14

četvrtak

veljača

2013

Fiskalizacija

mag-posNakon relativno kratke pripreme za fiskalizaciju, možemo reći da smo vrlo uspješno položili ispit iz fiskalizacije računa na nekoliko aplikacija MAG informatike. Do sada je fiskalizirano nekoliko aplikacija koje su isporučene našim korisnicima koji već naveliko rade s novim fiskalnim računima.

Prvi dio fiskaliziranih blagajni kod naših korisnika radi od samog početka godine - 2. siječnja, a do sada (11. veljače) uspješno je fiskalizirano više od 2.000 raznoraznih računa. Od 1. travnja većina će naših korisnika biti opremljena novim, besplatnim verzijama fiskaliziranih aplikacija kod kojih ne očekujemo nikakve probleme u radu.

Za sve nove korisnike pripremili smo također u potpunosti fiskalizirane verzije, tako da sa svakom aplikacijom koja ima u sebi račune, dolazi i fiskalni paket. U tom slučaju korisnici ne trebaju posebno nabavljati fiskalne kase, već su one uključene u redovan rad.

Idemo mobilno

Također smo uspostavili suradnju sa tvrtkom RS Magazin, te u suradnji s njima nudimo vrlo povoljne konfiguracije sa mobilno punjivim, mikro termalnim POS printerima. Ovakva konfiguracija netbooka sa mobilnim POS printerom je posebno povoljna ali i neizbježna za terenske/mobilne korisnike koji imaju problema sa napajanjem uređaja na prodajnim mjestima bez osigurane električne energije. Uređaji se napajaju iz automobila putem adaptera koji se uključuje u 12V napajanje auto upaljača. U svakom slučaju, ovakvim pristupom se rješava veliki problem pokretnih naplatnih mjesta kao što su primjerice taksisti, veterinari na terenu, terenski liječnici i slično, a koji su podložni fiskalizaciji gotovinskih/kartičnih računa.

Više informacija o fiskalnim aplikacijama.

Oznake: fiskalizacija, PDV, mag informatika, POS, kasa, blagajna, račun, besplatno

13

srijeda

veljača

2013

Siječanjski rezimé

Ponekad, čak i u najorganiziranijim tvrtkama, naiđe neki "ludi" mjesec ili tjedan. I ma koliko se trudili držati stvari pod kontrolom, čini vam se da sve nekako zaboravljate obaviti na vrijeme. Jedan od takvih mjeseci u Magu je, uvijek i redovno, mjesec siječanj.

Uz sve redovne poslove koji su dio svakodnevnice, siječanj 2013. je donio i cijeli niz neočekivanih događaja - od ogromnog broja upita potencijalnih klijenata do rješavanja zaostalih repova iz 2012. godine. Nije da se žalimo (tko se još na posao žalio ;-)), ali od prosječnih 20-tak poziva dnevno, u siječnju smo zabilježili nekoliko dana sa preko 150 primljenih poziva. I sve smo obavili i uspješno porješavali!

Hvalisanje

U prosjeku nam se dogodi da godišnje imamo 60-70 novih upita od potencijalnih klijenata. Do sada smo, samo u siječnju, zabilježili čak 20 novih upita za našim proizvodima što nas, naravno, posebno veseli. Tako smo već 25. siječnja ispunili 30% godišnje kvote. Doduše to nam i daje onaj dodatni dio stresa jer uz svaku ponudu ide i probna verzija aplikacije (koja je u Magu potpuno besplatna), pa gužva s instalacijama, puno telefoniranja, puno prezentacija i nadamo se usput, dobroj prodaji ;-) Nekad je gužva, nekad i nismo dobre volje, ali za naše klijente uvijek svi imamo i osmijeh i vremena.

Treba li uopće reći da je klijent onaj za kojeg uvijek morate imati volje, vremena i osmjeh? Mi imamo. Nama to nije teško, jer mi imamo najbolje klijente na svijetu! :-)

P.S. i ako zaboravimo tu i tamo nešto, nemojte nam zamjeriti. Pošaljite nam mail, odmah ćemo se javiti.

Pozdrav iz Maga!

Oznake: siječanj, sijecanj, mag informatika, retrospektiva, wau, puno posla

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se