ponedjeljak, 31.10.2005.

ja sam....

ja sam žena. ja sam vještica. moje je tijelo prirodna bogomolja,stvorena sam za svećenicu i nitko mi to pravo ne može osporiti. ja sam ono što je bilo, ja sam ono što jeste, ja sam ono što će biti. čak i kad mene više ne bude, još uvijek ću biti. postojat ću. bit ću umnožena u drugim ženama koje će slijediti moje stope, baš kao što sam ja slijedila stope svojih prethodnica. to je lanac koji se ne može prekinuti i koji će trajati i onda, kad ovog svijeta više ne bude, a što će jednom biti. u meni su sadržane sve moje prethodnice, u onima koje dolaze bit ću i sama otjelovljena....

- 22:09 - reci! (37) - Materijaliziraj ! - #

subota, 29.10.2005.

~kolaci~

umorna sam kao pas! cijeli tjedan je bio naporan pa jucer jos i ples, da znate da mi se baš i nije pretjerano išlo. zato me danas boli svaka stanica u tijelu. mislim da cu ovaj vikned provesti u krevetu. ili makar prva dva tri sata vikenda. trebam još završiti knjigu, oprati prozore i zavjese, napraviti kolačiće (ovo je najteži dio).... kad smo već kod kolačića, uspješno sam se izmotavala tri godine, prvo sam kenjkala da nemam mikser i prijetila se svim frendicama da ću zadaviti onu koja mi ga kupi, onda mi ga je svekrva kupila za rodjendan, bljaaa, ali ja kao ja sam onda kenjkala da nemam vagu, ono, pa nemam ja toliko iskustva da pecem od oka :) vjestac je drugi dan donio kuhinjsku vagu :/ cak sam je i stavila na rub da kao "padne" i mačak je uspješno obavio posao umjesto mene :) ali najdrazi vještac je spretan majstor pa ju je popravio isti dan :/ onda sam se dosjetila da nemam tepsiju za kolace, imam onu veliku za pizzu i jednu malu za lazanje,pa ne mogu se peci kolaci u tome?!? nakon par dana, mama,svekrva, susjedi i rodbina su si dali truda tako da ih sada imam i previse :/ .... nemam više inspiracije kako da se ovaj put izmotam i pebacim tu gadnu stvar zvanu pecenje kolača na nekog drugog...
Image hosted by PicsPlace.to
~ svi savjeti su više nego dobro došli :) ~

- 19:46 - reci! (11) - Materijaliziraj ! - #

petak, 28.10.2005.

~šišmiši~

Image hosted by PicsPlace.to
Moram posvetiti post ovim malim slatkim životinjicama koje su u svemu poprilično posebne, bar meni.
Zašto? Gledala sam jutros prilog na dobro jutro hrvatska o globalnom zagrijavanju, sirenju pustinja i slicnome. Naravno, odnosilo se to na sve zivotinje, koliko to utječe na njih i njihova staništa i kako brzo bi moglo doći do njihovog nestanka. Ja volim sve životinje ali šišmiši su mi odmalena bili posebni. Sam njihov izgled, posebno su mi slatki ovi naši "domaći" sa malim čupavim glavicama i krilima na njima :) Image hosted by PicsPlace.to gedaj kako sam sjadak :))))
Da se uozbiljim i vratim na prvobitnu temu :) Šišmiši (CHIROPTERA) su jedini sisavci koji mogu aktivno letjeti. Na svijetu je do danas zabilježeno više od 1000 vrsta šišmiša. Dijelimo ih na dvije velike skupine: veliki šišmiši – MEGACHIROPTERA i mali šišmiši – MICROCHIROPTERA. U Hrvatskoj su zabilježene gotovo sve vrste šišmiša rasprostranjene u Europi, njih nešto više od tridesetak, a pripadaju skupini Microchiroptera. Svi su šišmiši u Hrvatskoj zaštićeni Zakonom. Obitavaju posvuda, najčešće ih možemo naci u supljim stablima, crkvenim tornjevima, napustenim dvorcima kao sto je stari grad kod nas u Sk.
Poznajemo ih pod više naziva kao što su šišmiši, slijepi miševi ili netopiri (Chiroptera) a predstavljaju red letećih sisavaca iz podrazreda plodvaši (Placentalia).
Hrane se najčešće kukcima, zato je dobro da ih preko ljeta ima čim više jer uništavaju gamad zvanu komarci a mogu pojesti po 600 komaraca u jednoj noci, pa vi sad računajte :) a postoje i vrste koje se hrane voćem pa tako doprinose oprašivanju biljaka. Postoji i manji broj vrsta šišmiša koji se hrane manjim kralježnjacima kao što su oni u Južnoj americi koji piju krv stoke. Prema tim istima su ga poistovjetili sa vampirom jos u doba Brama Stokera ali o ovoj temi više neki drugi put.
Image hosted by PicsPlace.to
Mladi šišmiši već nakon dva mjeseca počinju samostalno letjeti i loviti kukce. Najviše kukaca ima u zoru i sumrak pa za šišmiše zaista možemo reći da su aktivni «od sumraka do zore». Kako su mladi šišmiši znatiželjni nerijetko, istražujući, ulijeću i kroz otvorene prozore naših domova. Ne zna se, zapravo, tko je tada u većem strahu – domaćin ili nezvani gost. Samo treba ugasiti svjetlo, otvoriti prozor i šišmiš će nakon početnog šoka sam napustiti prostoriju.
Jesen je najbolje razdoblje za sakupljanje rezervnih masti jer se bliži zima. A i sezona parenja je u tijeku, ali razvoj ploda morati će pričekati povoljnije razdoblje. U kasnu jesen traži se dobro mjesto za hibernaciju. Tada neke vrste sele daleko, neke i po nekoliko stotina kilometara. Većina vrsta vjerna je mjestu na kojem hibernira (kao i mjestima na kojima donose na svijet mlade). Takva mjesta treba posebno zaštititi.Kukaca zimi nema i treba prebroditi to kritično razdoblje. Relativna vlaga i temperatura, kao i strujanje zraka, vrlo su bitni prilikom izbora mjesta za zimski san. Spilje su im omiljene jer je u njima temperatura konstantna. Temperatura šišmiša je zimi svega nekoliko stupnjeva viša od okolne temperature. Sve su životne funkcije svedene na minimum; usporava se rad srca, disanje, metabolizam. Štedi se energija. Svako nepotrebno buđenje ugrožava opstanak – temperatura tijela se povisi na oko 40°C i za to se troši toliko energije iz rezervnog masnog tkiva koliko bi moglo dostajati za još tri tjedna neporemećenog sna. Ovo sam spomenula jer promjena klime kakva nam se već događa znatno utječe na ovaj prirodni tok. Jer prve navale hladnoće tjeraju šišmiše da se povlače i počinju sa hibernacijom i onda se desi da nepredviđeno zatopli i njihov organizam se budi sam od sebe potaknut temperaturom i ali ih zezne iznenadni povratak hladnog vremena tako da se događa da ugibaju. Ali dosta za sad o tužnim činjenicama, idemo dalje:
Sve vrste šišmiša imaju oči i vide. Osobito im smeta osvjetljavanje s bljeskalicom fotoaparata ili svjetiljkom. Većina vrsta ipak se orijentira i lovi plijen pomoću zvuka. Šišmiši kroz usta i nos ispuštaju zvučne signale koji se odbijaju od prepreka u prostoru ili plijena i koje onda ponovo hvataju velikim ušima. Oni zapravo vide ušima, a takav način orijentacije nazivamo EHOLOKACIJA. Što znači da priče o namjernom zaletavanju u ljude su priče za plašenje male dijece :)
Šišmiš eholokacijom raspoznaje kukce veličine komarca u potpunom mraku, te zaista nema mjesta strahu da Vam se zaplete u kosu. Većinu njihovih zvukova ne možemo čuti jer imaju visoku frekvenciju. Tako se orijentiraju i dupini i kitovi. Različite vrste šišmiša glasaju se na različite načine. Znanstvenici tako mogu pomoću posebnih instrumenata – ultrazvučnih detektora odrediti koja vrsta šišmiša leti.
Image hosted by PicsPlace.to a ovo je dokaz :)
Šišmiši imaju jako malo prirodnih neprijatelja – love ih uglavnom sove i mačke. Najveći im je neprijatelj čovjek koji mijenja lovno stanište šišmiša raznim gospodarskim zahvatima (rušenje starih stabala, vodnogospodarski zahvati i sl.) i uznemiruje ih ili uništava njihova ljetna ili zimska prebivališta.
Nije da možete učiniti nešto drastično da spasite male slatke šišmiše ali i male stvari čine bitnu razliku. Ja nisam neki fanatični ekofreak ali sam si odredila neka mala pravila da pokušam makar mrvicom pažnje učiniti neku razliku ;
ne idem autom ako baš baš ne moram, odem bajkom ili cipelcugom, sortiram smeće; da, ono kraj kontejnera što ima ruku do lakta u smeću to sam ja :)) urlam na cesti na djecu i ljude koji bacaju plastičnu ambalažu van predviđenih mjesta i radim na tome da uštedim postrošnju struje i energije koja isto tako postaje problem broj jedan. A mislim da je totalno suvišno da spominjem koje je moje mišljenje o onima koji smatraju da je zabavno ubijanje bilo koje životinje :) u tu kategoriju spadaju i lovci i ribiči :)

