fish!
fish!
square square
subota, 05.05.2007. - 20:34
tako ti i treba..

..kad ostavljaš da se postovi sami objavljuju.. Da da, nema me na blogu, i nekako nisam sigurna da ću ga baš redovito pisat.. Makar ima još toga po papirima.eh. Težak je život nas lijenih.
Pusek svima (pogotovo t.l.o – stvarno se divim tvojoj upornosti =) kojima se još da svratit na ovu redovito mijenjanu stranicu ;)

Kad smo već kod redovitosti, između 'učenje' i 'pisanje dnevnika' odabrah ono drugo. Kakve to veze ima s redovitosti? Paaa, upravo opisujem 8. (kolovoz) godine gospodnje 2006. =) (onaj dio do dotičnog kolovoza opisala sam oko nove godine.. a novu 2006. opisivala sam ljeti..i tak..shvatili se ;)) Zubalo, šmrc, iznevjeriše me – podsjetnik na tvom blogu u ovu godinu zakoračio nije.. ah..

Ako se netko pita koja je uopće koristi ima od mog dnevnika, molim pogledati gore (citirat ću samu sebe – između UČENJA i dnevnika..—da, to bi bilo to =)

Da netko ne bi mislio da sam samo zabušavala, bijah ja i jaaako vrijedna. Rezultati vidljivi već nakon nekoliko tjedana:Trajno i postojano u svim vremenskim prilikama =)


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (5) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 16.04.2007. - 17:43
..pretend..

"Ne volim te, glumio sam."
"Ni ja tebe.",glumila sam.

Na daskama koje život znače,
stojim s omčom oko vrata.
Ti si povukao polugu-
izmiče mi tlo pod nogama.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (7) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 16.10.2006. - 12:16
..18 flaša, 24 limenke i 3 ukradene čaše..

Ovo je moderna bajka. Ili nije. Trebalo bi definirati moderno..i bajku kao takvu..

Ovo je svjedocanstvo mog alkoh..kolekcionarskog duha =) Dok sam bila mala skupljala sam salvete, tel.kartice, poštanske markice, sličice boj-bendova i sličice za moje crtić-albume. Nikad popunjeni 101dalmatiner, Barbie, i popunjeni Aladdin, Lion King, Leteći medvjedići i jedno Životinjsko carstvo (zamijenjeno za paket slatkiša) više nisu u mojoj sobi.. Otputovali su, s još ponekim stvarčicama (oni mali šećeri, kalendari, stari ključevi, žniranci..) na ono bolje mjesto gdje putuju sve skupljene stvari kad dosade-u nove željne ruke =)) (ili u smeće, ali nećemo o tome ;)

I onda, kako je vrijeme išlo dalje korakom, ako ne i trkom, moja opsesija se pomakla.. sad skupljam nešto pitko. I ono manje pitko (pepeljare, čaše, krigle, podloške za čaše/krigle) s imenom dotične pitke supstance.
Pijem samo za potrebe moje neprestano-rastuće zbirke. Inače ne bi. Smjestila sam zbirku iznad kreveta. Čula sam da je Zubalu njena pala na glavu. Zbog količinske kvalitete moje (zbirke, ne glave) prepala sam se.

'Tataaaa, ja bi policuuu.. da stavim koju limenku i tak' *trep trep*

Mnogo rasprave ( o vrsti i materijalu polica,boji i veličini držaća, položaju dotičnih), jedan strgani ormar i usisanu sobu kasnije, imala sam.. police =) TA DAAA
koje sam onda ispunila mojom zbirkom =) *ponosna* , ostavljajući još koju kriglu, čašu i pepeljaru zametnutu negdje u sobi.
Jedini problem je, gledajući ovu popijenu kolekciju (da ne spominjemo one silne dupliće koje nije bilo vrijedno čuvati), nekako mi se čini...

..možda previše pijem? ! lud ma neeeeeee... party

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (12) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 04.10.2006. - 15:40
..da bi se maknuo spontano objavljeni depresivni post..

..ispričat ću vam što radim sada! Da, da, upravo SADA.

Pišem post.

Ali to nije sve!
Dok ovako majstorski i lepršavo lupkam po tipkovnici, u pozadini se odvija prženje cedeja! Ta-daa.. Ali ne bilokakvo! Nisko kalorično, a opet ravnomjerno, kao-u-dry-cookeru kvalitetno prženje, i to kronološki složenih slika od 2002 do ozujka 2006. Kao što ste već zaključili, lososs, koji o sebi opet govori u trećem licu, ima viška slobodnog vremena! =) hihi, neko je dao sve uvjete =)) i iako me čeka nadasve ugodan posao peglanja, koji obožavam, ipak se odlučih za kronološko prženje slika.

I pisanje dnevnika. Dnevnik je totalno kul stvar.- Iako mu ime u sebi ima 'dan' ('d(a)nevnik hihi) ja ga zapravo ponekad pišem i po noći. Ali možda još bitnije od toga je da ga pišem ponekad. I to vrlo ponekad.. Jer mi se nekako neda.. pa onda ugnjetavam sve bližnje i poznate i nepoznate da gdje smo mi bili u onu subotu prije pola godine..
Istraumatizirana takvim slijedom događaja, ZUbalo, pronicava i mudra kakva je, stavila je na svoj blog listu dogadjaja.--.. vauuu.. Ne moram ni spominjati kako je upravo njena lista bila najvažniji izvor informacija dok sam ovog ljeta s otoka udaljenog zvanog Vis, zvala dragog da nekako otkrije što sam ja točno radila od 11. mjeseca dvije iljade i pete do tadašnjeg dana. Nadljudskim naporima i nakon jednosatnnog razgovora, uspjeli smo rekonstruirati više-manje sve do 4.meseca.. Čak i svibnja!

I onda, kad sam, eto baš jučer, išla opisivati i svibanj, samo su se počele pojavljivati neke kino i muzej -ulaznice od veljače, travnja.. GADURE! Nego, khm... da, htjela sam reć da uslijed tog silnog pisanja dnevnika nisam više imala ni vremena za blog.. i još ta putovanja preko ljeta (Komiža, Učka, Frencuska, Zadar, Umag.. ).. i opnda se vratim i šta vidim - 'Želite li uistinu objaviti blog bez kategorije' (kategorije??) I sva ova šarena slova na koja klikam ko budala jer se naučila da su šarena slova linkovi =D

da da, sad sam kao moja mama koju zbunjuje mobitel..i mene pregazilo vrijeme.. šmrc--- blog je prenapredan.. Ostala sam kao mali crvuljak dvodimenzionalni. tj. zgnječeni, zakačen za veliku blog-gumu...

i tak..

a kaj ima kod vas? =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (6) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 28.09.2006. - 12:45
..anti-wishlist..

ne želim, ikad više

° moliti se da stignem na vrijeme da se oprostim
° sjediti 4 sata u autu, plakati bez glasa, šmrcati "jer mi je nos začepljen zbog alergije"
° osjećati da ju izdajem jer sam spakirala ono što ne želim, jer sam promijenila mjesec na kalendaru..
° danima očekivati loše vijesti
° bojati se zaspati..i probuditi
° biti ona kojoj se stvari govore u povjerenju.. "znaš, nemoj reći mami, ali ja mislim da treba misliti na.."
° buditi se uz izjavu "ima li novosti?" i želje "samo da bude u redu" svako jutro
° potiskivati želje jer smatram da "nisu primjerene, nisu u redu"
° nagađati što se od mene očekuje
° funkcionirati kako se očekuje, strepeći da radim nešto pogrešno
° protrnuti svaki puta kada se oglasi telefon
° pomagati samo da izdržimo dan, i ona i ja i ostali
° odgovarati na telefonske pozive "da, u redu je, ima nade", "još uvijek loše", "nema je"
° upoznavati rođake na pogrebu
° nadati se toliko snažno da ne odustajem ni kad znam da je gotovo
° primati izraze sućuti i shvaćati da nje više nema, tri dana - cijeli tjedan
° gledati kako se sve oko mene lomi, nestaje
° gledati nju kako nestaje u podu.. iza ploče
° plakati zbog sitnica, jer sitnice podsjećaju na nju; ponovo i ponovo shvaćajući da nje više nema
° buditi se uz zvukove maminog plača
° uvjeravati druge u ono što teško i sama vjerujem
° vjerovati drugima dok me uvjeravaju u ono što ni sami ne vjeruju
° odgađati mjesecima planirana putovanja
° kriviti samu sebe jer želim, jer se nadam, jer sumnjam, jer optužujem, jer se bojim
° davati obećanja koja ne mogu ispuniti
° očekivati nemoguće, očekivati previše

° raditi ovu listu, spremna vjerovati da će je možda, jednom, netko ispuniti, barem djelomično..


* .. za sjecanje .. sve je ok *

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (9) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 20.04.2006. - 18:01
.. protestirajmo složno! ..

Ulazim u dućan. Krećem, po običaju, prema škrinji sa sladoledima. Kopam, po običaju, za Silk milkom. Nalazim ga, pomalo zgnječenog, ispod deformiranih kormeta i onih sveprisutnih Macho sladoleda. Uzimam zadnjeg? Naplaćuju mi ga 50 lipa više nego prije.

Gadovi, pomislih.

Uskoro je ostao samo štapić. Sa logom exploziva.


*mjesec dana kasnije*

Ulazim u dućan. Krećem, po običaju, prema škrinji sa sladoledima. Kopam, po običaju, za Silk milkom. Nema silk milka. Nema silk milka?!?!

