MySpace Layouts

MySpace Layouts

Love...life...Myspace

Myspace

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

blog layouts

blog layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

layout for myspace

layout for myspace

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

MySpace Layouts

Myspace

Myspace

MySpace Layouts

MySpace Layouts

Love...life...

četvrtak, 31.08.2006.

Oliver

Image Hosted by ImageShack.us
Vridilo je
Zagrli me tilon pokri' me blizinom
pusti neka mrakom lete misli nase
i zatvori oci a ja cu te slidit'
di god budes tila dok god mogu zivit'

Ostanimo tako nek' se sve okrice
nek' cili svit trce nista to ne vridi
zar jos ne znas
da se samo srcem dobro vidi
i dok ritki znaju drugi bit ce slipi

Ref.
Ostani jos danas, ostani jos malo
ostani zauvik cime da te cuvam
da dodirom ti kazem
sve sto ne znam reci
pa kad se ugasin i prid njega stanen
mogu mirno reci, da vridilo je
da vridilo je

Ostanimo tako nek' se sve okrice
nek0 cili svit trce nista to ne vridi
zar jos ne znas
da se samo srcem dobro vidi
i dok ritki znaju drugi bit ce slipi

- 23:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Petar Graso

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Najteza ric

Ponovo si bez da san prista
kroz moj zivot krenila
i u srcu mom si pronasla mista
sta san za te cuva ja

A prid sviton ja san Bogon se klea
da san sve tvoje spalia
i zbog onog sta san za tebe prosa
da si za me umrla

Znas od onda kad san za tebe cvita
kad san lip dan po tebi zva
i zbog tebe kad san zamalo umra
rekupera se nisan ja

I ne spominjem te nigdi i nikom
propuca ric, kad krene van
a sve su samo lutke sa tvojon slikom
s kojon guran ovaj bezimeni dan

Ref.
I dode mi da poludim
jer zivot ne ide
bez tebe, bez tebe

I dode mi da poludim
di ponos caruje
tu jubav nece pric
di ponos caruje
oprosti mi je najteza ric

- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razlika?!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Prava ljubav ili samo požuda?
Dovoljan je bio samo jedan pogled i puklo te kao grom iz vedra neba! Doslovno - tijelom je prostrujao elektricitet, a glava uskiptjela od beskrajne zaljubljenosti. Ah, netko će reći da je to ljubav na prvi pogled, ali zapravo se radi samo o požudi!

Požuda je jedan od najčešćih kvazi-ljubavnih osjećaja, kad nam se dogodi, mislimo da je to ono pravo - velika i vječna ljubav

Zašto se požuda tako lako brka s ljubavlju?

To nije nimalo čudno, budući da se radi o žestokim osjećajima koji nas potpuno nekontrolirano preplave. Znakovito je da nam se takve ‘strasne’ zaljubljenosti događaju baš ljeti. Ljeti smo opušteniji, otvoreniji, lakše se stvaraju kontakti, a i romantična ljetna scenografija sigurno kumuje ‘dubokim’ osjećajima. Osim toga, u toj idiličnoj scenografiji i osoba koja nas je‘obuzela’ čini se savršenom (što nije čudno jer je uopće ne poznajemo, pa nam se mašta razbukta u smjeru koji nam odgovara)

Bilo nam je suđeno!

Još je jedan element koji obično zaigra u takvim ljubavima na prvi pogled, a to je - sudbina! Sigurno ti je poznat onaj osjećaj kad ti se čini da vas je upravo sudbina vodila korak po korak dok vas nije spojila. Koliko je priča o trenucima tipa ‘da nisam taj dan čekala na autobusnoj stanici sestričnu iz Bjelovara, ne bih nikad…’ itd? Kao da je neka viša sila navodila tebe i ‘biće iz snova’ da se negdje konačno sretnete, jer ste naravno, već od rođenja stvoreni jedno za drugo. I taj osjećaj proizlazi iz gubitka kontrole nad svojim mozgom (i tijelom), pa ti se čini da tobom upravlja sudbina. Zapravo se radi o hormonima.

Ah, ta strast!

Kad te preplavi požuda, jednostavno ne možeš držati ruke podalje od konačno pronađene izgubljene polovice svoje duše, ne možeš prestati misliti ili govoriti o njoj. Ako niste baš iskusni u ljubavnim pitanjima, teško je prepoznati da se radi samo o površnim strastima. Da se razumijemo, nitko nema baš ništa protiv strasti, ona je osvježavajuća, motivirajuća i zdrava, samo bismo voljeli stvari nazvati pravim imenom, prije nego što dođu tužni jesenski dani u kojima se pitaš gdje je strast nestala.

Iako tako žestoka, požuda se razlikuje od ljubavi upravo koliko se dan razlikuje od noći

Kad vas preplavi požuda, to je vrijeme u kojem ste obavijeni mrakom (ponekad doslovno, jer se većina ljetnih ljubavi događa samo pod mjesečinom). O svojoj ‘ljubavi’ zapravo ne znate ništa, osim da ste našli ljubav svog života. U prvim danim vaše veze požuda je ta koja vlada i tek kad se prašina malo slegne, skužit ćeš je li ta osoba zaista ‘ljubav tvog života’.

Činjenica je da se požuda vrti uglavnom oko tjelesne privlačnosti, ali ne mora biti doslovno vezana uz seks. Ponekad će te privući način kako netko stoji, nečija visina zbog koje se osjećaš zaštićenom ili samouvjeren smijeh koji je čini hrabrom družicom koja se neće nikome pokoriti, osim tebi, naravno.

A ljubav?

U ljubavi također postoji jaka tjelesna privlačnost, ali ne SAMO tjelesna privlačnost. Osjećaje je lako miješati jer i u jednom i drugom slučaju postoji obožavanje partnera. Da biste znali je li netko vaša prava ljubav, morate se ipak dobro upoznati i provesti zajedno neko dulje vrijeme, pa ako i dalje ostane predmet obožavanja, onda je prava ljubav na pomolu.

Ljubav se bazira na brižnosti, prijateljstvu, povjerenju i pouzdanosti. U ljubavi nema ljubomore ni testiranja. Ljubav je ful pozitivan osjećaj u kojem ste sretni što dajete i jedan drugoga želite usrećiti. Prava te ljubav tjera da postaneš boljom osobom zbog sebe, a ne da bi se nekome više svidjeli. Prava ljubav je nešto što te diže i nikada te neće tjerati na nešto autodestruktivno.

Nije lako povući jasnu crtu između ljubavi i požude, naročito dok si u početku veze, kad je strast jedan od bitnijih segmenata ‘upoznavanja’.

Ipak, postoje neki pokazatelji koji će ti reći pretvara li se požuda u pravu ljubav. Ako se složiš s barem sedam od deset navedenih tvrdnji, velika je vjerojatnost da se ipak radi o ljubavi.

1. Objekt tvog obožavanja pruža ti osjećaj da si posebna i da se stvarno odlično osjećaš u svojoj koži.

2. Ako ti dođe ljubomoran napad, to je samo kratkotrajan prolazan osjećaj jer zapravo vjeruješ svojoj ljubavi i znaš da te ne bi povrijedila varanjem naokolo.

3. Ništa te ne čini tako smirenom i zadovoljnom kao kad ste zajedno.

4. Ako dođe do neke svađe (što je normalno), brzo se pomirite i složite da je najvažnije da ste mogli biti iskreni jedno prema drugome (premda je otvoreno nastupanje dovelo do svađe).

5. Tvoja ljubav te nikada ne stavlja u situaciju da moraš birati između njega/nje i tvoje odanosti obitelji ili frendovima. Ako se odlučiš u njegovu/njezinu korist, to je uvijek tvoja i SAMO TVOJA odluka.

