mala mujer
Trenutno bez naslova
07.11.2007., srijeda
batman returns...again...the dark night
whatever! film mi se snima tu pod nosom navodno. ne znam točno kak to izgleda ali primjećujem povećanu količinu helikoptera i sličnih letećih objekata nad lukom. čini mi se čak da je upravo preletio i jedan herkules!!!

kinezići su vrlo revoltirani snimanjem istoga ovdje. cijela afera i snimanje s povlači po novinama već danima. hongkongeri se bune, get this, zbog noise polution! dobra šala. osim toga, odbili su upaliti svijetla na HK island strani grada na zgradama jer je to "bezglavo trošenje struje" hahaha. grad koji svijetli 24/7. koji navečer, svaku večer održava tzv. light simphony gdje 48 zgrada na otoku pali gasi, u stvari ne gasi nego upali još više, svjetla. niti je simphony niti to baš dolazi do izražaja kada sve tako okolo svijetli manijankalno.

e uglavnom, ljudi koji podržavaju simfoniju jer ona doprinosi kulturnoj (?!) i turističkoj ponudi grada odbijaju upaliti svjetla jer to je trošenje energije u gradu koji se i ovako bori protiv pre velike potrošnje struje. kako to rade? ne znam stvarno. znam da su molili sve korisnike klima uređaja, uprave shopping centara, uprave poslovnih zgrada i slično, da drže klime na 20 stupnjeva. ne vidim da se itko toga pridržava. u svim zatvorenim prostorima ledana i dalje. grad blješti svake godine sve više. ali valjda je bojkotiranje snimanja noćne scene u 16. nastavku batmana pravo rješenje.

bunili su se čak i protiv samog snimanja. naime snimaju se neke zračne scene ako sam dobro shvatila. i za iste im je potrebno par helikoptera i gore navedeni herkules koji preljeću preko luke (HK harbour je u stvari kanal između kopna i HK islanda) i to vrlo nisko. i stvaraju buku. što je u gradu u kojem se umjesto žmigavca skretanje uglavnom signalizira trubljenjem...onak totalno nečujno! kroz kanal dnevno prođe trilion (nečujnih) brodova a svakih 3 minute poleti neki privatni helikopter...i tak. uglavnom, tišina vlada gradom pa sad ta tri dodatna helokoptera i taj avijon...mislim stvarno.

ali glavno da mi svi znamo da se tu snima batman!
- 08:07 - Reci (8) - Ispiši - # -

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.