MADemoiselle

01.03.2007., četvrtak


laži
Neki počnu lagati naprosto iz zabave jer su uvjereni kako tek tako drugi bez kruha gutaju njihove laži pa svesrdno uživaju u svojoj dovitljivosti. Stvaraju začarani krug laganja:da bi prikrili prijašnju laž, stvaraju novu iatako u beskonačnost. No međutim ( moja poštapalica) ljudi nisu IPAK tako glupi. neda im se stalno suprostavljati neda ime se stalno dokazivati nekome da mu je riba prevelika.
U podlozi laži je uglavnom strah ; strah da bez laganja nećemo dobiti nešto što ne želimo bilo ljubav,poštovanje, položaj ili suprotno da ćemo dobiti nešto što neželimo kao kazna ili pak strah da nekoga ne povrijedimo.

Prije nego li sebe svedušno svrstate u one koji nikada ne lažu sjetite se koliko ste puta rekli da negdje morate ići samo da bi izbjegli susret, uvjeravali druge u njihove sposobnosti u koje sami ne vjerujete, lagali nekome da ste dobro...
Neki lažu stalno iz navike a neki lažu a da toga nisu niti svjesni, šteta može iti obosrana. Gubitak povjerenja s jedne strane i samopouzdanja sa druge.
Ne podnosim teške laži i kao dijagnosticirani sangvinik trpim sve do jedne granice preko koje neide.Kada pukne tada pucaju i gromovi.
SANGVINIK
Ovo su vedre, nasmijane i izuzetno energične osobe. Često su spremni na šalu, a šaliti se vole na tuđi i na svoj račun. Sangvinik je spreman na inicijativu, ali često će preuzeti tuđu inicijativu s žarom i oduševljenjem kao da je njegova vlastita i još je doraditi. S ovakvim ljudima se ne trebate bojati da će vas krivo shvatiti ili vam nešto uzeti za zlo jer su spremni svaku negativnost okrenuti u pozitivu i na šalu. Sangvinik ne voli mirovati i biti sam. Također, sangvinik ne želi uvijek i stalno biti ozbiljan. Ako treba popustiti drugome i još unijeti dobro raspoloženje, sangvinik je to spreman u svakom trenutku.

Granica je pređena...
- 00:13 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>