I sve je tako kako treba biti, a ono sto bude bit ce... tetovirana jesen, i sanjiva do zore.. kao mrtav delfin sto sanja usnulo more..

buka. šarenilo. košmar. kaos. nered. masa. metal. staklo. dan. sunce. boli.
smiraj. jesen. sumrak. tišina. cimet. harmonija.
klaun. maska. vila. knjiga. bajka. boja. sreća. suze. kaleidoskop. žutilo.
nemir. sputanost. tratinčica. plesne haljine na maslačcima. gramatika. prozor.
okvir. slika. whiskey. uvenula. staklo.
krhotine. čaša. boljitak. zvijezda. prozac. gubitak. sam. mir.
dadaizam. politika. hitler. zlo. patnja. tišina. molitva. sol. miris.
cimet. kosa. vjetar. lagano. krišom. kradom. neprimjetno. ponavljanje. aliteracije. gubitak. spontano.
Ljubav. mržnja. Ljubav. mržnja. Ljubav.
točke. bubamare. krila. let. sloboda. boje. crtež. krede. priča. noć.
mjesec. osijek. stepenice. arhitektura. hipersenzibilno. komplicirano. brojevi. fizika.
nebo. galakcija. lizalice. slatko. šareno. djetinje. moje. tvoje. naše. nekada.
prosinac. pahulje. samoća. mir. vino. cimet. toplina. nedefinirano. gubitak.
proljeće. smrt. zeleno. jesen. tetovirana.

A što se tebe tiče, Živote, smatram da si ostatak od mnogo smrti (bez sumnje, ja sam već umro deset tisuća puta)..

subota, 29.11.2008.

Žena

U svijetu prepunom svakojakih užasa, patnji i ratova, ostalo je još malo neokaljanih vrijednosti. Jedna od njih je i žena. Često tlačena i ponižavana, a najveća vrijednost svemira.
Na rubu Velike slane pustinje, dijete se rađa u mukama. Bez tople vode, sterilnih medicinskih instrumenata, lječnika i babice. Ženi u Sad-u ili razvijenim zemljama Europe teško je to i zamisliti, pa ipak i ona sama rađa u mukama.
Žena u muslimanskim kulturama često je samo predmet. Nema nikakvih prava. Odgojena je da bude sluškinja muškarcu za kojeg će se udati. Nije li to neskriven šovinizam?
U povijesti žena je bila ratnica bolja od muškarca, princeza i kraljica. Nakon toga nepravedno su joj zanemarena prava. A žena može. Ona je hrabra i ponosna. Njene suze dodiruju srca, njene ruke tješe.
U boli tiho rađa svijet i riješava misterije.
Može biti u isti tren ratnica, žena, djevojčica, tužna i nasmiješena.
Novovjekovna je žena u pravima relativno ravna muškarcu. Ona uči i zna. Drži tri od četiri kuta doma. Savršenija je nego ikada.

Kasnije nastavim, idem baki jest kolače:).

- 14:43 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.11.2008.

Prsti

Puštam vodu da klizi niz cijelo tijelo.. Miris orhideje. Senzualnost. U trenu si pokraj mene. Skidaš sve sa sebe. Ulaziš u kadu. Mokri se gledamo. Smješiš se. Približiš se. Čujem udaranje tvog srca, a čujem i moje koje želi iskočiti iz grudi. Uzimaš me za ruku.. Stavljam ti ruke oko vrata i pritišćem se uz tebe.
Mh.. svojim rukama prelaziš sa mog vrata na leđa. Meškoljim se. Ljubimo se.
Lagano se makivaš od mene, negodujem. No istog trena svojim prstima pronalaziš moje grudi i nježno putuješ njima. Spuštaš se prema pupku. Mmm.. sviđa mi se. Nježan si i ljubim ti vrat. Grizem te.. Sada se ti meškoljiš, pomalo sam gruba, no zatim opet nježna.. I tako u nedogled.
Uzimam tvoje prste i ljubim ih, svakog posebno. Imaš prelijepe prste. Uskoro oni putuju na sakrivena mjesta vječne strasti. Pripijeni, zavedeni, uzbuđeni, igramo se i putujemo. Jer postoje svjetovi dopuštenog hedonizma, i oni su naši.

- 19:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.11.2008.

Tinin rođendan

Image and video hosting by TinyPic
Najljepša ljepotica te noći:). Slavljenica Tina
Image and video hosting by TinyPic
Heheeh, Tina i ja..
Image and video hosting by TinyPic
Društvance..
Image and video hosting by TinyPic
Morala sam Petra, slatkice:)))
Image and video hosting by TinyPic
Ana i ja..
Image and video hosting by TinyPic
Tina i Nata..
Image and video hosting by TinyPic
Ja..
Image and video hosting by TinyPic
Tina i Zizi..
Eto, to je malo slikica.. Bilo je još mnogo ljudi, Maja, Bočo.. ali naravno, oni su se u Tntu valjali po podu , a mi smo otišli u klub:).
Jedino nam je slavljenica skoro umrla od trbobolje, ali sad je oke:)
Btw, odrezah jedno 20 cm kose, vidi se na slikicama..
Btw2, volim te mališa..

- 16:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

subota, 22.11.2008.

Um.. samo sam htjela. Htjela sam napisati da se bojim. Da. No ne odustajem.
Jer naši su snovi jedino što je vrijedno da se borimo.

- 16:17 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 14.11.2008.

Putovanje do zvijezda počinje jednim jedinim korakom- Životom

Mir je stanje potpune harmonije pojedinca. Svakog segmenta tog pojedinca, tijela, uma i osjećaja. Harmonija je stanje psihičkog blagostanja, uvjetovanog zadovoljstvom samim sobom. Živjeti u miru sa samim sobom najteža je čovjekova zadaća. Treba otkriti mudrost koja odgovara našem umu, ljepotu koja odgovara našem vjerovanju, emociju koja odgovara našem srcu, način života koji odgovara našem tijelu. Upoznati samog sebe znači promatrati, osluškivati, ispitivati, isprobavati. Dovoditi sebe u iskušenja i izazove, dolaziti do granica svojih mogućnosti i proširivati ih. Na kraju krajeva, i tijelo je naše hram našeg uma i naših osjećaja. Zato treba napraviti ugodan i zdrav prostor, jer samo će u zdravom prostoru rasti velike misli i razvijat se beskrajni osjećaji.
Koje stvari svakodnevno činimo i govorimo i time pokazujemo da smo u ratu sa samim sobom i da nemamo kvalitetu unutarnjeg mira?
Nekako volimo životinje i jako su nam drage. Ne želimo da se one ubijaju nehumano, no ipak ih jedemo. A pritom ne vodimo brige o tome kako su ubijene. Ne volimo nasilje, no ipak ne propuštamo zlobno se smijati nekome tko nešto krivo napravi na tjelesnom. Svakako želimo biti bolji ljudi, a opet smo odani porocima više nego samima sebi. Ne možemo ih izbaciti iz svakodnevnice jer nemamo volje, i ne znamo dovoljno sami sebe pa nismo ni svjesni koliko nam štete. Čudesno je koliko je malo potrebno da budemo mirni i strpljivi, a to malo nikako da pronađemo u sebi.
Između tijela, uma i osjećaja postoji prirodna veza. Da bi pojedinac funkcionirao, sva tri segmenta moraju funkcionirati. Poput kuće, i čovjek je zidan od katova. Tijelo je temelj bez kojeg pojedinac ne može funkcionirati. Zdravo i fizički sposobno tijelo medicinska je osnova čovjeka. Kada nema tijela, nema ni materijalnog čovjeka. Um je prizemlje pojedinca. Um je razum, znanje, mudrost, medicinski splet moždanih stanica koje upravljaju našim temeljem- tijelom. Osjećaji su katovi pojedinca. Oni daju hrabrost umu da upravlja tijelom. Upravo su osjećaji najkompleksnija razina čovjeka.
Gledanjem i istraživanjem sebe, te sviješću o sebi upoznala sam sebe. Moje su kvalitete možda bile duboko skrivene, no kopanjem neistraženim dijelovima svojeg uma, naučila sam što je moja želja. Spoznala sam tajnu i sada mogu biti onakva kakva želim biti. Možda ste jednom voljeli, a to ste potisnuli duboko u sebe. Slamalo vam se srce. Držali ste se za grudi. Boljelo vas je. I niste znali izlaz, pa ste se prepustili struji ili hranili emocije Prozacom, Normabelom, Helaxom. Postoji li nešto što budi tvoje zanimanje? Tada istražuj, i produbljuj svoje znanje. Čitaj, no ne dopusti knjigama da zatruju tvoju svijest. Pažljivo biraj hranu za svoj um, tijelo i osjećaje. Upoznavanjem sebe razvijamo sve svoje kvalitete. Ne živi više ni tren u neznanju, sutra ćeš se probuditi i vidjet da je nebo poprimilo prekrasnu boju, boju života..
Svaka komunikacija između dvije osobe potaknuta je nekim osjećajem, pa makar to bio osjećaj potrebe za informacijom. Možda i nije presudan trenutni mir, no dugoročno, kako ćemo biti s drugima ako nismo sami sebi dovoljni. Možda i nismo sami krivi što je sve tako zatrpano negativnim emocijama i nemirom. Svijet je previše veliko mjesto za izgubljenog pojedinca, a opet toliko skučen ako se želiš sakriti od svega.

Hvala što postoje osobe koje vjeruju da mogu i onda kada ja ne vjerujem da sam tu.

- 19:46 - Komentari (11) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.11.2008.

Muke po prosvjeti

Odsutna, imam gomilu posla koji ne volim raditi. Bubati nikome potrebne brojeve i podatke napamet. A ne mogu to nikako naučiti osim napamet.
I tako sam vam ja zabušavala dva mjeseca i 10 dana. Eh, sad su se nakupile one nevoljene trojke u imeniku, kojih tamo ne bi smjelo biti. I sad učim. Od danas doduše (cerek). I to sam se sjetila kad sam došla na test iz zemljopisa i shvatila da znam NIŠTA.
Tak. Moram učit jer znanje je moć!
Kaj nam nemreu dati nekaj zanimljivo v toj školi, pitali bi moji razredni ljudovi.
Ne, ne mogu. Moramo steći Temeljna Znanja da možemo nadograđivat, haha.
Šalu na stranu, kampanjac sam. Učim samo kad baš shvatim da hitno moram. A ne prolazim loše. Tj.. prolazim super, za ono što učim.
Sad ću spašavati ono što se spasiti da, ali šljedeće polugodište ću bome učiti, i to punom parom. A čeka li me i državna matura, dragi ministre.
Dakle, kad smo kod probne državne mature, optimistica uzela sve tri više razine. Matka. Hrvatski. Engleski. I naravno, uzela dva dodatna predmeta, povijest i psihologiju. A znate da ne idem u gimnaziju i sve je po njihovom programu. No moja majka kaže: Bolje da ve probaš, neg na pravoj.
O, napisala sam ja i fakultete. Svih 5 traženih!
Pravni fakultet- Pravo.
Hrvatski studiji- Psihologija
Ff- Psihologija
Edukacijsko rehabilitacijski- Socijalna pedagogija
Ekonomija- xd. Ne sjećam se smjera

I tak. Kaj mislite, će me primit na pravo xd?
E da, sad idem naučit učit a zatim ću učit i bit ću pametna. Ne, ja već jesam pametna. Samo sam ljenivac, kampanjac, danguba, fulalazanimanje i tako.

E da, ako ne upadnem na faks, onda ću otići raditi na brod, to mi se sviđa. Ili u Njemačku biti hotelijerka:). Ili ću se zaposliti u lokalnom china shopu ko prodavačica xd. Ili ću konobarit u Tntu. Au, koj dobar posao!
A ne znam ništa više. Samo da sam skoro punoljetna, strah me toga. Ali Tina to jedva čeka, moći će imat cigarete kad joj srce poželi xd.

Um, to je sve za sad. Javim se kad naučim svo brdo gluparija. Al nema veze, mogu ja to.

- 21:18 - Komentari (11) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.11.2008.

Noćas sam sanjala crno bijelu polarizaciju snova..

Početak kraja ironična je poštapalica svima koji su svjesni da postoji kraj nečega i da taj kraj ubrzano dolazi.

Malene vile Snježnice se ubrzano pripremaju u oblacima. Stvaraju snijeg koji će skoro ukrasiti naš svijet. Vilinje je prekriveno mnogo posebnijim snijegom nego naš svijet. Tamo je snijeg napravljen od malenih, ružićastih kristala koji u sebi ocrtavaju snove. Kada uzmeš kristal u ruku, on će ti pokazati tvoje najskrivenije snove..
Image and video hosting by TinyPic

Skakuću jednorozi. Rasipaju, kao i svake večeri, gomilu molekula sreće a
ona se kotrlja, do nekoga nekada više, a nekada manje. No uvijek se otkotrlja do svakoga. Samo treba biti spretan i udahnuti svakodnevno svoju molekulu sreće. Treba biti oprezan! Ponekad se molekula izgubi..
Image and video hosting by TinyPic

Kiša je pala. Kapi su se samo došetale, ne znam ni kako, ni kada, pa ni odakle. Bile su tople. Stapale su se s mirisom moje kose. Osjetila sam se opet tako živom. Znala sam da postoji, da.. Kreativno su se izrazile, ostavile su tragove duge na pločniku.
Image and video hosting by TinyPic

Danas sam lijepa. Sretna i snena. Da, ja sam kupidova djevojka. Kupido, opet dolazi u moja nadanja. Ooh.
Razgovor:
N: Jel da sam ja kupido?
V: Jesi!
N: Jeeej!
V: :). Baš sam sretan. Zahvaljujući tebi, ova večer mi je bila lijepa.
N: Nisam ništa učinila. Samo sam upoznala dvoje ljudi.
V: I to je dovoljno.
L: Ne možeš ti biti kupido, kupido je muškarac u pelenama.
V: Ona je kupidica, njegova djevojka.
L: N, ako već svima nađeš nekoga, što ne nađeš i sebi nekog?
N: Znaš, moje biće postoji, samo je miljama i godinama udaljeno.
L: Joj ne, još uvijek on?
N. Da. No ja sam sretna sama. I idem sada. (Pobjegla)
P.S. Sretno M i V:))))
Image and video hosting by TinyPic

(hvala svima koji su mi poklonili slike)- 13:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 01.11.2008.

Divlja

Sanjalica je izgubljena između svijetova. Nekoliko ih je, putujući snovima i dubinama svojeg postojanja, sasvim upoznala. Otkrila je tajnu, no nije znala kako bi ikome ukazala na njeno postojanje. Ne, ta nije se više bojala. Upoznala je strah, došla do umiranja od istog, a zatim se prestala bojati. Bila je napokon slobodna.
Nije nalazila na razumjevanje nikoga. Išla je sama. Nekada naprijed, nekada nazad, no ona je imala svoj cilj i nije marila. Nije, za nikoga. I znala je da na njenom putu nema mjesta za ništa drugo sem njenog cilja. Ne, nije se gubila često. Znala je skrenut s puta, ali svoj je cilj držala u glavi.
Učila je. Pjevala. Smijala se i kad bilo je najbolnije. Raspadala se od bola. Držala si grudi da srce ne bi ispalo na cestu. No borila se. Digla je glavu i išla pravo. Sanjalica djevojčica..
Ulazila je i izlazila. Iz stvarnog svijeta u svijet igra. No večeras je zaželjela igrati posebnu igru.. Igru pjesama, snova i bajka. A svi su zaboravili igre, i zametnuli tajne. Bojali su se. Nečeg što davno zvala se istina, toga više nije bilo.
Otvorila je prozor i bacila uvenulu ružu van na kišu. Zatvorila je prozor i upoznala razum. Igrala se i smijala. Sanjalica.

- 12:31 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2012 (1)
Rujan 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Kolovoz 2011 (2)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (2)
Travanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Studeni 2010 (1)
Listopad 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (1)
Veljača 2010 (2)
Siječanj 2010 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Srpanj 2009 (2)
Svibanj 2009 (4)
Travanj 2009 (7)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (2)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (8)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (7)
Srpanj 2008 (6)
Lipanj 2008 (11)
Svibanj 2008 (20)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (16)
Veljača 2008 (11)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (12)

Zaigrana i nadasve djetinja, još uvijek
ju vrlo lako možete potkupiti slatkišima,
balonima i mašnama..
Voli cijeli svijet, Život i sebe, a ostalo je
ponekad vrlo nevažno..

Misliš li da se još uvijek mogu uvjeriti da sam sve ovo samo sanjala?

© Nikol Bali

Svi tekstovi na ovom blogu podliježu Zakonu o autorskim i inim pravima.

nikolbalikc@gmail.com

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se