Čovjek s vilicom u svijetu juhe

petak, 09.05.2008.

Poserem ti se na propagandu besramnu...

Umjesto da sjednem na omiljeni prag balkonskih vrata postavio sam plastični stolac, jedan s hrpe u kutu balkona, raskrčio komad plastičnog stola (na kojem preko ljeta žive kaktusi), smjestio se udobno, instalirao pivce nadohvat ruke i otvorio najnoviji broj Svjetlosti. Ležerno, kao na reklami, otvorim časopis i krenem listati da provjerim je li zaživjela nova rubrika. I, bome, je! Homo ludludens presents u tiskanom izdanju. Tu je Berix. Na žalost, urednici se nije svidjela legendarna Berixova krivulja pa je zastupljen postom o samopromatranju, također dobrim, a tu je i nezaobilazna Irida, kraljica alternative na blogu. I Zlatousti ponovno u svom stupcu.

Listam dalje. Razgovor s afričkim svećenikom. Onda naslov „Zen i nesvjesno“. E, jesmo zapadnjaci! Svaki koan završava sa „...i onda se učenik probudio“, a mi odmah o tome kakve zen ima veze s nesviješću... Pa onda članak o štetnosti fluora. To je i tema broja. No dobro, to sam već znao, otkako ne perem zube kalodontom ni zubara više ne trebam. Onda poslastica o „svetoj arhitekturi“, pa novosti iz Visokog o bosanskim piramidama, a tu je i tekst voljene mi... ah, kako je pametna!

Listam tako svoj novi magazin, sunce, toplo, ptice pjevaju, pivce klizi, kad najednom, posred slike hrama u Luxoru – pljac! – sasvim malo, sićušno, ptičje govance! A koga vraga?!!

Pogledam gore prema oluku u kojem je nešto zaštropotalo:
- Ti! Vrabac!!!!!

- 00:00 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.