Zvijezde ratuju 3D

09.02.2012.

"Ne, ovo nije naslov novog zabavnog showa za uživanje mase gledatelja. Doduše, ovdje se radi o zabavi, ali o posebnoj vrsti zabave: intelektualnoj zabavi."

Kao vjerojatno i svi veliki fanovi Star Warsa, s nestrpljenjem očekujem novo uzbuđenje u Star Wars svijetu.
Naime, zakazan je dolazak filma Star Wars: Phantom Menace u svojoj 3D varijanti. S tim da nikad nisam gledao film u 3D-u, uzbuđenje je još veće i drago mi je da će prvi film biti početak jedne od najboljih saga. Globalno, film dolazi 10.2.2012., ali je u našem novootvorenom (mega) kinu premijera danas (9.2.2012.). Pustit ćemo ipak jedan dan da se film uigra. Nisam siguran koliko će ljudi biti, ali za takve stvari je uvijek dobro rezervirati karte unaprijed (telefonom, ali možete i preko interneta - iako sam dobio informacije da s tim naručivanjem preko interneta postoje neki problemi).

Star Wars se nekima sviđa više, a nekima manje. Pogledati samo filmove je veoma instruktivno, ali za potpunije znanje o Star Wars Universeu bilo bi dobro čitati knjige, gledati animiranu (za one koji vole) seriju Star Wars: Clone Wars koja ima 4 sezone zasad (4. sezona još nije prikazana do kraja i prikazuje se na Cartoon Networku - koliko ja znam).
Postoji i nešto što daje možda najviše informacija na najbrži mogući način:

Wookieepedia

Koristim Wookieepediju često kad želim nešto saznati o Star Warsima što npr. vidim u seriji ili pročitam u knjizi.

Ne samo da sam primjetio da se neke stvari iz filmova ne mogu saznati nego se i o nekim likovima, stvarima ili događajima dobiva potpuno krivi dojam - jer obično na prvi dojam stvari znaju čovjeka zavarati. Sumnjam da će dodatne informacije o Star Warsima privući one kojima se to ispočetka ne sviđa, ali će definitivno zaljubljenicima produbiti doživljaj Star Warsa.

Nadam se da će oni koji idu na 3D avanturu uživati u njoj!


May the force be with you

<< Arhiva >>