Ovo je sada već rat! Ne samo da su mi odnijeli Winty's (oh, i danas sanjam one kremaste tri okomite linije voćnog sirupa što protezaše se kroz kornet,, *briše sline*), Top mix (to "voćno" osvježenje od nečeg žutog i zelenog, sa preljevom od čokolade *slin*), Cremonu (oh, ta kremasta roza smjesa sa punjenjem od guste čokolade i čokoladnim preljevom *slurp*) nego sad još i SILK MILK??? Taj predobar sladoled koji je hrabro odolijevao svim promijenama vlasti, preživio raspad Jugoslavije (?), stajao ponosno na plakatu uz bok Snjeguljici i Njofri.. *otire nostalgičnu suzu* Da! Taj odličan Silk milk sa sirupom od nekog nedefiniranog crvenog voća (jagoda? malina?..hmm...) i preljevom od čokolade u kojemu se kriju slasni prženi lješnjaci (ili nešto slično, bitno je da je slasno). *šmrc* Onaj Silk milk za koji imam već razrađenu tehniku konzumiranja, da na kraju ostane dio sa sirupom, vanilijom i preljevom, sve u jednom malom komadichku, kao odličan zadnji griz..liz.. *Buhuhuuuuuuu*... SIlk milk koji sam planirala ukrasti iz tvornice jedne tamne no.. ups =) ništa ništa.. =)

Zamijenili su ga.. Izdali.. Jeftinom (ekšli, skupljom) verzijom zvanom Capri (*puj, s gađenjem*) koji nema onog prženog u preljevu.. koji ima šugaviji preljev.. i koji košta čak kunu više od starog dobrog milog i dragog Silk milka! Sada on stoji pokraj Snjeguljice i NJofre! Puj!

*šmrc*

Oću silk milk!
Želite ga i vi!

Protestirala bi! Ne bi jela sladolede! ALi sam preslaba.. =((

Pošaljite hejt mejl Ledu d.d. Ledo je zlo. I medvjedić je zlo. Ne vjerujte njegovoj navodno simpatičnoj a zapravo podloj faci! Medvjedić ima špijune i krade najdraže sladolede! Sutra će to možda biti i VAŠ najdraži sladoled! Urota! UROTA!!

hejt mejl slati na: ledo@ledo.hr

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (28) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 03.04.2006. - 22:20
.. bijaše mračna noć poput ove..

- Hoćemo priču!! , složno povikasmo.
- Nikome se ne spava? Jeste sigurni da baš svi hoćete priču?, za svaki slučaj upita moja majka.

Naravno, bijaše to retoričko pitanje. Svi već gorljivo kimasmo glavama i opet zatražismo priču.

- Bijaše mračna noć poput ove.. , započe ozbiljno moja majka.

Namjestismo se svi u pozu za slušanje priče.

- ..i u kraljevstvu iza sedam glavica salata, tuce krastavaca i 13 i po kozjih izmeta, prekrasna princeza Krizantemija nikako ne mogoše usnuti. Da, crne misli je moriše, a nemir je obuze potpuno. Odluči Krizantemija zato na svjež zrak izaći, i umiti se u kapljicama kiše što upravo je počela padati, lagano kao rosa...

U tom trenutku, na pod pade kapljica vode. "Kao u priči", veselo pomislih.
No, majka prekine priče i zabrinuto nas pogleda.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, cijeli moj svijet se rušio. Ništa ne mogoh vidjeti do nepregledne mutne vode i zidova koji su se približavali, nemilosrdno rušeni nezaustavljivom vodenom bujicom. Panika, komešanje i nekoordinirano kretanje. Svatko je bezglavo jurcao u svojem smjeru!

- SLijedite me!, začulo se kroz gomilu. I slijedili smo.

Svjetlost uličnih lampi potpuno me zaslijepila. Na trenutak nisam više znala gdje sam ni kamo trebam ići.
A onda se pokraj mene obrušila golema kapljica. Naglo vraćena u stvarnost, počela sam se kretati.
Ogromne kapljice i dalje su neumorno padale - oko mene, po meni, po drugima. Zamišljala sam da sam Krizantemija koja uživa u kiši. Ali umjesto osvježenja, svaka nova kap donosila je neobjašnjivu bol.
Snažan vjetar sa sjeverozapada otežavao mi je kretanje. Aroma svježe pognojene zemlje pobudila je sva moja osjetila i počela sam se kretati.. polako, nevjerojatno polako.
Tlo se treslo, a moji prijatelji nestajali su u tami, pod golemim crnim čudovištima, nakon kojih je ostajala samo pustoš - polomljena tijela koja se ocrtavaju na tami asfalta, u svjetlosti munja i uličnih lampi.

...

Cijelu vječnost kasnije, mogla sam ponovo razmišljati. Osjećala sam kako drhtim. U privremenom zaklonu stisnulo nas se stotine. Netko je plakao.

- Bili su jako hrabri, začulo se iz pozadine.
- Svaka kišna glista mora jednom poginuti, uvjeravali smo se međusobno.
- Zapravo smo gujavice, napomenula sam.
- Svejedno.. možda se sada reinkarniraju kao ljudi.


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (23) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 20.03.2006. - 12:28
.. i have a dream..

Moje pjesme, moji snovi (odsanjano tokom godina)


san 1:

Sjedim ispod drveta, igram se.. s nečim. Dolazi ogromna guja. Točnije, dojaše ogromna guja na vrancu, dok mu se griva (vrancu, ne guji) sjaji na suncu, a gujin ogromni bordo plašt pada niz njegove slabine (konjeve, ne gujine). Silazi guja s konja i otvara divovska joj usta da pojede mene jadnu, ali odjednom dolaze moj brat i brat moje prijateljice, svladaju guju i izvade joj zube. Da, zmija je, naime, imala gebis..iliti umjetne zube. I onda se svi nadjemo u mojoj kuhinji i oni na kuhinjskim elementima lome gujine zube koji su zapanjujuće bijeli (mora da je koristila one supač tablete za čišćenje gebisa)


san 2:

Upoznala sam štakora. Ne znam kako ni gdje, ali baš je bio simpatičan, onako, veličine omanjeg psa. I družili smo se, vodila sam ga u šetnju i tako. Jednog dana dok smo išli van, upitah ga u stubištu:
- A imaš li ti ime?
- Ne., reče štakor.
- Mogu li te zvati Bongo?, upitah
- Možeš, to je baš super ime.

Bacala sam mu štap, vani na livadi, a Bongo ga je donosio natrag. Dok smo se odmarali u travi, rekao je da voli da ga češkaju i ližu po trbuhu.


san 3:

Bageri su kopali nešto u dvorištu kod moje zgrade. Odjednom su prokopali do južnog (ili sjevernog?) pola (?) i počelo je izlaziti kroz rupe hladno more. A onda i životinje-- medvjedi, pingvini, tuljani, i na kraju ogromna zmija. Ja sam to sve promatrala s balkona, a kasnije sam bila medju njima i družili smo se, dok se nije pojavila ta zmijurina koja ih je lovila. Pa smo se onda penjali po drveću, i pretrčavali cestu. A na cesti je bila ogromna kolona vozila, među njima i avion koji je služio kao bus (airbus, jel =)) pa smo se ukrcali u avion i skrivali se od zmije. Usput smo si malo poričali i odigrali koju partiju bele. (Valjda ih je poslao Pingu-- pingvin kojeg sam upoznala jedne noći u Novom Vinodolskom na terasi-- nemojte se obazirat na one koji tvrde da sam kombinirala alkohol i antibiotike te noći.. =))


san 4:

Bilo je to jednog dana kad smo Clint Eastwood i ja ličili sobu. Bilo je vruće i zagušljivo, a mi smo se malo napalili.. (ono FUJ-- ne kužim..) Kasnije me progonio pripravnik-soboličilac, a ja sam pobjegla od njega u jacuzzi koje se nalazio u dvorištu. U susjednom dvorištu neke dvije lezbe uživaju u jel.. spolnom činu. Odjednom dolazi neka ludača i progoni me pištoljem, zapomažem da neko spasi, a ove dvije kažu 'pa nećemo ti pomagat, nismo mi lezbe'. I tako ja bježim, ova puca, skrivam se u javnom veceju, gdje brava ofkors ne radi, pa proklinjem javne veceje i držim vrata nogama. luđakinja ispucava zadnji metak, a ja vadim čep od Q-packa. Metak prolazi kroz vrata, ali se zaustavlja na čepu od super-duper-otporne plastike. Klint Istvud dolazi i uzima luđakinji pištolj, a ja se, umorna, svalim na ležaljku u nekom vrtu. Onda me Klintač upuca u glavu, a ja sva sretna i nevjerojatno slična onoj idiotkinji iz filma o sudbini (i vječnoj ljubavi, bla bla). Živim sretna s rupom u glavi, obavljam kućanske poslove i iznosim smeće, sve dok mi jedne noći, na plaži, divovska hobotnica koja sjedi na spasilačkoj stolici ne kaže kako je vrijeme da pođem. Put me vodi kroz prostranstva oceana, gdje moram plivat slijedeći prizore iz skladnog bračnog života, a izbjegavati one s prizorima nevjere--oni vode na stranputice!


da..sigurno ovo nije razlog za biti zabrinut.. =))


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (12) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 08.03.2006. - 16:51
..dan kad sam gubila vrijeme s ponovnim objavljivanjem posta s puno linkova..

.. a što je rijeka lijepa u ovo doba godineee ..

Putujući lososs(sljika) i zubalo (sljika) otputovahu tako u Rijeku. Opet. Jer vole Rijeku. Što nema nikakve veze s tim da se svaki put tamo napiju. A-a. =) U dobrom društvu Sjajno i njenog dragog, zajedničkog prijatelja nam i Euro26 gomile (a.k.a. naši drugovi po pivi..khm, volji za putovanjem, koji nas jaaako vole *skromna kao i uvijek* =))
I tako smo se tamo napile. Opet =))

Krenimo ispočetka. Uplatismo tako put u Rijeku. Obzirom da smo se javile među zadnjima, putovanje nije propalo. Da, da, na greškama se uči =) (ovim putem ispričavamo se svima koji su htjeli ići na ona putovanja koja su otkazana, što nikako nema veze sa tim što bijasmo neiskusne i naivne i mišljasmo da će ljudi pohrliti ako se mi prijavimo. Pogriješile smo. Postoji pretpostavka da su ljudi odhrlili. (Ma ne, to ne može biti točno =)))
Ovaj put nisam imala tako ljupka i optimistična očekivanja kao ono onomad.

Da.. i bilo je drugačije nego prošli put. (a ovako bijaše tada). Da, ovaj put je sigurno bilo drugačije.. samo što se ja baš previše toga ne sjećam =)) A nije ni zubalo u boljem stanju..hihi.. Ni Sjajno.. Ni itko..

*intenzivno prisjećanje*

*processing ..*

Bilo je nekog alkohola..da..
hmmm.. petak.. Da. Neki birc u koji smo ušli, čini mi se, samo zato što smo bile dovoljno pijane. Ignorirale ljude u fensi oblekici. Ja odustala od opakog plana da nekom prepilim potpetice 0=) Mislim da sam ostavila doma priručnu pilu (daaa- onu priručnu pilu koju inače uvijek nosim sa sobom *namig*) ..Ili sam bila prepijana.. ? =) Na kraju smo završile na pozornici, ostale nakon fajrunta. Moguće da i to ima veze s tim da smo bile pijane =) Sjajno častila cugom za rođendan (*SreTaN RoDjenDan SjaJnooooo!!*), nasumični ljudi častili u bircu.. ili sam krala ..nekome?? Ja volim moje prijatelje =) Volim i slamku =))

Spavali tri sata. Da. S petka na subotu. Onda je zubalo u subotu ostala u hostelu učiti za ispit, dok smo Sjajno i ja umirale na stepenicama do Trsata. Nije li ljupko kada ispuštaš dušu, i onda skreneš i iza zavoja te čeka oh, gle! još stepenica!! (neopisivo hejtam stepenice!!!)
*tri sata kasnije* Zovem zubalo i budim je iz dubokog sna. Trebam li spominjat da je odjavila dotični ispiT??
Navečer.. Bilo je opet bambusa. Ja nisam pila. Tj. nisam pila bambus, pila sam pivu =) Bilo je ljudi ..mornara.. Ne, to smo bile MI (opet sljika) =) Da, bio je i imhotep, koji me se možda ne sjeća, jer, kolko sam shvatila, imao je puno upoznavanja taj vikend, a i cugao je pivu. (stvarno ne shvaćam ljude koji piju.. tc tc tc)
Bilo je još ljudi. Pili su. Bilo je i malih zelenih slonova koji su glumili drveće i plesali ringe-ringe -raja.. =) Oni su nestali nakon nekog vremena..bez traga. A bili su full simpa. Šteta.

Dalje je sve pomalo mutno =) Mislim da sam srela i brata. Ponudio me jeftinim vinom iz flaše. Kul =) Vidi se da smo ista familija =)) i ko kaže da nemamo dobar odnos?? *ponosna na brata i našu bratsku ljubav*

Spavala tri sata. Baj d vej, kreveti su fakat zakon..NIje da smo se puno družili doduše..ali ono. Naša međusobna ljubav je vječna i to =)
E, u nedjelju karneval. Inače, zbog toga smo išli. Ako je netko možda eventualno pogrešno shvatio da smo se išli oblokavat.. Išli smo u Rijeku zbog karnevala.

Karnevala se previše ne sjećam. =) Bilo je puno ljudi.. Sa maskama. I tematskim vozilima. Puuuunooo ljudi fenomenalno zamaskiranih. Mi smo bili grupa .. *dramaturška napetost* šarenih kvadrata od šperploče sa šarenom piramidom *ta - daaaaaa* Bile smo full ponosne na našu masku i eto, slučajno je ispalo da se skrivamo na svakoj slici =) (baj d vej, ovo su nam fotogenične face =)) Zapravo je odlično ako želiš glumiti da si, recimo, semafor. Ili ne. =) Htjela sam uzeti koju šperploču-kvadrat za uspomenu, al, jao,oh ne, nije stalo u kufer (velike šlape i čovječe ne ljuti se i mnogo garderobe zauzeli puno mjesta -- moguće da sam se opet prepakirala, ali odbijam vjerovati u te poluistine =))

i onda smo se vratile. I sad smo tu.. =)

Hvala na pažnji..
do iduće velike avanture,
pozdrav od.. putujućeg losossa (oke, da, priznajem, ovo je link na mene, ali htjela sam bit ljubicasta =))


i onda bijahu komentari:LoSoSs vOLi kOMenTaRe (13) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 19.02.2006. - 21:24
..zlo pobjeglo iz karantene.. *evil grin*

Zatočeno 28.11. Dugi dani su prolazili. I kratki dani su prolazili. (Jer bijaše zima i dani su bili kratki.)

Pokušalo je sve. Smišljalo opake planove.
Nacrtalo kartu karantene, sa tajnim hodnicima, prolazima, kanalizacijom i ventilacijskim otvorima. Prokopalo čajnom žličicom prolaz, slijedilo slučajno zateknutu krticu (onu koja se uvijek negdje slučajno zatekne..ma znate..onu), došlo do divovskog krtičnjaka, odigralo partiju bele i popilo čaj sa krticama (miješalo čajnom žličicom čaj). Napravilo tulum, napilo se pive i izrigalo se po krtici, zbog čega bijaše izbačeno iz krtičnjaka.
Prisilno vraćeno u karantenu.

Slijedeći ranije spomenutu kartu, našlo se ispred zida. Bacilo od kovanica od jedne lipe napravljeno sidro preko zida. Prešlo zid. Skužilo da je na krivoj strani jerbo je krivo napravilo kartu (ah, ta orijentacija..)
Prisilno vraćeno u karantenu.

Postiglo više stanje svijesti, pretvorilo se u pivu, i u obliku kapljice s povišenim udjelom kisikovog izotopa 16O isparilo iz pive, zaklinjući se preostalim kapljicama hmeljovog nektara da će ih naći i spasiti ih, tako mu kisikovog izotopa 16O! Otišlo u prvu birtiju i popilo pivu za dobra stara vremena.

Sad se opet družimo.. Da, hejt tjedans postaju opet 'in' =)))

*HEJTAM VAPNENAC*


poradi strasne nepravde blog-'majstora', komentare vracam ovako: (u.b.r. hejtam blog-'majstore')LoSoSs vOLi kOMenTaRe (3) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 12.02.2006. - 15:54
..nepravde li strashne.. (a.k.a. post za dešnjake..dešnjakinje)..

defektna slika Hipotetska situacija:

Dolazim u birc. Recimo, Route 66. Otvaram vrata desnom rukom. Gužva je. Recimo da su ljudi na nekom fenomenalnom blogu doznali za nekakav koncert. Desnom rukom uzimam pivu (inače pijem vodu, al recimo da je bio utorak..pa sam uzela pivu). Grupi 1/2 i ja plešemo. Pjevamo. Bacamo grupi majce. Desnom rukom. Palimo prskalice. Desnom rukom.

Koja je poanta ovoga?
Uistinu ne znam..

Ali razmišljala sam o slijedećem (ispitni su rokovi pa sad imam vremena..inače to ne radim. =))

Dakle, razmišljala sam:
Jednog lijepog popodneva idem lakirati nokte (ispitni rokovi, jel..neću valjda učit?!). Oh, prekrasnih li višebojnih motiva na noktima mojim! Toliko sam ponosna i preponosna da umalo zaplešem ples sreće, ali se zadnji čas obuzdam da slučajno ne lupim u, recimo, ormar i pokvarim si, ne daj bože, lak.

A onda- nemoguća misija: kako lijevom rukom učiniti da nokti desne ruke izgledaju kao oni na lijevoj ruci koji ukrašeni bijahu desnom rukom?? (Pratite me?)

Da skratim, nakon neopisivih napora i decilitara prolivenog znoja, izgleda kao da je flota napušenih svizaca, umjesto da su negdje u Alpama zamatali čokoladu u omot, upisala školu primijenjene umjetnosti i onda išla vježbat na mojim noktima.

A ako i uspiju relativno normalno izgledat, koji nokti se prvi otkrhnu? Desni!!

I kako je sad to pošteno?? Zar ne bi desni nokti trebali biti ljepši i to sve? Ipak oni se na flaši odmaraju..! Oni se rukuju s nekim! Stružu strugalice i mobitelne bonove i srećke hrvatske lutrije i keno nagradne igre!

Što o što mi valja učiniti??
Razmišljala sam.. i razmišljala..

