body Fairytale gone bad. body

nedjelja, 24.08.2008.

Čudno je kako nam malo treba da budemo sretni, a još čudnije kako nam uvijek baš to malo nedostaje.

Boomp3.com

Munje koje su sjevale nad Hogwarts Expressu su unosile jezu u kosti učenika. Bar onih koji su bili u svojim kupeima, jer onima koji su bili na vratima posljednjeg kupea nisu bile potrebne munje. Pogled mi je bio zakovan na tamnoj silueti koja je ležala na hladom podu. Plave oči su beizizražajno gledale u daljinu, a tijelo je bespomoćno i kruto ležalo. Krik neke djevojčice se prolomio tišinom i zaparao je zrak.
"Svi u svoje kupee." rekla je strogo McGonagallica. Stajala sam ukočeno u mjestu dok se skupina kretala u drugom smijeru i nemirno me bacakala po hodniku voza. Blaise me nježno uhvatio za ruku i povukao prema našem kupeu.
"Šta se desilo?" prošaputala je Alexis kada smo ušli u kupe. Položila sam glavu na Zabinijeva mišićava prsa pokušavajući da odvrtim film u glavi i shvatim šta se zaista dogodilo. Blaise ja obavio ruke oko mene i poljubio me u kosu.
"Profesorica Sprout je mrtva." rekla sam kratko, a moj glas se izgubio u Zabinijevim prsima.

Maggie je skakutala po klupi u Velikoj dvorani čineći sviju oko sebe nervoznim.
"Prestani to više." procjedila je Alexis kroz zube.
"Gladna sam." rekla je ona tiho "A ovih prvačića je sve više svake godine."
"Ne, samo si ti veća morska krava koja je svake godine sve gladnija." rekla sam bezvoljno pokušavajući da prebrojim koliko je prvačića ostalo u redu pred klobukom.
"Ali vidi ga..." rekla je gladeći svoj ravni trbuh "Sav je prazan i žudi za slasnim jelima."
Alexis je uzdahnula i stavi svoje dugačke blijede prste na lice. Napokon je Zewt, Ariana postala Hufflepuff i McGonagallica je sklonila klobuk sa sredine Dvorane. Dumbledore je ustao i istaknuo se na sredini dugačkog profesorskog stola.
"Dobra večer novim i starih učenicama." rekao je šireći ruke prema Sali "Ako već niste čuli, a vjerujem da već jeste u vozu je tragično nastradala Profesorica Sprout."
Hufflepuffskom stolu se oteo dug uzdah, dok su svi drugi ignorisali i željno su gledali prema praznim tanjurima.
"Da, to je bio tragičan gubitak." nastavio je "Uvjeravam vas da ste svi vi sigurni ovdje. Također, našao sam vam zamjenu za pokojnu profesoricu. Predstavljam vam vašu novu profesoricu Travarstva."
Nisam gledala prema vratima. Vjerovatno je to samo neka druga starica koja će da tuli o biljkama. Ali uskilici gomile su me natjerali da okrenem glavu. Na vratima je stajala viskoka pojava, crne duge kose koju je krasilo par šarenih pramenova, crvenom mašnom u glavi, žutom haljinom na trešnje i crvenim lakiranim cipelama, tako da smo dobili šareni primjerak Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza. Izgleda da ćemo ove godine učiti o bananama.

Maggien usklik kada se pojavila hrana me vratio u svarnost. Prskala je sviju oko sebe dok je grabila na tanjur svoja omiljena jela kojih je bila dobra količina. Izgleda da je ona bila jedina koju nije zabrinulo, ili u najmanju ruku zaintrigiralo to što je Amelia nova profesorica. Ostatak društva me je blijedo gledalo čekajući moju reakciju. Alexis je bubnula laktom Maggie u rebro da me i ona pogleda ali ona je samo odvratila "Ja obožafa' Amel'u." Htjela je da kaže još nešto, ali onda je ugledala pitu od borovnica i ona ju je zaokupila.
"Ovo će da bude duga godina." uzdahnuo je Dorien i zagrize veliki krumpir.

