Vidi li Madonna sebe na turneji za 10, 15 godina?

U posljednjem telefonskom razgovoru s Rolling Stone, kraljica popa Madonna otkriva proces stvaranja turneje 'Rebel Heart' i pojedinosti s proba koje su trajale tri mjeseca, 14 sati dnevno, šest dana u tjednu.

Čitajući intervju Madonna mi je zapravo potvrdila ono što sam uočio preko video snimaka i fotografija. Mnogi se mogu sa mnom složiti koliko se turneja 'Rebel Heart' čini intimnijom i produkcijski siromašnijom od prethodnih. Čak mogu izdvojiti par velikih momenata ponavljanja. Iako ne bih smio komentirati koncertni show, jer još čekam svoju Rebel Heart destinaciju, uočio sam kao i većina fanova da koncept turneje 'Rebel Heart' nije dovoljno razrađen niti su nastupi dovedeni do detalja. Madonna priznaje da je kasno počela s radom na turneji. "Završavanje albuma je popraćeno velikim pritiskom zbog procurjelog materijala. Stoga nisam razmišljala o koncertu do izlaska albuma, snimanja spotova i TV nastupa. Iskreno, nisam uspjela izdvojiti vrijeme i fokusirati se sve do ožujka. To je neobično za mene, jer se spremam za turneju mjesecima i mjesecima prije."

U intervjuu nije pretjerano strastvena oko objašnjavanja glavne i sporednih tema turneje. Objašnjavajući prvu poruku, osnaživanje, nastavila je: "Moramo krenuti kao ratnici, zatim istražujemo teme seksa i religije, dvije teme koje su oduvijek odvojene u društvu." Nije htjela ići do detalja u razgovoru. Znam da gotovo svaka pjesma nosi svoju priču, 'Devil Pray', 'Heartbreak City', ali je očito da se borila s vremenom i nije lako dolazila do koncepta turneje. Kakvu svu štetu mogu izazvati hakeri.

"Pronalaženje pjesama je izuzetno teško. Idem kroz cijelu karijeru, lista pjesma je prilično duga. Čim dobijem ideju za teme koje želim istražiti, podijelim koncert na četiri dijela i pokušavam pronaći način kako spojiti stare pjesme s novim. To je za mene najveći izazov, vjenčati stare za nove."

Vidi li Madonna sebe na turneji za 10, 15 godina? "Ne razmišljam toliko unaprijed, ali ako bih putovala, nastupala i povezivala se s publikom, sigurna sam da će izgledati drugačije, manje ekstravagantno kao što je trenutno."

Cijeli intervju: http://www.rollingstone.com/music/features/madonna-talks-rebel-heart-tour-why-she-wants-to-have-tea-with-the-pope-20151007

10.10.2015. · Ostavi komentar (0) · Isprintaj · #