Da prestanem piti..desnom rukom?
Počnem jesti više povrća?
Promijenim ime?
Posvojim dupina?
Popijem pivu?

Prestanem lakirati no.. oh ne!
Dakle, Piva it is! =))LoSoSs vOLi kOMenTaRe (20) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 03.02.2006. - 13:57
..gretta..

Vrli momci iz gore naslovljenog benda su na svom blogu odličnim, nadasve maštovitim i duhovitim i kul postom najavili koncert 7.2. u Route 66.

Koncert preporučujem svim ljubiteljima mene, zubalo ljubiteljima (o da, i ona će biti tamo), ljubiteljima glazbe, grupi ljubiteljima (da, da i slavne grupi 1 i grupi 2, ili grupi 1 i grupi2), ljubiteljima pive, ljubiteljima životinja, običnim ljubiteljima i inim ljubiteljima.


Pravila korištenja:

* bacati samo čisto rublje na pozornicu
* suzdržati se od bacanja tenisica (to ne smijemo ni mi.. više.. navodno =))
* ne nositi vlastite žirafe (ni druge divlje životinje)
* ne padati po/oko/na pozornicu (to ne smijemo ni mi.. više.. navodno =))
* autograme potraživati u pauzama ili poslije velebnog nastupa ovih divnih momaka (dok sviraju, ne smijemo davati autograme.. više.. navodno =))
* pive slobodno kupovati (nama) u pauzama ili poslije ili prije ili za vrijeme dotičnog velebnog nastupa (po tom pitanju smo fleksibilne =)


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 25.01.2006. - 17:03
..u potrazi za izgubljenim vremenom..

Bijaše to jednog lijepog i sunčanog dana, kada sjedoh za stol, i umočih kolačić čajni u čaj... Zagrizoh u dotični Madelaine kolačić, kad odjednom napaše me sjećanja raznorazna. Oh, kako lijep bijaše onaj vrt u proljeće, dok rascvjetaše se ruže i trešnje..

Ili NE.

Khm.. Sjedismo tako Zubalo (tj. Zubalo) i ja u nekoj birtiji (možda bijaše sunčan dan, možda i ne..kao da je to uopće bitno..) i naručismo pivu. Gutljaj čarobnog nektara sjetiše nas na minula vremena..

- E, jel se sjećaš kad smo ono slavili tvoj rodjendan? Baš je bilo zakon..
- Aha, pogotovo kad smo ono plesali u onoj birtiji, a bend na pozornici se derao 5 metara od nas, pa se ona cura popela na stejdž i počela se derat pjesme od Colonie..
-Bend? Cura?? Ma, jamačno je bilo pretraumatično da bi se sjećala..
- Mora da je u tome stvar.. Sreća da nema još takvih rupetina u pamćenju..
- Baš to.. Ti recimo sigurno nisi zaboravila da si gađala zastavu talijanske* ambasade na putu do Jabuke (*mađarska, jel..)
- Ambasada?? Traume, jamačno. Nije alkohol.
- Sigurno. Ja sam isto bila istraumatizirana pa se toga ne sjećam.. Pričao burekk (ziher laže). Dobro da ne pijemo toliko pa se sjećamo recimo koncerata..
- Vidiš, potpuno si u pravu. Hivesi su recimo bili predobri! Isplatilo se odslušat ona 3 benda prije njih.. Stvarno su odsvirali dobrih sat vremena.. A tek kad smo podivljale na onu stvar!!!
- Tri benda? Sat vremena??? Mi podivljale??? Sigurno me netko gurnuo, dobila sam blagi potres mozga pa se tih dijelova ne sjećam.. Pa popila sam samo pokoju pivu!
- Da, pa nisam ni sumnjala da je situacija drugačija. Ipak mi ne pijemo toliko.
- Nevjerojatno je koliko si opet u pravu. Evo, recimo, sjećam se sva 3 sata izlaska prošli petak! *ponosno*
- Bile smo van 5 sati...
- Da? Mora da su me oteli vanzemaljci na tih sat-dva.. A kaj smo radileee?
- Pa nije baš da se najjasnije sjećam.. možda da pitam nekog? Ko je ono bio s nama van??


I tako smo provele još jedno popodne u potrazi za izgubljenim vremenom...

(Sva sreća da ne pijemo.. =))


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (25) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 18.01.2006. - 00:58
..when harry met sally..

ma neee..ja sam skroz oke =) (iliti, "when cartilago ischiopubis met cartilago scapulocoracoideum")

Bijaše to u prepunom tramvaju. Da, onom tramvaju u kojem je zauzeto više od predviđenih 37 sjedećih i 118 stajaćih mjesta. (Recimo da ih je 118- ipak nitko ni dan danas sa sigurnošću ne može objasniti kako se točno mjeri broj stajaćih mjesta u tramvaju.) I invalidsko mjesto bijaše zauzeto. Lažnim invalidom.
Lažni invalid bijaše nepravi jerbo nije bio invalidan. Ali Gospodin-Nepravi-Invalid nije bitan za ovu priču.

Cartilago scapulocoracoideum ( lopatično vranjačina hrskavica, tj. Sally) zamišljeno gledaše kroz prozor. Odnosno onaj dio prozora čija se točna površina ne može izračunati (jer je nepravilnog oblika koji se može samo aproksimirati elipsom, s elementima kvadrata i zvjezdače, tj. zvijezde).

I tada bi grubo ometena od strane cartilago ischiopubis (iliti sjedno preponske hrskavice Harry). Ne zna se ni sada što se točno dogodilo. Možda se Harry spotaknu na lažnu štaku (tzv. Lažnu Štaku) Gospodina-Nepravog-Invalida. Teško je reći.. Ne znam. Ne zna se. Ah, krhko je znanje--

"Ha! Ko se mača lača, od mača i pogiba!" uzvikne bakica s placa (Bakica) koja je uvijek prisutna u tramvaju jerbo neophodnu životnu energiju dobiva složenim procesima koji naoko izgledaju kao udaranje ništa ne slutećih ljudi vrećicom s grincajgom.

"Ne pij vodu s tuđeg izvora..", mudro će Harry uzvinuvši desnu obrvu koja se nalaziše iznad njegova desnog oka.

"Ko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada", reče tada Sally, uvjerena da ima smisla ono što govori. Ipak, moramo se prisjetiti da je i dalje proživljavala snažnu bol u desnom gležnju (jel se to meni čini ili je ovo desno -orijentirana priča??) pa joj možemo oprostiti zabludu.

"Ne znam ja ko ima "lopatica" u krsnom imenu, i ko se, sukladno tome, ovdje bavi kopanjem", jogunasto će Harry usput se pitajući što znači jogunasto i ima li to veze s jogurtom jer ipak slično zvuči.

"Daj se odi predozirat cedevitom", tada će Sally, koju je i dalje bolio desni gležanj.


I tako i bi.


**THE END**

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (10) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 02.01.2006. - 17:34
..lososs gre na smučanje v sosedno deželo.. hihi

.. i stvarno i usitinu se nadam da neću, recimo, OPET:

* zalutat na skijalištu
* zabijat se u ništa-ne-sluteće ljude na stazi, ostavljajuć' ih, ako ništa drugo, sa psihičkim traumama =)
* naganjat zgodne bordere (koji ponekad ispadnu žene-proklete kape, naočale, kapuljače..) i tek na pola staze skužit da sam na crnom spustu..koji je uglavnom zaleđen.. i zatvoren..
* ići kroz neugaženi snijeg "jer je tako zabavnije", a kad dosadi, uputiti se u istraživanje šume
* završiti u ugodnom društvu borovice Juniperus sp., planinskog bora Pinus alepensis (?ili nešto slično- samo smo kratko porazgovarali ) i ostalog ljupkog šumskog raslinja
* vijugat nakon "krivudanje prepovedano" znaka i svaki (ali svaki) put pasti na istom mjestu, što rezultira zaustavljanjem žičare, sve dok striček iz "smučarske družbe" ne stane na to mjesto i tako onemogući moje krivudanje (da, sigurno me svi vole.. =)
* past četiri (4) puta pokušavajuć doć od automata s kartom do žičare (udaljenost- pola metra) dok se striček smučarski službenik (skupa s ostatkom gomile) valja od smijeha (a onda skuži da sam prejadna i nesposobna pa mi pomaže u tom opasnom pothvatu..)
* napravit salto preko hupsera i dočekat se na leđa..rebra..
* past i otsklizat ispod ograde, ponavljajući "rupenštilski rupenštil" i umirući od smijeha, dok me tata pokušava uvjerit da bi možda bilo oke da se prestanem smijat i izvučem onu nogu ispod mene, i maknem se od te 20ak metara duboke provalije
* ići po skiju u obližnji potok
* zabit u kuću koja stoji nasred staze (ko bi očekivao kuću nasred staze???)


..sva sreća da skijam već 15ak godina pa nisam opasnost na terenu =)))


e, sretna Nova i sve najbolje svima! i puno kolača, ne, puno pive i puno kolača i zdravlja, i pive i ljubavi, prijatelja (a ko bolje stvara prijatelje nego..piva? =) , puno mojih postova vam želim (hihihi, skromnost je vrlina) i povoljnog horoskopa, da vam zvijezde budu naklonjene (ako nisu, čitajte tuđi horoskop-nekom jamačno jesu)i budite mi svi zdravi i veseli i pretežno trijezni-piti nije zdravo =)))) (i ostavljajte puno komentara =)


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (22) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se