< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (9)
Ožujak 2010 (23)
Veljača 2010 (14)
Siječanj 2010 (20)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (49)
Listopad 2009 (34)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

Linkovi

Sentimiento Madridista
FC Bayern Meister
Bayern Munchen
Iniesta 8


Chatbox





Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Broj posjeta


clocks for websitecontadores web


Image and video hosting by TinyPic

Dresovi za sezonu 2009/10
Image and video hosting by TinyPic


Moze li Macheda u buducnosti biti bolji od Ronalda?
Da
Ne
Mozda
  
pollcode.com free polls





Online Users






free counters






Image and video hosting by TinyPic



Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

tipci.blog.hr



Image Hosted by ImageShack.us

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic





Create your own banner at mybannermaker.com!

petak, 25.12.2009.

Luis Fabiano: Uklopio bih se u Unitedov sustav igre

Image and video hosting by TinyPic
Napadač Seville Luis Fabiano priželjkuje transfer u redove Manchester Uniteda ili Chelseaja...

Brazilski golgeter Fabiano, 29, je bio na putu u AC Milan prošlog ljeta, no tada je Sevilla blokirala transfer.

No, sada je sjajni napadač vrijedan Ł16 milijuna funti uvjeren kako će mu sljedećeg ljeta biti dopušten prelazak u Premier ligu.

Rekao je: "United vidim kao momčad sa vrlo zanimljivim stilom igre, punom dodavanja i centaršuteva. Mislim kako bih se vrlo lako uklopio u taj sustav.

"Tu je i Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti, kojemu se iskreno divim, a naravno i Sir Alex Ferguson."


|Komentari 16| Printaj| #|

četvrtak, 24.12.2009.

Manchester i Chelsea u utrci za Fabiana

Image and video hosting by TinyPic
Luis Fabiano je dao naznake da bi mogao preći u Premier Ligu ali tek nakon predstojećeg svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Napadač Seville je kako doznajemo bio veoma blizu prelaska u Milan ali dva se kluba nisu mogla dogovoriti oko transfera i dogovor je propao.

Chelsea i Manchester United su također zainteresirani za ovog Brazilca budući da oba kluba namjeravaju pojačati napad u Siječanjskom transfer periodu.

Međutim talentirani napadač vjeruje kako bi mu promjena klubova trenutno samo odmogla, te da bi tim potezom riskirao mjesto u Južnoj Africi.

"Transfer u Siječanjskom roku je suviše riskantan. Morate se nositi s velikim promjenama i imate veoma malo vremena da se prilagodite prije Svjetskog Prvenstva. Ako kojim slučajem neki klub ponudi neki iznos Sevilli onda će ih oni dobro namučiti kao što su to uradili i sa Milanom. Ipak ukoliko to neki klub uradi poslije Svjetskog Prvenstva onda je to potpuno druga priča. United vidim kao momčad sa interesantnim stilom igre, dobrim i preciznim dodavanjima i centaršutevima, vjerujem da bi se bilo lagano prilagoditi. Tu je onda menadžer Chelsea Carlo Ancelotti, kome se stvarno divim, kao i Sir Alexu Fergusonu."

|Komentari 3| Printaj| #|

Želim sretan Božić svima koji ga slave

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Po riječima sv. Augustina: "Bog se počovječio, da se čovjek može pobožanstveniti". Taj jedinstveni povijesni događaj rođenja Boga-čovjeka kršćanski svijet slavi od davnina. Svetkovina je nazvana Božić. Sama riječ Božić umanjenica je riječi Bog i prvotni naziv djeteta Isusa, koji je kasnije prenesen i na sam blagdan njegova rođenja. Značenje riječi Božić kao mali Bog u kršćanstvu poprima umilna značenja: blagi Bog, dobri Bog, bliski Bog - Bog dostupan i pristupačan čovjeku. Tako je svemogući Bog postao djetešce da nas ne prestraši i ne premaši, da nas k sebi privuče i privije. Isus je stoga sveprisutni i bliski Bog. Tako sam naziv Božić podsjeća da je blagdan Božića evanđeoska škola ljudskosti i čovječnosti. Iz njega struje uočljive odlike: pristupačnost, jednostavnost, susretljivost, povjerljivost, skromnost.
Božić se do pred konac IV. stoljeća obilježavao 6. siječnja, da bi potom bio premješten na 25. prosinca kako bi se potisnula, još od cara Aurelija (270.-275.) uvedena rimska svetkovina Natalis Solis Invicti, a koja je padala u vrijeme zimske obratnice. Kršćani su vrlo rano taj dan Isusovog rođenja smatrali i početkom nove godine. U razdoblju obnovljenog Zapadnog rimskog carstva gotovo je u čitavoj Europi početak nove godine bio na Božić. Tek je 1691. Crkva prihvatila 1. siječnja kao Novu godinu. Kršćanstvo je u potpunosti uspjelo potisnuti rimsku svetkovinu rođenja nepobjedivog sunca, ali nije moglo spriječiti da se mnogo poganskih običaja i rituala iz pretkršćanskog razdoblja po sili inercije zadrži u puku i do današnjih dana - uloga vegetacije, svjetlosti, darova i čestitanja.
Svi ti običaji su se vjekovima oblikovali utjecajem raznih naroda i krajeva, pa su po tome zajednički čitavom kršćanskom svijetu, a opet, svaka im je sredina udahnula nešto svoga i tako ih učinila prepoznatljivima

|Komentari 2| Printaj| #|

srijeda, 23.12.2009.

Giggs: Ne nedostaje nam Ronaldo

Image and video hosting by TinyPic
Pouzdani veteran u redovima Manchester Uniteda, Ryan Giggs, tvrdi kako uopće nema razlike u igri engleskih prvaka u odnosu na prošlu sezonu i odlaska Cristiana Ronalda iz kluba u Real Madrid.

