Čovjek s vilicom u svijetu juhe

četvrtak, 20.11.2008.

Gangsterski list (br. 2), spektakularna krađa Božića!

Iz obavještajnog podzemlja

Na poznatom blogu „Ko u priči redaka“ Veljka Šarafovića objavljen je transkript telefonskog razgovora. Razgovor je vođen iz Banskih dvora.

Transkript:

- Halo Bing, kako brat? Zarobili ga somalijski pirati, ali nije imao sitnog za telefon da dogovori otkupninu? Smola. Nego, slušaj imam nešto jedinstveno. Božić. Da, Božić!. Cijena? Prava sitnica.

Kraj transkripta.

Čestitke i pozdravi

Iz čitavog svijeta stižu brojni telegrami podrške vođi mafiokratskog poretka Konduktoru el dotoreu Bingu S.Oliveru. Poslali su ih momci iz Kalabrije, Sicilije, ruska, srpska, albanska mafija, Yakuze iz dalekog Japana, pirati iz Somalije i mnogi drugi. Prenosimo jedan telegram tipičnog sadržaja:

„Čestitamo na nevjerojatnom uspjehu!. Svašta smo krali i svakom smo krali, ali nitko do sad nije ukrao Božić, mislili smo da je takav poduhvat samo moderna bajka! Čestitamo na nevjerojatnoj umješnosti i dosjetljivosti, istovremeno vam iskreno zavidimo na tako glupom narodu čiju sreću imate biti pripadnikom. To ne umanjuje tako veliki uspjeh!“

Iz svijeta

Somalski pirati jučer su iznenada bez ikakve otkupnine oslobodili zatočenog pomorca, hrvatskog državljanina. Svjedoci kažu kako su ga suosjećajno tapšali po leđima spominjući težak život bez Božića. Zanimljivo je da su pirati većinom islamisti.

Istovremeno, u veleposlanstvo republike Hrvatske u Abu Dabiju pristiglo je pismo somalskih pirata s upitom vlastima o mogućnosti dugoročnog najma jedne luke na hrvatskoj obali. Spominje se i mogućnost kupovine nekoliko brodogradilišta. „Mi samo želimo u zemlju snova!“ izjavio je zakrabuljeni pirat, navodi neimenovani diplomatski izvor.

Iz zemlje

El dotore Bing S. Oliver demantirao je krađu Božića. Do nesporazuma je došlo zato što je narod glup, tvrdi Konduktor, pa nikad ne shvati kada vlast laže, a kada samo govori neistinu, što je osnov političke filozofije aktualne vlasti. Autor ove platforme je stranački ideolog Andrija Kardelj kodnog imena Minhauzen.

Trivia

Na google-ovoj ljestvici najglupljih od najglupljih na prvo mjesto popeo se hrvatski narod, kolektivno, i nakon mnogo godina skinuo s trona Georga Busha mlađeg, lidera slobodnog svjetskog poretka. U objašnjenju stoji kako je svakakve gluposti moguće podvaliti ljudima, ali da ti netko ukrade Božić, za to treba biti ekstremno glup.

- 18:05 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.