Bugibba (Malta)

četvrtak , 07.04.2016.

I tako sam uspješno preživjela svoj prvi let i stigla u Vallettu :) Ipak, kroz putovanje ću vas provesti malo drugačijim redoslijedom pa ćemo prvo krenuti u Bugibbu u koju smo i mi krenuli potražiti planirani smještaj. Tako da u Valletti samo brzinski kupujemo tjednu autobusnu kartu za 20e (svakako preporučam jer zahvaljujući njoj možete obići svaki kutak Malte, a čak i susjednih otočića). Fascinirano promatram okolinu pretrpanu mnogobrojnim kaktusima (nije tako čudno s obzirom da je ostatak prilično pustinjski i da temperature lagano prate takav trend:D). Stižemo u Bugibbu i relativno brzo nalazimo planirani smještaj u samom centru...



Izuzetno ljubazna gazdarica nam uručuje ključeve sobe, upućuje na osnovne stvari po pitanju snalaženja, podsjeća da voda nije za piće, pokazuje kuhinju i princip doručka ''uzmi i jedi kada želiš''.
Odmah pogledam kroz prozor, a s obzirom da Bugibba nosi titulu ''kraljica noćnog života'' nije pretjerano neobičan prizor prazne ulice tijekom dana (kao i ponekih zatvorenih pubova)...



Šetnica, koja je tijekom večeri pretrpana ljudima, tijekom dana također je uglavnom pusta... Idealno za bolje doživljavanje ogromnih palmi kojih je pun grad..



..i jedan pogled prema moru..



i prirodi..



Plaže u Bugibbi su uglavnom kamene, stjenovite, a nakon samo par koraka u moru već ulazite u dubinu, okruženi velikim valovima koje dodatno pojačavaju okolni skuteri i slične dumine koje se iznajmljuju. Nije baš moj đir, ali dosta ljudi i tu pronalazi spas za rashlađivanje tijekom prevrućih dana. Duž obale uočljivi su luksuzniji hoteli i suvenirnice..



..no ako zagrebete po unutrašnjosti, naići ćete na većinom stare fasade.



Britanski utjecaj osjeti se na gotovo svakom koraku. Ono o čemu nisam razmišljala je i vožnja ''s krive strane'':) S obzirom da su im ulice uske,često sam gledala u krivom smjeru ide li bus. Čovjek je rob svojih navika čak i tamo gdje to najmanje očekuje, strašno. Tako smo navečer svratili u kafić koji čak i nosi naziv ''queen victoria'', uređenje je takvo da sam se na trenutke osjećala kao da sam upala u neku britansku seriju. Iako je slika loša, stavljam ju da uočite klimatiziranje na Malti :) Ventilator je jedan od njihovih najboljih prijatelja:)

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.