6. Ni ti ni tvoja ljubav nemate potrebe testirati odanost ili neke druge osjećaje.

7. Kad god si sa svojom ljubavi, osjećaš se potpuno svoja i ne moraš ništa glumiti.

8. Seks (makar i samo poljupci) uvijek su rezultat obostrane želje bez i jedne trunke nagovaranja.

9. Volite trenutke nasamo, ali isto tako odlično vam je kad ste s tvojim ili njegovim prijateljima.

10. Poznajete se duže od dva mjeseca.

- 23:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zdrava veza

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Znakovi koji je baš uvijek odaju
Nekad se čini nemogućim pronaći nekoga tko je stvoren za tebe i tko misli da si ti stvorena za njega. A kad se i to konačno dogodi, uzbuđenju nema kraja i ništa ti drugo, barem u početku, više nije važno. Posve je normalno gledati svijet ružičastim naočalama u početku veze. No nekima se ružičaste naočale pretvore u rolete preko očiju, koje ih sprečavaju da vide vezu kakva zaista je – možda čak i nezdrava

Ako misliš da je teško biti sam, znaj da je ponekad puno teže biti u vezi

Vjerojatno si čula da je teško voljeti nekoga tko sam sebe ne voli. Ako se obje osobe u vezi bore s problemima samopoštovanja, stvara se problematična veza. Tvoj dečko nije tu kako bi se ti osjećala dobro. On ti ne može puno pomoći ako sama nisi zadovoljna sobom. Intenzivne ljubavne veze mogu biti pravi teret za mnoge tinejdžere. Većina ih je toliko fokusirana na svoje osjećaje i svoj razvoj i odgovornosti, pa nemaju energije za takvu vezu. Ne brini ako nisi još spremna. Bit ćeš, a kad se to dogodi, imat ćeš sve vrijeme koje ti je potrebno.

Većina tinejdžerskih veza ne traje dugo, ali to nije neobično. Još rasteš, razvijaš se i teško je spojiti dvije osobe čije se osobnosti tako brzo mijenjaju i još uvijek razvijaju. Stoga, ako ne ide – ne ide. Bolje neka se razvije prijateljstvo, a poslije – što bude, bude!

ŠTO ČINI ZDRAVU VEZU?

Međusobno poštovanje
Tinejdžerske veze često su vrlo intenzivne
Voli li te zbog onog što jesi ili možda zbog nečeg što glumiš da jesi? Voli li te zbog tvog odličnog smisla za humor, moći odabira dobrih filmova u videoteci i sličnog? Sluša li te dok pričaš? Poštuje li kad kažeš da ne želiš o nečemu razgovarati jer ti je neugodno?

Poštovanje znači da obje osobe cijene ono što predstavlja drugu osobu te ne bi nikada namjerno izazvali pomicanje granica.

Povjerenje
Pričaš s tipom iz drugog razreda i kraj vas prođe tvoj dragi. Hoće li kasnije ili možda čak i odmah napraviti ljubomornu scenu ili će samo coolerski proći jer zna da ti može vjerovati, zna da ga ne bi nikad prevarila? Iako malo ljubomore tu i tamo dobro dođe (a još važnije je kako reagira ako je ljubomoran!), nema zdrave veze bez povjerenja.

Iskrenost
Iskrenost ide ruku pod ruku s povjerenjem, jer kako ćeš vjerovati nekome tko ti je bio neiskren? Npr. ako ti je rekao da je jako umoran i mora doma spavati, pa si ga iste te večeri srela u kinu – kako takvoj osobi vjerovati?

Podrška
Uz njega bi se trebala osjećati sigurno
Ne treba ti podrška samo onda kad ti se dogodi nešto loše. Naime, neki ljudi su odlični tješitelji kad ti se raspada svijet, ali ih nema kad ti dobro ide (i tada je potrebna podrška, zar ne). U zdravoj vezi tvoja bolja polovica mora biti tu i kad ti treba rame za plakanje, ali i kad se treba veseliti tvojim uspjesima.

Jednakost
U svakoj dobroj vezi treba davati i primati. Gledate li uvijek filmove koji se samo tebi sviđaju? Otkad ste u vezi izlazite samo s njegovim kompićima? Ne treba sve zbrajati i tražiti dlaku u jajetu, ali svatko osjeti kad je u (ne)ravnoteži.

Odvojene osobnosti
Treba raditi kompromise, ali to ne znači da moraš izgubiti dio sebe zbog njega. I prije nego ste prohodali imali ste odvojene živote – obitelji, prijatelje, hobije... Tako neka bude i dalje. Nitko se ne treba siliti da voli nešto što ne voli.

Dobra komunikacija
Ljubav se temelji na puno toga, prije svega na poštovanju i povjerenju

Vjerojatno si toliko puta čula da dečki i cure ne govore istim jezikom. Ako nisi sigurna što je točno mislio, važno je pitati ga da ti objasni i otvoreno razgovarati o svemu što vas muči. Nikad nemoj zatajiti što misliš samo zato što ti se čini da on to ne bi volio čuti ili zato što misliš da ćeš ispasti glupa.

ŠTO JE NEZDRAVA VEZA?

U nezdravoj si vezi ako te on kontrolira, grub je i zao prema tebi, ne poštuje te. Neki, nažalost, žive u obiteljima u kojima je takvo ponašanje svakodnevno, pa često misle da je i normalno. Ali nije! Kvalitete poput ljubaznosti i poštovanja moraju postojati u dobroj vezi. Zato, ako te on ugrožava na bilo koji način, reci mu da mora riješiti taj problem i daj mu neko određeno vrijeme za to. Nemoj se bojati učiniti to, jer to je za tvoje dobro.

ZNAKOVI UPOZORENJA

U jednom istraživanju je čak 20 posto djevojaka priznalo da ih je dečko udario, ošamario ili prisilio na seksualni odnos! A čak 40 posto tinejdžera kaže da pozna nekoga u školi tko je doživio nasilje u ljubavnoj vezi! Stoga, ako misliš da nema šanse da se to dogodi i tebi ili nekom tebi bliskom – varaš se!
Nikad nemoj dopustiti da te bilo tko zlostavlja, bilo psihički, bilo fizički!

Velika je mogućnost da se i sama nalaziš u nezdravoj vezi ako:

1. Dečko se jako razljuti ako ne ostavim sve radi njega.
2. Dečko kritizira moj izgled i često mi govori da ne bih nikada našla nekoga drugoga umjesto njega.
3. Ne voli kad razgovaram s prijateljima, a posebno s drugim dečkima.
4. Želi da ostavim hobi koji obožavam.
5. Kad je ljut diže ruku na mene kao da će me udariti.
6. Pokušava me nagovoriti na seks iako nisam spremna.

Dakle, pokušava li te kontrolirati, osjećaš li se loše zbog njegovih riječi i ponašanja, izolira li te od prijatelja i, posebno, ako ti je ikad naudio, bilo fizički, bilo psihički, vrijeme je da odeš! I to brzo! Reci nekome u obitelji ili prijateljici što se događa. Nikada nemoj opravdavati njegovo ponašanje i nasilje smatrati izrazom ljubavi! Nitko ne zaslužuje da ga se udari ili prisili na bilo što.

- 22:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kiss!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Neprekidno ljubljenje

Poljupci su besplatni. Zato nastavite da se ljubite. Postoji stvar koja se ljudima ne može oduzeti, a to je sposobnost da vode ljubav. Uprkos činjenici da je svijet dugo bio u privrednoj krizi, ljudi su nastavili da se vjenčavaju i imaju djecu. U stvari, prema nedavno objavljenim podacima, više djece je rođeno tokom ekonomske krize nego u vremenima prosperiteta. To znači da su ljudi imali sebe, iako nisu imali novca. Oni su još uvjek imali ljubav. Još uvjek su imali sposobnost da se ljube kako, kada i koliko često im je drago.

