manuela Neuera

Image and video hosting by TinyPic
Vratar Schalkea Manuel Neuer i dalje je jedan od prioriteta menadžera Manchester Uniteda Alexa Fergusona. Kako piše The Mirror, Ferguson je poslao trenera vratara Erica Steelea da prati vratara koji je prošlog vikenda napunio 24 godine.

Steele je pratio Neuera u akciji u kup utakmici protiv Bayerna prošlog tjedna, Ferguson bi želio dovesti njemačkog reprezentativca na Old Trafford ukoliko cijena bude povoljna.

Neuer će ići na svjetsko prvenstvo kao jedan od tri vratara njemačke reprezentacije, a prije ili poslije od njega se očekuje da postane standardni vratar reprezentacije.

|Komentari 0| Printaj| #|

ponedjeljak, 29.03.2010.

Van Bommel: "Rooney je odličan igrač"

Image and video hosting by TinyPic
Svoju utakmicu četvrtfinala Lige prvaka Bayern München i Manchester United odigrat će u utorak. Iskusni Mark van Bommel, naglasio je kako će posebnu pažnju posvetiti Wayneu Rooneyu.

Kapetan Bayerna Mark van Bommel priznao je kako će morati promijeniti svoje obrambene strategije u utakmici protiv Manchester Uniteda. Nizozemac veoma cijeni Waynea Rooneya, koji igra fenomanalno.

Napadač Crvenih vragova ove sezone postigao je 33 gola u svim natjecanjima. "Neće biti lako čuvati Rooneya, on je odličan igrač. Mislim da se ne može igrati "flaster" na njega jer je previše dobar. Morat će više igrača brinuti o njemu", rekao je Van Bommel.

Vezni igrač njemačkog prvoligaša, svjestan je snage koju ima Manchester United. "Manchester United je uz Barcelonu glavni favorit za osvajanje Lige prvaka. Bit će to vrlo teška utakmica za nas, ali mislim da je prednost što igramo prvu utakmicu na svom stadionu. Ukoliko utakmica završi 0:0, onda smo mi favoriti u uzvratu", zaključio je Nizozemac.

|Komentari 5| Printaj| #|

srijeda, 24.03.2010.

Ferguson: "Parka sam doveo zbog nogometne inteligencije"

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson je odbacio tvrdnje kako je južnokorejskog reprezentativca Ji-Sung Parka kupio samo kako bi povećao prodaju suvenira na Dalekom Istoku.

Park je stigao u United 2005. godine iz PSV-a za 4,5 milijuna eura, a mnogi su u prvom trenutku, pa i dugo nakon toga, smatrali kako je taj transfer obavljen radi marketinga, a ne radi nogometnih razloga.

U posljednje dvije godine Park je utišao sve kritičare, a ponovno je bio ključan u pobjedi protiv Liverpoola, u kojoj je postigao pobjednički gol i, kao i uvijek, vrijedno radio cijelu utakmicu.

Park je ove sezone postao jako važan član momčadi Alexa Fergusona, a iako mu je jučerašnji gol bio tek treći u sezoni, i prethodna dva su stigla u važnim utakmicama protiv Arsenala i Milana.

Ferguson tvrdi kako je Parka doveo iz PSV-a jer je prepoznao njegovu nogometnu inteligenciju, koja dolazi do izražaja posljednjih tjedana. Jučer je igrao u veznom redu pored Michaela Carricka i Darrena Fletchera, a usput je pomagao i Wayneu Rooneyu u napadu, dok je protiv Milana u potpunosti zasjenio Andrea Pirla.

"Ne slažem se da je Park doveden zbog prodaje majica. Kada sam ga 2005. godine gledao u polufinalnoj utakmici Lige prvaka u dresu PSV-a, pomislio sam kako je to igrač koji poznaje nogomet. On je inteligentan i discipliniran i može igrati na različitim pozicijama. O tome nisam imao nikakvih dvojbi. Neki će uvijek govoriti o stvarima poput prodaje majica, ali to bi se moglo govoriti o svakom igraču kojeg dovedete." rekao je Ferguson.

|Komentari 3| Printaj| #|

utorak, 23.03.2010.

Rooneyu treba odmor

Image and video hosting by TinyPic
Wayne Rooney problemi sa koljenom se pogoršavaju, 80 dana prije početka Svjetskog kupa.
Naša zvijezda pati od upala tetive.

