magarac blog

subota, 24.05.2008.

Restrukturiranje Hrvatske

Pošto Hrvatska treba postati napredna zemlja uspješnog gospodarstva nužno nam je nužno restrukturiranje cijele države.

Najprije treba restrukturirati i riješiti se neprofitnih industrija.
Mnoge naše industrijske grane poput tekstilne i brodograđevne industrije su tehnološki zaostale, neučinkovite, neprofitabilne i žive samo zahvaljujući državnim potporama ili niskim plaćama. To nije naša budućnost. Ne treba trošiti novce na ono što nema perspektive, zato je najbolje lagano gasiti te industrije i istovremeno zbrinuti zaposlene.

Potrebno je također restrukturirati poljoprivredu. Poljoprivreda kod nas je tehnološki zaostala, neučinkovita, neprofitabilna i živi samo zahvaljujući državnim potporama. To nije naša budućnost. Ne treba trošiti novce na ono što nema perspektive, zato je najbolje lagano okrupnjivati posjede i istovremeno zbrinuti viškove seljaka.

Potrebno je restrukturirati i državnu upravu. Državna uprava je kod nas je glomazna, tehnološki zaostala, neučinkovita, neprofitabilna i živi samo zahvaljujući državnom novcu. To nije naša budućnost. Ne treba trošiti novce na ono što nema perspektive, zato je najbolje lagano smanjiti državnu upravu i istovremeno zbrinuti viškove zaposlenih.

Potrebno je restrukturirati i naše školstvo. Što će nam škole u kojima se obrazuju krojačice i tokari kad su ta zanimanja neperspektivna, potrebno je i smanjiti broj poljoprivrednih škola jer treba smanjiti i broj poloprivrednika. Zaposlene u tim školama treba zbrinuti, a novac koji će se uštedjeti moći će se uložiti u obrazovne grane koje su perspektivne. Također treba zbrinuti kompjuterski nepismene i stare profesore. Mladi su budućnost.
Školstvo nam je tehnološki zaostalo, neučinkovito, neprofitabilno i živi samo zahvaljujući državnim novcima. To nije naša budućnost. Ne treba trošiti novce na ono što nema perspektive, zato je najbolje lagano promjeniti školski sustav i istovremeno zbrinuti viškove zaposlenih.

Potrebno je restruktuirati i našu vlast jer je tehnološki zaostala i neučinkovita. To nije naša budućnost. Ne treba trošiti novce na ono što nema perspektive, zato je najbolje lagano zbrinuti viškove zaposlenih.
Pošto im za sve upute moraju davati iz EU, NATO-a, MMF-a i sličnih, najbolje bi bilo da stručnjaci iz tih institucija direktno vode državu bez posrednika iz vlade, Sabora i ostalih organa zakonodavne i izvršne vlasti.

he, he, he....

Prvo su restrukturirali brodogradilišta ....

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #