body Fairytale gone bad. body

nedjelja, 15.06.2008.

3. Love is the triumph of imagination over intelligence.

Photobucket

Evan je nonšalantno sjedila na starom drvenom stolu prepričavajući plan Napitaka za ovu godinu. Bila sam potpuno sigurna da nitko nije pratio. Muškarci su buljili u njene obline, a djevojke su ljubomorno komentirale između sebe. Ja sam je promatrala od glave do pete i neuspješno sam pokušavala da razmšljam. Gledala sam u njenu bujnu crnu kosu, prelijepo lice i skladno, gotovo savršeno tijelo. Iz razmišljanja me prenulo zvono, a zatim i buka koju su stvarali učenici koju su se trkali ko će prije izaći kroz vrata. Prebacila sam svoju zelenu Converse torbu preko ramena i ponesena gomilom sam izašla kroz vrata. Čula sam Evanin melodični glas kako me zove, ali ja sam se probila kroz gomilu i potrčala sam prema Gryffindorskoj kuli.

Glasna muzika se čula iz slušalica mog iPoda dok sam besciljno lutala hladnim hodnicima Hogwartsa. Bol u glavi je bila gotovo nepodnošljiva, tako da sam se pokušavala svim snagama skoncentrisati na muziku. Sudarila sam se sa nečim visokim i jakim. Dobro poznati miris me je opio. Fred Weasley me je čuvao da ne padnem. Srce mi je počelo da lupa jako, kao da će da iskoči iz grudi.
"Trebala bi biti pažljivija idući put", reče sa smješkom i otkri savršene bijele zube,"žurim sad. Čeka me Matt." Utisnuo mi je jedan poljubac u obraz i nastavio je put. Fred je već godinu dana bio moja tiha patnja, jedina slaba tačka i jedina osoba pred kojom nisam bila hrabra. A ja sam njemu bila samo prijateljica.

Delilah je ležala na svom krevetu i tiho je cvilila. Držala se sa obje ruke za obraz i prevrtala po crvenoj posteljini. Ušla sam u sobu i bacila sam se na svoj krevet također se uhvativši za obraz.
"Roxy, boli me zub." Zacvilila je kao potvrda nečega što sam već pretpostavila.
"I mene. Idemo do Madame Pomfrey?" odgovorila sam skoro plačnim glasom. Nikada me ništa nije ovoliko bolilo. Delilah je klimnula glavom, a onda smo zajedno otišle do Bolničkog krila.

"Tako mi graha, pa vi imate tolike umnjake!" vikala je Madame Pomfrey tako glasno da je cijeli Hogwarts čuo.
"'Ta to 'nači?" pitala sam je, koliko god je to bilo moguće sa ustima punim vate.
"Umnjaci se zovu "zubi mudrosti". Oni izrastu kada ste mudri. Ali moram vam ih izvaditi jer su jako veliki i uskoro bi vam mogli pokvariti ostale zube. Ali prvo vas moram uspavati."
Madame Pomfrey je prišla Delilah i dala joj je malu plavu tabletu da proguta. Prišla je meni i ponovila je isti postupak. Progutala sam tabletu i istoga trenutka sam utonula u san.

Probudila sam se u bolničkom krilu. Boja se ljuštila sa zidova, a zrak je imao miris lijekova i vlage. Prošla sam jezikom preko zuba i napipala sam dvije rupe gdje su nekada bila moja dva zuba. Na krevetu pored mene je sjedila Delilah koja je već bila obučena i gledala je u mene.
"Hajde više, hoću da idem odavde. Nije baš najbolji smještaj. Ja preferiram Hilton."
Nasmijala sam se i uzela sam svoju jaknu koja je stajala u dnu kreveta.

