Kiltovi na vjetru https://blog.dnevnik.hr/lunachick

subota, 09.05.2015.

Susjed-problematik, drugi dio!

I tako prođe neko vrijeme, mir i tišina zavladaju kraljevstvom... Hm, očito samo u bajkama! Naime, već sam pisala o ex đankozi susjedu i njegovoj curki, ali su se s vremenom i učestalim upozorenjima stambene agencije – malo smirili. Do nedavno. Znači, ovo je patern. Deru se, ševe se u 4 ujutro, usisavaju oko 11 navečer, u stan im dolaze neki likovi iz polu-svijeta, a zidovi su toliko tanki da bez beda možeš čuti muhu u letu. No, fala strini, u Škotskoj su muhe rijetkost. Malo im je zima.

Nakon nekoliko žalbi koje smo uputili zajedno sa stanarom s trećeg kata, koji jadan, živi direktno iznad njih i također je žrtva anti socijalnih trutova, situacija se zapravo ne mijenja. Priča ide ovako - stambena organizacija koja brine o zgradi pošalje đankiju nekoliko pisama na bazi tete u vrtiću. „Ako se ne smiriš i ne ponašaš lijepo, budeš se morao preseliti u drugi vrtić!“ Onda se susjedi skuliraju na tjedan, dva, tri. No, poput plime i oseke – ponovno urone u tipično ponašanje za takvu vrstu. Sorry na nedostatku razumijevanja prema takvima, ali ovo pišem nakon tri neprospavane noći. Ovo je država koja toliko pomaže narkićima i alkićima, da se pitaš – jel' možda bolje sjebati karijeru i otići po sanduk pive! Dobivaju mjesečnu naknadu, stanove, besplatni namještaj, dolaze im konzultanti, imaju volontere koji s njima hodaju okolo ako trebaju bilo kakvu pomoć i tak...superiška im je! Ova zemlja čini sve da ih socijalizira, i onda ih lijepo uguraju u zgradu s ljudima koji se dižu u 5 ujutro i rade po 12 sati.

Drago mi je za sve ex đankije koji su se re-socijalizirali i na vrijeme skužili da se nemru urokavat do kraja života, ali ovi koji su kao 'izliječeni', a jebu druge u zdrav mozak i nikako da se unormale – e to ne podržavam. Evo baš se prije nekoliko dana njegova otužna đukela popišala po stubištu, a mr. Antisocijala ni da trepne. Tako je mokraća bazdila dva, tri dana, dok stari susjed s drugog kata nije popidzio i uhvatio Đankija u prolazu i održao mu bukvicu. Đanki je samo nešto promumljao i malo pobrisao lokvice od urina, no smrad se još osjetio.

U međuvremenu – ja umorna ko pes. Znakovi neprospavanih noći: obukla tajice naopačke (fala Bogu, primijetila prije sata Yoge), profulala tri busne stanice, ispustila cijelu soljenku u juhu, na istom satu Yoge zaboravila kak' se kaže "koljeno" na engleskom!

Muž koristi čepiće za uha, ali ja sam jedna od onih koja treba idealne uvjete za normalan san, tako da i čepići smetaju.
Možeš biti skuliran koliko hoćeš, meditirati, yogirati, ali ako se ne možeš normalno naspavati i ako te u 3 ujutro iz tvrdog sna probudi životinjsko urlanje tipa: “Fuck off you asshole, get off me, shut the fuck up!“ – onda je to već mučenje kojeg se ne bi ni Al Qaeda posramila.

Ovo im je zadnje upozorenje koje su dobili, mada to u ovoj zemlji ništa ne znači. Možda će samo biti premješteni u neki drugi miran kvart i nastaviti u istom ritmu. Kako je jedan policajac rekao (koji je došao u pola noći smiriti situaciju): „Svaka zgrada u ovom gradu ima barem jednog niš-koristi stanara zbog kojeg svi ostali ispaštaju!“ Izjava na mjestu!

Usred pisanja ovog bloga, zijevam ko gladna riba, glava mi pada i mislim da je pravo vrijeme za krevet, bez obzira kaj ni dnevnik nije završil. Taman da odspavam prvu rundu do 'đanki apokalipse'. Da mogu, uploadala bih ovdje zvukove koji dolaze s druge strane zida. Zapravo, pogledajte jednu epizodu Jerry Springera i sve će vam biti jasno. Laku noć.



09.05.2015. u 20:40 • 5 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< svibanj, 2015 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Veljača 2016 (1)
Svibanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Listopad 2014 (1)
Kolovoz 2014 (1)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (3)

Opis bloga

Nakon podosta godina provedenih u sigurnoj i toploj Lijepoj našoj, ova je žena odlučila ostaviti posao u državnoj firmi, uhodani plesni studio i miran život u podravskoj preriji, strpati 20 kila života u kofer te se uputiti u uzbudljivu avanturu zvanu Škotska! Naravno, ljubav je odigrala glavnu ulogu! Sve ostalo su...nijanse! ;)

Linkovi

Karma Yoga Edinburgh
Plesni studio Jump, Croatia
Karma Yoga Edinburgh - facebook page
Pay it Forward Scotland