Iako je United ove sezone već poražen u pet prvenstvenih utakmica (prošle sezone ukupno četiri) Giggs ne smatra da se igra momčadi i rezultati razlikuju u odnosu na šampionsku sezonu s Portugalcem u redovima.

Cristiano je ponajbolji svjetski nogometaš, ali priznat ću da nisam uočio da bez njega drugačije igramo. Nikada nismo ovisili o pojedincu, a i danas, uz neke preinake, imamo istu momčad kao i prošle sezone.

Znali smo da Cristiano želi karijeru nastaviti u Realu, a kada mu se ukazala prilika on ju je i prigrlio. On nije bio jedan od nas i znali smo da će nas jednoga dana napustiti, no mi mu to ne zamjeramo, zašto i bi? On je jedan od najboljih s kojima sam igrao i uistinu krasan dečko - kazao je Giggs.

|Komentari 8| Printaj| #|

utorak, 22.12.2009.

Ferguson: United neće ništa kupovati u siječnju

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson priznao je da zbog recesije neće ništa kupovati u siječanjskom prijelaznom roku.

Za razliku od malenog brata Cityja, United je ovu zimu odlučio zatvoriti blagajnu i ne potrošiti ni peni u prijelaznom roku. Iako su bili u kontaktu sa Srbinom Adem Ljaić, izgleda da od transfera tijekom siječnja neće biti ništa. Za razliku od njih, Ferguson je uvjeren da će se City pojačati u prijelaznom roku.

- Mi sigurno nećemo nikoga dovoditi, ali prilično sam siguran da će City raditi posao. Ne možeš pričati da imaš toliki novac i onda ga ne potrošiti. Oni imaju puno ideja i činjenica da su u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka htjeli dovesti pet ili šest igrača govori što im je na pameti. Ali ipak neće ih moći sve dovesti – istaknuo je Ferguson.

City i United su se ljetos borili za usluge Berbatova, te je on na kraju završio u Unitedu, dok je Robinho bio jedino veliko pojačanje za City.
(RECESIJA NA DJELU)

|Komentari 5| Printaj| #|

subota, 19.12.2009.

Giggs produljio s Manchester Unitedom

Image and video hosting by TinyPic
Legendarni veznjak Manchestera Uniteda, Ryan Giggs, dogovorio je produljenje ugovora na još godinu dana, do 2011. Giggs ima 36 godina.

"Ryan je zaslužio novi ugovor i siguran sam da će igrati još dvije godine", izjavio je trener Sir Alex Ferguson, te dodao: "Trenutačno je u fantastičnoj formi i igra najbolji nogomet".

Giggs je pomogao Unitedu u osvajanju 11 naslova prvaka Premierlige i dva naslova pobjednika Lige prvaka igrajući više od 800 utakmica u dresu Crvenih vragova.

"Sretan sam zbog produljenja za još godinu dana. Uživam u nogometu više no ikada i radujem se da ću osvojiti još naslova s Manchester Unitedom", rekao je Giggs.

|Komentari 10| Printaj| #|

petak, 18.12.2009.

Liga prvaka: Manchester dobio Milan

Ždrijeb za osminu finala Lige prvaka održan je u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Parovi osmine finala Lige prvaka:

AC Milan - Manchester United

VfB Stuttgart -s Barcelona

Olympiakos - Girondins Bordeaux

Inter Milan - Chelsea

Bayern Muenchen - Fiorentina

CSKA Moscow - Sevilla

Olympique Lyon - Real Madrid

Porto - Arsenal


Utakmice prvog kruga igraju se 16.,17. te 23. i 24. veljače, dok se uzvratne utakmice igraju 9.,10.,16. i 17. ožujka.

|Komentari 7| Printaj| #|

četvrtak, 17.12.2009.

Ferdinand: "Biti ću spreman za Svjetski Kup"

Image and video hosting by TinyPic
Branič Manchester Uniteda i Engleske reprezentacije, Rio Ferdinandodbacio je glasine da bi ga njegova dugoročna ozljeda eventualno mogla izbaciti sa liste igrača koji će otputovati u Afriku na Svjetsko Prvenstvo.
Ferdinand jepropustio Unitedovih posljednjih 12 susreta zbog ozljede lista koja je bila nekako uvezana sa njegovim problemima s leđima koje trpi proteklih 18 mjeseci. Unatoč tome 31-godišnji srednji branič koji je i sada poprilično daleko od povratka u prvi sastav Crvenih Vragova, odbacio je sve sugestije da bi mogao propustiti naredno Svjetsko prvenstvo.

Od Ferdinanda se očekuje da provodi funkciju stuba obrane i male su šanse da ga Fabio Cappelo izostavi sa spiska 23 putnika u Južnu Afriku.

"Siguran sam da ću biti na toj listi. Bez ikakve sumnje ću biti spreman do sljedećeg ljeta. Nema ništa gore za igrača nego kad je primoran gledati svoju momčad a ne biti u stanju pomoći im. Ipak za sve ovo vrijeme ja sam redovan na tjelovježbama u teretani tako da vjerujem da neće biti problema pri povratku. Tretman moje ozljede napreduje dobro, doduše napreduje u malim, malim koracima ali napreduje sigurno. Vidim svjetlo na kraju tunela, bilo mi je poprilično teško do sada jer nisam prije bio ozlijeđen pogotovo ovoliko vremena ali sve će biti kako treba."

|Komentari 3| Printaj| #|

srijeda, 16.12.2009.

Manchester United na Old Traffordu pobijedio Wolverhampton

Image and video hosting by TinyPic
Večeras su odigrana prva četiri susreta 17. kola engleske Premier lige u kojima se između ostalog Manchester United konačno na vrhu izjednačio sa Chelseaom, a Aston Villa vratila na treće mjesto.

Poraz od Ville su nogometaši Manchester Uniteda večeras na svom terenu liječili protiv Wolverhamptona kojeg su bez puno muke savladali sa 3:0. Moglo bi se reći da je ovo i neuvjerljiva pobjeda Vragova s obzirom na činjenicu da je trener gostiju Mick McCarthy, na veliko iznenađenje, u večerašnji meč na Old Traffordu izveo svoj kompletan rezervni sastav.

Jedini član Vukova koji je bio starter u subotnjoj pobjedi nad Tottenhamom i večerašnjem gostovanju kod Uniteda je bio njihov golman Marcus Hahnemann, a njegova mreža se večeras prvi put zatresla u 30. minuti kada je siguran sa bijele tačke bio Wayne Rooney. Sam penal je dosuđen nakon što je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Ronald Zubar.

Do kraja prvog poluvremena se mreža gostiju zatresla još jednom kada je u 43. minuti nakon kornera najvisočiji bio Nemanja Vidić koji je udarcem glavom povećao na 2:0. Da Sir Alex Ferguson bude zadovoljan u svojoj 900. utakmici na klupi Uniteda pobrinuo se još i Antonio Valencija jer je on bio taj koji je u 66. minuti za konačnih 3:0 krunisao efektnu akciju

|Komentari 4| Printaj| #|

utorak, 15.12.2009.

Igram najbolje u karijeri"

Image and video hosting by TinyPic
Jedan od najboljih pojedinaca druge polovice 2009. godine kod Manchester Uniteda je veteran Ryan Giggs. Iako mu je 36 godina na leđima, Giggs igra sjajno i tvrdi kako još uvijek ima veliku želju za nogometom...

Dok se mnogi s 36 godina povlače i jedva čekaju mirovinu, Ryan Giggs briljira. Manchesterova ikona igra sjajno ove polusezone i tvrdi kako još uvijek ima veliku želju za igranjem, ali i kako igra najbolji nogomet u karijeri.

"Tijekom BBC-ove svečanosti cijelo vrijeme sam razmišljao o porazu od Aston Ville dan ranije 1:0. Dok god vas porazi bole, znači da imate želju za igranjem i to je znak da moram nastaviti. Mislim da sam na vrhuncu forme i da igram bolje nego ikada, a što je najvažnije u tome i uživam više nego ikad ranije", rekao je Giggs.

Giggs će definitivno završiti karijeru u Manchester Unitedu, ostaje tek nepoznanica koliko dugo će još igrati. Na kraju sezone mu završava aktualni ugovor, no United već priprema novi.

"Dok god ima želje i dok god me momčad treba, bit ću tu. Lijepo je što me žele i nude produženje ugovora i oni znaju kako ne želim nikud iz Manchestera", dodao je Giggs koji će vjerojatno produžiti s klubom koji je obilježio njegovu karijeru.

|Komentari 2| Printaj| #|

ponedjeljak, 14.12.2009.

Ryan Giggs je sportska osoba godine

Image and video hosting by TinyPic
Velški nogometaš ove je godine već dobio nagradu za najboljeg igrača Premierlige .

Nogometaš Manchester Uniteda, Velšanin Ryan Giggs izabran je za sportsku osobu godine u tradicionalnom izboru BBC-a.

Giggs je dobio više glasova od prvaka Formule 1 Jensona Buttona i svjetske prvakinje u sedmoboju Jessice Ennis.

Velški veteran je ove godine već dobio nagradu od udruženja nogometaša kao najbolji igrač Premierlige. U Manchester United je došao davne 1990. i otad je nanizao rekordnih više od 800 nastupa.

Giggs je prvi nogometaš nakon Davida Beckhama kojem je 2001. godine pripala ova nagrada. Ostali nogometaši koji se njom mogu pohvaliti su Michael Owen (1998.), Paul Gascoigne (1990.) i Bobby Moore (1966.). (hina/metro-portal

|Komentari 10| Printaj| #|

nedjelja, 13.12.2009.

Kad Ferguson izgubi, uvijek su suci krivi

Image and video hosting by TinyPic
Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda, ove je sezone nakon negativnih rezultata svog kluba uvijek ljut na suce i na njihove odluke. Iznimka nije bila niti ova subota...

Nogometaši Aston Ville pobijedili su na Old Traffordu Manchester United 1-0 i tako aktualnom engleskom prvaku nanijeli prvi domaći poraz ove sezone. Pogodak odluke je postignut u 21. minuti kada je Ashley Young zavrnuo loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao Gabriel Agbonlahor i postigao osmi pogodak u sezoni.

- Čovjek je produljio drugo poluvrijeme tri minute! Nevjerojatno! Nakon šest izmjena i dva duža prekida zbog ozljeda on produlji tri minute. To je nedopustivo, to netko mora vidjeti, komentirati, sankcionirati i popraviti za budućnost - govorio je Ferguson nakon što je Aston Villa pobijedila na Old Traffordu prvi put nakon 1983. godine.

Tim porazom je Manchester United propustio približiti se vodećem Chelseaju koji također nije uspio u subotu pobijediti kao domaćin, odigrao je 3-3 protiv Evertona.

|Komentari 5| Printaj| #|

Ferguson zeli produžit ugovore Giggsu i Scholesu

Image and video hosting by TinyPic
Da će pokušati zadržati svoje veterane Ryana Giggsa (36) i Paula Scholesa (35) i nakon isteka aktualnog ugovora potvrdio je menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Obojici ugovor prestaje biti važeći krajem aktualne sezone, a igrama koje pokazuju natjerali su Fergusona i vodstvo kluba da im i dalje vjeruju.

"Što mislimo o Giggsu najbolje govori to da ćemo mu ponuditi novi ugovor kada će mu biti 37 godina. Scholes nije siguran da će i dalje igrati nogomet, ali mi jesmo. I njemu ćemo ponuditi produljenje suradnje", kazao je Ferguson.

Scholes je cijelu dosadašnju karijeru proveo igrajući samo za United u čijem je dresu debitirao 1994. godine. Giggs je, pak, još dugotrajniji u dresu trofejne engleske momčadi. Stigao je u nju 1991. godine i vrlo brzo postao nezamjenjiv član prve momčadi.

Pretpostavlja se da će će branitelji naslova sa svojim veteranima produljiti suradnju na godinu dana.

|Komentari 11| Printaj| #|

subota, 12.12.2009.

Manchester United 0-1 Aston Villa

Image and video hosting by TinyPic
Nogometaši Aston Ville pobijedili su na Old Traffordu Manchester United 1-0 i tako aktualnom engleskom prvaku nanijeli prvi domaći poraz ove sezone...

Bila je to posljednja subotnja utakmica 16. kola, a Manchester United nije iskoristio raniji kiks Chelseaja koji je na svom Stamford Bridgeu odigrao 3-3 protiv Evertona.

Prije ovog poraza je Manchester United imao šest pobjeda kao domaćin, te jedan remi.

Pogodak odluke je postignut u 21. minuti kada je Ashley Young zavrnuo loptu u šesnaesterac, a tamo ju je dočekao Gabriel Agbonlahor i postigao osmi pogodak u sezoni.

Kako se približavao kraj utakmice tako su nasrtaji Manchester Uniteda bili sve žešći, no šanse su uporno propuštali Berbatov, Rooney, Giggs i ostali. Treba reći da je Manchester United najbliže izjednačenju bio u prvom dijelu kada je Rooney izbliza uzdrmao gredu. Aston Villa se ovom pobjedom popela na treće mjesto ljestvice.

|Komentari 1| Printaj| #|

Scholes napušta Manchester na kraju sezone?

Image and video hosting by TinyPic
Paul Scholes je spreman napustiti Manchester United u sljedećem ljetnom prijelaznom roku.
"Nemam osjećaj da pridonosim igri koliko bih htio. Nije mi u cilju tvrditi da igram najbolje u svom životu, ali htio bih ipak pomoći koliko mogu."

Scholes komu je 35 godina insistira kako mu treba pružiti više prilika da se vrati u dobru formu, jer ovakva minutaža mu jednostavno ne odgovara. Počeo je manje od pola utakmica ove sezone.

"Uvijek sam preferirao kada igram više, logično da tada postižem i više pogodaka. Sada je potpuno druga priča. Igram jednom ili dva puta svaka dva tri tjedna. Mogu se samo nadati da me krene kada mi pruže priliku, budući da nemam drugog izbora. Razmišljate o budućnosti u takvoj situaciji i mogu vam reći da se ja ne vidim u Manchesteru ukoliko se ovo oduži. Nastavit ću do kraja sezone i ispitati kakvo će stanje biti."

Scholes vjeruje kako je njegov prijatelj i veteran Manchester Uniteda Ryan Giggs (36) jedan od najboljih igrača kluba svih vremena.

"Ryan je najbolji igrač već 20 godina i s njim je bilo super igrati. Vjerujem da kada se jednom odluči povući iz svijeta nogometa neće ga samo smatrati kao jednim od najboljih, u protivnom on će biti jedan i jedini."

|Komentari 4| Printaj| #|

OLE, OLE, OLE

Ovo sam morao objavit, jer zbog njega je ovaj blog otvoren...

I jedan od najlijepsi pogodaka...

|Komentari 1| Printaj| #|

petak, 11.12.2009.

Van der Saar spreman produžiti ugovor sa Unitedom

Image and video hosting by TinyPic
Kako javljaju engleski mediji, vratar Manchester Uniteda Edwin van der Sar je spreman potpisati novi jednogodišnji ugovor sa tim klubom. Očekivalo se kako će 39-godišnji vratar na kraju sezone otići u mirovinu, ali čini se kako će Ben Foster i Tomasz Kuszczak
na svoju priliku morati sačekati još neko vrijeme.

Sir Alex Ferguson već od ranije tvrdi kako je odluka o ostanku ili odlasku samo na Nizozemcu, a kaže i kako neće kupovati novog vratara za njegovog nasljednika, nego će ga pronaći u vlastitim redovima.

Unatoč svemu, United se kroz medije i dalje povezuje s nizom kvalitetnih mladih europskih vratara, poput Schalkeovog Manuela Neuera ili Igora Akinfeeva iz moskovskog CSKA.

|Komentari 5| Printaj| #|

Premier liga, najava 16. kola

Image and video hosting by TinyPic
Većina utakmica 16. kola engleske Premier lige na rasporedu je u subotu, dok je nedjelja rezervirana samo za derbi između Liverpoola i Arsenala, koji je na rasporedu na Anfieldu u 17 sati.

Liverpool je u izuzetno neugodnoj situaciji, koja bi se dodatno pogoršala u slučaju da u ovoj utakmici ne osvoje sva tri boda. U posljednjih pet utakmica imaju samo jednu pobjedu, te su trenutno na sedmom mjestu sa već pet izgubljenih utakmica u 15 kola. Arsenal ima četiri boda više i samo jedan poraz manje, a gostima je najveći problem veliki broj ozljeda ključnih igrača.

Najzanimljiviji dvoboj u subotu je susret drugoplasiranog Manchester Uniteda i petoplasirane Aston Ville. Domaći su u odličnoj formi, imaju tri utakmice zaredom bez poraza, a u Ligi prvaka su pokazali da ih ni ozljede nekih prvotimaca ne mogu tako lako zaustaviti. Aston Villa je, s druge strane, kao i prošle sezone u konkurenciji za europska mjesta i sigurno je kako se radi o kvalitetnoj momčadi koja može napraviti dobar rezultat na svakom terenu.

Vodeći Chelsea na svom terenu dočekuje Everton, momčad čiji rezultati ove sezone ne odražavaju kvalitetu koju ova momčad neosporno posjeduje. Teško će gosti do bodova na ovom gostovanju, jer Chelsea sebi ne smije dopustiti drugi uzastopni kiks, koji bi ih vjerojatno doveo do gubitka prvog mjesta. U londonskom klubu se još dobro sjećaju kako su prošle sezone prvenstvo izgubili upravo u ovom razdoblju i u ovu će utakmicu sigurno ući sa velikom koncentracijom i željom za pobjedu.


Subota:
13:45 Stoke - Wigan
16:00 Birmingham - West Ham
16:00 Bolton - Manchester City
16:00 Burnley - Fulham
16:00 Chelsea - Everton
16:00 Hull - Blackburn
16:00 Sunderland - Portsmouth
16:00 Tottenham - Wolverhampton
18:30 Manchester United - Aston Villa

Nedjelja:
17:00 Liverpool - Arsenal

|Komentari 2| Printaj| #|

četvrtak, 10.12.2009.

Owen: Lakše je zabiti u Manchesteru nego u slabijem klubu

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što je postigao tri pogotka u pobjedi Manchester Uniteda u gostima kod Wolfsburga 3-1 u posljednjem kolu Lige prvaka, Michael Owen odbio je komentirati vlastite izglede za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sastavu engleske reprezentacije.
Nakon što je postigao tri pogotka u pobjedi Manchester Uniteda u gostima kod Wolfsburga 3-1 u 6. kolu Lige prvaka, Michael Owen odbio je komentirati vlastite izglede za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sastavu engleske reprezentacije.

- Nikada nisam pričao puno o sebi, pa neću niti sada. Uvijek radije govorim o momčadi u kojoj igram. Lijepo je zabiti hat-trick, ali to ne možete učiniti ako cijela momčad ne igra doista dobro. Stoga zasluge za moja tri gola idu na račun cijele momčadi – skromno je komentirao Owen, koji će za nekoliko dana, 14. prosinca, proslaviti svoj 30. rođendan.

Iskusni napadač istaknuo se u dvoboju koji nije imao veliki značaj za njegovu momčad, budući da je Manchester United već ranije osigurao prolazak u osminu finala. No, pobjedom su zatvorili vrata Wolfsburgu, koji će europski hod nastaviti u Europa ligi. Ipak, utakmica nije bila baš beznačajna za ''crvene vragove''. Pobjedom su zacementirali prvo mjesto u skupini koje omogućava uzvratnu utakmicu osmine finala na domaćem terenu.

United je nastupio iznimno oslabljen, bez čak 14 igrača iz prve momčadi, a Owen je upisao svoj prvi hat-trick u Ligi prvaka nakon 2003. godine.

- Uživam biti član Manchester Uniteda. Postoji samo malo klubova na svijetu u kojima se veselite svakoj prilici koju dobijete na terenu, a United je jedan od njih. Zabijanje golova? Kao što je poznato, to je jedan od najtežih elemenata u nogometu. No, kada na terenu imate tako kvalitetne suigrače kao što su moji u Manchesteru, onda je uvijek lakše doći u šansu i zabiti nego u nekom slabijem klubu – zaključio je Owen.

|Komentari 7| Printaj| #|

srijeda, 09.12.2009.

Wolfsburg - Man.Utd. 1:3 - Owen sam protiv Vukova

Image and video hosting by TinyPic
Wolfsburgovi snovi o prolasku u osminu finala Lige prvaka raspršeni su u posljednjem kolu skupine B. Na domaćem terenu Džeko, Misimović i društvo nisu bili u stanju pobijediti Manchester United, i to je iskoristio moskovski CSKA koji je pobjedom nad Bešiktašem osigurao drugo mjesto i prolazak u društvo najboljih.

Manchester je nastupio bez čak 15 igrača na koje Ferguson računa, od toga čak 7 obrambenih, no ni to nije bilo dovoljno Nijemci da stignu do trijumfa.

Krvnik 'Vukova' bio je Michael Owen, čovjek koji je baš u Wolfsburgu proigrao i zabio tri pogotka prvi put ove sezone u Ligi prvaka. Već u 44. minuti Englez je zabio prvi put, no Džeko je glavom uzvratio u 56. minuti i vratio nadu 'Vukovima'. Ipak, u samoj završnici Owen pogađa u 83. i 90. minuti za siguran trijumf Fergusonovih zvijezda i potvrdu prvog mjesta u skupini.

|Komentari 3| Printaj| #|

Ferguson negirao interesovanje za Džeku

Image and video hosting by TinyPic
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson distancirao se od špekulacija koje sugeriraju želju njegovog kluba za kupovinom Edina Džeke


Dobro je poznato da je Džeko trenutno jedan od najcjenjenijih i najtraženijih napadača u Europi. Bosansko-hercegovački reprezentativac je u 75 utakmica u Bundesligi zabio 40 golova.

Budući da je njegov Wolfsburg ove godine u prvenstvu daleko od rezultata kakve je ostvarivao prošle sezone, a koji su ga doveli i do prvog naslova prvaka Njemačke u povijesti, vrlo je izvjesno da će Edin Džeko na kraju sezone promijeniti sredinu, iako ima ugovor s vukovima do ljeta 2013. godine. Ionako u ugovoru ima aneks prema kojem može prijeći u neki drugi klub, ako je ponuda prava i dovoljno velika.

Čak se kalkulira i s opcijom da Džeko bude velika zvijezda skorašnjeg zimskog prijelaznog roka, ali će sigurno ostati u svom sadašnjem klubu ako ovaj izbori prolazak u osminu finala Lige prvaka.

U svakom slučaju, u zadnje vrijeme se dosta pisalo o zanimanju Manchester Uniteda za 23-godišnjeg Džeku. Takve je špekulacije zadnjih dana pojačao Fergusonov pomoćnik Mike Phelan.

Siguran sam da ga brojni klubovi traže. Jesmo li mi jedan od njih? Mi uvijek tražimo talentirane igrače. Džeko se u utakmici na Old Traffordu (u Ligi prvaka) pokazao kao prijetnja i privlačan je jer je visok, vješt momak, i na neke načine idealan za englesku ligu - izjavio je Phelan o drugom najboljem bundesligaškom strijelcu iz prošle sezone (26 golova).

Međutim, Alex Ferguson u svom sarkastičnom istupu tvrdi sasvim drukčije!

Uvijek ista priča. Netko odigra dobru utakmicu protiv Manchester Uniteda, a već sljedeći dan ga kupujemo! Trenutno ne postoji ništa što povezuje Manchester United s Edinom Džekom - poručuje Sir Alex u izjavi koju prenosi Daily Mail.

|Komentari 1| Printaj| #|

utorak, 08.12.2009.

Manchester "zeznuo" Partizan

Image and video hosting by TinyPic
Nakon što je Manchester United odlučio kako ipak neće kupiti Adema Ljajića, Partizan će morati prodati neke druge igrače kako bi došao do novca koji su već bili sigurni da je njihov...

Manchester United i Partizan postigli su dogovor kako veliki engleski klub može kupiti mladog Adema Ljajića ako to poželi, no Partizanu "niti u peti" nije bilo kako Manchester može i ne iskoristiti "opciju prve kupnje". Beogradski klub tako je već uložio i računao s deset milijuna funti koje im je trebao uplatiti engleski div.

Kada je Manchester objavio kako "nisu zadovoljni razvojem Ljajića" i kako ipak neće platiti deset milijuna funti za njega u Partizanu je došlo do šoka: "Odluka Manchestera itekako će utjecati na naše poslovanje jer smo na taj novac već računali", rekao je direktor Ivan Tomić pa dodao: "Kako smo ostali bez tih deset milijuna jednostavno ćemo morati prodati neke igrače koje nismo planirali da bi došli do novca."

Naravno, i sam 18-godišnji igrač nije presretan ovakvim razvojem događaja jer je u glavi već "bio igrač Manchester Uniteda": "Ovo je veliki financijski udarac i sigurno da nitko u klubu nije sretan pa tako niti sam Ljajić, no on je sjajan igrač pred kojim je velika budućnosti i siguran sam kako će se brzo oporaviti od šoka i nastaviti s dobrim igrama", završio je Tomić.

Inače, Partizan se u prvenstvu nalazi bod iza vodeće Crvene Zvezde dva kola prije zimske pauze, a sljedeću utakmicu igraju protiv OFK-a pred praznim tribinima što je standardna posljedica najvećeg srpskog derbija.

|Komentari 3| Printaj| #|

ponedjeljak, 07.12.2009.

Nisam mogao da ovo ne objavim

Juventus bolji od Intera

Image and video hosting by TinyPic
Momčad Juventusa pobijedila je u Torinu vodeći Inter s 2-1 u velikom derbiju 15. kola talijanske Serie A.

Usprkos pobjedi, Juventus je i dalje ostao na trećem mjestu, ali je smanjio zaostatak za Interom sa 8 na pet bodova. Interov gradski rival Milan, koji je ranije u subotu na San Siru pobijedio Sampdoriju 3-0, te ostvario petu uzastopnu pobjedu u Seriji A, sada ima samo četiri boda manje od Intera, te i dalje bod više od ''stare dame''.

Derbi u Torinu obilovao je razno-raznim uzbuđenjima. Domaćini su stigli do vodstva u 20. minuti, kada je Brazilac Felipe Melo nakon centaršuta Diega s desne strane šutirao iz jedne gužve, a lopta se malo odbila od jednog igrača Intera, promijenila smjer i prevarila vratara Julija Cesara. Trener Intera Jose Mourinho nakon gola Juventusa nešto je prigovarao sucima, te je dobio crveni karton, pa je ostatak utakmice odgledao sa tribina.

No, samo šest minuta kasnije Inter je izjednačio, kada je nakon centaršuta Dejana Stankovića Kamerunac Samuel Eto'o glavom svladao Buffona. Ipak, Juventus je uspio postići još jedan pogodak. Claudio Marchisio lijepo se oslobodio svojih čuvara, te je iz blizine, malo iskosa s lijeve strane, matirao Cesara u 58. minuti.

U završnici dvoboja došlo je do fizičkog naguravanja igrača obje momčadi, kojem je prethodio prekršaj Felipea Mella na Balotelliju. Čak je i inače uvijek smireni vratar Juventusa Gianluigi Buffon izgubio živce, te je ušao u naguravanje s nogometašima Intera. Najvažniji epilog cijele gužve bio je crveni karton Melu u 87. minuti. No, Inter više nije imao puno vremena kako bi do kraja dvoboja iskoristio brojčanu nadmoć i postigao pogodak za izjednačenje.

Serie A, 15. kolo:
Milan – Sampdoria 3-0
(Borriello 2, Seedorf 21, Pato 24)

Juventus – Inter 2-1
(Melo 20, Marchisio 58 / Eto'o 26)

|Komentari 6| Printaj| #|

nedjelja, 06.12.2009.

West Ham 0-4 Manchester United

Image and video hosting by TinyPic
Navijači West Hama su se osjećali i više nego poniženo dok su gledali kako Manchester Untied sa 4:0 deklasira njihov tim, a razočarani su danas bili i navijači Liverpoola jer Redsi nisu uspjeli da slave kod Blackburna.

Iako su na gostovanje kod West Hama stigli osujećeni izostancima većeg broja svojih suigrača, nogometaši Manchester Uniteda su ipak danas odigrali sjajan meč na Upton Parku gdje su domaćeg West Hama deklasirali sa visokih 4:0 i tako se Chelseau primakli na dva boda zaostatka. Domaći su nakon današnje katastrofe ostali na niskom 17. mjestu.Jedna od iznenađujućih vijesti u Engleskoj je jutros bila ta da bi na kraju ove sezone karijeru mogao završiti Paul Scholes koji nije zadovoljan svojim ovosezonskim nastupima. No to će se vjerovatno promijeniti nakon današnjeg sjajnog gola Scholesa koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena svoj tim u vodstvo doveo fantastičnim udarcem sa nekih 25 metara.