On nije prestao igrati ali osjeća nelagodu na svakoj utakmici.Posebno ga je bolilo nakon nedeljne utakmice sa Liverpoolom.
On je primio tretman i najvjerovatnije će propustiti ovaj tjedan teške treninge uoči subotnje utakmice sa Boltonom.
On je je velika briga za klub i zemlju.

Alex Ferguson ga je htio odmoriti u finalu Carling kupa, ali on je morao ući nakon 30 minuta, kada je se ozlijedio Michael Owen.

Rooneyu treba odmor. Jer ako nastavi teško igrati može doći do teže ozljede, pa je moguče da propusti Svjetsko prvenstvo.
Savjetujem Fergusona da ga odmara u malim utakmicama i prilikom vodstva od 2-0 i više da Rooneya izvadi s terena, jer se tada samo džabe troši- kaže Capello.


|Komentari 5| Printaj| #|

ponedjeljak, 22.03.2010.

Ferguson: "Imamo dobru priliku za naslov"

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson zračio je optimizmom nakon nedjeljne pobjede nad Liverpoolom (2-1) u sklopu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Sada smo u fazi sezone gdje se mora pobjeđivati u svakoj utakmici, a mi smo vrlo konstantni u posljednje vrijeme. Bit će tijesno, ali mislim da s oporavljenim i svježim Nemanjom Vidićem i Riom Ferdinandom kojih nije bilo cijele sezone, imamo dobru priliku za naslov – rekao je Ferguson.

Ove bi sezone utrka za naslov mogla biti jedna od zanimljivijih u Premiershipu u dugom nizu godina. Trenutno je Manchester United na vrhu sa 69 bodova, s dva više od drugoplasiranog Arsenala i četiri više od trećeplasiranog Chelseaja koji ima i utakmicu manje.

Protiv Liverpoola smo na trenutke igrali dobro, dok smo se na trenutke malo gubili koncentraciju. Ali ostvarili smo važna tri boda i sada smo na vrhu i odlučujemo sami o sebi – zaključio je Ferguson, koji će ove sezone pokušati s crvenim vragovima osvojiti četvrti uzastopni i 12. ukupno premierligaški naslov.

|Komentari 2| Printaj| #|

nedjelja, 21.03.2010.

Manchester United pobjedio Liverpool

Image and video hosting by TinyPic
Velika pobjeda Uniteda u 32. kolu Engleske Premier lige nad Livepoolom 2-1. Ovom pobjedom United je napravio veliki korak za osvajanje Premier lige, dok ovim porazom Liverpool se udaljio od 4. pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Liverpool je poveo u 5. minuti golom Torresa, te se tako činilo da će nastaviti redati pobjede nad Unitedom.
Međutim to vodstvo nije dugo trajalo. U 12 minuti Valencija je izborio jedanesterac. Izvođač je bio Rooney kojem brani prvi šut Reina, ali lopta se odbila do Rooney i sa nešto više od 5 metara rutinski zabio.Ovaj pogodak za Rooneya je 33. u ovoj sezoni u svim natjecaima.
Do kraja prvog poluvremena praktički uopće više nije bilo uzbuđenja, a domaći je tri boda osigurao pogotkom u 60. minuti. Fletcher je nabacio s desne strane, a velika radilica Park je glavom s ruba peterca pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

U 89. minuti, Liverpool je mogao do izjednačenja. Gerrard je idealno poslužio Torresa koji je ostao neometan na deset metara od gola Van der Sara, ali je ''promašio udarac'' i traljavo zahvatio loptu, koja se ipak odbila do Benayouna, a ovaj je iz blizine glavom tukao ravno u Van der Sara.

Tako je Manchester United opet zasjeo na vrh ljestvice, ima 69 bodova, dva više od Arsenala. Treći je Chelsea sa 64 boda, ali i dvije utakmice manje. Jednu od njih odrađuje već u nedjelju, u gostima kod Blackburna.

|Komentari 4| Printaj| #|

Manchester United pobjedio Liverpool

Image and video hosting by TinyPic
Velika pobjeda Uniteda u 32. kolu Engleske Premier lige nad Livepoolom 2-1. Ovom pobjedom United je napravio veliki korak za osvajanje Premier lige, dok ovim porazom Liverpool se udaljio od 4. pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Liverpool je poveo u 5. minuti golom Torresa, te se tako činilo da će nastaviti redati pobjede nad Unitedom.
Međutim to vodstvo nije dugo trajalo. U 12 minuti Valencija je izborio jedanesterac. Izvođač je bio Rooney kojem brani prvi šut Reina, ali lopta se odbila do Rooney i sa nešto više od 5 metara rutinski zabio.Ovaj pogodak za Rooneya je 33. u ovoj sezoni u svim natjecaima.
Do kraja prvog poluvremena praktički uopće više nije bilo uzbuđenja, a domaći je tri boda osigurao pogotkom u 60. minuti. Fletcher je nabacio s desne strane, a velika radilica Park je glavom s ruba peterca pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

U 89. minuti, Liverpool je mogao do izjednačenja. Gerrard je idealno poslužio Torresa koji je ostao neometan na deset metara od gola Van der Sara, ali je ''promašio udarac'' i traljavo zahvatio loptu, koja se ipak odbila do Benayouna, a ovaj je iz blizine glavom tukao ravno u Van der Sara.

Tako je Manchester United opet zasjeo na vrh ljestvice, ima 69 bodova, dva više od Arsenala. Treći je Chelsea sa 64 boda, ali i dvije utakmice manje. Jednu od njih odrađuje već u nedjelju, u gostima kod Blackburna.

|Komentari 4| Printaj| #|

Manchester United pobjedio Liverpool

Image and video hosting by TinyPic
Velika pobjeda Uniteda u 32. kolu Engleske Premier lige nad Livepoolom 2-1. Ovom pobjedom United je napravio veliki korak za osvajanje Premier lige, dok ovim porazom Liverpool se udaljio od 4. pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Liverpool je poveo u 5. minuti golom Torresa, te se tako činilo da će nastaviti redati pobjede nad Unitedom.
Međutim to vodstvo nije dugo trajalo. U 12 minuti Valencija je izborio jedanesterac. Izvođač je bio Rooney kojem brani prvi šut Reina, ali lopta se odbila do Rooney i sa nešto više od 5 metara rutinski zabio.Ovaj pogodak za Rooneya je 33. u ovoj sezoni u svim natjecaima.
Do kraja prvog poluvremena praktički uopće više nije bilo uzbuđenja, a domaći je tri boda osigurao pogotkom u 60. minuti. Fletcher je nabacio s desne strane, a velika radilica Park je glavom s ruba peterca pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

U 89. minuti, Liverpool je mogao do izjednačenja. Gerrard je idealno poslužio Torresa koji je ostao neometan na deset metara od gola Van der Sara, ali je ''promašio udarac'' i traljavo zahvatio loptu, koja se ipak odbila do Benayouna, a ovaj je iz blizine glavom tukao ravno u Van der Sara.

Tako je Manchester United opet zasjeo na vrh ljestvice, ima 69 bodova, dva više od Arsenala. Treći je Chelsea sa 64 boda, ali i dvije utakmice manje. Jednu od njih odrađuje već u nedjelju, u gostima kod Blackburna.

|Komentari 4| Printaj| #|

Manchester United pobjedio Liverpool

Image and video hosting by TinyPic
Velika pobjeda Uniteda u 32. kolu Engleske Premier lige nad Livepoolom 2-1. Ovom pobjedom United je napravio veliki korak za osvajanje Premier lige, dok ovim porazom Liverpool se udaljio od 4. pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Liverpool je poveo u 5. minuti golom Torresa, te se tako činilo da će nastaviti redati pobjede nad Unitedom.
Međutim to vodstvo nije dugo trajalo. U 12 minuti Valencija je izborio jedanesterac. Izvođač je bio Rooney kojem brani prvi šut Reina, ali lopta se odbila do Rooney i sa nešto više od 5 metara rutinski zabio.Ovaj pogodak za Rooneya je 33. u ovoj sezoni u svim natjecaima.
Do kraja prvog poluvremena praktički uopće više nije bilo uzbuđenja, a domaći je tri boda osigurao pogotkom u 60. minuti. Fletcher je nabacio s desne strane, a velika radilica Park je glavom s ruba peterca pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

U 89. minuti, Liverpool je mogao do izjednačenja. Gerrard je idealno poslužio Torresa koji je ostao neometan na deset metara od gola Van der Sara, ali je ''promašio udarac'' i traljavo zahvatio loptu, koja se ipak odbila do Benayouna, a ovaj je iz blizine glavom tukao ravno u Van der Sara.