***
U čošku Gryffindorskog dnevnog boravka je sjedilo poznato društvo: ja, Delilah, Maggie, Hanna, Haley, Fred i Matt. Matt je duboko uvlačio dim cigarete, a onda je pravio krugove od dima.
"Kako možeš da pušiš? Jesi ti svjestan kako je to odvratno? I kako je nezdravo? I da ćeš uskoro da umreš"
"I tako dalje...blah, blah.", reče Matt podrugljivim glasom. Umorna od toga zakolutala sam očima i naslonila sam se nazad u udobnu fotelju. Matt je bio Hannin brat blizanac. Ako niste njegov prijatelj, nećete ga čuti kako priča, ali ako ste mu prijatelj, njegovog vam je glasa preko glave. Smatraju ga povučenom osobom, što on nikako nije. Njegove četri najveće ljubavi su bubnjevi, crtanje, alkohol i cigarete. Njegova mističnost i samozatajnost privlači cure, ali on vidi samo svoje bubnjeve.
"Roxy, ne trudi se. Znaš kakav je već on.", reče Hanna i uze kesicu chipsa od paprike. "On se rodio glup i to se ne može promjeniti."
Delilah je buljila u strop stežući neki papir u ruci.
"Jako sam umorna. Idem da spavam.", rekla je tiho i otišla je u spavaonicu.
"Sigurno su navikli u Francuskoj da idu ranije na spavanje.", slegnula sam ramenima i vratila sam se svojoj Juice-votki. Bacila sam pogled na sat.
"Moram da popijem tabletu koju mi je dala Madame Pomfrey. Eto me brzo.", dobacila sam i otišla sam u spavaonicu.
Tražila sam tablete na svoj noćnom stoliću, što nije bio nimalo lagan posao. Kada sam ih našla ispod para šarenih čarapa, za koje sam bila sigurna da sam ih izgubila, čula sam tihi jecaj.
"Della?", upitala sam oprezno i prišla sam njenom krevetu. Sjela sam na rub, ali ona se i dalje nije pomjerala. "Delilah? Šta se desilo?"
Okrenula se prema meni i vidjela sam da plače. Pramen smeđe kose joj se zaljepilo za mokro lice, a oči su joj bile crvene. Pružila mi je list zbužvanog papira. Otvorila sam ga sa nevjericom. Pismo je bilo napisano na francuskom.

Hej Delly,

Kako ti je u Engleskoj? Pada li puno kiše? Ovdje je sve super.
Razmišljao sam puno u zadnje vrijeme. Mislim da veze na daljinu ne uspjevaju. Već duže vrijeme mi se sviđa Bella. Mislim da trebamo da uzmemo pauzu jedno vrijeme. Ok?

Vidimo se,
Jaques.

"Prekinuli ste?", pitala sam tiho.
"On je prekinuo.", rekla je kroz jecaj. Obrisala sam joj suzu koja se spuštala niz blijedi obraz.
"Zbog toga se nemoj brinuti. Ionako ima gay ime. Ovdje ćeš da nađeš mnogo boljeg momka."
"Znam," reče i obrisa suzu, "jedan mi se već sviđa."
Ustala sam sa kreveta i sjela sam u fotelju.
"Vidiš, to je super. Ko je to?"
Ona se zagleda kroz prozor, a onda prozbori "Matt."
"Koji Matt?", upitala sam sa nekim čudnim osjećajem u stomaku.
"Matt. Matthew van Goth."
"Matt?" Ustala sam iz fotelje "Pored svih momaka u cjelom jebenom Hogwartsu, Matt? Ti znaš da njem priđe Carmen Electra, on bi nastavio da svira bubnjeve!"
Delilah još jednom zajeca i onda opet leže u krevet.

Razmišljala sam o promjeni Amy Lee. Obožavam Pauley Perrette. Međutim Roxy mi je jako teško zamisliti kao ikoga drugog, pa sam mislila staviti Pauley umjesto Delilah. Želim da čujem vaše mišljenje. Pauley kao Roxy ili Delilah?

Pauley:
Photobucket

Amy Lee:
amy lee

Legihton Meester:
Photobucket

-16:04 - Komentiraj ( 12 ) Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

CREDITS

picture: lovesembrace
base code: sugarmeemee