25

ponedjeljak

veljača

2013

Hrvatski TOTS

Da li ste znali da je Mag informatika zaslužna za službene tjedne liste prodanih albuma u Hrvatskoj?

MAG+HDU=TOTS

Top Of The Shops (TOTS) službena je tjedna lista prodanih albuma u Hrvatskoj i rezultat je obrade podataka u aplikaciji Mag informatike. Hrvatska diskografska udruga i Mag su zajedničkim snagama razvili jedinstvenu aplikaciju na ovim prostorima koja na jednom mjestu vodi brigu o praćenju prodaje glazbenih albuma na području cijele Hrvatske. Radi se o aplikaciji koja obrađuje podatke pristigle iz glazbenih prodavaonica i na osnovu tih podataka kreiraju se top liste najprodavanijih albuma za posljednji tjedan. Iz toga, naravno, proizlaze i mjesečne i godišnje statistike pa tako na jednom mjestu HDU ima sve podatke potrebe za praćenje prodaje.

Dakle za razliku od top-lista formiranih po ukusu urednika, poslanim SMSovima ili telefonskim pozivima, TOTS nastaje na osnovi stvarnih prodajnih rezultata ovlaštenih CD shopova, koje je verificirala Hrvatska diskografska udruga. Sukladno tome, Top Of The Shops (TOTS) je jedina službena lista prodanih domaćih i stranih albuma u Hrvatskoj.

Po uzoru na svjetske prodajne top-liste, svaki kupljeni album u naljepnicom označenom prodajnom mjestu glas je ZA određeni album. Svaki tjedan računalno obrađeni prodajni rezultati se zbrajaju i tvore tjednu top listu. Ovo je pravi "peoples choice"!

Ovakva lista, formirana na objektivnim pokazateljima, pravi je prikaz stvarnog stanja na glazbenom tržištu i relevantna podloga za dodjelu priznanja za nakladu.

Funkcije aplikacije:

• import .XLS (Excel) podataka
• kreiranje tjedne, mjesečne, polugodišnje i godišnje top liste
• kreiranje domaće, strane i kombinirane top liste
• izvještaji
• prepoznavanje albuma prema bar-code-u
• obračuni prodaje

Linkovi:

Website sa top listom: www.hdu-toplista.com
Primjer top liste pogledajte ovdje.

Oznake: HDU, CD, albumi, prodaja, top lista, statistika

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se