Tako je Manchester United opet zasjeo na vrh ljestvice, ima 69 bodova, dva više od Arsenala. Treći je Chelsea sa 64 boda, ali i dvije utakmice manje. Jednu od njih odrađuje već u nedjelju, u gostima kod Blackburna.

|Komentari 4| Printaj| #|

utorak, 16.03.2010.

Zidane: "Scholes je najbolji veznjak svoje generacije"

Image and video hosting by TinyPic
Umirovljena legenda francuskog i svjetskog nogometa Zinedine Zidane naklonio se veznjaku Manchester Uniteda Paulu Scholesu nazvavši ga najboljim igračem sredine terena u njegovoj generaciji...

Zidane, od strane Međunarodne nogometne federacije (FIFA) tri puta proglašavan najboljim svjetskim igračem (1998., 2000., 2003.) priznao je da je upravo Scholes bio najteži suparnik s kojim se sučeljavao po travnjacima, te dodao:
"Paul Scholes je kompletan veznjak. Bez sumnje najbolji na toj poziciji u svojoj generaciji".

Scholes je nedavno postao tek 18. igrač u povijesti engleske Premier lige koji je postigao sto golova. Zabio je jedini gol za United na gostovanju kod Wolverhamptona u utakmici 27. kola engleskog nogometnog prvenstva, te donio svome klubu važnu pobjedu.

|Komentari 4| Printaj| #|

Ferguson:"Iskustvo može biti presuda"

Image and video hosting by TinyPic
Alex Ferguson je uvijek bio voditelj dati mladima priliku.
Wayne Rooney već izgleda kao veteran sa 24 godine, sa 276 i 129 golova.

No, Fergusun je uvjeren da će stariji igrači Manchester Uniteda, donjeti 19. naslov.

Crveni vragovi ponovno su na prvo mjesto ispred Arsenala i Chelsea nakon pobjede od 3-0 nad Fulhamom.

Ferguson je rekao:" Mi smo jedan mladi tim, ali imamo nekoliko iskusnih igrača.
Pa mislim da je nam iskustvo sada najvažnije. Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, i Rio Ferdinand su nekoliko puta osvajali prvenstvo, te nam njihovo iskustvo može pomoči.
Dok mladi igrači posebno u ovo doba, nose veliki pritisak, te najčešće podbace.
Sljedeći nam je meč protiv Liverpoola, i vrlo je važno da pobjedimo, kako bi ostali na vrhu.
Pa stoga možemo zaključiti da će iskustvo biti presuda, oko osvajanja lige."

|Komentari 5| Printaj| #|

ponedjeljak, 15.03.2010.

Carrick uvjeren zbog Rooneya

Image and video hosting by TinyPic
Michael Carrick je uvjeren da Engleska može osvojiti Svjetsko prvenstvo zahvaljujući Waynu Rooneyu.
Napadač je nezaustavljiv ove sezone, i već je zabio 32 gola.

No postoje strahovi za Rooneya, jer ako se njegov klub plasira u finale Lige prvake (što se ja osobno nadam) on neće imati vremena da se odmori.

Carrick je rekao:"Rooney je nevjerovatan igrač ove sezone. Postigao je 32 gola u svim natjecajima, a vodeči je strijelac u domačem prvenstvu.
Te sa njegovom formom i velikim stručnjakom na klupi Engleske reprezentacije, mi možemo lako da osvojimo Svjetsko prvenstvo.
On nas može izvuč iz svake situacije. Ovo znam iz iskustva, jer sam njegov suigrač.
Prema tome, mi smo veliki favoriti, ali ništa se ne zna. Tu su uvjek opasni Španci, te još ima odlični reprezentacija."

Na pitanje da li United može da odbrani tituli Engleskog prvaka, on je rekao: "Naravno da možemo, ali bit će teško.
Ove sezone se bore tri tima za titulu. Ali i ako je još ostalo malo do kraj, mislim da je rano o tome govoriti, jer ova sezona je stvarno ne izvjesna."

|Komentari 2| Printaj| #|

Ferguson: Arsenal je opasniji od Chelseaja

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson označio je Arsenal kao opasnijeg konkurenta od Chelseaja u nastojanju crvenih vragova da dosegnu četvrti uzastopni premierligaški naslov i rekordni 19. ukupno.

Svaka utakmica do kraja bit će vitalna. Trenutno se ovo čini kao najtjesnija premierligaška utrka koju smo ikad imali. Ponovo smo na vrhu, ali Chelsea ima utakmicu manje, a bit će problema i borbe s Arsenalom koji snažno nasrće... A imam osjećaj da bi upravo oni mogli biti naš najveći izazov – rekao je Ferguson, čija je momčad nedjeljnom 3-0 pobjedom nad Fulhamom osam kola prije kraja zasjela na vrh premierligaške ljestvice sa 66 bodova, dva boda više od drugoplasiranog Chelseaja (ima utakmicu manje) i trećeplasiranog Arsenala.

Do određene mjere o naslovu sami odlučujemo jer Chelsea mora doći na Old Trafford, ali kažem, zabrinjava me Arsenal ukoliko mu se dodatno ne ozlijede neki ključni igrači – dodao je škotski stručnjak.

Manchester United u sljedeća tri kola igra dva derbija na svom Old Traffordu, prvo protiv Liverpoola, a potom protiv Chelseaja.

|Komentari 5| Printaj| #|

ponedjeljak, 08.03.2010.

Beckham: I tata će prvi put navijati protiv Uniteda

Image and video hosting by TinyPic
Bivši kapetan Manchester Uniteda, David Beckham, vratit će se na 'mjesto nesreće'. Naime, sa svojim aktualnim klubom Milanom u srijedu će igrati uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Uniteda, i to na Old Traffordu. Taj će dvoboj kod Beckhama izazvati posebne osjećaje
David Beckham vraća se na Old Trafford, na stadion na kojem je igrao deset sezona, bio kapetan Uniteda i u 265 utakmica zabio 62 gola. Imat će težak posao, jer je Milan u prvoj utakmici na San Siru poražen sa 2:3.

'Bit će to teška noć za mene. Prvo zato što igram protiv Uniteda, a onda zato što ću i igrati na svom stadionu. Unitedu su još na San Siru ostavili poseban dojam, a ne mogu ni misliti kako će biti sada. Ponovno ću biti pred 70.000 svojih navijača. Istina, bivših, ali oni su duboko u meni.'

David Beckham imat će u srijedu posebnog navijača na Old Traffordu.

'Bez obzira na to što živi sa mnom u Milanu, moj tata je ostao veliki navijač Uniteda. I ići će cijela obitelj sada sa mnom. No bit će to prvi put da će tata navijati protiv Uniteda', prenio je Beckham.

|Komentari 1| Printaj| #|

Nike će bogato nagraditi Rooneyja ako osvoji Zlatnu kopačku

Image and video hosting by TinyPic
Američki proizvođač sportske opreme Nike nagradit će napadača Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Waynea Rooneyja sa 500.000 funti u slučaju da osvoji naslov najboljeg strijelca na SP-u u Južnoj Africi, piše News of the World.

Rooney danas spada među najbolje svjetske nogometaše, odmah uz bok Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu, a trenutno je najbolji strijelac Premiershipa sa 23 postignuta gola.

Posljednji Englez koji je osvojio naslov najboljeg strijelca Mundiala bio je Gary Lineker, kojemu je to uspijelo u Meksiku 1986. godine (šest postignutih golova).

Rooney je trenutno četvrti najveći favorit za osvajanje naslova najboljeg topnika SP-a prema otočkim kladionicama, a najveću konkurenciju bi mogao imati u španjolskim napadačima Davidu Villi i Fernandu Torresu, kao i već spomenutim Messiju i Ronaldu.

Na posljednjem SP-u u Njemačkoj 2006. Zlatnu kopačku je ponio Miroslav Klose s pet postignutih golova.

|Komentari 2| Printaj| #|

nedjelja, 07.03.2010.

Beckham: Milan može proći Manchester Uniteda

Image and video hosting by TinyPic
David Beckham, nekadašnja ikona Manchester Uniteda, a danas nogometaš LA Galaxyja na posudbi u Milanu, u srijedu će prvi puta na Old Trafford istrčati u suparničkom dresu.

