Čovjek s vilicom u svijetu juhe

petak, 08.02.2008.

Ultimativni vodič kroz žuti tisak

Stalno se svi zgražaju nad žutim tiskom i trač novinarstvom u koje se sve pretvorilo. Nije ni čudo! Sve je to zbog neznanja. Da biste u suvremenom svijetu uspješno gradili karijeru i pozitivne međuljudske odnose, obavezno morate poznavati najvažnije pojmove. Pojmovi se s vremenom mijenjaju i morate ih znati pravilno koristiti kako ne biste ispali zadnja seljačina. Prosvjetiteljstvo zatucanih je moj omiljeni hobi, pa sam zato napravio ovaj nadasve pratkičan vodič kako biste ga svakodnevno mogli koristiti i kako ne biste blijedo gledali kad drugi koriste ove pojmove.
Pa krenimo redom, a vi ćete ubrzo vidjeti kako ih je lako uvrstiti u svakodnevnu upotrebu!

Kad na televiziji polugola ženska grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, onda se to zove karijera.

Ako se ta ista ženska ševi bezveze okolo sa svima, onda se to zove privatni život.

Ako novine pišu o tome kako se ona okolo ševi, to je miješanje u njen privatan život.

Ako novine ne pišu o tome, nije se ni dogodilo.

Ako novine pišu o tome kako grli frižidere po televiziji, onda prate njenu karijeru.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, a ne ševi se okolo sa svima, onda ona nema privatan život, jer se sva posvetila karijeri.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje i morala se poševiti s mnogima da bi uopće grlila i mazila hladnjake na televiziji, to se zove trnovit put do uspjeha u karijeri.

Ako se ženska samo voli ševit okolo, a nema nikakve veze s televizijom ili frižiderima, onda je to obična flundra. Tko nije na televiziji taj, jasno, nema privatan život, a ni karijeru.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, ševi se okolo sa svima, a doma ima muža/dečka kome se baš ne sviđa što ona grli i miluje hladnjake po televiziji, onda je on koči u karijeri.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, ševi se okolo, a doma ima muža/dečka kome se baš ne sviđa što se ona ševi sa svima, onda je on guši u životu.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, ševi se okolo sa svima, a doma ima muža/dečka kome se baš živo jebe i za jedno i za drugo, onda je on ne razumije.

Ako ženska na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, ne ševi se okolo sa svima, a doma ima muža/dečka kome se baš živo jebe što ona grli hladnjake, onda je on ne podržava u karijeri.

Ako je na televiziji samo hladnjak, nema ženske, a hladnjak svašta radi, onda je to inteligentno rješenje iz Švedske.

Ako je na televiziji hladnjak koji svašta radi, a s njim je i ženska koja ga grli, onda je to stvarno inteligentno rješenje iz Švedske.

Ako ženska nije na televiziji, nego ima taj hladnjak doma, onda se brzo pokaže da uopće nije tako inteligentan, a sigurno ga nitko nikad ni ne zagrli. Taj hladnjak,budući da je neinteligentan, da je komad pokućstva s ograničenom praktičnom upotrebljivošću i da ga nitko ne grli, to je isto što i muž.

Ako muškarac na televiziji grli i mazi hladnjake i/ili druge kućanske uređaje, onda vjerojatno gledate Monty Python.

Ako ona ženska na televiziji više ne grli hladnjake nego s blesimetra čita vremensku prognozu, mlatara bezveze rukama, nitko je živ ne sluša, a iza nje je geografska karta, onda se to zove napredovanje u karijeri.

Ako frajer na televiziji govori vremensku prognozu i svi ga majci slušaju, a iza njega je prognostička karta po kojoj on nešto pokazuje, to je Zoran Vakula.

Ako se na televiziji pojavi samo karta, bez frajera, ženske ili ikog živog ili mrtvog da išta kaže ili pokaže, to je jeftino rješenje iz Hrvatske.

Ako se ženska koja grli hladnjake, ili radi u bilo kojoj firmi, ševi sa svojim šefom, to je seksualno uznemiravanje.

Ako se uda za svog šefa, to je kreten.

Ako se ne uda za šefa, to je neuspjeh u karijeri.

Ako se uda za političara sve do sada se briše, a ako bilo što procuri u javnost, tek onda je to žuti tisak.

Ako se ženska koja grli hladnjake po televiziji počne smucati po kojekakvim eventima okolo po gradu pa joj slika izlazi u trač rubrikama i emisijama, to je onda Jet Set.

Ako se ženska koja grli hladnjake po televiziji počne smucati po kojekakvim eventima okolo po gradu, jebe se sa svima, pa joj slika izlazi u trač rubrikama i emisijama, to je kronika društvenog života.

Ako se uda za nogometaša, to je već zastarjeli pojam sponzoruše.

Ako se pojebe u gang-bangu (domaći: redaljka) s čitavom ekipom u svlačionici, to je težak život u mladosti.

Kad skuca lovu za plastične operacije da je zrežu uzduž i poprijeko, to su neke korekcije. (Uočite korelaciju s jezikom burze gdje isti izraz znači pad vrijednosti dionica.)

Ali do plastičnih operacija se dolazi teško i mukotrpno, najčešće sponzorskim novcem i teškim životom u mladosti. Prije toga treba početi s nevjerojatno skupom kozmetikom perverznih supstanci, kravljenjem po kojekakvim velnes centrima i bjuti salonima i trapljenjem po fitnesima. To znači raditi na sebi.

Kupovina skupe odjeće zove se ulaganje u sebe.

Mahnita upotreba kreditnih kartica zove se peglanje.

Glačanje rublja zove se eksploatacija.

Napokon, kad je netko slučajno otpelja na seminar velečasnog Suca vrati se sva ošamućena pa joj je neko vrijeme nekak neugodno pred samom sobom ševit se okolo sa svakim. To se zove da je otkrila duhovnost u svom životu.

Lagano sad već stara opajdara, iako jedva da ima trideset, više je ne angažiraju na grljenju frižidera na televiziji jer se pojavila mlađa ženska. To je nova zvijezda u usponu.

Sad opajdara svakom novinarčiću gdje god uhvati priliku govori da piše knjigu. O sebi, jasno. Već nakon dvije-tri ponovljene izjave da piše knjigu ona je intelektualka. Neće joj biti neki problem napisati knjigu jer joj je život proveden u grljenju hladnjaka i kućanskih aparata nevjerojatno bogat i zanimljiv, nadasve originalan i neponovljiv, a već se i počela pripremati: ima doma Alkemičara Paola Kuelja i samo što je nije pročitala. Ne mislite valjda, pokvarenjaci, da će u knjizi išta pisati o sočnim detaljima teškog života u mladosti.

Ako ta ženska još i pjeva, ili je ikad pjevala, ili otpjevala ikakvu pjesmicu igdje pred više ljudi od broja njene uže rodbine, onda je to estrada.

Ako je ta estrada ikad igdje snimljena i emitirana na ikakvoj, pa i najlokalnijoj televiziji, makar između onih reklama u kojima je grlila frižidere, e to onda već zvijezde pjevaju.



Eto, sad kad ste oboružani osnovnim pojmovima možete mirne duše kroz život, lakše ćete pratiti kronike društvenih zbivanja u žutom tisku, a kako i sami naginjete pisanju, kvalificirani ste za vrhunskog novinara trač rubrike!




free stats

- 00:02 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.