- 16:09 - reci! (13) - Materijaliziraj ! - #

srijeda, 26.10.2005.

~nastavak~

da nastavimo i da odmah odgovorim wolfieu, ako sam dobro izračunala, ove godine češ čarobirati sa 31/01. Jer neke tradicije tvrde da je 31. a neke 01. a u biti se svodi na položaj planeta. Mislim da možeš naći više informacija na internetu ako te zanima. I odmah da se zahvalim Siščanki na ponudi za bundeve :) Nisam ti ja osobito kulturna vještica, zaboravljam ono osnovno :) A to je da kazem hvala što misliš na mene ;)
Image hosted by PicsPlace.to
Krenimo dalje, što se tiče samog magijanja, rituala i čarolija, preporučam svima koji će to raditi da se ograniče na ono što se odnosi na zdravlje, zaštitu, prijateljstvo, isjcjeljivanje,divinaciju,meditaciju romansu itd. uglavnom sve sa debelim pozitivnim predznakom. I moram se vratiti na ljubavnu magiju, neću puno pametovati, reći ću samo da ne radite ono što ne želite da netko radi vama, sve se uvijek vraća, a u postojećim vezama magija je stvar koja može samo pogoršati stanje, nikako poboljšati.
Astral ne bi preporučila neiskusnima, je on je ionako pun raznog smeća, tada će sve to biti tri puta gore :) pa da kasnije ne bi bilo problema.
Image hosted by PicsPlace.to
Nakon zalaska sunca se ne smije putovati kao ni peći kruh niti kolače, dakle, sve što ste zamislili u kuhinji taj dan obavite do zalaska sunca. Kad smo već kod slastica ritualno se pripravlja kruh, kolaci sa orasima,lješnjacima, bademima, neću šibati recepte jer vjerovatno već svi imate neke koje volite. A za one koji će više partijati nego čarobitati dajem recept za punč tek toliko da unesete malo magije ;
Hladna varijanta ;
Zagrijati pećnicu na 180-190 stupnjeva. Tri naranđe, cijele, napikati klinčićima, gušće i staviti peći oko 20 minuta. Dok se peku u lonac stavimo vodu (jednu šalicu za čaj) i latice sa 4 crvene ruže i kuhaju se dok latice ne postanu prozirne i tada ih ukloniti a ružinu vodu stavite u posudu za punč. Pečene narađe izrežemo na kockice zajedno sa korom i tri jabuke, isto sa korom. Jabuke neka budu one slatke. To narezano staviti u posudu za punč sa tri štapića cimeta

U drugoj posudi izmješati litru saltkog crvenog vina,šalicu šečera, cimet (3žličice), klinčiće (1 žličicu) i crveni papar (malo). SVe to kuhati dok ne proključa uz mješanje tako da se šečer otopi. Kad se šečer rastopi to staviti u posudu za punč i na to dodati još jednu litru vina. Prije serviranja dodati šampanjac, kockice leda i ukrasiti laticama ruža. Ovo je inače i vrlo jak afrodizijak pa vas molim; pamet u glavu :)
Topla varijanta ;
Pomješati jabukovaču i sok od grejpa i staviti da se zagrije, dodati cimet, klinčiće i piment a kad sve proključa smanjiti vatru i kuhati jos pet minuta. Poslužiti toplo, u šalicama sa štapićem cimeta.

Da privedem ovo kraju i još samo da napomenem da sve moguće spellove, rituale i tome slično što nađete na internetu izbjegavate. Zašto ih stavljaju ne znam, znam samo da nije pametno da se služite njima. Informacije da, toga možete naći hrpu i ima dosta toga korisnoga ali sve što radite radite sami iz svoje glave. Za to vam je potrebna volja, želja i vizualizacija, sve ostalo će se desiti samo od sebe.
Uživajte u današnjem sunčanom danu, još par dana do 31. i zatvaramo kolo godine i prelazimo u iduće :)
Image hosted by PicsPlace.to

- 22:47 - reci! (18) - Materijaliziraj ! - #

utorak, 25.10.2005.

~ običaji~

Evo mene i objašnjenja zašto je noć vještica tako posebna kad postoje i drugi blagdani koje vještice slave. O njima sam vam pisala, o svakome po malo, ali ni jedan nije poseban kao ovaj. Zašto poseban, mislim da sam već rekla, ali da utvrdimo gradivo, to je jedna jedina noc u godini kada sve nestaje, sve granice, izmedju svjetova i magija. To je noć kada se sve može, sve ono sto je inače daleko teže ili možda ponekad čak i ne moguće.
Image hosted by PicsPlace.to
Kuća naravno mora biti čista, očišćena i fizički i energetski. Preko dana se pripremaju kolaci, napitci i ostalo za navecer. Naravno, oltar mora biti čist i postavljen. Navečer, po zalasku sunca obavlja se ritualno čišćenje tijela. Po seljački kupanje :) Ali ne obicno kao pranje tijela od nečistoća. To se naziva pročišćavajući tuš. Kad se obavi pranje tijela, kose onda se stane pod tuš i vizualizira se da voda odnosi sve negativno iz vas. Kako, to je individualno, ja zamislim da stojim ispod slapa, da voda pada na mene i odnosi sve negativno što se skupilo u meni tokom godine, kao bijes prema susjedima i tome slično. Trajanje, koliko zelite. U svakom slučaju ćete osjetiti kako ste lakši, čišći, sretniji :)
Nakon toga nije na odmet malo meditirati. Hoćete li ili ne, ovisi, ja meditiram jer su nakon toga misli mirne, tijelo napunjeno energijom i spremno za sve moguce i nemoguće :)
Image hosted by PicsPlace.to
Boje noći vještica su naranđasta i crna, mirisi su menta i kadulja a bilje za ukrase su lišće hrasta, jabuke, orašasti plodovi, krizanteme i svo cvijeće koje sada cvate. To su samo neke od ideja za ukrasavanje :)

