body Fairytale gone bad. body

četvrtak, 27.09.2007.

Peanut death (kikiriki smrt)

Potrčala sam prema njemu ali on je stajao i gledao me sa gađenjem a zatim je potrčao prema Velikoj Sali.
-Fred čekaj! Nije ono što misliš!-vikala sam za njim. Zaustavio se i osjetila sam kako drhti.
-A šta ja mislim? Da si upravo ubila Katie. Mislio sam da si drugačija. Jedino mi je žao što te volim. Iskreno.-govorio je drhteči. U očima sam mu vidjela mržnju, bjes, ljutnju i strah.
-Ali i ja tebe volim! I to jako mnogo. A Katie mi je upravo rekla da si bio sa njom. I to je bila samoodbrana. Ona me napala.
-JE LI! I ti si se odbranila Avadom!-okrenuo mi je leđa i potrčao prema Dumbledoreu.
-Profesore. Katie Bell je mrtva. U hodniku na prvom spratu.
Nastavnici su potrčali a za njima i ja i Fred.
-Maldiću dali ste vidjeli ko je ovo učinio?
On me pogledao sa prezirom i prozborio je
-Nisam vidjeo. Šetao sam gđicom. Kent i naišli smo na ovo. Bilo je strašno.
-Razumijem vas. Sada možete ići na spavanje.
Evan me gledala sa smješkom na licu. A onda sam se okrenula prema Amelii i osjetila sam mržnju. Šesnaest godina mržnje je proradilo u meni. Ja i Fred smo krenuli prema spavaonicama šutke.
-Fred zaista....
-Šta reći ćeš da ti je žao? E pa to neće ništa popraviti! Pa Roxy za ime Boga ubila si Katie. Ona ti ništa nije uradila!
-E pa jeste! Bila je sa tobom!
-Nije! Danas smo se sastali da joj kažem da sam sa tobom i da je nevolim. Ona je navaljivala, ali ja sam je odbio! Jer te volim!-rekao je i otrčao a ja sam ostala ukopana u mjestu. Sišla sam do tamnica i uvukla sam se u krevet jecajuči. Ali odmah zamnom su ušle Kosta, Maggie i Emma.
-Hej ludice šta je bilo?-rekla je Maggie sjedajući na krevet pored mene
-Fred me ostavio!-projecala sam kroz suze
-Zašto?-iznenađeno se trgnula Kosta
-Bezveze. Valjda što sam ubila Katie!-rekla sam kroz jecaje
-To je moja cura-skočila je Maggie na mene i poljubila me u mokri obraz
-Ma Fred je idiot!-dodala je Emma
-Da. Idiot. Kojeg ja volim. A tek smo jedan dan u vezi. I bilo je tako lijepo-opet sam briznula u plač i zagrlila sam medu kojeg mi je poklonila Amy.
-I usput jeste se čule sa Amy?
-Ne. Izbjegava nas.
-Svi me mrze.-rekla sam kroz jecaje i zabila sam glavu u jastuk. Ali onda sam shvatila da me nemrze svi. Imam super prijatelje.
-I da. Evan nas očekuje ujutro. U vezi plana.-rekla je Emma koja je oblačila pidžamu. Ja sam zatvorila oči i utonula sam u san.


