mala mujer
Trenutno bez naslova
22.04.2008., utorak
globalno zatopljenje (samo da zvuči ozbiljnije)
evo mala opet u HK. nije da nije bila dugo ali se zla nije dugo javljala. proputovala sam u zanjih 10 dana cijelu kinu uzduž i popreko. moram priznati da sam malo zagrijala kosti i iz onih smrzotina iz zagreba, znam da vam je sada toplo u lijepo, došla na +30 u guangzhou. po povratku u HK dočekao me tajfun, onaj na N neku. kažu najraniji tajfun u zadnjih 65 godina. so yes the weather is changing!

honkonžani se spremaju za doček baklje olimpojske koja bi kroz hong kong trebala protrčati 2.5. tri probe su već odradili. malo ih je rano pojavljivanje tajfuna N. poljuljalo ali eto već su našli riješenje pa će časkom ako treba organizirati torch relay i u autima samo da se održi. ali samo ako vremenske prilike budu dovoljno problematične. sve ispod tajfuna kategorije 8 neće doživljavati (to remind iznad 8 je još samo 9 i 10). tajfun N. je svojim rubom dotaknuo HK, dobio kategoriju 3 a auti nisu od kiše i vjetra i padajućih grana mogli voziti po cesti! osim tajfuna N. račune su im je pomrsila i People's Armed Police koja će biti prva linija obrane baklje od "pomahnitalih" pro tibetanskih protestanata. zašto mali zgoljavi i napola naoružani HK policajci ne mogu sami čuvati tu baklju? a tako su si lijepo isplanirali. a onda im je majka kina poslala People's!

i da se zadržimo na temi tibeta, how times change. honkonžani kao da su zaboravili da i dalje ne žele priznati da su dio kine i to baš svaki puta kada ih netko nešto pita za tibet. prosječni HK kinezu će samo tako zakolutati očima kada mu kažeš da je dio kine. ALI kada tog istog HK kineza pitaš za tibet i očekuješ razumijevanje za isti oni nonšalantno odgovaraju; "ne razumijem u čemu je problem, pa tibet je oduvjek bio dio kine!" pa eto si ti misli koja je to sorta amnezije.

ni hao
- 04:20 - Reci (8) - Ispiši - # -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.