Prije sedam godina Beckham je napustio United i sreću krenuo tražiti u redovima madridskog Reala, nakon čega se otisnuo 2007. u MLS ligu.

Uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka, u kojoj će Milan pokušati nadoknaditi 3-2 sa San Sira, za Beckhama će biti posebno emotivna, no Englez tvrdi da će se u potpunosti koncentrirati na uspjeh svoje momčadi za koju vjeruje da je sposobna ostvariti rezultat za ostanak u natjecanju.

- Bit će teško, ali šanse imamo. Meni će odlazak ondje biti i više od same utakmice, a nadam se da će ona imati i poseban značaj za moju momčad u vidu uspjeha. Teško je slaviti na Old Traffordu, a posebice će teško biti pobijediti 2-0, no imamo jaku momčad i dat ćemo sve od sebe da u tome uspijemo - veli Beckham i zaključuje:

- Zaigramo li onako kako znamo, što znači dobro u obrani i napadu, šanse za prolazak u četvrtfinale imamo. Bit će teško, ali one svakako postoje

|Komentari 3| Printaj| #|

Ferguson: Rooney bi mogao propustiti Milan

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izjavio je da je nastup najboljeg klupskog igrača i strijelca Waynea Rooneyja u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u srijedu na Old Traffordu protiv Milana, pod znakom pitanja.

Manchester United je bio bolji na San Siru s 3:2, ponajviše zahvaljujući Rooneyju, koji je u tom dvoboju postigao dva gola, u 66. i 74. minuti.

No, napadač koji cijelu sezonu igra u vrhunskoj formi, obnovio je ozljedu koljena u prijateljskoj utakmici između Engleske i Egipta (3:1) prošle srijede na Wembleyju, zbog čega je propustio subotnju prvenstvenu utakmicu u kojoj je United u gostima svladao Wolverhampton s 1:0, te preuzeo vrh ljestvice sa 63 boda, dva više od Chelseaja, koji ima susret manje.

"Kada se Rooney u četvrtak vratio u klub, njegova ozljeda nije izgledala dobro. Koljeno mu je bilo natečeno. Njegov nastup protiv Milana je upitan, a to bi mogao biti veliki problem za nas", rekao je Ferguson.

|Komentari 3| Printaj| #|

Paul Scholes zabio 100. prvenstveni gol za pobjedu

Image and video hosting by TinyPic
Manchester United pobijedio je na Molineux stadionu domaći Wolverhampton s 1-0 u dvoboju 29. kola Premiershipa i preuzeo vodstvo na ljestvici.
Gol vrijedan tri boda postigao je 35-godišnji Paul Scholes u 73. minuti.

Scholes je varkom izbacio iz igre jednog igrača domaćeg sastava, a onda prizemnim udarcem s desetak metara matirao vratara Wolvesa. Bio je to njegov drugi prvenstveni gol ove sezone, ali, što je puno značajnije, jubilarni, 100. u karijeri u Premiershipu! Manchester United je igrao bez svog najboljeg igrača vodećeg strijelca Premiershipa, ozlijeđenog Waynea Rooneyja (23 gola), pa je njegova pobjeda time vrjednija. Pogotovo što je sada družina Sir Alexa Fergusona zasjela na prvo mjesto na ljestvici, na kojem je okončala i prošlo prvenstvo. Doduše, Manchester United ima utakmicu više od dosad vodećeg Chelseaja, ali sada i dva boda više od njega.
United ima 63 boda, a Chelsea i Arsenal po 61, ali Chelsea jedini u tom društvu i utakmicu manje. Wolverhampton je na 17. mjestu sa 24 boda.

|Komentari 1| Printaj| #|

subota, 06.03.2010.

Valencia: Ne zovite me novim Ronaldom

Image and video hosting by TinyPic
I dok početkom sezone nije briljirao, s vremenom je pokazao svoju vrijednost, a proteklog je vikenda u finalu Carling Cupa protiv Aston Ville (pobjeda Uniteda 2-1) izabran za igrača utakmice.

Uz njegovo ime ove sezone stoji i statistički podatak da je postigao pet golova uz sedam asistencija u 26 utakmica, čime je pokazao da je opravdao 16 milijuna funti koje je klub s Old Trafforda platio Wiganu za njegovu kupnju.

