magarac blog

utorak, 18.09.2007.

Povjerenje


Još jedna od važnih stvari koje Bettger spominje u svojoj knjizi je i povjerenje.Potreba da zaslužimo povjerenje drugih te načini kako postići vjerodostojnost i potaknuti druge da nam vjeruju.
Bitno je da mi sami vjerujemo u ono o čemu govorimo i stavove koje zastupamo.Bettger smatra da prijevare i trikovi ne prolaze na duge staze te da je potrebno biti iskren i dobronamjeran i to u prvom redu radi sebe,a onda ćemo tu istimoljubivost i vjerodostojnost prenijeti i na ljude s kojima smo u kontaktu.
Da bi zadržali povjerenje u sebe i da bi drugi imali povjerenje u nas moramo stalno učiti i usavršavati se.Onaj tko je stručan u nečemu taj je samouvjeren i izaziva povjerenje i sigurnost u drugih ljudi.Bettger govori o potrebi da se hvali konkurenciju.Neblaćenje konkurencije i usredotočenost na dobre stvari koje im nudimo stvara se pozitivno ozračje o nama i našem proizvodu.
Bettger također govori da se trebamo truditi dobro izgledati.čist i uredan izgled daje dojam povjerenja kod ljudi, te da smo ljudi kojima se može vjerovati.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #