Mama bez tate i obrnuto

subota, 09.01.2016.

Na zimske praznike u pratnji policije

I tako dok će većina djece ove praznike pamtiti po grudanju s očevima ili izradi savršenog snjegovića, moje je dijete doživjelo prijetnju od oca i to ni manje ni više da će doći s policijom po nju i odvesti je kod sebe na tjedan dana...
Jasno vam je da tako nešto normalan čovjek ne može izjaviti pred djetetom, a još manje očekivati da će dijete nakon toga radosno otrčati na praznike. Nije otišla kod oca, ni s policijom, ni bez nje i dok je mene nikud neće ići pod prijetnjom, taman da se svijet okrene na peti. Praznici bi trebali biti lijepi, a ne prijetnja i točka.

Da stvar bude gora otac moga djeteta se jednom rečenicom nije prethodno meni javio u smislu dogovora kako ćemo i na koji način podijeliti te praznike, niti tko će mu pomoći zbrinuti dijete jer je on ipak osoba s invaliditetom. Valjda i ja kao majka imam pravo na vrijeme znati kako, kada i gdje će mi dijete biti. Nije to komad drveta koji ću mu samo dobaciti, to je biće cijeli moj život dok je on njene četiri godine " prespavao".

Koga je zmija ujedala i gušterice se boji kažu mudri stari ljudi tako i ja na sreću već mogu predvidjeti gnjusne poteze svoje nekada velike ljubavi jer mi je sličan scenarij odvrtio i za ljetne praznike kada nije također uopće na vrijeme tražio praznike nego je doslovce 30.07.rekao da hoće dijete 01.08. E malo sutra! Ali je otišao nadležnoj socijalnoj radnici i ova je brže - bolje "nagazila" na mene zašto dijete nisam poslala brižnom ocu? Samo što više ni ja nisam naivna plačljivka, nego se borim protiv apsurda...

Sada sam fino početkom 12 - tog mj.sastavila mail s pritužbom da u tjednu uopće nikad ne pokupi dijete i da nije izrazio želju da si uzme dijete za praznike. Naravno da odgovor od socijalne radnice nikakav nisam dobila jer njima mailovi služe samo zato da im se u In-box-u gomila pošta ali ja imam dokaz da sam mail poslala a svoj nerad će jednom valjda i draga socijalna nekome morati opravdati.

Na kraju mi se nesuđeni svekar ispričao i obećao da njegov sinko više neće imati ispade i da će on kao djed sam dolaziti po dijete, bez histeričnog oca. Živi bili pa vidjeli dokle će sad biti mir. U jedno sam sigurna, bude li još prijetio pred djetetom prevrnuti ću sve samo da mu odrede viđanje djeteta pod nazorom.

Do novog teksta čuvajte i volite svoju djecu i budite snažni u borbi sa sustavom koji je djeci nekada najgora maćeha umjesto da ih štiti.

Oznake: Centar za socijalnu skrb, Zakon, susreti s ocem, prijetnje, praznici s ocem

09.01.2016. u 23:34 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2016  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2016 (2)
Siječanj 2016 (1)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (2)
Rujan 2015 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi