magarac blog

subota, 21.06.2008.

Vaatrenoo ludilo kad krene!

VAATRENOO LUDILO KAD KRENE Narodni trg je pun krhotina stakla, razbijeno je staklo na vratima zgrade Nasada, stup ulične rasvjete u Parku Vladimira Nazora leži na podu, u automobil okićen hrvatskim zastavicama lik unosi kamene koje je ukrao sa zida uz more, tamo između bolnice i zgrade elektre, u kafiću rasprave o tome tko je kriv, tko se vuče po terenu, a tko ne zna zabiti gol.

Ludilo je prošlo i sad treba nadoknaditi manjak štete, uvreda, grintanja i razbijanja koje je uzrokovalo ludilo koje nas je na kratko ujedinilo i vratilo optimizam.

Ali ono što me je posebno "oduševilo" je bilo jučerašnje gađanje platna preko kojeg su zadrani pratili utakmicu na trgu.
Naime, jučer su na Narodnom trgu postavljeni projektor i platno za gledanje utakmice, a nakon poraza su počele letjeti stvari prema platnu i projektoru, između ostalog i je doletjelo i par boca.

Pošto je na trgu uglavnom bila mularija bilo bi dobro da im netko od odraslih objasni da platno i projektor nisu krivi za poraz, da u njima ne postoje mali ljudi koji su krivi što su bijesni, niti da posljedice njihova bijesa neće osjetiti nitko osim opreme i onih koji su im omogućili da prate prijenos na trgu.

Za početak bi bilo dobro malo kućnog odgoja. I to tako da ti razbijači bace pivsku bocu u SVOJ televizor kad ih nešto naljuti pa da provjere kakve će biti posljedice za njih i za one koji su ih naljutili te kakve svrhe ima takvo ponašanje.
To mi je zaista fascinantno, kako te "pijane budale", ti "neodgovorni razbijači" nikad ne razbiju svoij prozor, ne zapale svoje auto.

- 10:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #