Majra

< rujan, 2015  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Rujan 2015 (2)
Kolovoz 2015 (2)
Srpanj 2015 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (1)

Opis bloga
PLAVO
Kao borovnica, kao oči, kao
Svetlo u zadimljenom baru, kao san, kratak
Poput povetarca, kao more. Plavo.
@ A.

Ako ne znaš, ko sam ja, Ljubav zna:

Linkovi





Online Users



Ja (Veronika)


Ljubav

Više ti ne pišem toliko mnogo.
Ti si sada dio mojih dlanova. Prstiju. Šnale nemarno skupljene u kosi.
Ti si sada dio mog usnulog obraza kada uveče tonem u san. Moj otisak u njemu.
Ti si sada dio moje šetnje ujutru po kruh i perece. Dio mojih očiju dok gledam oblake nad semaforom.
Ti si sada dio one tople vode u staklenoj tuš kabini što mi teče niz vrat, leđa, grudi, preko stomaka do butina pa preko glatkih nogu do pete i prstiju.
Ti si sada dio svih mojih čežnji, strasti, radosti.
I poneke tuge.
Više ti ne pišem toliko mnogo
Ti si sada dio mene.


@ S.

24.09.2015., četvrtak

Što sam tebi ja a što si meni ti?

Povratiti svoje postove jednom kad ih obrišeš, poprilično je jednostavno ako nisi emocionalno vezana za iste.
Ja za svoje jesam i zato mi je otvaranje svakoga i editovanje zarad ponovnog objavljivanja odnelo poprilično energije, a još nisam ni završila.

Nikad to nisu bile samo riječi.

Postovi su za mene one odšetane šetnje, čekanje na stajalištima razna prevozna sredstva dok isčitavam npr. poruku netom pristiglu. Ili npr. postovi su za mene one sive cipele, ili ono kad sam po najhladnijoj zimi ispod perjane jakne imala samo prozirnu bluzu, a ti si svoje hladne prste uvukao ispod nje. Ili ono kad je tata upao u sobu a ti ostao u kupaoni poprilično dugo, čekajući da ode. Ili ono kad si me ispred Piccadillya tako čvrsto zagrlio i rekao da me te ruke nikad neće više pustiti. Ili ono kad svjetiljke na Paliću izgledaju kao zaleđena bajka. Postovi su za mene sva ta jutra, tople sobe, otvoreni prozori,sve kave ispijene na brzinu ili oni poljupci pri rastancima kojih je bio popriličan broj. Postovi su za mene pogled sa tvoje terase, tvoja buba i onaj haotični saobraćaj od kojih ja volim da pamtim samo tramvaje. Postovi su za mene sve ono što nisam uspjela da zapamtim u formi imena i događaja. Ostalo je sve memorisano kao neki osjećaj.
Naravno, dokaz za rečeno postoji samo u riječima što sam ih ja zapisala. Slike, slike, slike. Beskrajan jedan niz.
Ili ono kad sam bila zla i nisam znala što hoću. Postovi su za mene i ono što nikad nisam zapisala. Onaj teški siječanj koji nas je izgleda nepovratno razdvojio. Ne odmah i ne tada. Onaj o kom sam obećala da nikad neću pisati.
Postovi su za mene i ono vrijeme koje si odlučio sa mnom šutjeti a ja sam pristala na to. I sad se grizem zbog toga jer je tako sebično šutjeti.

Postovi su za mene prohujala vremena koja da nisam napisala ne bih bila sigurna da su se dogodila.

A što sam tebi ja?
- 12:05 - Komentari (20) - Isprintaj - #

08.09.2015., utorak

Zagrljaj

Mi smo se vec jednom voljeli.
Vjencali u Juznoj Americi, ti u svijetlim trapericama, zbog kojih smo se jednom tako posvadjali, da je skoro sve palo u vodu.
Ja u nekoj haljini, ne sjecam se boje jer je haljina kreirana u tvojoj glavi.
Mi smo se vec jednom voljeli.
Zivjeli u gradu sa dvije rijeke, onim mostom, u onom stanu sa cetiri sobe, sa losim gradskim prijevozom, ti si odlazio na posao dva sata prije zbog toga, svjeze obrijan, lijep i savrseno ozbiljan. Mislim da sam na posao odlazila i ja, samo mnogo kasnije, mozda svaki drugi dan, mozda sam nesto pisala od kuce i svako malo oko 17 h, trcala s jednog prozora na drugi, cekajuci da se vratis.
Mi samo se vec jednom voljeli, uz bijelo vino koje si donio sa Zlatibora, uz sum vode iz kupaone, uz sve moguce nijanse mirisljavih svijeca koje sam voljela da biram i kupujem u danima dok te nije bilo.
Mi smo se vec jednom voljeli, imali svoj vrt i omiljene filmove, svoje omiljene knjige i kina, svoj omiljeni kafic sa onim strasno skupim kavama.
Mi smo se vec jednom voljeli, imali svoja omiljena putovanja, mi smo vec docekivali nove godine skupa, Budimpesta, Beograd, a mozda i Pariz. Vozili se istim autobusima i moja je glava vec bila usnula na tvome ramenu.
Mi smo vec jednom kisnuli na ljetnjim kisama, ispod jednog crvenog kisobrana, mi smo imali lice izmedju oba dlana i onaj volim te zauvjek poljubac.





.
- 18:39 - Komentari (22) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.