Mladi Darron Gibson je u utorak sa dva gola vodio United do polufinala Carling kupa, a danas se još jednom u strijelce upisao u 61. minuti. Klasični kontra napad Vragova je naprijed povukao Ryan Giggs koji je potom pronašao Gibsona, a ovaj još jednim fantastičnim pogotkom doveo tim sa Old Trafforda do prednosti od 2:0 i najavio rasulo domaćih.Potpuno pucanje Čekićara se desilo samo za jedan minut jer su dva gola na gotovo identične načine primili u 71. i 72. minuti. Prvo je Anderson sa lijeve strane na petercu domaćih pronašao usamljenog Antonija Valenciju koji povećava na 3:0, a samo minut kasnije je Valencija preslikanim pasom sa desne strane na petercu pronašao Waynea Rooneya koji bez puno muke postavlja konačnih 4:0.

|Komentari 5| Printaj| #|

subota, 05.12.2009.

Ferguson: Ronaldo je moj transfer desetljeća

Image and video hosting by TinyPic
- Trebao nam je 2003. godine doći Ronaldinho. Izjalovilo se. Uzeli smo Ronalda kao zamjenu. Nismo mogli pogoditi bolje - izjavio je Sir Alex Ferguson, trener nogometaša Manchester Uniteda...

Portugalskoga 24-godišnjeg napadača, koji je ljetos dres Manchester Uniteda zamijenio onim madridskog Reala, Škot je u razgovoru za klupski magazin Inside United prozvao svojim najboljim transferom posljednjeg desetljeća.

- Ronaldo je bio fantastičan. Jednom riječju, senzacionalan igrač - rekao je Ferguson dodavši:

- Doveli smo ga u ljetu 2003. godine, u vrijeme kada smo pregovarali s Ronaldinhom, tada još igračem PSG-a. Propustili smo dovesti Ronaldinha i doveli smo Ronalda. Mislim da je momak sasvim nadoknadio nedolazak Ronaldinha.

- Zašto Ronaldinho nije došao? Dogovorili smo sve i odjednom je završio u Barceloni. Ne znam što se dogodilo s Peterom Kenyonom i ostalim menadžerima pri poslu. Znam samo da je odjednom propalo.

- Ronaldo je, bez obzira na sve, naš posao desetljeća

|Komentari 10| Printaj| #|

petak, 04.12.2009.

Kapetanu Unitedove U-18 momčadi predviđaju sjajnu budućnost

Image and video hosting by TinyPic
Kapetanu U-18 momčadi Manchester Uniteda Robbieju Bradyu predviđaju velike stvari...

Brady, koji igra na poziciji krilnog napadača, je ove sezone impresionirao bivšeg bočnog braniča Uniteda Arthura Albistona.

Albiston je za The Manchester Evening News izjavio: "On je kapetan i ima sjajan stav. On je zaista vrckav karakter.

"17-godišnjak, rođen u Dublinu, zbilja igra sjajno u sredini i lijevoj strani veznog reda – i jednako dobro prima udarce, kao što ih zadaje.

"Robbie ima sjajne fizičke predispozicije. Nije visok, no visoko skače i može pogoditi suigrača u trepavicu."

|Komentari 6| Printaj| #|

četvrtak, 03.12.2009.

Manchester United želi Manuela Nuera

Image and video hosting by TinyPic
Prema izjavi Thomasa Krotha, agenta Schalkeovog vratara Manuela Neuera (23), engleski nogometni gigant Manchester United zainteresiran je za usluge njegovog klijenta...

- Znamo da postoji interes Manchester Uniteda. Manuel bi također želio igrati u momčadi koja je na višoj međunarodnoj razini - rekao je Kroth za Bild.

Neuer, koji je za njemačku reprezentaciju dosad nastupio dva puta, prvi je vratar Schalkea od jeseni 2007. a aktualni mu ugovor s bundesligašem istječe na ljeto 2012. godine.

Iako je Schalke prethodno odbijao ponude za njegovu prodaju, pa čak i onu od Bayern Münchena, klub je trenutno u financijskim poteškoćama.

U Manchester Unitedu traže adekvatno zamjenu za vremešnog Edwina van der Sara (39) koji bi mogao u mirovinu na kraju sezone, a financijska injekcija vrijedna 13 milijuna eura, na koliko se procjenjuje Neuerova vrijednost, zasigurno bi dobro došla klubu iz Gelsenkirchena.

|Komentari 8| Printaj| #|

srijeda, 02.12.2009.

Macheda produljio s Manchester Unitedom

Image and video hosting by TinyPic
Talijanski napadač engleskoga nogometnog prvaka Manchester Uniteda, 18-godišnji Federico Macheda, potpisao je novi ugovor s momčadi aktualnih engleskih prvaka...

Novopotpisanom suradnjom Macheda bi na Old Traffordu trebao ostati do 2014. godine, što je posebno obradovalo menadžera momčadi Sir Alexa Fergusona.

- Oduševljeni smo time da je produljio ugovor za dodatne četiri godine. Svi u klubu prepoznali su njegov fantastičan talent, te se sada nadamo njegovom daljnjem razvoju u nadolazećim godinama.

Mladi Talijan pristigao je na Old Trafford iz rimskog Lazija u rujnu 2007. godine.

- Sretan sam. Uživao sam prošle sezone kada mi je ukazana prilika, a nadam se da će ih biti još više kako bih mogao pomoći momčadi - dodao je Macheda

|Komentari 4| Printaj| #|

Carling Cup: Mancheseter United izbacio Tottenham

Image and video hosting by TinyPic
Oprostite sto kasnim sa vijestima, blog mi je bio hakovan.
Nakon što su s 2-0 bili bolji od Tottenhama, nogometaši Manchester Uniteda izborili su polufinale Carling Cupa. Isto je u pobjedi protiv Portsmoutha uspjelo igračima Aston Ville...

Niti jedan hrvatski nogometaš (Luka Modrić, Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar) nije sudjelovao u utakmici na Old Traffordu koju je dvama pogocima riješio Darron Gibson. Prvo je u 17. minuti iskoristio dodavanje Andersona s lijeve strane nakon čega je pogodio mrežu Spursa s 20-ak metara. Pogodak iz 39. minute završio je u lijevim rašljama Heurelha Gomesa nakon kombiniranja s Dannyjem Welbeckom.

Portsmouth, posljednjeplasirana momčad Premier lige, je imao vodstvo protiv Aston Ville (autogol Petrova u 10. minuti), no već su u 27. zaostajali 2-1 nakon što su Heskey i Milner bili precizni. Za 3-1 je u 75. pogodio Downing, a konačan rezultat potpisao je Young u 89. Dvije minute ranije Kanu je pogodio za smanjenje vodstva.

Carling Cup, četvrtfinale:

Portsmouth - Aston Villa 2-4 (Petrov 10 - ag, Kanu 87 / Heskey 12, Milner 27, Downing 75, Young 89)
Manchester United - Tottenham 2-0 (Gibson 17, 39).

|Komentari 9| Printaj| #|

"Gusari" hvale Petruccija

Image and video hosting by TinyPic
Trener mlade momčadi Manchester Uniteda Paul McGuiness je ostao zaprepašten kvalitetom mladog talijanskog pojačanja Davidea Petruccija, čiji je ovoljetni prelazak na Old Traford izazvao brojne kontroverze.
Petrucci je jedan od najvećih mladih talenata njegove generacije, a zbog svog iznimnog talenta je u Italiji stekao nadimak “novi Francesco Totti”.

No, kako je još bio maloljetan, Petrucci nije mogao potpisati profesionalni ugovor s Romom, a u igru se prije nekoliko mjeseci uključio Manchester United i doveo 16 – godišnju senzaciju za bijednih Ł200,000 funti, te mu ponudio godišnju plaću od Ł95,000 funti i pokrivanje svih troškova redovitih letova kući u Italiju.

Taj je transfer naljutio talijansku nogometnu javnost, koja se okomila na Manchester United zbog krađe mladog igrača Rome.

U Unitedu su ostali potpuno tihi tijekom svih tih kontroverzi, no sada ne kriju oduševljenje novim članom svoje momčadi.

"Davide je all-round vezni igrač," rekao je trener Unitedove U18 momčadi Paul McGuinness za manutd.com.

"Sposoban je za sve; može osvojiti loptu, odlično ju distribuirati, ima sjajan pregled igre i posjeduje opak udarac.

"Voli pucati i sposoban je zabiti mnogo pogodaka iz veznog reda - kako iz velikih udaljenosti, tako i ulaskom u šesnaesterac, gdje može pogoditi nogom ili glavom.

Engleski klubovi su već duže vremena kritizirani od strane inozemnih klubova zbog krađe maloljetnih igrača, a većina tih igrača dolazi upravo iz Italije. 15 – godišnjeg Vincenza Camillerija iz Reggine je u veljači u svoje redove doveo Chelsea, Atalantinog tinejdžerskog talenta Fabija Zambleru Newcastle United, a prije nekoliko godina Parmin dvojac Giuseppe Rossi - Arturo Lupoli završio je u Manchester Unitedu, odnosno Arsenalu.

To je nagnalo predsjednika Palerma Maurizija Zamparinija da u svojoj poznatoj izjavi engleske klubove nazove "gusarima".

|Komentari 2| Printaj| #|

utorak, 01.12.2009.

Rooney: "Giggs me iznenađuje i motivira iz dana u dan"

Image and video hosting by TinyPic
Čak i najprivrženiji navijači Manchester Uniteda će vam oprostiti ukoliko pomislite da bi baš ove godine 36-godišnji Ryan Giggs mogao reći i konačno zbogom, ali izgleda da Sir Alex Ferguson zna nešto više od ostalih jer upravo on tvrdi kako bi Welška zvijezda mogla ostati još pune dvije godine.

Giggs je proslavio svoj 36 rođendan u stilu, i to svojim 100. pogotkom za klub u Unitedovoj pobjedi od 4-1 nad Portsmouthom ovaj vikend.

"Sretan rođendan Ryanu, ovo mu je tek 36, čekajte da dostigne 67 kao i ja, možda tada razmisli o mirovini. On je nevjerojatan igrač, nešto što se ne rađa često, i siguran sam da će ostati još minimalno dvije godine."

Wayne Rooney je možda odšetao sa titulom igrača susreta na Fratton Parku ali je bez ikakvog oklijevanja predao sve pohvale Giggsu.

"Iznenađuje me iz tjedna u tjedan. Njegova igra je bila nevjerojatna i samo je to razlog zašto sam ja uspio postići dva pogotka. Neznam kako mu to uspjeva, načisto je nevjerojatan. Bolji je nego ikada, precizniji je nego ikada, na super teškom terenu i super teškom vremenu njegova igra i volja motivira nas da barem odigramo približno njegovom kvalitetom."

Veznjak Pompeya Jamie O'Hara je također pun utisaka o Giggsu dodavši:

"On je apsolutna legenda nogometa, igrati protiv ljudi kao što je on je čast, kako za mene tako i za sve druge. Svaki put kada primi loptu molite se da će vam u pomoć pritrčati netko jer znate da će vam sigurno pobjeći. Bilo je neizmjerno zadovoljstvo ponovno igrati protiv njega."

|Komentari 2| Printaj| #|