Kvalitetne igre potaknule su i medijske komlimente i usporedne s najskupljim nogometašem današnjice, ali to se skromnom Ekvadorcu ne sviđa.

- Cristiano je superzvijezda, a ja sam Valencia, nogometaš koji uči svakog dana. Nisam željan komparacija s njime jer smo mi dva različita igrača – rekao je Valencia.

Carling Cup prošle subote bio je prvi trofej koji su “crveni vragovi” osvojili prošle sezone, a Valencia smatra da tu neće i stati.

- Mislim da imamo realne šanse u osvajanje Premier lige kao i Lige prvaka. Ako uspijem te trofeje osvojiti u svojoj prvoj sezoni na Old Traffordu, bit će to godina koju neću nikada zaboraviti.


|Komentari 4| Printaj| #|

petak, 05.03.2010.

Ferguson ogorčen na Capella i to zbog Rooneyja

Image and video hosting by TinyPic
Trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson ljutito je reagirao saznavši da je izbornik Engleske Fabio Capello u prijateljskom susretu protiv Egipta koristio Waynea Rooneyja gotovo cijelu utakmicu. Engleska je pobijedila Egipat do 86. minute, a Rooney je igrao do 86. minute.

- Pa ne vjerujem da ga je koristio skoro cijelu utakmicu! Zbog toga mu se ozljeda koljena pogoršala i vjerojatno neće igrati protiv Wolverhamptona ovog vikenda. Nažalost, čak je pod znakom pitanja i nastup idućeg tjedna u Ligi prvaka protiv Milana - rekao je ogorčeni Ferguson.
Isti taj Ferguson koristio je Rooneyja, iako je znao da je ozlijeđen, u utakmici Carling Cupa protiv Aston Ville. Doduše, mjenjao ga je u 50. minuti, nakon što je Rooney zabio za konačnih 2-1.

- Dvije utakmice na Wembleyju u nekoliko dana su previše i za savršenog spremnog igrača, a Rooney k tome nije bio posve spreman - dodao je Ferguson.

|Komentari 5| Printaj| #|

Owen zadobio tešku povredu

Image and video hosting by TinyPic
Napadač Manchester United, Michael Owen koji je poznat u svojoj karijeri ozljedama, na utakmici sa Aston Villom u finalu Carling kupa dobio je tešku ozljedu, te će biti odsutan do kraja sezone.
Njega je zamjenio Rooney, koji je kasnije donio pobjedu.

Alex Ferguson je rekao: "Ovo je veoma loše za nas. Na žalost ta je ozljeda ozbiljnija, nego što se odmah činilo. On će biti operiran u ponedeljak.
Veoma mi je ga žao, jer sam ga koristio ove sezone, a donosio nam je neke važne bodove, posebno mislim na pobjedu nad Manchester Cityom."

Razočarani Owen je rekao:"Žao mi je što sam zadobio tešku povredu. Posebno mi je žao što najvjerovatnije ovom povredom neču moči ići na svijetsko prvenstvo."
Owen nije igrao za Englesku reprezentaciju dvije godine. a ove sezone je igrao odlično, i da nije bilo ove povrede najvjerovatnije bi igrao na Svijetskom prvenstvu.

|Komentari 2| Printaj| #|

četvrtak, 04.03.2010.

Ferguson upozorava Chelsea i Arsenal

Image and video hosting by TinyPic
Alex Ferguson priznaje da je se Arsenal vratio u trku za naslov prvaka, ali je upozorio vodeći Chelsea i trećoplasirani Arsenal, kako United uvijek u završnici igra puno bolje.

On je rekao:" Arsenal je se opasno približio prvoj poziciji. Jednostavno igraju odlićno a što je najvažnije za njih nemaju igrati utakmice sa velikom četvorkom( Manchester United, Chelsea, Arsenal) odnosno imaju lakši raspored od nas.
Ali ova liga je takva da vas bilo koji klub može pobjediti. Isto tako i Chelsea ne igra loše, osim ove poslijednje utakmice. Pa se tako nadam da bi mogli imati još koji kiks, posebno nakon povrede Ceha.
Ali posječam da smo mi tri puta zaredom osvoili Premier ligu, a svaki put smo loše startovali a na kraju završimo na prvom mjestu.
Posebno mislim na prošlu sezonu".

|Komentari 2| Printaj| #|

Vidić: Premier liga je teža nego ikada

Image and video hosting by TinyPic
Nemanja Vidić, stoper Manchester Uniteda, vjeruje da je teška pobjeda njegovog tima u finalu Carling kupa pokazatelj da se engleski fudbal dosta razvio i da je sve više timova visokog kvaliteta
Trenutno u Premier ligi postoji šest timova koji igraju veoma dobro i svi ti timovi mogu pobijediti jedni druge i zbog toga je fudbal u Engleskoj tako težak. - mišljenja je Srbin.