Jedan pjesnik pita:

"Šta je poljubac?
Žaljenje, u najgorem slučaju
Jedna jedina kap da žeđ ugasi,
Prečesto se u srećniji čas pokaže
Da je prva slatka kap u dugom pljusku.
Zato što su poljupci besplatni."

Zato nastavite da se ljubite. Dobri stari Ben Džonson je ovo shvatio, jer je napisao da bi, kada bi imao samo jednu želju, to bilo da može da umre ljubeći. Međutim, robusni i snažni pjesnici, kao Ben Džonson, nisu jedini koji su gladni poljubaca. Džonu Raskinu, starom i veoma staromodnom filozofu, pripisuje se da je od jedne svoje mlade prijateljice tražio da ga "ljubi ne ponekad nego neprekidno". Ipak jedan drugi pjesnik napisao je:


"Poljupci rečeni stotinom drugih;
hiljade rečene hiljadama drugih.
Milioni, a onda bezbrojni milioni
rečeni opet milionim drugih;
Bezbrojni kao kapi koje klize
po okeanskoj uzburkanoj plimi,
Bezbrojni kao svjetlosni krugovi
Blještavom kovinom ukrašeni preko noćnog svoda.
Beskrajnom ljubavlju ja ću darovati
te obraze tamno crvenog sjaja,
te usne koje tako nježno nabreknu,
te oči koje tako mile priče ispredaju."

Unesite raznolikost u svoje poljupce

Kao što je već pomenuto, pravi ljubavnik se ne zadovoljava samo jednim dodirom. On ne želi da mu išta bude uskraćeno. Iz tog razloga, kada ljubite djevojku, pošto ste posvetili dovoljno pažnje njenim usnama, treba da varirate način ljubljenja tako što ćete svoju rpažnju usmjeriti na druge djelove njenog lica. Robert Herik, koji je u svoje vrijeme napisao mnoge divne ljubavne stihove, napisao je pjesmu koja na idealan način objedinjuje ideju raznolikog poljupca. On u njoj kaže:

"To nije stvor rođen i gajen
između usana sasvim kao trešnja crvenih;
To je živi plam koji leti
prvo ka čedima očiju;
Onda ka obrazu, bradi i uhu;
On pretražuje i leti - sad tu sad tamo -
sad je udaljen a sad je blizu;
Tu i tamo i svuda."

Recimo da ste uživali u slatkom, dugom poljupcu. Odjednom, vidite da se oči vaše voljene zatvaraju, kao u momentu premora. Nježno odvojite svoje usne od njenih i podignite ih do njenih zatvorenih kapaka. Spustite poljubac prvo na jedan, pa na drugi kapak. Osjetite kako okruglina treperi pod vašim usnama. Onda, pošto ste ovo uradili, pređite usnama duž linije njenog nosa, zastajkujući u nepravilnim intervalima da biste ih napućili u blag poljubac. Kada dosegnete nabore njenih nozdrva, položite usne duboko u zakrivljenje i ljubeći gricnite prvo jednu pa drugu. Ako su njene oči još uvek zatvorene, uradite to opet.

Vratite se i na usne

Nikada nemojte zaboraviti ovu važnu zapovijest "Vratite se na usne", jer one se nikada ne mogu zasititi vatrenih poljubaca ljubavi. Poljupci koje ste spustili na njene oči i nos služe samo da bi unijeli raznolikost na jelovnik ljubavi. Oni su samo začin za ljubavnu gozbu koja bi uvijek trebalo da bude "poljubac usnama".

- 22:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  kolovoz, 2006  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
All about life,love,girls,boys...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se