Maksim Mrvica

06.08.2004., petak

Moj odlazak u svijet

Nakon snimanja promotivnog kataloga u Splitu, u društvu svog producenta Mela Busha, šibenski pijanist putuje u London, gdje ce potpisati ugovor o izdavanju prvog inozemnog CD-a.
Na ovoj fotografiji izgledate kao devetnaestogodišnjak. Nitko ne bi rekao da vam je 27 godina. Bit ce to zaista sjajan book - zadovoljno se smješkao britanski glazbeni producent Mel Bush pokazujuci Maksimu Mrvici fotografiju na kojoj je naš pijanist "uhvacen" na splitskoj rivi. I dok je mladi Šibencanin strpljivo cekao nastavak jednodnevnog snimanja, poznati je producent davao upute troclanoj ekipi iz Velike Britanije, koja je prošli petak u Splitu radila promotivni katalog Maksima Mrvice. - Te ce fotografije pratiti izlazak njegova prvog inozemnog CD-a koji bi se, u izdanju diskografske kuce EMI, trebao naci na tržištima od Japana do Amerike najkasnije u ožujku iduce godine.
Katalog cemo tiskati u milijunskoj nakladi i distribuirati ga radijskim postajama diljem svijeta - kaže Mel Bush, koji je u Split doveo Johna Paula, jednog od najboljih britanskih fotografa. "etrdesetpetogodišnji Paul, pred cijom je kamerom pozirao Maksim Mrvica, snimao je neke od najvecih holivudskih zvijezda poput Mela Gibsona i Catherine Zeta Jones, a samo tjedan dana prije dolaska u Split, fotografirao je britanskog prestolonasljednika Charlesa i mladog princa Harryja.
Presvlacenje na ulici
- Vrlo je važno da fotograf osjeti "kulturni ugodaj" iz kojeg umjetnik dolazi, a gledajuci radove Johna Paula, osobito njegove fotografije clanova britanske kraljevske obitelji, vjerujem da je on prava osoba za ovaj posao. Iako Maksim Mrvica ima prepoznatljiv imidž i neosporan glazbeni talent, potrebno je naglasiti i njegovo podrijetlo. Stoga smo cijeli photo session odlucili napraviti u tipicnom mediteranskom gradu, a ti motivi naci ce se u svim Maksovim propagandnim materijalima - objašnjava Mel Bush, koji je radio s mnogim velikim glazbenicima, poput Eltona Johna, grupe Santana, a zaslužan je za svjetsku slavu violinistice Vanesse Mae.
Osim britanskog producenta, višesatno snimanje na atraktivnim lokacijama u samoj jezgri Splita budno su pratili producentica i menadžerica EMI-ja, Arabella Christian, te splitski skladatelj Tonci Huljic, na ciji je poticaj i pocela inozemna karijera mladog pijanista.
- Maksimu sam prije dvije godine obecao da cu ga pokušati dovesti na strano tržište i, eto, to se polako ostvaruje. Dovršili smo 60 posto materijala, koji se u cijelosti snima u jednom londonskom studiju, a nadam se da cemo do Božica biti sasvim gotovi, barem s ovim glazbenim dijelom. Rijec je o albumu klasicne glazbe s ponešto modernog ritma, a osim nekoliko mojih skladbi, vjerojatno ce biti uvršteno djelo još jednog hrvatskog autora, "Ples barunice" Frane Paraca, koje je Maksim svirao na londonskoj prezentaciji ovo ljeto. I Mel, s kojim sam suradivao na stvaranju ženskog gudackog kvarteta Bond, kojima upravo izlazi drugi album, od projekta s Maksimom ocekuje mnogo.
Naime, dugo se dvoumio izmedu Mrvice i jednog grckog pijanista, cuda od djeteta. Godinu dana sam ga nagovarao da odustane od svoje zamisli i "uhvati" se Maksima, uvjeravajuci ga da je on svjetski potencijal. I nisam pogriješio - uvjeren je Tonci Huljic, dodajuci kako je kompletna snimateljska ekipa prvi put u Splitu i oduševljena je ljepotom grada. Pogotovo Peristilom i Getom, gdje je vec u petak prijepodne snimljen najveci dio materijala. A u radnoj šetnji splitskim ulicicama uživao je i Maksim Mrvica koji doputovao iz svog rodnog Šibenika.
- Morao sam satima mirno stajati, ali nije mi bilo naporno. Iako sam se nekoliko puta presvlacio, i to doslovce na ulici, no i to je dio ovog posla. Najvažnije je to da u svog producenta i menadžera Mela Busha imam potpuno povjerenje - kaže Maksim Mrvica, koji ovih dana putuje u London na svecano potpisivanje ugovora s diskografskim gigantom EMI.
- 00:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2004 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Maksim Mrvica,sibenski pijanist,ozbiljno je krenuo u osvajanje svjetske glazbene scene. Njegov je album "The Piano Player",u cijelom svijetu objavila diskografska kuca EMI Classics. Stilski blizak glazbenom svijetu Vanesse Mae,Maksimov je album uzbudljiv krizanac najboljeg iz svijeta pop-glazbe i klasike. Njegovi su nastupi više nalik techno-partyju ili rock-koncertu nego klasicnim recitalima. Njegovu imidzu rokera osim svijetlih pramenova na tamnoj kosi cesto pridonosi i crna odjeca,u kojoj su nerijetko i kreacije Jean-Paula Gautiera. Otkad je prosle godine potpisao za EMI,preselio se u London. Maksim se vrlo rano zaljubio u glazbu,svira od devete godine,u pocetku na iznajmnjenom klaviru. Nakon zavrsene Muzicke akademije u Zagrebu usavrsavao se u Budimpesti i Parizu,a prekretnica u karijeri dogodila se kada ga je Tonci Huljic upoznao s bivsim menadjerom Vanesse Mae,Melom Bushom. Videospot njegova prvog singla za pjesmu "Bumbarov let" vrtio se na MTV-u,a uspjehe je zabiljezio i na nedavnoj azijskoj i, naravno, hrvatskoj turneji.


Poslušajte najnoviju Maksimovu skladbu "Olympic dream" na www.vip.hr i glasajte za nju... :)

Dijelove ostalih skladbi sa albuma "The Piano Player" možete čuti ovdje

Linkovi

Nekoliko podataka

Ime: Maksim Mrvica
Narodnost: Hrvat
Jezici: Hrvatski, Engleski, Ruski, Francuski
Trenutno živi u: Londonu
Datum rodenja: 3.svibanj 1975, Šibenik
Bracni status: Oženjen, žena Ana
maksim & ana 1
maksim & ana 2
Najdraža pjesma na albumu: Rhapsody on a theme of Paganini
Njegov heroj: njegov ucitelj (Vladimir Krpan)
Voli: -jogu, čime se rješava stresa
- svoju ženu

Nešto izvan ovog bloga