Sten Mol

05.11.2015.

Sad će uskoro godišnjica kako bend u ovoj postavi postoji. Sviramo autorske stvari u žanru stoner rock, stoner metal, alternative rock ili metal, space rock i doom. Žanr (stoner) je zapravo vrlo popularan u Zagrebu, a u Varaždinu stonera previše ni nema. No, ako ne računamo lokalni bend Drone Hunter koji je odličan. Možete upisati i njihovo ime u youtube i nećete požaliti.

Bassist Luka i ja sviramo skupa već toliko dugo da ni ne brojim više. Ni naš gitarist (sada i pjevač) Vinko nije daleko od toga. Luka i ja se glazbeno znamo još tamo od Maitreye. Vinko je prvi put, službeno, stupio u igru kad smo se zvali Febris. Naš Marko, koji nažalost više nije u bendu (studijske obaveze i mi to poštujemo) se priključio po putu pa smo imali Genderless Francis. Na kraju je došao Hrvoje Kreč - bila je stvarno suša u mom životu što se tiče upoznavanja novih pametnih i nadasve talentiranih prijatelja, barem do tog trenutka.


Nije mi cilj sad duljiti s cijelom biografijom benda, za to ima vremena kasnije. Kako ima stvarno svačega na ovom blogu, odlučio sam da je vrijeme da s vama podijelim i ovaj trenutak. Izuzetno sam sretan da mogu raditi na ovom glazbenom projektu s ljudima koji su jednako tako posvećeni i vole glazbu.
Znao sam čitati nekad stare postove pa bih tako naišao na onog malog dječarca koji je slušao Pepperse. Uzeo je palice u ruke i počeo lupati kako bi jednog dana mogao raditi ono što najviše voli. I sad na ovom mjestu kad smo izdali te demo snimke, mislim da mogu reći kako mi se čini da bi mladi Borna bio zadovoljan s onim što je veći Borna napravio. Nekima se demo snimke ne čine kao mnogo, ali uvijek se s nečim počinje. Jednom ću valjda imati vremena da pobliže objasnim što se događa na tom tematskom albumu na kojem radimo, to jest: kojeg završavamo. Trebat će još neko vrijeme da se to sve snimi. Ne znamo kud će nas vode sudbine odvesti. No, planiram napisati i knjigu uz taj album - kao neki guide za cijelu stvar. Radi se o svemirskoj operi u kojoj su glavni akteri drevni astronauti.

Sten Mol - Captain Overboard

Ostale 4 snimke možete naći na našem youtube kanalu.
Svaki komentar je dobrodošao :)


Oznake: Sten Mol, stoner rock, demo snimke

Planina nedjeljom ujutro - samo za odvažne

01.11.2015.

Čisto sumnjam da me netko tražio, ali osjećam neku potrebu da napišem nešto. Čisto da oni koji bi me možda mogli tražiti znaju da sam živ samo imam drugog posla. Sad će ovaj post ispasti jedan od onih u kojem ljudi dođu i kažu što su jeli danas, kad su išli na wc i što ima u njihovim životima u zadnje vrijeme. Pišem dosta aktivno za Centar za mlade grada Varaždina i na neki način mi je njihova stranica zamijenila blog. Bilo je puno događanja: organizirali smo koncerte, imali smo halloween week. Tekstove, ali i općenito program Centra možete pogledati ovdje: Centar za mlade grada Varaždina - VAKUUM
Spremaju se dalje koncerti, a ni bend ne stoji na mjestu. Već jedno vrijeme čekamo snimke jer se nešto s mixom zakompliciralo. To jest, čovjek koji je snimao i radio mastering je želio to sve još urediti i sad je to konačno to. Sprema se CD s demo snimkama.
Ako nekog slučajno zanima stoner rock (s elementima dooma), može pogledati našu fb stranicu: Sten Mol

Zadnja dva vikenda i planinarimo dosta pa smo tako prošli vikend bili na Čevu, a danas smo se uputili još jednom na Ivanščicu.
Bilo je stvarno krasno, ali puhao je neki sjeverniji vjetar i bilo je podosta hladno. Popili smo čaj od majčine dušice, a Kreč se usudio piti hladno velebitsko ujutro. Pojeli smo sendviče koje smo spremili za put, popeli se na krnju piramidu, slikali se tamo i onda se zaputili prema podnožju (Žgano Vino) i onda autom natrag za Varaždin. Ide to dosta sporo, ali moram priznati da sam zadovoljan jer se nekako čini da populariziramo planinarenje i hodanje po prirodi u užem krugu svojih prijatelja. Naravno, neki još uvijek neće provesti nedjeljno jutro izvan svojeg toplog kreveta, ali ima to konstantno postanje po facebooku nekog učinka. Dosta njih lajka, ali svi znamo da lajk sam po sebi apsolutno ništa ne znači. No, neki se zainteresiraju pa tu i tamo pitaju gdje smo to bili, gdje je to tako lijepi pogled iznad oblaka, a onda oni najhrabriji kažu da bi i oni možda jednom išli s nama. Glavno da se hoda po prirodi, a u društvu je to uvijek, naravno, ljepše. Sljedeći vikend je moguće da idemo na Vranilac i 7 zuba. U biti, danas smo trebali hodati malo po Kalniku, ali nam je glavni vodič za to područje naglo obolio pa sad čekamo da ozdravi. Spremamo se i na Ravnu goru, a onda kad zapadne snijeg (ako ne i prije) idemo opet na Ivanščicu.





Oznake: report, Ivančica, planinarenje

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>