Subotnje jutro je bilo kišovito. I nije nimalo popravljalo moje raspoloženje. Bila sam užasno neraspoložena i nije bilo pametno obratiti mi se jer sam ujedala. Izvukla sam se iz kreveta i odvukla do ormara odakle sam izvukla odjeću jer sam žurila kod Evan.
Bezuspješno sam pokušala počešljati kosu pa sam je zavezala u rep i potrčala sam prema Evaninom uredu jer sam po običaju kasnila. Utrčala sam a unutra su sjedili Kosta, Vani, Emma, Maggie, Draco, Lana, Evelyn i Chloe. Sjela sam u stolicu između Vani i Emme baš kada je Evan počela da priča:
-Danas razgovaramo o planu. Sredila sam stvar sa Panterama. Žele mi se pridružiti. Ali prvo moramo da se rješimo Amelie. A zatim Voldemorta.
-Ali kako? Moga oca je nemoguće pobjediti!-rekla je Maggie
-Draga Maggie ništa nije nemoguće. Vidjećeš. Ali sada je Amelia na redu. Istraživala sam. Amelia je alergična na kikiriki.
-ŠTA? Ubiti ćemo je kikirikijem? Bez Avada, čarolija, štapova?-pitala je Lana sumnjivo
-Da. Zašto bi komplikovali stvari. Kikiriki jer naše oružije-rekla je Evan sa smješkom- Roxy ti ćeš večeras da budeš u njenom uredu. Izdrobičeš kikiriki i nasuti joj ga u piće. I to je sve.
-Uredu. Ali još nemogu da vjerujem, tako močni vješticu ćeš da ubiješ kikirikijem. To je smješno-rekla sam
Evan se ustala, što su slijedili i svi ostali. Pružila mi je kesicu Kelly's neslanog kikirikija i ja sam izašla iz ureda kikotući se.



Što se više približavalo osam sati, ja sam postajala nervoznija. Kunem se da bi mi lakše bilo ubiti je Avadom. Nekako sam uspjela počešljati kosu, pa sam je pustila. Uzela sam tri kikirikija, kolko je Evan rekla da je dosta i izdrobila sam ih nožem za pisma, te nasula u malu kutijicu za lijekove. Stavila sam je u đep mojih crnih pantola i nesigurno sam krenula prema Ameliinom kabinetu. Pokucala sam i ušla. Ona je sjedila sa svojim crnim mačkom u krilu. Uzet ću si tog mačka. Sviđa mi se.
-Zdravo Amelia.-rekla sam i ušla
-A ti si. Odkuda tebe u ovo doba?
-Pa mislila sad da provedemo malo mama-kćerka vremena!-rekla sam laž. Ona nikada nije bila niti će biti moja mama.
-Natočiču nam piće rekla sam i nasula sam nam dva plamenviskija u jedan sam nasula kikiriki a zatim sam jedan pružila njoj a jedan sam ja uzela. Ona je čašu prinjela licu, zadržala je, a onda i odmaknula.
-Jel ti misliš da sam ja glupa. Pa otkad to ti želiš da imaš išta samnom? I otkada ti piješ alkohol?
Krenula sad da nešto kažem, ustvari da nešto slažem ali u tom trenutku u sobu je ušla Amy.
-Hej mama! –gledala sam je «molim te» pogledom, ona me krišom pogledala a onda je progovorila-Izvini ja sam zamolila Roxy da poriča sa tobom. U zadnje vrijeme si mrzovoljna. Ali hajde popij piće. I ja ču uzeti jedno. I mama. Samo da znaš da te volim.
Osjećala sam veliku zahvalnost prema svojoj sestri. Ali mi je bilo žao. Upravo je gubila osobu koja je sa njom bila cijeli život. Kao meni moj tata. Neizmjerno sam ga voljela. Amelia je iskapila čašu i u istom trenutku se uhvatila za grlo, počela kašljati, a već par trenutaka kasnije ležala je na podu, mrtva. Ja sam osjećala tugu i sreću u isto vrijeme. Okrenula sam se Amy:
-Ali zašto?
-Pa sestre su zauvjek. Ja neželim da ostanem bez tebe. I ovaj. Amelia je ubila tatu. Jako mi žao-rekla je i zagrlila me. Meni je suza krenula niz obraz ali sam bila sretna jer imam svoje prijatelje i sestru.

P.S. Eto želja vam se ispunila
P.P.S. Ovaj post je postan iz Beča
P.P.P.S.Nadam se da vam se sviđa. Volim vas!
P.P.P.P.S. Sorryte na ovoj pozadini ubrzo cu promjeniti prosla me nes zeznula

-20:05 - Komentiraj ( 27 ) Print - #

nedjelja, 23.09.2007.

I am haunted

Preporuka uz citanje: Evanescece-Hauted
Get this widget | Track details |eSnips Social DNA


Danas je šest mjeseci od mog prvog posta na prvom HPFF bloggu. Meni se čini kao da je to bilo jučer. Vidjela sam blog od svoje sadašnje sestre Amy. Isti trenutak sam otvorila svoj prvi hpff. Zahvaljujem se i Kathy Follyn i Ashlee McGuire sa kojima sam imala i imam divan odnos i koji su čitali i pisali samnom našu priču. Ovaj blog mi pomaže da ispoljim svoju maštu, kreativnost i inspiraciju. Pomaže mi da pobjegnem od stvarnosti (npr. Sada sam morala jesti paprike a na blogu ću da jedem pizzu XD) ili da tu stvarnost unesem u ovaj magični svijet. Željela bih se zahvaliti Kathy i Violet što su napravile onaj forum na kojem sam se upoznala sa divnim ljudima. Izdvojila bih Maggie koja me uvjek nasmije ali i iznenadi svojim postevima, Vanessu, Kostu i Emmu koje me podnose svaki dan na MSN, Evan koja je moja tetka , Lani i Chloe koje me trpe na forumu i naravno Amy, mojoj sestri koja je samnom od samoga početka i bez koje ja nebih sada ovo pisala. Zatim bi se željela zahvaliti Sim i Dori (koji ovo neće pročitati osim ako im neko nekaže) zato što su napravile najbolji forum ikada i što su me u potpunosti prevele na Dark Side i Eve ili Alexis koja je posljednja počela čitati moju priču. I naravno svima koji su me čitali, čitaju i čitaće. Nadam se da vam se priča sviđa i znajte da vas puno volim i da moj život nebi bio isti bez vas!

Ovaj post sam morala objaviti pa ako niste pročitali onaj ispod samo izvolite.

-Kakav sad plan Tita ti?-rekla sam razgolačenih očiju
-Plan da Amelia i Voldemort nestanu. Postoji proračanstvo. Ali o njemu vam neću reči ništa dok njih dvoje nebudu mrtvi!
-A šta nam garantuje da nas nećeš izraditi?-naslonila se u fotelju smireno rekla-Ništa. Ostaje vam da mi vjerujete. Ali uvjeram vas da je samnom mnogo zanimljivije.
Gledala sam u njene crne oči. Izvukla je cigaru iz džepa i povukla je dim. -Ja sada idem. Popričaj sa Evelyn i Chloe.
Bila sam zaprepaštena. Nisam mogla ništa da kažem.
-I? Ko će da počne?-rekla je cura crne kose. Misli da je Evelyn
-Samo da znaš. Evan je super. Znaš ona nije ustvari naša mama. Ona je naša polusestra. Njena mama se nakon smrti Riddla udala za našeg oca. On je zlostavljao sviju nas. Ona je pobjegla od kuće. Ali kada je imala sedamnaest godina vratila se kući. Njena mama je bila mrtva. Bila je užasno bjesna tako da je ubila našeg oca, a nas dvije uzela pod zaštitu. Spasila nam je život.-rekla je Chloe u jednom dahu.
Evan mi se sve više sviđala. A Ameliu sam polako počela da mrzim. Za sve one godine bola.
-Javiću vam sutra svoju odluku.-izustila sam tiho i laganim korakom sam izašla iz sobe.


-Nema nikakve šanse!-derala se Amy iz sveg glasa-Ona je moja jebena mama! I tvoja! Kako možeš to da uradiš!
-Prvo ona nikada nije, niti će biti moja mama. Nisi mama samo ako rodiš djete! Moraš da se brineš o njemu!
Sada smo obadvije stajale sa isukanim štapićima.
-Znate meni se Evan čini OK. A Amelia mi je u zadnje vrijeme beveze. Nije zanimljiva.-dodala je Maggie koja je digla pogled sa svojih starki koje su joj izgleda bile jako zanimljive.
-Ja ću kako večina kaže. Meni je svejedno-rekla je Vanesssa
-Ja sam za Evan-dodala je Emma koja je milovala Pandoru
-Onda ko je za Evan-rekla sam glasno i digla ruku
Maggie je energično podigla ruku, zatim i Draco, Lana, Emma, Kosta, zatim Vanessa nesigurno.
-Vidiš sestrice. Nadglasana si.
Ona je frnula i glasno izjurila iz sobe

Šetala sam tako pored jezera zamišljena. Neko mi je zatvorio oči. Mrzila sam kada mi to rade pa sam dotičnu osobu dobro udarila u stomak. Okrenula sam sam se a tamo se Fred previjao držeči se pola za stomak pola za «muški ponos»!
-Jao izvini! Ali mrzim kada mi to rade!-pritrčala sam i poljubila ga
-To si mi trebala i prije reći! Sad više neću moći da imam djece.
-E to moramo provjeriti. Hajmo na malu šetnju oko zabranjene šume-rekla sam zavodljivim glasom i namignula sam mu
A ostalo neću da detaljišem. Ali nek se zna. Fred Weasly je najbolji čovjek na ovoj planeti!

Dan mi se nevjerovatno poboljšao. A onda sam se sjetila. Moram kod Evan da joj javim novost. Popela sam se u kabinet. Pokucala sam i ušla. Tamo je Evan stajala ljubeči se sa nekim perfektom.
-Khm. Jeli slobodno?
Evan se odljepila od momka i rekla
-Aj Cody ovo ćemo završiti drugi put-a momak je postiđen prošao pored mene i zatvorio vrata.
-Draga drago mi je što si došla. I nadam se da će ovo ostati između nas.
-Ja nisam ništa vidjela. Ustvari voljela bih da nisam ništa vidjela.
Evan je uzela cigaru iz pepeljare, povukla dim a onda rekla:
-I vjerujem da si odlučila.
-Da. Sa tobom smo. Ako baš moramo-dodala sam i zakolutala sam očima
-Naravno da nemorate. Ali je preporučljivo. Dođite sutra da se dogovorimo za plan
-Uredu.-ustala sam i krenula ka vratima. Na izlazu sam samo dodala-Ostavi cigare. Štetne su za zdravlje.


Ostatak dana nisam vidjela Amy. Ustvari ja sam nju vidjela ali ona mene nije, ili se bar pravila da nije. Mada nije me ni bilo briga. Morala sam da pričam sa Fredom. Da mu kažem istinu. Jer nemogu još dugo da lažem. Jer ustvari, danas sam shvatila da ga volim. Hodala sam hodnikom na trećem spratu. U susret mi je dolazila Katie Bell. Nisam je gledala jer nije bila vrijedna toga. Ali neznam zašto ona je rekla:
-Hej Kentova! Čujem da si sa Fredom.-energično sam okrenula glavu i podrugljivo rekla-Da! Jeli ti krivo?
-Ne. Krivo mi nije. Znaš on će ionako do sutra biti samnom. Jer znaš on mene voli. Pogotovo u krevetu. Upravo mi je to dokazao.
Moj štapić je bio izvađen.
-E znaš da ti vjerujem. Ustvari uvjerila sam se u to.
-Ti kučko! On je moj! Expel
-AVADA KEDAVRA!
Riječi su mi samo izašle iz usta. Zelena svjetlost je pogodila Katie u grudi i ona je pala nepomično na pod. Ovo je bilo moje prvo ubistvo. I osjećaj je bio nevjerovatan. Ali sve je nestalo kada sam na kraju hodnika vidjela dva plava oka kako me gledaju u nevjerici. Fred Weasly me gledao kao najogavniju osobu na svijetu.


P.S. Alexis ću odsada zvati Evelyne
P.P.S. Iduće sedmice idem u Beč pa novi post ću da otkucam i obajviom tamo.
P.P.P.S.Ovaj post sam danas objavila zbog godišnjice, pa ako niste pročitali onaj ispod trebali bi jer su povezani.

-22:44 - Komentiraj ( 14 ) Print - #

četvrtak, 20.09.2007.

I am going under

Preporuka uz chitanje: Evanescece-Going under
Get this widget | Track details |eSnips Social DNA


Skakutajuči sam došla do Hogsmeada. Odavno nisam bila tako sretna.
-Onda hoćemo li u Tri metle-rekao je Draco koji je grlio Maggie koja je cvokotala od hladnoće. Dan je bio užasno hladan. Morala sam obući marte prije nego smo krenuli jer inače nebih imala nogu nego samo dvije ledenice.
-Naravno a gdje bi drugo?-rekla sam-i Maggie nije bilo pametno krenuti u duksu. Pa znaš da je hladno.
-Ali ovo mi je novi duks-procjedila je kroz zube-i htjela sam da ga svi vide.
Nas četvoro smo ušli u Tri Metle gdje je bilo toplo i prenatrpano. Draco i Fred su se svo vrijeme strijeljali pogledima. Oni se mrze otkada znam i za jedno i drugog. Ostalo društvo je otišlo sa svojim pratnjama. Učinilo mi se da sam vidjela Chloe u jednom kutku sa Fredom. Ali Fred je bio pored mene. I onda sam se sjetila da ona ide sa Georgeom. Draco nam je donjeo četiri pivoslaca a Maggie ga je pogledala dražesnim licem i cmoknula.
-Aj, nađite si sobu!-rekla sam ja ali u tom trenutku sam osjetila Fredovu ruku oko svog ramena. Stomak mi je poskočio a ja sam se samo pribila uz njega i nasmiješila.
-I onda-počela je Maggie razgovor-šta mislite o novoj profesorici Astronomije.
-Evan? Meni je ona super! A i zgodna je!-rekao je Fred
-Meni se nesviđa.-frknuo je Draco
-Stvarno, a ja mislio biće super, sa obzirom da je bivši Smrtonoša
Draco je već bio na nogama
-Otkuda to ti znaš? I zašto bi mi se sviđala?!
-Pa-sada je i Fred bio na nogama-priča se. A i svi znamo za tebe. Mali Smrtonošo!
-Ti izdajniče čistokrvnih. Weasly!
Fred ga je udario iz sve snage i potrčao kroz vrata. Dracu je krv šikljala kroz nos a Maggie je pokušala da je zaustavi. Bacila sam pogled na njih dvoje, zatim sam, na moje veliko iznenađenje istrčala za Fredom.



Istrčala sam na hladan zrak koji me šibao po licu. Vidjela sam crvenu kosu u daljini i trčala sam za njom. Neznam kako. Marte su mi udarale po tlu Hogsmeada dok sam ja vikala:
-Fred! Čekaj! Molim te! Fred!
On je stao a ja sam ga poledala očima punih suza.
-Izvini molim te! Neznam zašto smo uopšte išli sa njima! Fred! Molim te!
-Roxy, stvarno mi se sviđaš. Ali tvoje društvo ne. Ti nisi kao oni! Oni su zli!
Zagrlio me jako a ja sam samo jecala. Jer ja jesam kao oni. I ja sam zla.
-Roxy dali želiš biti moja djevojka.
-Više nego išta na ovome svijetu. Ali svoje prijatelje nemogu da ostavim! Oni su dio mene.
-Uredu ali nemoj onda da idemo sa njima idući put. OK?
Klimnula sam glavom a on me poljubio. Bio je to jedini pravi poljubac u mok životu.


Stajali smo tako zagrljeni neznam ni ja koliko dugo. Vrijeme i ljudi su prolazili oko nas. A onda sam čula poznati glas:
-Roxy! Roxy!-bila je to moja sestra
-Sorry Fred treba mi Roxy na sekundu.
-Ali...
Kod moje sestre nema ali. Več sam bila u jednoj uličici.
-Roxy, mama je pričala samnom. Želi da odem iz Pantera. I da. Promijenila mi je čak i ime. Sada sam Amy. Pričačemo kasnije. Volim te.
-Ali...-kao što sam rekola kod moje sestre nema ali. Ona je več otišla sa Georgeom.


