MADemoiselle

30.11.2006., četvrtak


SAMOĆA
Evo mene opet u sedlu, polako se vraćam na blog...doduše na mala vrata...vjerujem da su me oni koji su me nekada čitali danas zaboravili, no to nije niti svrha.Bitno je da ja njih nikada nisam prestala čitati i promatrala sam njihov život i njihov razvoj u pisanju..

Mislila sam da sam prerasla blog?? No shvatila sam da blog nikada nitko ne može prerasti, doduše može se čovjek bloga zasititi, ali ga baš nitko ne može prerasti. Nikada nitko nije prerastao svoj intimni kutak i želju da podijeli sa nekim svoje najdublje misli, sreću i frustracije....
Ovaj drugi dio nas je mali bijeg u samoću i intimu. Iako sam izrazito ekstrovertirana osoba koja voli društvo i koja živi za druženja shvatila sam kako mi je falila samoća u posljednjih godinu dana. Put u vlastitu nutrinu zasigurno nije jednostavan, ali je nužan za stvaranje kvalitetnije osobnosti. Potrebni su nam ti trenuci samoće i tišine koji nam omogućuju duhovno uranjanje i traženje. Mislim na samoću kad smo sami sebi blizu..
Ne mislim na onaj osjećaj usamljenosti koji možemo osjetiti u gomili oko nas, već na samoću koja nam odgovara.

Mislim na sate predaha, sate koje izdvajamo za sebe, sate u kojima smo usmjereni samo prema sebi.

Samoćom se prerađuje zbivanja i misli koje nam događanja donose, a nagomilavanje neprerađenog materijala čine naš život stresniji.

Je li samoća je nužna kao san?

Mislim da je...a vi?

- 17:30 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>