Za magijski rad ovo je napotentnija noć, vrijeme izvan vremena,noć koja nije noć, jake struje magnetske energije i promjene. Samim time idealno vrijeme za rad sa svijećama, astralna projekcija, prošli životi, carolije sa ogledalima, prelasci, razne manifestacije, kreativna vizualizacija. Kao i za sve obrede i carolije vezane za zaštitu i nove početke.
Paljenje vatre za zaštitu sebe, kuće obitelji, ovo se nekada radilo vani ali danas ce poslužiti i limena posuda, bitno je da ne zapalite kucu :)
Ono što je danas ostalo najčešće je divinacija; u svim mogućim oblicima. Od tarot karata, runa, ogledala, viska, kristalnih kugli, crne vode i crnih lonaca.
Image hosted by PicsPlace.to
Da pojasnim ovo sa vodom. Lonac i voda su zamjena za kristalnu kuglu, u obican lonac stavite vodu, zacnite je tintom ili necim slicnim, opustite se i gledate, nakon par minuta oblici bi se trebali poceti pojavljivati. ISto to je i sa crnim loncem, ali onda ne treba bojati vodu.
Ogledala osobno ne bih preporucila jer su ogledala vrata i kroz njih moze svasta proci, od dobrog do krajnje zlog, zato ako nemate iskustva bolje nemojte.

Isto se odnosi i na prizivanje duhova. Jako puno ljudi iz zezancije, a ja će reći neznanja, priziva duhove ali ih ne znaju vratiti natrag. I tu nastaje problem. O tome više drugi put, sad vas samo molim, nemojte osim ako niste iskusni sa time. Ionako previse duša luta svijetom, ne povećavajte taj broj.
Otegnula sam još jednom :) Nastavljamo sutra sa receptima i još malo smiješ ne smiješ ;)
Uživajte :)

- 22:28 - reci! (22) - Materijaliziraj ! - #

ponedjeljak, 24.10.2005.

~ nema naslova :) ~

Dobro jutro radni narode :) nema naslova jer nemam inspiracije ;) nista cudno jer toliko sam sva zbunjena da je dobro da imam osobnu pa znam otići kući. Nekakvo je vrijeme čudno... ne znam kako da vam objasnim ali kao da će nešto se desiti... nemam pojma šta. Iskreno; nakon poplava, potresa, ptičje gripe i inih veselja koja me veselo isčekuju kad ujutro upalim tv :)
Ne znam, sve je nekako u znaku nekakve panike a ja se osjecam cool ravnodusno kao nikada do sad :) Da počnu padati cigle mislim da me to ne bi previse diralo... Nadam se da se vi osjećate bolje nego ja :)
Kao što većina zna, danas je 24. , za sedam dana je Noć vještica, knjigu još nisam završila a trebala bi do tada. Treba pripremiti kristale, tarot koji ja inace gledam samo jednom godisnje i uvijek u noci duhova :) Naravno, postoji jos nekoliko vec tradicionalnih načina gledanja ali o tome više sutra. Idem vam pripremati malo opširniji tekst o običajima Noći vještica :)
Uživajte ljudi u ponedeljku, danu koji ne voli 90% ljudi, radite nešto da vam brže prođe a sutra će već biti bolje, sunčano i ugodnije :)

- 22:19 - reci! (14) - Materijaliziraj ! - #

petak, 21.10.2005.

~ dan za ljubav :) ~

Petak, dan pod vladavinom Venere, zaštitnice ljubavi, romanse, ljepote i svega vezanog uz osjećaje.
Danas se posvetite svojoj ljepoti i zavođenju, opustite se i osjetite djelovanje Venere na sebi i u sebi.
Image hosted by PicsPlace.to
svi koji imate svoju bolju polovicu, napravite nešto lijepo, iznenadite ih, recite im da ih volite, vi koji trazite, opustite se i naci cete. Danas šrite pozitivnu energiju ljubavi, poštovanja i tolerancije prema drugima. Provedite ovaj vikend u pozitivnom raspoloženju. Svima pusa velika :)

- 20:16 - reci! (20) - Materijaliziraj ! - #

srijeda, 19.10.2005.

~ Danas učimo povijest ~

Sad kad ste očistili kuće, sebe, susjede :) možete se početi pripremati za Noć Vještica iliti Noć Svih svetih.... Malo ću vas upoznati sa povješću ovog praznika, jer ono što većina zna, čast izuzetcima, je ono što je na američki način komercijalizirano a svodi se na maškare, žicanje slatkiša i dobre teme za tulume. Prije svega da ponovimo malo povijest ;)
Listopad 31. još za vrijeme Kelta,Druida pa čak i dalje u povijest se održavao se kao slavlje u čast Boga Sunca koji umire i prelazi u Zemlju Tame gdje vlada kao Kralj Smrti i tamo živi do ponovnog rođenja u proljeće. Kao i sve ostalo tada, tako se i ovo odnosilo najviše na majku prirodu. Vrijeme je zadnje žetve i vjerovalo se da do tada svi poslovi vezani uz zemlju moraju biti gotovi jer ako se ne završi tada je to bio loš predznak za žetve u idućoj godini. Ovo se održalo i do dan danas, bar kod većine poljoprivrednika. Slavlje se održavalo kao svojevrsna zahvala na bogatom urodu koji je omogućio Kralj Sunca. Prije terora crkve slavilo se vrijeme rođenja kao i smrti. Paganski narodi su prihvaćali smrt kao nešto prirodno, kao kraj jednog ciklusa i početka novog.
Image hosted by PicsPlace.to
Kako Kralj Sunca umire tako "nestaje" života u prirodi, lišće padne, biljke spavaju svoj san, a prelaskom u Zemlju Tame kralj je micao sve granice između svijeta živih i svijeta mrtvih. Noć sa 01. na 02. se smatrala vrlo svetom jer sve magije su se mješale, moći su postajale jače, demoni i anđeli su hodali sa živima a živi i mrtvi su mogli nesmetano komunicirati. Moram se odmah osvrnuti na bundevu. Bundeva, kao plod zemlje se rezala, ne ovako kao danas da zastrasujucim prikazama, vec se rezala u obliku laterne a nju se stavljala svijeća. U povjesnim knjigama na enleskom možete je naći pod nazivom Jack-O-Latern. Neću tvrditi točno tko je s time počeo jer ima više tvrdnji, neki kažu Kelti, neki Druidi a tvrde i da su počeli Irci, pa ostavimo to kako je. Uglavnom, bundeva se rezala i stavljala na prozore kuca kako bi pomogla dušama koje su došle obići svoje najdraže da znaju da ih isčekuju, kao i da se mogu vratiti. Vjerovalo se,da duša mora imati svjetlo koje je vodi. A isto tako je služila kao svojevrsna zaštita, svijeća je bila ritualno posvećena kako bi držala zle duše i demone van kuća.
Crkva je, kao i sve ostalo, preuzela ovaj praznik, negdje oko 993. nakon krista i u svrhu preobrata ljudi preimenovala ga u Noc Svih svetih i totalno morbidno prezentirala narodu. Od običaja paljenja svijeća za preminule u bundevama, i malih olatara u kućama, crkva je sve to prenjela na groblja. A svrha je ista.
Kako vještice i pagani vjeruju u Majku Prirodu tako se i ravnaju prema tom kalendaru. Za njih 31. je stara godina, a 01/02. prvi dan nove godine. I jedan od najvažnijih sabata u cijeloj godini.
O tome kako vještice slave, kakvi su običaji i sve ostalu u postu prije Noći vještica.

- 18:33 - reci! (26) - Materijaliziraj ! - #

utorak, 18.10.2005.

~mačke~

Charles Baudelaire:

Mačke

I učenjak strogi i strasnik pun vatre
Zavole, u dane svoje zrele dobi,
Snažne, mazne mačke, što vječno u sobi,
Šuteć' ko i oni, zimomorno snatre.

Odane mudrosti i putenom žaru,
Traže grozu tmine i tišine grobne.
Njih bi Ereb htio za tekliće kobne,
Kad bi, gorde, mogle služit gospodaru.
Image hosted by PicsPlace.to
Otmjeno se pruže kad sanjarit hoće
Poput silnih sfinga, što na dnu samoće
Zamišljeno tonu u beskrajne tajne.

Čarovite iskre pršte s plodnog boka,
A mrvice zlata, sićušne i sjajne,
Palucaju zjenom zagonetnog oka.

~ eto, nešto malo za moju mačketinu.~ a i obožavam Baudelairea pa sam se sjetila jedne od naj naj pjesama~

- 18:28 - reci! (15) - Materijaliziraj ! - #

ponedjeljak, 17.10.2005.

~energetsko čišćenje~ part treći

Zadnje,ali ne manje važno su svijeće. U svakom obredu sastavni dio su svijeće koje predstavljaju element vatre. boja svijeće ovisi o ritualu koji izvodimo pa ću navesti osnovne boje....

BIJELA - njih je uvijek dobro imati u kući, osobito su dobre za obrede pročišćavanja, a osim toga potiču meditaciju, mir i duhovni sklad. Može zamijeniti bilo koju drugu boju ako joj djelovanje pojačamo predočavanjem njezine namjene i natrljavanjem prikladnog ulja.
ZELENA - prikladne su općenito za sreću. zelena je boja materijalne energije pa su pogodne za obrede blagostanja kao i za obrede vezane za novčana pitanja. U iscjeljiteljske obrede ih je dobro uključiti radi tjelesne živahnosti i zdravlja a osobito dobro ih je kombinirati sa modrim kamenjem ili modrim svijećama jer tako jace djeluju na duševno-psihološki udjel u bolesti.
Ako se osjećate manje otpornima na bolesti, tjedan dana svake večeri prije odlaska u krevet zapalite po jednu zelenu i jednu modru svijeću. ostavite ih neka gore sve dok ne krenete na spavanje i tada ih ugasite. Dok pušete u njih predočavajte si da se osjećate dobro i ojačano.
CRVENA - koriste se za sve obrede povezane sa ljubavlju i strašću.
Za poticanje ljubavnog života, uzmite dvije crvene svijeće i postavite ih na obredno mjesto jednu kraj druge i položite jedan ruzičasti kvarc između njih. Palite ih redovito i ostavljajte neka gore sto dulje. Djelovanje im možete pojačati ružinim uljem (za sveobuhvatnu duhovnu ljubav) ili ylang ylangom (ako je za strast). Ali moram napomenuti da ovo radite samo onda kad zbilja postoji potreba za poticanjem ljubavnog života jer previše poticanja može dovesti do svađe i prekida.
MODRA - jako dobro pristaju u spavaću sobu. Štite ponajprije tokom noći protiv neželjenih utjecaja a potiču i proročanske snove.
Postavite jednu svijeću u prozor spavaće sobe i pri paljenju prizovite duhove zraka. zamolite ih za jasne snove.
Image hosted by PicsPlace.to
ŽUTA - donosi opuštanje i potiče duševnu pribranost. Želite li izvesti neki obred (ili bilo šta drugo sto zahtjeva koncentraciju) a previše ste rastreseni pokušajte upotrebiti žutu svijeću.
Nakon sto upalite žutu svijeću izvedite vježbu disanja i opustite se. Zatim neko vrijeme gledajte u plamen svijeće i pustite neka u njega poteče sve sto vas zaokuplja .radite to toliko dugo dok ne osjetite da ste smireniji i bistriji...
RUŽIČASTA - potiču općenito sve vrste odnosa, jačaju sklad i razumijevanje. To djelovanje možete pojačati komadima ružičastog kvarca koje postavite u krug oko svijeće, taj krug potiče zajedništvo među prijateljima.
Ako očekujete goste zapalite ružičastu svijeću i kratko si predočite prijateljski ugođaj u prostoriji.
LJUBIČASTA - ojačava svaku čaroliju osobito su snažne u iscjeliteljskim i zaštitnim obredima. Primijenjena pojedinačno pojačava vas pristup magiji.
SMEĐA - upotrebljavaju se u svemu sto je povezano s kućanstvom. To obuhvaća i domaće životinje. zapalite za svaku životinju u vašem domu po jednu svijeću i predočite si da su zdrave, zaštićene od svega i svih koji im žele nauditi.

Na kraju bih htjela napomenuti da sve sto radite sa svijećama izvodite oprezno isključivo i samo radi požara. Požar na neki način predstavlja element vatre ali ne vjerujem da bi ga htjeli upoznati na taj način. Dakle svijećnjaci koje koristite moraju biti stabilni i čvrsti kako bi izbjegli prevrtanje svijeća a svaki obred koji zahtjeva da svijeća izgori do kraja nemojte ni započinjati ako morate napustiti stan. isto se odnosi na svijeće u prozorima, zapamtite da zavjese uhvate plamen u par sekundi zato oprezno i pažljivo birajte mjesto gdje će svijeća gorjeti.....

~ eto, to bi bilo otprilike to što se tiče energetskog čišćenja. Postoje naravno i svakavi rituali ali mislim da su vam ovo dostupni načini, bezopasni (ukoliko pazite na svijeće). Možete se početi pripremati za Noć vještica, Noć svih svetih iliti komercijalizirani naziv Halloween. O tome više počinjemo sutra, da malo naučite povijest a možda i dobijete kakvu ideju o ukrasima... pusa svima

- 20:02 - reci! (14) - Materijaliziraj ! - #

četvrtak, 13.10.2005.

~energetsko čišćenje~ part drugi

Prelazim na čišćenje eteričnim uljima. I njih obozavam ali i smatram da su ova dva nacina svima pristupna i ne zahtjevaju pretjerano znanje, tečajeve, puno vremena i ostalo.
Danas je aromaterapija ponovo ušla u modu, ljudi otkrivaju stara znanja pod utjecajem new age pokreta, i razočarani službenom medicinom, sve vise se okreću alternativnim metodama liječenja, u kojima se aromaterapija kombinira sa kristaloterapijom, liječenjem uz pomoć biljaka, različitim vrstama posta, masaže, akupunkture, itd. Eterična ulja se jos koriste u svim vrstama meditacije, ritualne magije i uz metode kreativne vizualizacije, jer djeluju na energetskim planovima našeg bića, čiste auru, smiruju emocije, te pomažu u deblokiranju energetskih blokova.
Eterična ulja se koriste u vidu obloga na koži, za kupanje i inhalaciju, no kada se stavljaju na tijelo, obavezno moraju biti razrijeđena, jer mogi izazvati alergijske reakcije, budući da su jako koncentrirana u svom sastavu. Koriste se i u kozmetici, te se dodaju sapunima,šamponima, kremama i različitim kupkama za relaksaciju. Kada se stavljaju na kožu, razrijeđuju se sa bademovim i maslinovim uljem i to otprilike u omjeru da na jedan decilitar ulja za razblaživanje dodamo 4 - 5 kapljica koncentriranog etericnog ulja.
Image hosted by PicsPlace.to
CIMET - posjeduje svjež miris, koji djeluje na raspoloženje, te povećava osjećaj vitalnosti, poboljšava slabu cirkulaciju, a dobar je i za osobe sa niskim tlakom. Ne upotrebljava se u velikim količinama, po par kapi treba staviti u vodu za kupanje, može se koristiti u kombinaciji sa nekim drugim uljima sličnih svojstava, napr. sa uljem lavande.
EUKALIPTUS - dobar je za inhalaciju, olakšava disanje, djeluje antiseptično kod upala grla i nosa, ublažava tegobe kod gripe, poboljšava raspoloženje.
JASMIN - egzotičan i sladak miris, djeluje kao afrodizijak, zbog čega se koristi u ljubavnoj i seksualnoj magiji. Dodaje se u vodu za kupanje, pobuđuje osjetila, opušta i smiruje živce, a dobro ga je koristiti i u kombinaciji sa uljem ruže. Može se dodati različitim uljima za masažu.
RUŽMARIN - oštar, osvježavajući miris. Ublažava napetost u mišićima, poboljšava raspoloženje, djeluje antidepresivno, a koristi se i za masažu, te olakšava bolove kod reume i artritisa.
SANDALOVINA - sladak, opuštajući miris. Koristi se za relaksaciju, u meditaciji, djeluje umirujuće, ali i kao afrodizijak. U ljubavnoj magiji se kombinira sa uljem ruže i jorgovana, povećava senzualnost, djeluje na spolnu čakru, ublažava strahove od seksualnosti.
RUŽA - raskošan, sladak miris. Ulje ruže koristi se u raznim kozmetičkim preparatima, dobro je za kozu, ali u veoma malim količinama, također djeluje i na žensku seksualnost, koristi se kao afrodizijak za žene, ali i u erotskoj masaži, jer pobuđuje tjelesna osjetila, opušta i djeluje antidepresivno.
YLANG YLANG - egzotičan miris, snažno pobuđuje osjetila, vrlo jak afrodizijak. Ublažava depresiju, anksioznost, a koristi se i u magijskim ritualima, za postizanje stanja mističnog transa. Može se kombinirati sa uljem ruže, u vodi za kupanje, te kao dodatak kremama za masažu.
BAZILIKA - poticajno djeluje na psihu, ublažava melankoliju i razdražljivost. Također povećava osjećaj fizičke vitalnosti. Može se kombinirati sa uljem lavande i ružmarina, u jednakim omjerima - ova kombinacija je dobra kod svih vrsta psihičke i fizičke iscrpljenosti, ali se ne stavlja na kozu, već se koristi za osvježavanje prostora u kojem boravimo.
KAMILICA - smiruje i ublažava emocije bijesa i ljutnje. Djeluje antiseptično, protuupalno, pomaže pri alergijama. Može se koristiti u kombinaciji sa uljem čajevca, za iscjeljivanje emotivnih trauma.
MELISA - revitalizira, smiruje, snižava krvni tlak. Dobra je protiv nesanice, noćnih mora, glavobolje, a ublažava i sve vrste psihosomatskih bolesti, te doprinosi stvaranju veće psiho - fizičke ravnoteže. Djeluje antistresno, ublažava emocije bijesa, straha i ljutnje, koristi se i kao pomoćno sredstvo kod stanja psihičkog soka i živčanog sloma. Kombinira se sa uljem lavande, ružmarina i limuna. Može se u malim količinama dodati u vodu za kupanje, po par kapi, a isto tako, koristi se za energetsko čišćenje prostora od negativnih energija i zračenja.
ČAJEVAC - iscjeljuje stare emotivne traume, povezuje nas sa energijama podsvijesti, ublažava strahove, djeluje i kao zaštitničko sredstvo protiv energetskog vampirizma.
LAVANDA - ovo ulje dobro je protiv svih vrsta noćnih mora i strahova, štiti od uroka i u kombinaciji sa kristalom ametista ublažava iluzije, razne ovisnosti i osjećaj tjeskobe.
PACULI - u kombinaciji sa uljem ruže, povećava vjeru u vlastite sposobnosti, uzemljuje energiju, senzibilizira unutrašnju percepciju.

~ ostali nacini energetskog čišćenja su; feng shui, zvonima tj. zvukovima a najbolje rješenje su oni zvončići koji se vješaju na prozor a mogu i na štok od vrata, pljeskanjem, mirisnim štapićima ili ritual pročišćenja kuće elementima, dakle ; vodom, vatrom (mislim na svijecu ne na pozar) zrakom i vjetrom~

- 16:35 - reci! (16) - Materijaliziraj ! - #

srijeda, 12.10.2005.

~energetsko čišćenje ~ part prvi

Počet ću sa kristalima, ovo je jedna od najopširnijih tema ali obećajem da ću skratiti koliko god budem mogla.
Kristali, poznati čovjeku još od doba starih grka, još od tada se otkrivaju njihova magična, iscjeliteljska svojstva, kao i energetska. Danas im znamo i kemijsku formulu, sastav, gdje ih možemo pronaći pa samim time ima i hrpa literature na tu temu. Ja, kao prava vještica, osvrnut ću se na magijska svojstva kao i energetska a i dat ću vam nekoliko primjera za energetsko čišćenje kuće kristalima.
U magiji kristala kameni se upotrebljavaju kao generator psihičkih energija, koje služe za iscjeljivanje, ali i za materijalizaciju različitih duhovno – energetskih oblika, slika i vizija. Magija kristala spada u prirodnu magiju, tzv. MAGIJU ELEMENATA, a koja koristi plodove zemlje, biljke i kristale, kako bismo uz pomoć njih povezali sebe sa energijama zemlje i uz pomoć tih energija iscjelili i transformirali svoje vlastite energije. Cilj sve te magije je povećati osobnu vitalnost, ljubav prema životu i prirodi, ali i razviti osjećaj za ljepotu i unutrašnje viđenje, koje nam pomaže da vlastiti život usmjeravamo i živimo onako, kako to najviše odgovara našoj individualnoj prirodi, što zeli biti spoznata i izražena u svoj svojoj punoći.
Transformacija ili preobrazba je srž magije – povezuje nas sa nasim osobnim energetskim centrima i povećava dinamičku protočnost našeg energetskog sistema. Energije kristala stvaraju se i od njihovih boja i oblika, a koji energiziraju naše osobne vizualne obrasce i simbole. Tako da različitim ljudima odgovara različito kamenje i tu je potrebno puno eksperimentirati, te razvijati svoje osobne magijske obrasce, koji će nas nadahnjivati i povezivati sa individualnom stvaralačkom energijom.
Podjelit ću ih po bojama jerih je daleko previše da svaki nabrajam imenom i svojstvima;
1. ŽUTI KRISTALI – planet, koji vlada ovim kristalima je Merkur, pa se koriste u svim ritualima i životnim situacijama, gdje je potrebno povećati i usavršiti naše komunikacijske sposobnosti. Također ove kristale nosimo uz sebe, onda kada želimo poboljsati svoje pamćenje, sposobnosti učenja, pisanja, jasnog saopćavanja svojih ideja, govorenja u javnosti, za uklanjanje treme itd. Žuta boja se povezuje i sa Suncem, pa ove kristale upotrebljavamo i za osnazivanje svoje samosvijesti, ali ih koristimo i za razvijanje svojih vizualizacijskih i kreativnih sposobnosti. Također se mogu koristiti kao dekorativni ukrasi, raspoređeni po prostorijama koje zelimo energijski osnažiti, prema svojstvima odaberite prostoriju gdje će stajati.
2. NARANCASTI KRISTALI – povezuju se sa individualnom snagom i njima također vlada Sunce. Veoma su dobri u svim vrstama zaštitničkih rituala, te povećavaju naše samopoštovanje i privlače pozitivnu energiju.
3. CRVENI KRISTALI – njihov je elemenat vatra i nalaze se pod vladavinom Marsa. Osnažuju duh i tijelo, uzemljuju energiju, povecavaju osobnu moć i štite od agresivnih upliva iz okoline. Preporučuju se za nosenje onim osobama, koje su često izložene različitim stresovima na poslu i u svakodnevnom životu. Dobri su i korisni kod svih stanja anemije i pomanjkanja željeza u krvi, a deblokiraju i seksualnu energiju, te ublažavaju različite tegobe na reproduktivnim organima. Preporučam za spavaću sobu.
4. RUZIČASTI KRISTALI – njima vlada planet Venera. Povećavaju princip unutrašnje ljubavi, pomazu nam da živimo u harmoniji sami sa sobom i svojom okolinom. Također se koriste u svim ritualima ljubavne i seksualne magije, te pomažu u iscjeljivanju emotivnih trauma, a koje su nastale zbog gubitka ljubavi. Spavaća soba, dnevna soba
5. ZELENI I PLAVI KRISTALI– upotrebljavaju se za iscjeljivanje, povećavaju naše samoiscjeliteljske sposobnosti, ali i moć intuicije, koja bi nam trebala otkriti pravi lijek i nacin liječenja, koji je najkorisniji za nas i naše stanje.
6. LJUBIČASTI I INDIGO KRISTALI– to su tzv. duhovni kristali, te su povezani sa planetima Jupiterom i Neptunom. Koriste se u meditaciji, povećavaju naše sposobnosti unutrašnjeg viđenja i svjesnog sanjanja, te nam pomažu da se povezemo sa svojim osobnim simbolima i energijama iz podsvijesti. Koriste se i protiv svih vrsta ovisnosti, te smanjuju depresiju i poboljsavaju san.
Image hosted by PicsPlace.to
7. BIJELI KRISTALI – njima vlada Mjesec. Imaju veliku zastitnicku moć, djeluju na intuiciju, te se koriste u svim vrstama lunarne, šamanističke magije, jer nježno iscjeljuju podsvjesne traume i pomažu u transformaciji bolnih emocija .
8. CRNI KRISTALI - simboliziraju energije zemlje i stabilnost. Njihov vladajući planet je Saturn, pa ovi kristali povećavaju moć samokontrole i sposobnost da se prihvate vlastita ogranicenja. Dnevna soba, kuhinja, hodnici.

A također postoji i podjela kristala prema astrološkim znakovima.

Ovnu se preporučuju slijedeći kristali : hematit, koralj, azurit,ametist i dijamant.
Biku odgovaraju safir, tirkiz i ruzičasti kvarc.
Blizancima su korisni tigrovo oko, ahat i turmalin
Za Raka se preporučuje mjesečev kamen, karneol, tirkiz.
Lavovima odgovara jantar, turmalin, sardoniks, magnezit.
Za Djevice su citrin, jaspis, žad i karneol.
Vage mogu koristiti lapis lazuli, topaz i turmalin.
Kristali za Škorpione su akvamarin, ametist, beril i rubin.
Strijelcima su namjenjeni malahit, tigrovo oko i tirkiz.
Jarcima se preporučuje granat, lapis lazuli, hematit i malahit.
Za Vodenjake su korisni ametist, tirkiz, žad i sokolovo oko.
Za Ribe su ametist, fluorit, turmalin i akvamarin.
~ moram napomenuti da ne odgovara svaki kamen svakom znaku. Npr. ja sam ovan i hematit mi ne odgovara, krvarim od njega, ali mi odgovaraju koralj,ametist, dijamant,ružičasti kvarc i lapis lazuli. Sa kristalima treba isprobavati. Odgovara vam svaki koji vam je ugodan. A to probavate tako što ga uzmete u lijevu ruku i osjetite. Ako izaziva bilo kakvu vrstu neugode ne valja vam, svi koji su ugodni i nježni ti vam odgovaraju ~

Za energetsko čišćenje kuće, kristali moraju biti prethodno očišćeni od prijašnjih utjecaja na njih i pozitivno napunjeni.
Općenito kristale čistimo sa vodom i solju, a punimo ih tako,što ćemo ih preko noći ostaviti na mjesečevom svijetlu, a mozemo ih zakopati i u zemlju, da se napune sa energijama zemlje. Pravilo je da plave, zelene i ljubičaste kristale punimo sa mjesečinom, dok crvene i žute punimo sa sunčevim svijetlom. Moram još napomenuti da prozirci, tj. prozirno kamenje ne stavljate u sol, jer ga može preagresivno nagristi. Njih jednostavno stavite pod tekuću mlaku vodu 15-20 minuta. U zemlju ide svo kamenje zemljanih i metalnih boja.
Još jedna solucija punjenja je ta da očišćeni kristal uzmemo u ruke, stavimo između dlanova i napunimo ga energijom kojom želimo, pozitivnom, ljubavlju, hramonijom, mirom, skladom itd.itd. To je svojevrsno "programiranje" kristala.
Čišćenje se preproruča svakih 15-30 dana a i češće ako ih koristimo za iscjeljivanje.

eto, igrajte se i uživajte. Kristali su posebno zadovoljstvo osobama koji se bave time a u kući uvijek lijepa dekoracija.

- 18:29 - reci! (16) - Materijaliziraj ! - #

utorak, 11.10.2005.

~ciscenje~

Kako već rekoh, treba očistiti i auru a tako i stan, energetski ali i od sto trica i gluposti koje nam se vucaju po stanu a ne služe ničemu osim kao smetala na putu a i rade energetsku zbrku.Navest ću nekih par primjera pa mozda vam i posluži;
Stvari koje se ne koriste duže od godinu dana - mislim prvenstveno na odjeću ali i knjige, muziku, suđe, posteljinu itd. itd. nema smisla da zadržavate nesto što ne koristite, jer posjedovanje takvih stvari na psihološkoj razini kreira osjećaj beskorisnosti i besmisla. Dakle, budite dobre dušice, pomozite sebi a i nekome drugome tako što ćete te stvari pokloniti nekome kome trebaju i tko će ih koristiti.
Prljave,neuredne i neorganizirane stvari - za ovo nemam šta puno za reći osim da podržavaju osjećaj kaosa i težine. Dakle, ili čišćenje ili bacanje :)
Image hosted by PicsPlace.to
Pretrpanost - previše stvari na premalo mjesta - to podržava osjećaj težine i manjka životnog prostora. Ovisno u kojem dijelu stana/kuće imamo taj problem, taj osjećaj će se odraziti na neko područje života; karijera, odnosi,partnerstvo itd. Opet; raspored ili bacanje/poklanjanje.
Nezavršeno - u ovu kategoriju trpam sve što smo započeli pa iz sto razloga nismo završili: slika, knjiga, ručni rad, popravak nečega itd. Podržava osjećaj nemira, dakle, završite ili riješite.
Stvari vezane uz ljubav - ovdje treba razlučiti ugodno i neugodno. Sve što nam budi negativne emocije treba ukloniti jer energetski nas zadržavaju u tom periodu života i samim time utječu na nove veze i odnose. Ja osobno koristim pravilo; ne veži se za nikoga i ni za što! Funkcionalno i manje bolno.
Stvari za "svaki slučaj" - ovdje vam prijeti da se pretvorite u moju mamu iliti ženu hrčka! :) Što rezultira hrpama neupotrebljenih stvari kroz više desetljeća :) A sad ozbiljno; podržavaju osjećaj nesigurnosti, nestrpljivosti i sumnje u svaku podršku, a odmah da se vratim na mamu; ona ima točno te mane. A da ne spominjem da zauzimaju daleko previše prostora :)
Stvari koje više ne pristaju - moram se vratiti na garderobu jer sam i sama do unazad par godina čuvala odjeću iz srednje škole u koju više nisam stala ni vazelinom i kombinirkama.Ozbiljno. A svaka žena ima taj problem, zavarava se idejama o dijeti i tome sličnome. Curke, gravitacija radi svoje i oni topići koje smo nosile bez grudnjaka sada zahtjevaju betonsku potporu :) Dakle, dajte nekome u obitelji ili susjedama koje su u tim godinama a i još nerastegnute da ih nose :). A pored toga podržavaju najgore moguće osjećaje; nedostatak samopoštovanja i ljubavi prema sebi.

~ Da ne navodim više, jer bi ovaj popis imao kilometar; sve što nam je na bilo koji način neugodno, smetnja ili samo služi za skupljanje prašine; te stvari moraju van. Opet apeliram da budete dobre duše pa da ne bacate to u smeće ako postoji i najmanja mogućnost da će nekome koristiti. Ako nemate obitelji ili prijatelja koji bi to uzeli jednostavno odfurajte u crveni križ (ne u caritas) i naći će se netko koga će to razveseliti ~
Nakon toga, spremni ste za energetsko čišćenje stana. O tome sutra. Full mi je teško pisati sa čžšć :/

- 16:37 - reci! (13) - Materijaliziraj ! - #

ponedjeljak, 10.10.2005.

~such a perfect daaayyyy...~

ta stvar svira na radiju a ja razmisljam da ga zasiljim u zid dva tri puta pa onda jos malo skacem po ostatcima za svaki slucaj da ne zasvira ponovo!!!
iako po vremenu bi i mogao biti savrseni dan, magla, lisce i sve ono sto volim, ali cinjenica da je ponedeljak sve totalno kvari. i plus sve to jos sam uvijek pod dojmom krepane macke. mislim da je suvisno da vam kazem da sam ovaj tjedan pjesak. jer svaki put kad bacim pogled na auto sjetim se divne boje krzna i odvratnih crva i sokova ispod nje :/
Image hosted by PicsPlace.to
je, slika nema veze sa crkotinom al mi je fora :)
kako popraviti groznu vibru ovog dana? tipicno zenskim shopingom? ideja i nije losa jer bi mi nove hlace dobro dosle a i mogla bi netipicno zenski otici i kupiti novi bojler jer postojeci curi vec sest mjeseci... ili se zavuci doma u krevet, pobjeci od svih i na svako zvono govoriti ; "ovdje nema nikoga osim nas kokosi, kokodaak,kokodakk"? nemam ideje... iako imam hrpu stvari koje bi mogla zavrsiti od toga mi se nista ne radi,ah ljenost je najgora bolest (by:moja mama) :)
mjesec raste, dakle, vrijeme je idealno za sve carolije i magiju koja se odnosi na rast, poboljsanje, radost i zajednistvo, kao i za zastitu. eto, to cu raditi. napravit cu si neki ritual ciscenja i zastite od svega negativnog a ponajvise od tih baksuza koji me uredno prate u stopu zadnjih dana.... ajd uzivajte ljudi, mozda vama ovaj dan bude bolji nego meni, pusa svima :*

p.s. fotka nema veze s postom al mi je vratila osmjeh na lice, podsjecaju me na one dvije budalice doma ;
Image hosted by PicsPlace.to

- 22:31 - reci! (15) - Materijaliziraj ! - #

subota, 08.10.2005.

~ jinx ~

u zadnjih tjedan dana sam ugazila u psecu kakicu otprilike sto puta, preko nekoliko puta sam iskrenula zglob na nozi, jedno jutro me je docekao stakor na ulaznim vratima a zivim u centru grada i ovdje stakori nisu cesta pojava, riknut ce mi ves masina i pored svega toga jucer dozivim najodvratnije moguce iznenadjenje.
idem natociti u auto tekucinu za staklo, nov auto, pohvalila sam vam se s njime prije nekih dva-tri mjeseca. i dignem ja haubu a preko cijele masine rastegnuta krepana macka!!! uredno se uvukla unutra, nemam blage ideje kako, legla se i krepala!!!
da bi stvar bila zanimljivija, nekoliko dana, ne znam ni sama koliko, sam ja nju vozala i "kuhala" na masini tako da je uredno dobila poveci stupanj raspadanja i uredno se na njoj nakotila kila crva!!!
super fuj!!!! a sta je najzanimljivije, smrad se uopce nije osjetio dok nisam podigla haubu!
jos mi se zeludac okrece.... ovim putem velicam i hvalim svog svekra koji je na svoja pleca preuzeo obavezu uklanjanja iste i ciscenja motora i inih dijelova od macjih tjelesnih sokova izazvanim toplinom i ciscenju crva. idem jos jednom povratiti pa mu idem kupiti pivu.... uzivajte pipol ;)

- 23:29 - reci! (21) - Materijaliziraj ! - #

petak, 07.10.2005.

~bezobrastina jedna~

sad zbilja vec pretjeruju sa "popravcima" bloga! ili uce ove nove koji su se javili na oglas za programere ili koji vec vrag! jucer ideja za pisanje, idem se logirati ne ide, dok sam uspjela ideja je isparila, danas ista stvar! i nemojte mi reci da pisem u word pa spremam jer to ne znam... ja pisem kad mi puhne... ali ocito mi isto tako jednako otpuhne iz glave :)
uglavnom... ideje su se svodile na nove pocetke ili makar ciscenja od svega do sad.... ma nemam pojma... odoh ja malo plesati pa se citamo.... uzivajte za vikend koji ce biti suncan, pusa svima....