Šetala sam tako zagrljena sa Fredom. Samo smo šutili i hodali. A onda se samnom sudarila Vanessa.
-Roxy. Trči u Evanin ured. Hitno te treba!
Dok sam se snašla Vanessa je več otrčala.
-Jao izvini Fred. Zaista moram da idem. Volim te.


Krenuo je nešto da kaže ali ja sam več bila na pola puta ka Hogwartsu. Uletila sam kroz ulazna vrata ostavljajuči za sobom blatnjave mrlje koje su odbah nestajale. Trčala sam prema nastavničkim kabinetima i utrčala u treći po redu. Onaj Evanin. Tamo je ona sjedila u velikoj fotelji a pored nje su stajale svije cure koje sam znala. Išle su samnom na godinu u Slytherinu ali nikada nisamo bile prebliske.
-Dobro večer Roxxane. Ah tvoja majka baš nezna odabrati ime.
Frknula sam u znak potvrde. Evan mi se učinila simpatičnom.
-Ovo su moje kćerke. Ustvari posvojene kćerke. Alexis Parker i Chloe Gabrielle Mandrake.
Klimnula sam glavom a one su sljedile moj primjer.
-Ovdje sam te zovnula da ti kažem nešto jako važno. Važan plan. Ali prvo sjedni.
Jedna stolica se stvorila i ja sam sjela.
-Ja želim Knjigu Sjenki.
-Da to već znam. Ali Amelia je nema.
-Znam da je nema. Ali ja ću da je nađem. I ti i tvoji prijatelji ćete mi pomoći!
-ŠTA!?
-Čekaj. Ja želim da ujedinim Pantere i Smrtonoše. Beskorisno je da se bore jedni protiv drugih. I imam i plan....


Štafeta 10 stvari koje niste znali o meni:

1. Ja sam iz Sarajeva i prvi HPFF sam napravila na blogger.ba
2. Ovo mi je 4. HPFF i dosada najbolji i najdraži. Do sada sam bila Zara Meygan Graner Potter, Melanie Aggire i Megan Neira Jonson.
3. Moje pravo ime je Neira. Svima se svidjelo pa sam ga odlučila koristi u svom imenu kod Meg.
4. Prezirem i nepodnosim narodnjake i zlatne cipele. Slušam symphonic i goth metal: Evanescece, NW, Cradle of Filth, Children of Bodom a nosim samo svojih 6 starki i 2 marti (crvene i crne) ali nenosim iskljuchivo crnu odjecu..
5. Imam mlađu sestru Arnelu sa kojom se večinom svađam ali nekada zna biti i dobra. I imam dva psa, dugodlakog vučijala Lesija (nisam ja dala ime) i malog rotwailera Taru koja je mala beba.
6. Odlična sam učenica a prošlu godinu sam prošla sa svim peticama iako nisam cjelu godinu išla u školu.
7. Fanatik sam za mobitele i poznata sam po tome što znam sve o svakom mobitelu. Trenutno imam Sony Ericsson w700i i prezadovoljna sam. Također sam potpuni ovisnik o blogu, netu, muzici, Dark side forumu i naravno raji jer sam jako društvena osoba.
8. HP knjige sam počela čitati u prvom razredu i odtada sam fanatik.
9. Užasno sam neuredna i imam previše odjeće.
10. Ima 13 godina i 9 mjeseci i osmi sam razred.

5 stvari koje niste znali o mom blogu:

1. Moj prvi hpff je nastao kada sam vidjela blog moje sadašnje sestre Amy Goth ili Chloe.
2. Na početku sam voljela Pottera ali što dalje to ga više mrzim.
3. Amelia je napočetku zamišljena kao omiljeni lik ali kako vam se u komentarima nije svidjela odlučila sam da je i ja mrzim!
4. Dugo sam razmišljala koji lik će me predstavlja, za Zaru i Melanie je bila Camila Bordonaba, jedna od mojih omiljenih glumica, za Meg sam vidjela u jednom časopisu naslov Joss Stone, ljepotica izdala album i nju sam uzela, a za Roxy Amy Lee jer je obožavam.
5. Najviše inspiracije imam kada legnem u krevet i uvjek to zaboravim do ujutro, zato u zadnje vrijeme sve zapišem. Sada imam plan priče za iduću cjelu godinu, koji sam negdje izgubila, ali uskoro ću ga naći. I još samo da kažem da je za tri dana 6 mjeseci otkako pišem HPFF.

Prenosim šafetu Amy, Chloe, Emmi, Lani i Maggie

P.S. I zaista želim da saznam ko je napisamo prvi HPFF pa recite ako znate, ili recite kako ste vi počeli pisati, ili od koji ste prvi hpff vidjeli.
P.P.S. Razmišljam da promjenim Amy Lee, ali zaista je volim, pa vi recite šta mislite!
P.P.P.S. Počinjem pisati blog o svom životu i trenutno ga uređujem, biće kao teen priča, pa ću vam javiti link




-13:32 - Komentiraj ( 17 ) Print - #

nedjelja, 09.09.2007.

Over the hills and far away

-Šta o Ashlee?
-Saznali smo nove stvari o njoj. Ona je kćerka Luciusa i Narcisse Malfoy.
-ŠTA!-vrisnula sam tako jako da mislim da su me čuli u Hogsmeadeu.
-Prije 16 godina Narcissa je rodila blizance. Dječaka i curicu. Draca Luciusa i Anabellu Mai. Djeca su rođena zdrava ali Narcissi su nakon sat vremena rekli da je curica umrla. Ali ustvari Dumbledore je uzeo curicu i dao je posvojiteljima. Ona je to sada saznala i pridružila se Smrtonošama. Sada je ona Anabella Mai Malfoy. I želi moju Knjigu Sjenki. To je knjiga u kojoj se nalazi sva Crna Magija. Ko je uzme može da zavlada svijetom.
-Ali ti je imaš. Mogla si do sada i zavladati svjetom milion puta.
-Nisam. To mogu samo predodređene osobe. Ashlee ili Anabella je Peti element i može to da uradi. Ona i još par ljudi na ovom svijetu. A uostalom ja tu knjigu i nemam. Ona je skrivena na jednom mjestu u Egiptu. Željela sam da bude sigurna. Ali dosta o tome. Došla sam da ti kažem jednu lošu vjest.
-Pa još jednu?
-Da. Nažalost. Kao što vjerujem več znaš dobivaš novu profesoricu Astromije. Evangelina Spider Riddle.
-Riddle? Hoćeš da kažeš da imam tetku?
-Pa da. Evan je moja mlađa sestra.
-Kako mlađa?
-Pa moj tata je «radio» po selu i jedna malada djevojka je ostala trudna. Moji roditelji su joj platili da bi zataškali to. I moj otac je poginuo tj. Bio je ubijen kada je ona bila u trećem mjesecu trudnoće.
-Jao kako sam imala aktivnog dedu! Troje djece od tri žene! I dali si ti znala za Evan ili kako već?
-Saznala sam kada sam imala 15. Ali nema veze. I Voldemort je saznao za nju. I ona je sada Smrtonoša. I molim te da se čuvaš.
-Da. Kao da je tebe uopšte briga.
-Naravno da jeste. Ti i Chloe ste moje kćerke. A Evan želi da vam naudi. Voldemort je poslao na Hogwarts dabi špijunirala i mene i vas.
-Nemoj da se brineš. Ja se znam brinuti za sebe. Brinula sam se sama punih 16 godina.
Okrenula sam joj leđa. Ona je ustala. Njen pogled me pržio po leđima. Čim su se vrata zatvorila ja sam sjela na krevet i počela sam razmišljati. Dali je Evan stvarno tako zla?


Petnaest minuta kasnije u sobu je ušla Madame Pomfrey.
-Danas možeš da izađeš. I pazi se.
Sretno sam ciknula. U sobu u tom trenutku uđoše prvo Chloe koja je uzdahnula i potrčala prema meni, a zatim Maggie koja je tješila Draca koji je bio raspoložen kao da mu je neko rekao da nije čistokrvan, iza njih Emma i Kosta koje su čavrljale a odmah iz njih su utrčale Lana i Vanessa.
-E sis moraš se spakovati. Sutra je Hogsmeade. I George me pitao da idem sa njim!
-O super-rekla sam tiho.
Posjete u Hogsmeade mi više i nisu bile zanimljive. Nisam imala sakime da idem. Ovo je prvi put da nemam momka. Prošle godine sam svaki put išla sa drugim momkom. Sa tim mislima sam otišla do spavaonice. Tamo na mom krevetu je ležala Pandora koje je siknula što je bio znak da želi da je pomazim. Prešla sam rukom preko njenog hladnog tijela. Presvukla sam se iz metlobojske uniforme u udobne pantole i moj najdraži duks i zaputila sam se prema Velikoj Sali.

Stavila sam svoj MP4 u uši i glasno sam pjevala My Immortal od Evanescencea kada sam se sudarila sa nekim.
-Hej pazi gdje...-podigla sam pogled i vidjela sam da sam se sudarila sa ni manje ni više nego Fredom.
-E izvini. Zanjela sam se.
-Ništa. Ja sam kriv. Misli su mi odlutale. I super pjesma! Volim je svirati na gitari.
-Ti sviraš gitaru?! I ja isto.
-Ti si Roxxane?
-Više volim Roxy!-pružila sam mu ruku-a ti si poznati Fred Weasly!
-Da to sam ja. Mada nikada nemogu da skontam jesi li ti ili tvoja sestra.
-Pa i meni se to događa sa vama dvojicom. Ali nas dvije smo slične samo izvana.
Pogledao je na sat a onda izustio-Moram sada da idem. Imaš li pratnju za Hogsmeade sutra?
-Ne nažalost. Moram sama da idem.
-Pa nemam ni ja. Vidi slučajnosti. Onda hočeš samnom?
-NARA:....ovaj...uredu...može...-poljubio me u obraz i otišao svojim putem.
Ja sam stajala skamenjena držeći se za obraz. Upravo me poljubio moj momak snova. Nabacila sam osmjeh na lice i tiho sam rekla YES!


Ujutro sam se probudila sama od sebe dva sata ranije. Pod tušem sam pjevala sada moju omiljenu pjesmu My Immortal, a onda sam pola sata tražila šta da obučem. Nakon 6 kombinacija našla sam svoje farmerke, crnu majicu sa natpisom Cradle of Filth i crni duks. A onda sam se zarovila u svoju obuće da nađem svoje crvene starke i nakon petnaest minuta potrage našla sam ih i obula. Onda sam sve ostale probudila i sišla na doručak.

U Veliku Salu sam sišla među prvima, što se dešava jako rijetko. Sačekala sam dok ostali siđu i sjednu na svoja mjesta i šapnula sam im: Idem sa Fredom!
Počele su da plješću a Chloe me poljubila u obraz, a Maggs je dobacija: «Nemoj da radiš ništa što netreba»!
Nisam jela ništa puno a onda se čuop Filchov glas: «Svi za Hogsmeade ovdje!» i mi smo potrčali sa formularima do Ulazne Sale.

P.S. Evo napokon da se nakanim na post. Počela je škola i imam jako malo vremena ali znajte da vas čitam i kommam koliko god mogu, i da ću post objavim kada god budem mogla.
P.P.S.Alexis i gabrielle obećajem u idučem postu da upadate u priču
P.P.P.S. I da zahvalim Evan na ideji za ovaj post
P.P.P.P.S. Maggie možeš da skineš msn messagenger na neta i da ga koristiš sa gmail adresom, a ako nećeš moj gmail je evil.sophia@gmail.com
P.P.P.P.S.Ova pozadina mi se jako svidja a nisam uspjela napraviti fino donji dio pa che ovako da stoji dok se ne popravi sto ce nadam se biti uskoro:) i uradila sam remont boxa:)

-17:17 - Komentiraj ( 19 ) Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



Rujan 2008 (2)
Kolovoz 2008 (2)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (2)
Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (3)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (3)
Srpanj 2007 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

CREDITS

picture: lovesembrace
base code: sugarmeemee