Maksim Mrvica

06.08.2004., petak

Jutarnji susret s idolom

Jedanaestogodišnja Zagrepcanka, koja je u akciji Glorije i Dallas Recordsa osvojila dorucak sa slavnim pijanistom, ushiceno ga je promatrala dok svira i zanimala se zašto više nema pramenove u kosi
Maksim i Ana, koja je u nagradnoj igri pjevala pjesmu iz filma 'Titanic', u nedjelju su doruckovali u hotelu Sheraton Dino Jelusic, Monika Lelas, voditeljica emisije, i Maksim Mrvica Ana je prije koncerta u studiju sjela za klavir uz Maksima Maja Linzbauer za svoj 18. rodendan dobila je najljepši dar: susret s Maksom.
Želim biti pijanistica kao i Maksim. Zbog toga marljivo vježbam i nadam se da cu ove godine uspješno završiti prva dva razreda osnovne glazbene škole. Susret s mojim uzorom još me više motivirao i ucvrstio u toj odluci - ushiceno je kazala 11-godišnja Zagrepcanka Ana Pavicic, koja je u nagradnoj igri glazbene emisije Coca-cola Dallas Special Drugog programa Hrvatskog radija i casopisa Gloria, osvojila za nju neprocjenjivu nagradu: zajednicki dorucak s Maksimom Mrvicom prošle nedjelje u zagrebackom hotelu Sheraton.
Za boravka u Hrvatskoj slavni pijanist gostovao je u nekoliko televizijskih emisija, no središnji dogadaj promocije njegovog prvog albuma "The Piano Player", objavljenog za uglednu diskografsku kucu EMI Classics, bio je njegov subotnji koncert u emisiji Coca-cola Dallas Special.
Dok su voditelji emisije Goran Komericki i Monika Lelas razgovarali s Maksimom i najavljivali skladbe s albuma "The Piano Player", koje je te veceri Mrvica odsvirao uživo u studiju, mala Ana Pavicic s velikim je strahopoštovanjem pratila svaki pokret i rijec svog idola. Zapazila je da on prije nastupa skida sav nakit s ruku, te da je ovaj put imao potpuno crnu kosu, bez pramenova. Svojim roditeljima, Davoru i Lidiji Pavicic, koji su Anu doveli u Režiju 4 Hrvatskog radija, djevojcica je, pak, rekla kako bi s Maksimom željela ostati sama, pa su oni emisiju slušali na radiju, sjedeci u svom automobilu na parkiralištu ispred zgrade na Prisavlju.
- Dorucak s Maksimom Mrvicom sam osvojila jer se slušateljima svidjelo kako sam u nagradnoj igri, tjedan uoci njegova gostovanja, otpjevala pjesmu iz filma "Titanic", koju inace izvodi C‡line Dion - nastavlja Ana s kojom je u studiju bila i 18-godišnja Maja Linzbauer, maturantica Druge gimnazije iz Zagreba.
Iako nije dobila najviše glasova slušatelja emisije, Maji je susret s Maksimom Mrvicom omogucila uprava Dallas Recordsa, distributera EMI Classicsa u Hrvatskoj, jer joj je to bila velika želja za 18. rodendan koji je proslavila 28. studenoga. Posebno iznenadenje za sve prisutne u studiju bio je dolazak 11-godišnjeg Dine Jelusica, pobjednika prvog Djecjeg Eurosonga u Kopenhagenu, koji je s tatom dojurio iz Cakovca, gdje je tog poslijepodneva nastupio i podijelio stotine autograma.
- Tata, tata, ne mogu vjerovati! Maksim je viši od tebe, ima cak dva metra! - rekao je Dino svojem ocu, vrlo visokom muškarcu. Dino je ceznutljivo prokomentirao Mrvicino pijanisticko umijece: "Ima nevjerojatan rad ruku i strahovito je brz. Kad bih barem ja mogao tako svirati!"
Za razliku od gužve koja je u subotu na vecer vladala u studiju, u kojoj je s Maksimom jedva uspjela prozboriti koju rijec, sutradan, u nedjelju ujutro, za doruckom u restoranu hotela Sheraton, mala Ana napokon je dobila priliku da u miru porazgovara sa šibenskim pijanistom. Kad joj je Maks nazdravio cašom vocnog soka i otkrio da je njezin profesor u Osnovnoj glazbenoj školi Ivana pl. Zajca, Božo Letonic, bio njegov kolega na studiju, Ani su od srece zaiskrile oci. Tek je tada skupila hrabrost da Maksimu uruci svoje darove - mlijecnu cokoladu i licitarske ukrase za božicno drvce.
Cijena uspjeha i slave
Dorucak s Anom bio je jedan od rijetkih trenutaka predaha za pijanistickog virtuoza ciji album "The Piano Player" osvaja vrhove svjetskih top-lista. Posljednjih mjeseci, naime, Maksim Mrvica prakticki nema vremena za odmor. U Hrvatskoj je, nakon ljetnog odmora sa suprugom Anom u rodnom Šibeniku, boravio samo dva puta i to zbog - poslovnih obveza.
Sredinom listopada je u Dubrovniku s britanskim redateljem Svenom Hardingom snimio spot za skladbu "Exodus", koji se vec prikazuje na TV postajama diljem svijeta, a u Zagreb je 27. studenoga doputovao u stanci azijske promotivne turneje kako bi svoj CD predstavio u Hrvatskoj i Sloveniji.
- Život mi se okrenuo naglavacke: živim u ludom ritmu, a dogadaji se od jutra do mraka smjenjuju kao na tekucoj traci. Ako ne nastupam, gostujem na televiziji, dajem intervjue i držim press-konferencije. Prije Zagreba sam bio šest tjedana u Aziji: nastupao sam u Hong Kongu, Tajlandu, Filipinima, Japanu i Kini.
Iz Zagreba putujem u Maleziju, u Kuala Lumpur, gdje me isto tako ocekuje promocija albuma. Kako bih se što bolje usredotocio za te napore, nedavno sam ponovno poceo redovito vježbati jogu i meditirati - govori 28-godišnji Maksim Mrvica, ciji je album na Dalekom istoku pravi hit. U mnogim zemljama vec je prodan u zlatnoj i platinastoj nakladi, a Maksimu je prije desetak dana u Pekingu urucena Globe Award, kineska državna nagrada za najpopularnijeg stranog izvodaca.
Kako su Azijci potpuno poludjeli za našim Maksom, nimalo ne cudi da je mjesecima unaprijed dogovoren njegov božicni koncert u Hong Kongu.
- To je cijena uspjeha i slave: Božic i Novu godinu sam dosad uvijek provodio u krugu obitelji. Jedina mi je utjeha što ce sa mnom u Hong Kong i supruga Ana. Nadam se da cemo barem Novu godinu docekati s obitelji i prijateljima u Šibeniku. Tada cu iskljuciti mobitel, jer mi nakon sveg ovog ludila treba barem tjedan dana mira i odmora - zakljucuje Mrvica, koji ce pocetkom iduce godine svoj album promovirati u Europi i SAD-u, a u travnju se ocekuje pocetak njegove svjetske koncertne turneje.
- 01:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Maksim Mrvica,sibenski pijanist,ozbiljno je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Njegov je album "The Piano Player",u cijelom svijetu objavila diskografska kuca EMI Classics. Stilski blizak glazbenom svijetu Vanesse Mae,Maksimov je album uzbudljiv krizanac najboljeg iz svijeta pop-glazbe i klasike. Njegovi su nastupi više nalik techno-partyju ili rock-koncertu nego klasicnim recitalima. Njegovu imidzu rokera osim svijetlih pramenova na tamnoj kosi cesto pridonosi i crna odjeca,u kojoj su nerijetko i kreacije Jean-Paula Gautiera. Otkad je prosle godine potpisao za EMI,preselio se u London. Maksim se vrlo rano zaljubio u glazbu,svira od devete godine,u pocetku na iznajmnjenom klaviru. Nakon zavrsene Muzicke akademije u Zagrebu usavrsavao se u Budimpesti i Parizu,a prekretnica u karijeri dogodila se kada ga je Tonci Huljic upoznao s bivsim menadjerom Vanesse Mae,Melom Bushom. Videospot njegova prvog singla za pjesmu "Bumbarov let" vrtio se na MTV-u,a uspjehe je zabiljezio i na nedavnoj azijskoj i, naravno, hrvatskoj turneji.


Poslušajte najnoviju Maksimovu skladbu "Olympic dream" na www.vip.hr i glasajte za nju... :)

Dijelove ostalih skladbi sa albuma "The Piano Player" možete čuti ovdje

Linkovi

Nekoliko podataka

Ime: Maksim Mrvica
Narodnost: Hrvat
Jezici: Hrvatski, Engleski, Ruski, Francuski
Trenutno živi u: Londonu
Datum rodenja: 3.svibanj 1975, Šibenik
Bracni status: Oženjen, žena Ana
maksim & ana 1
maksim & ana 2
Najdraža pjesma na albumu: Rhapsody on a theme of Paganini
Njegov heroj: njegov ucitelj (Vladimir Krpan)
Voli: -jogu, čime se rješava stresa
- svoju ženu

Nešto izvan ovog bloga