Maksim Mrvica

06.08.2004., petak

Bolne strasti

Šibenski pijanist iskoristio je kratak posjet Hrvatskoj da kod svog prijatelja Tihomira Miletica u Splitu istetovira vec šesti ukras na tijelu: nakon dva i pol sata, na njegovu vratu osvanuo je veliki, svima vidljiv, egipatski križ
Da se ne bavim klasicnom glazbom, vjerojatno bih na licu imao barem dva piercinga, na obrvi i usni, i najmanje jednu tetovažu na vidljivom mjestu, primjerice na ruci. Takvi su me ukrasi oduvijek privlacili - govori Maksim Mrvica, 28-godišnji šibenski pijanist s londonskom adresom koji je ovaj tjedan nakratko boravio u Hrvatskoj. Za petodnevnog posjeta, tijekom kojeg je održao dva koncerta, u rodnom gradu i u Zagrebu (nastupio je na dodjeli nagrade Zlatna kuna), Maksim je skoknuo i do Splita. Ali ne da bi se našao sa skladateljem Toncijem Huljicem, s kojim suraduje nekoliko posljednjih godina otkako je pocela njegova inozemna karijera. Jedino slobodno poslijepodne koje je imao u tih pet dana u Hrvatskoj, slavni je pijanist iskoristio za posjet salonu za tetoviranje odakle je dva i pol sata kasnije izišao sa šestim crtežom na tijelu.
Violinski kljuc na ledima
- Ljudi se s putovanja vracaju s nekim zgodnim suvenirom, a ja s novim ukrasom na tijelu - kaže Maksim zadovoljno promatrajuci u zrcalu najnoviju slikariju na stražnjem dijelu vrata. Odluku da si dade istetovirati egipatski križ, koji simbolizira vjecni život, glazbenik je donio još u Londonu gdje sa suprugom Anom živi posljednjih godinu i pol. Stoga je, dan nakon koncerta u Šibenskom kazalištu, održanom u sklopu potpore projektu Šibenik-metropola mladih, sjeo u automobil i krenuo u Split, u salon svog prijatelja Tihomira Miletica.
- On je autor i ostalih cetiriju mojih tetovaža, dok je peta, ona na trbuhu, uspomena iz Budimpešte gdje sam godinu dana bio na usavršavanju na tamošnjem konzervatoriju. Da cu si dati istetovirati još jedan crtež, znala je samo moja supruga, koja je ostala u Londonu - prica glazbenik koji je u Split došao u pratnji majke Slavice. Ona je cijelo vrijeme negodovala, pitajuci se naglas što ce mu još jedna tetovaža.
- Prvu, desetak centimetara velik violinski kljuc na ledima, Tihomir mi je izradio prije deset godina, u mom domu u Šibeniku. Roditelji nisu imali pojma o tome jer sam taj vikend otputovao u Zagreb na studij pa su "kljuc" otkrili tek šest mjeseci kasnije, kad sam se vratio u Šibenik. Nije im bilo drago, no nisu se ni ljutili - prisjeca se Maksim koji shvaca da takvi ukrasi ne idu uz imidž umjetnika ozbiljne glazbe.
- Uz violinski kljuc, svi moji tribali, odnosno motivi nastali na osnovi starih plemenskih tetovaža, dobro su skriveni: jedan je na ramenu, dva su na ledima, a jedan je na trbuhu. Ovu novu nisam htio skriti. Svidaju mi se mali, diskretni motivi, i zbog toga što je tetoviranje veoma bolno. Od njega mi je gori jedino piercing koji imam na pupku.
Maksim priznaje da je i svoju godinu dana stariju suprugu Anu zarazio tetoviranjem pa i ona ima tatoo na lijevoj nadlaktici. No, on nece, obecala je, ostati osamljen.
- Volim se poigravati izgledom, neprestano mijenjati frizuru i boju kose. Prije dva mjeseca moja zagrebacka frizerka Ivana Marušic napravila mi je srebrne pramenove. No, s tetoviranjem cu malo stati, bar dok mi se menadžer Mel Bush ne oporavi od šoka - smije se Maksim Mrvica koji se u Hrvatsku vraca potkraj ožujka da bi sudjelovao na dodjeli Porina.
- 01:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Maksim Mrvica,sibenski pijanist,ozbiljno je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Njegov je album "The Piano Player",u cijelom svijetu objavila diskografska kuca EMI Classics. Stilski blizak glazbenom svijetu Vanesse Mae,Maksimov je album uzbudljiv krizanac najboljeg iz svijeta pop-glazbe i klasike. Njegovi su nastupi više nalik techno-partyju ili rock-koncertu nego klasicnim recitalima. Njegovu imidzu rokera osim svijetlih pramenova na tamnoj kosi cesto pridonosi i crna odjeca,u kojoj su nerijetko i kreacije Jean-Paula Gautiera. Otkad je prosle godine potpisao za EMI,preselio se u London. Maksim se vrlo rano zaljubio u glazbu,svira od devete godine,u pocetku na iznajmnjenom klaviru. Nakon zavrsene Muzicke akademije u Zagrebu usavrsavao se u Budimpesti i Parizu,a prekretnica u karijeri dogodila se kada ga je Tonci Huljic upoznao s bivsim menadjerom Vanesse Mae,Melom Bushom. Videospot njegova prvog singla za pjesmu "Bumbarov let" vrtio se na MTV-u,a uspjehe je zabiljezio i na nedavnoj azijskoj i, naravno, hrvatskoj turneji.


Poslušajte najnoviju Maksimovu skladbu "Olympic dream" na www.vip.hr i glasajte za nju... :)

Dijelove ostalih skladbi sa albuma "The Piano Player" možete čuti ovdje

Linkovi

Nekoliko podataka

Ime: Maksim Mrvica
Narodnost: Hrvat
Jezici: Hrvatski, Engleski, Ruski, Francuski
Trenutno živi u: Londonu
Datum rodenja: 3.svibanj 1975, Šibenik
Bracni status: Oženjen, žena Ana
maksim & ana 1
maksim & ana 2
Najdraža pjesma na albumu: Rhapsody on a theme of Paganini
Njegov heroj: njegov ucitelj (Vladimir Krpan)
Voli: -jogu, čime se rješava stresa
- svoju ženu

Nešto izvan ovog bloga