- 17:32 - reci! (12) - Materijaliziraj ! - #

srijeda, 05.10.2005.

~ :) ~

prezivjela ponedeljak, preskocila utorak i sad je opet sve okeeee :) vrijeme je savrseno, kisa pada, magla, lisce susti... ma savrseno... moram vam uslikati maglu na kupi. predvecer se pojavi, hoda po povrsini vode kao u nekom horor filmu ;)
a kad smo vec kod vode, koju ja inace obozavam u svim oblicima evo jedne male lekcije ;)
voda je neophodna za sve funkcije u organizmu:
pravilan krvotok, rad mozga, razmjenu materija u organizmu ( metabolizam ), regulaciju tjelesne temperature, funkciju bubrega i urinarnog trakta, rad digestivnog trakta (zeludac, creva i pravilna probava), rad misica i zivcanog sistema, za transport hranljivih materija do svake stanice, pravilnu funkciju zglobova i kostanog sistema, eliminaciju toksina iz organizma. jednostavno, covjeku kao i svim zivim bicima nema zivota bez vode.
Image hosted by PicsPlace.to
voda ne gasi samo zedj, ona deluje ljekovito, cisti organizam, uklanja negativnu energiju, a tvrdi se da uklanja i zle cini.jeste li se ikad zapitali zasto se nakon boravka na moru dugo osjecamo tako odmorni i zdravi? uzrok nije samo u promjeni klime i suncanju, nego i u vodi, cestom tusiranju i plivanju koje nas oslobadja negativne energije, natalozenog stresa, a mozda necete vjerovati, cak i od raznih magija i uroka.
Covek bez hrane moze da prezivi i 90 dana ali bez vode moze da zivi svega 72 sata, ali, nazalost, poslednji podaci pokazuju da je svega 1% pitke vode na Zemlji ispravno i potpuno neškodljivo za covjeka.
posljednjih se godina obnovilo vjerovanje da voda posjeduje moci koje nadilaze ono sto mozemo zakljuciti iz njene kemijske strukture.
Image hosted by PicsPlace.to
voda, kako vjeruju mnogi istrazivaci, ima odredjenu moc memorije. disciplina koje se bavi dokazivanjem ove tvrdnje zove se “digitalna biologija”, a njen je tvorac Dr. Jacques Benveniste. ako se ova teza pokaze tocnom, mnoge vazece naucne teorije bi mogle da dozive znatne revizije.

nadam se da ce vam ovo postati makar mali razlog da ocuvamo vode na nasoj planeti, sve ih je manje cistih i nezatrovanih ljudskom gluposcu i otrovnim otpadom.
a moram primjetiti da od svih zemalja koje sam prosla i vidjela, ni jedna nema rijeke ciste kao nase a nase more se moze pohvaliti cistocom kakve nema na ovoj planeti.
ne morate postati eko freakovi ali pokusajte makar malo te ljepote sacuvati cim duze, pusa svima
~ edit; kao sto rekoh, uslikala sam i evo vam slika kako izgleda magla u najlijepsem gradu u hrvatskoj ~
Image hosted by PicsPlace.to

- 18:02 - reci! (24) - Materijaliziraj ! - #

ponedjeljak, 03.10.2005.

~ kako covjek da nauci da se u ljude uvijek razocaras? hocu li ja to ikada nauciti??!?! ~
Image hosted by PicsPlace.to

- 21:24 - reci! (24) - Materijaliziraj ! - #

nedjelja, 02.10.2005.

danas i nemam nekakvu inspiraciju za pisanje! ali zato imam za fotkanje! ponosna sam vlasnica digitalnog fotica i nakon duzeg proucavanja upustila sam se u tu avanturu zvanu ; fotkanje :)
za pocetak cu se pohvaliti eksperimentalnim fotografijama mojih cetveronoznih ukucana :)
Image hosted by PicsPlace.to
~sijamski macan ; Bubi - ako mislite da znate sve o mackama, kao ja, Bubi ce vas kroz par dana uvjeriti u suprotno :) ~ ludjak! ~
Image hosted by PicsPlace.to
mlada dama na slici; engleski buldog; Luna, poznata kao SIsmis iliti ludi buldo. moj mali odbor za docek kad dolazim doma i bice koje me obozava u svim mojim fazama i raspolozenjima :) ~ spaljeno ~
Image hosted by PicsPlace.to
jedna od svakodnevnih situacija doma, nikada mi nije dosadno, ali prije nego pomislite sta drugo da vam kazem, ovo je samo igra ;)
Image hosted by PicsPlace.to
i kasno navecer slika je ovakva, nakon napornog dana ekipa se slozi i pava a ja sam slobodna baviti se svojim stvarima bez ikakvog ometanja. mozda tu i tamo malo hrkanja ali navikla sam se na to ;)

eto, za sad toliko, kad se malo usavrsim stavit cu jos slikica svojih malih maza....

- 19:38 - reci! (23) - Materijaliziraj ! - #

subota, 01.10.2005.

~simboli~

opet nastavljam u istom tonu, pa cu danas nesto malo o simbolima. osobno, moj problem je taj da mi malo teze ide povezivanje, ne uvijek, ali vecinom toliko silno pokusavam sve skuziti pa mi ne uspjeva. dakle, tajna je osim poznavanja simbola biti i opusten :) kad su snovi u pitanju analiziraju se obicno oni najupecatljiviji. npr. kad sanjate neku situaciju a u njoj su najjaci bili npr. prijatelj, novine, voda, blato: onda se ti simboli prevode i sastavljaju u cjelinu. kao sto sam vec rekla, ja zapisujem snove pa se kasnije vracam na njih i divim se tome kako su mi znali nagovjesiti nesto ili cak i upozoriti. napisat cu samo neke simbole,jer da pisem sve post bi imao kilometar, ali dat cu linkove na neke stranice pa dalje zujite sami :)
sova - mudrost
pas - prijatelj
beba - sreca
zmija - problemi, poteskoce,
prozor - bijeg, izlaz
paukova mreza - izbjegavajte intrige
sal - sretna ljubav
brijanje - financijske poteskoce
ogledalo - razbijeno, lose vijesti, vidjeti sebe - upozorenje na prijatelje, vidjeti druge - neiskrenost
metla - sreca - stara metla - neiskrenost prijatelja
sat - ne trosite vrijeme
porezati se - tracevi
doktor - poboljsanje na svim aspektima
ptica - vijest
suma - oslobodjenje od briga
sprovod - nagovjesta neki sretan dogadjaj
poklon - dobre vijesti
grob - lazno obecanje, slomljeno srce

ne mogu se sad sjetiti jos... uglavnom, sad cu vam nasibati linkove pa tko voli neka izvoli. s obzirom da su linkovi na engleskom prvo vam dam rijecnik engleskog i drugih stranih jezika . znam ja da vi znate english ali od glave visak ne boli ;)
za zaljubljenike u snove koji nemaju tumac snova jedan poprilicno opsiran ali na engleskom ; tumac snova
i zadnji, ali ne manje vazan link je taj gdje su ama bas svi simboli koje mozete zamisliti, od kemijskih pa na dalje ; Simboli
uzivajte i neka vam snovi budi ugodni :)

- 09:24 - reci! (11) - Materijaliziraj ! - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>