Vrata Amellinog kabineta su se zatvorila i tresak je prošao sobom. Ona se nije obazirala, samo je sjedila u udobnoj fotelji od ljubičastog pliša i jela je veliku bananu.
"Kada si ti meni mislila reći da ćeš doći u moju školu?" viknula sam, ali ona je samo nastavila da jede bananu.
"Bilo je nenadano i neočekivano. Dobila sam poziv maloprije, pokupila sam kovčege, Bobu, zalihe banana i došla sam ovdje sa Dumbledoreom."
Sjela sam u fotelju još uvijek duboko dišući.
"Roxxane, srce, imam samo još jednu molbu. Jedno vrijeme možeš da tajiš da sam ja tvoja mama. Iz sigurnosnih razloga." rekla je bacajući koru od banane u korpu za otpatke.
"Čije sigurnosti?" sjela sam u turski sjed, čekajući neku zanimljivu činjenicu, ali izgleda da je Amelia bila odlučna da mi to uskrati.
"Tvoje. A sada, ljubi mamicu i hajde na spavanje. Kasno je. Moraš imati svoj san za ljepotu." rekla je štipajući me za obraze, a onda mi utisnula jedan ljigavi poljubac u obraz.

Naravno da nisam išla sada na spavanje, kada je u pripremi veliki Slytherinski party za početak godine. U spavaonici je bila užurbana atmosfera jer su se svi pripremali za službenu najzabavniju noć u godini. Osim Valentinova, kada su svi mračni kutci Hogwartsa zauzeti. Maggie je pokušala da zakopča preuski tamnocrveni korzet. Lice joj je ubrzo poprimilo boju korzeta jer je predugo zadržavala dah. Glasno je vrisnula kada ga je napokon zakopčala i počela, ili makar pokušala da normalno diše. Alexis je trčala po spavaonici u haljini na tanke bretelice, boje trule višnje koja joj se sezala do koljena pokušavajući da stavi ogrlicu.
"Ja nisam smislila šta ću obući!" viknula sam kada sam shvatila koliko je sati.
"Zato imaš svoju pametnu Alexis koja ti je sve sredila." rekla je ona sa osmjehom i dobacila mi traper minicu i crnu majicu.
"Ti si moje najveće surculence i volim te više nego što Amelia voli banane!" rekla sam i skočila sam joj u zagrljaj i obje smo smo pale na tvrdi pod spavaonice.
"Rox, znaš da mene gravitacija stalno vuče prema sebi. I još mi se pokvarila frizura!" rekla je odgurnuvši me i otrčavši do kupatila. Nasmijala sam se za sebe i bacila sam se u potragu za odgovarajućim starkama.

-15:12 - Komentiraj ( 18 ) Print - #

utorak, 19.08.2008.

Stuck in reverse.

Ponovo ponavljam grešku. Rekla sam vam da ću je vratiti. Roxy je najbolja greška koja mi se ikada desila. Ovo je treći put da pokušavam pisati Roxy. Nadam se da će ovo biti ona treća sreća. Roxy postoji već više od godinu dana i potpuno je drugi lik, a ja sam potpuno druga osoba od početka priče. Hogwarts forum mi je pokazao da mi fali svijet magije, svijet Hogwartsa i HPFF priče. Zato vraćam Roxy, ali sa nekim izmjenama. Prvo, Joss Stone je zamjenila Amy Lee. Amy mi je bila previše mračna i dobra za novu Roxy. Nova Roxy je divlja, ali ipak zadržava dio mene koji je imala stara Roxy. Ovu promjenu je smislila Evan i potpuno je zaslužna za nju. Također, likovi su drugi. To su ljudi i likovi koji su mi se uvuklu pod kožu i koje volim. Volim vas sve, moje likove, ljude sa foruma, sa MSN i sve one koji su mi pružali podršku. A sada, post.


Gusti dim koji je izlazio iz Hogwarts Expressa je podsjećao učenike da trebaju da požure. Većina ih je već bila u vozu, sa licima pribijenim uz prozore da bi se pozdravili, opet, sa roditeljima.
"Nedostajećeš mi." rekla sam Amelii dok sam se pokušavala otrgnuti iz njenog zagrljaja. "Mama...kasnim."
"Budi dobra." rekla je između dva jecaja "Nemoj da radiš gluposti. Misli na svoju mamu."
Klimnula sam glavom, iako smo ovje znale da sam ja sama po sebi nestašluk. A u kombinaciji sa Maggie i Alexis jedan jako velik nestašluk. Stisnula me još jednom u jak zagrljaj i izgubila sam se u njenoj bujnoj crnoj kosi. Hogwarts Express se opet oglasio i ona me pustila. Obrisala je suzu sa obraza i gurnula me prema vozu. "Požuri, kasniš."
Poljubila sam je u mokri obraz i potrčala sam prema vozu da me slučajno nebi opet zagrlila.
Amelia se zaista znala istaći u gomili, nosila je ljubičaste pantole, kričavo zelenu majicu, starke i limun-žuti šešir. Mahala mi je energično sa bananom u ruci sve dok voz nije zašao za čošak.
Odšetala sam do najbučnijeg kupea. Otvaranje vrata je prouzročilo glasan vrisak Maggie i Alexis koje su me skoro oborile sa svojim zagrljajem. Alexis se odmakla da me bolje vidi, a Maggie me još jednom jako zagrlila. Sada sam bila sigurna da mi je par rebara slomljeno.

Prazna boca Jack Danielsa se vrtila na podu kupea šeste Slytherinske godine. I profesori i učenici su znali tko sjedi u tom kupeu. Bili su najbučniji još od prve godine, kada su se upoznali. Društvo buntovnika kojima je najvažnija glazba. Šest prijatelja i tri para. Alexis i Dorien su sjedili zagrljeni u kutku šapćući jedno drugom nešto nježno na uho. Maggie i Draco su razmjenjivali pljuvačku u drugom kutku. Ja sam sjedila na podu u snažnom, ali ipak nježnom Zabinijevom zagrljaju. Prolazio je prstima kroz moju kosu a ja sam ga snažno grlila oko struka. Naizmjenično smo pili bocu Jack Danielsa koja je već bila poluprazna.
"Volim te." prošaptala sam tiho. Poljubio mi je kosu i duboko je uzdahnuo.
"Ja tebe obožavam." rekao je u poljubio me nježno u usne. Srce mi je poskočilo baš kao i svaki put. Izvadio je cigaru iz đepa jakne i stavio ju je u kut usana čekajući moju reakciju.
"Još nisi prestao?" rekla sam blagim glasom. Nisam mogla da dignem glas. "Hoćeš da umreš? Cigare su fuj."
Naslonila sam mu se na grudi i osjetila sam kako se prigušeno nasmijao. Naslonio je glavu na zid kupea i zapali cigaru.
Iz Alexisinog i Dorianovog kuta se čulo zaigrano kikotanje, a iz Magginog i Dracovog ljepljivi mokri zvukovi [ovo je napisano zbog nedostatka riječi (:]
Na hodniku se čula buka i komešanje što je bio znak da trebamo da obučemo uniforme. Mrzim te uniforme.

Napolju je padao mrak i sunce koje je zalazilo je obasjavalo zelene seoske krajolike. Alexis je već bila obučena i sjedila je na klupi u Dorienovom zagrljaju. Maggie je zakopčavala košulju, a Draco je požudno pratio svaki njen pokret.
"Mrzim ovu uniformu." procjedila sam kroz zube vežući pertle svojih starki.
"Meni je baš sexy." rekao je Zabini i privukao me u zagrljaj. "Izgledaš kao sexy školarka."
Udarila sam ga po glavi i nastavila sam vezati pertle.
"Mogu valjda imati fantazije?" rekao je tiho gladeći glavu.
"Ne." rekla sam sa osmjehom "Imaš to uživo, nemoraš da maštaš."
Izvadila sam iz pelerine svoj štapić. Drvo višnje, vlakno iz zmajevog srca, 12 cm, srednje savitljiv. Onaj koji mi je pomogao u svim mojim nestašlucima. Bacila sam pogled na svoj odraz na prozoru kupea i zadovoljno sam se nasmijala. Sexy. Bar onoliko koliko uniforma može biti. Sjela sam u Zabinijevo krilo i nježno sam ga poljubila.
A onda mi se krv sledila u žilama od hladog i jezivog vriska. Pogledala sam po kupeu sa zbunjenim pogledom, a oni su samo slegnuli ramenima. Otvorila sam vrata kupea i polako sam pošla prema kraju voza odakle je došao vrisak. Vrata posljednjeg kupea su bila otvorena i grupa učenika i profesora su se nagurali na vrata da vide šta se dešava.

Prizor koji je slijedio nije bio očekivan, ali ni prijatan.

-12:27 - Komentiraj ( 21 ) Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

CREDITS

picture: lovesembrace
base code: sugarmeemee