Što se tiče utakmice sa Aston Villom, imali smo loš start, ja pogotovo, ali smo zaslužili da pobijedimo jer smo stvorili više šansi. Pad u koncentraciji i moje loše postavljanje su glavni razlozi što smo primili gol. Nakon toga sam se fokusirao na igru i mislim da sam dobro odradio svoj zadatak. - dodao je Vidić

|Komentari 4| Printaj| #|

srijeda, 03.03.2010.

Gerrard nahvalio Rooneyja: Najbolji je na svijetu

Image and video hosting by TinyPic
Kapetan Liverpoola Steven Gerrard, koji će u prijateljskoj utakmici između Engleske i Egipta u srijedu na Wembleyju ponijeti kapetansku vrpcu svoje selekcije, oduševljen je izvedbama Waynea Rooneyja ove sezone.
Nadam se da će Wayne zadržati ovakvu formu u kakvoj je sada i do sredine ljeta, odnosno do Svjetskog prvenstva. Zbog reprezentacije, naravno – krenuo je u priču o svom suigraču u nacionalnoj momčadi, ali i velikom rivalu na klupskoj sceni Steven Gerrard.

Rooney je, kao i on sam, karijeru počeo brusiti u gradu Liverpoolu, ali u redovima Evertona, a od 2004. godine je član Manchester Uniteda.

Ove sezone je u životnoj formi. Slažem se s gospodinom Alexom Fergusonom koji je ustvrdio da je Rooney izrastao u igrača najviše svjetske klase. Ukoliko zadrži ovakvu formu do ljeta, bit će ključni igrač engleske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Imamo mi puno dobrih igrača u reprezentaciji, ali Wayne je trenutno ključni igrač. Kažem, ako bude igrao kao sada. Stoga se žarko nadamo da će ga ozljede zaobići do ljeta – dodao je Gerrard, te zaključio:

Po mom mišljenju, Rooney je trenutno najbolji nogometaš svijeta,

|Komentari 4| Printaj| #|

utorak, 02.03.2010.

Owen: Teško se pored Rooneyja naigrati

Image and video hosting by TinyPic
Engleska nogometna reprezentacija trebala bi na Svjetskome prvenstvu u Južnoafričkoj Republici imati ulogu jednih od favorita, sa ili bez Michaela Owena u sastavu.

Napadač Manchester Uniteda svojski se trudi igrama uvjeriti izbornika Fabija Capella da ga povede na svjetsku smotru koja na jugu Afrike započinje 11. lipnja, no za sada se Talijan na klupi tri lava gluh na takvo što.

Jedan od razloga zbog kojih Owen ne može zabljesnuti jest i sjajni mu suigrač Wayne Rooney, prvi topnik Premiershipa (26 utakmica, 23 gola) pokraj kojeg Owen ne može do značajnije minutaže.

Niti jednu od svojih 19 prvenstvenih dvoboja nekadašnji Newcastleov napadač nije odradio u cijelosti, štoviše, u njih trinaest nije sakupio niti po pola sata na travnjaku o čemu kaže:

Jasno je da bih volio igrati više, ali probajte se vi izboriti za mjesto pored Rooneyja u ovakvoj formi. Nosio sam dresove momčadi koje nisu igrale tako važnu ulogu u Premiershipu i moram priznati da mi se više sviđa biti u prikrajku jačega sastava i svakodnevno trenirati s istinskim nogometnim veličinama kakve su u Unitedu.

Nikako nisam nesretan što sam došao ovdje, već oduševljen načinom na koji se stvari razvijaju. Laska mi i to što je menadžer zadovoljan mojim igrama - zaključio je.

|Komentari 3| Printaj| #|