utorak, 27.02.2007.

Porezne prijave

Jučer iz nekog glupog razloga nisam provjerila mail i danas mi je bilo žao radi toga jer su me u njemu čekale neke lijepe stvari. Ovo je bio mjesec poreznih prijava i ja sam ih priličan broj i popunila. Posebno sam zadovoljna jer sam uspjela završiti sve završne račune za svoje komitente, a i privatno su mi se počele dešavati neke lijepe stvari. Još kad bi prestala pušiti bila bih vrlo sretna i zadovoljna.

Bila sam i prehlađena, ali nakon dva dana mirovanja prehlada je otišla kao rukom odnesena, a obnovila sam i jedno lijepo prijateljstvo. Bilo je tu i nenamjernih poziva osobi koja me je zaboravila, a na neke sms-ove nisam dobila odgovor. Život se kotrlja, a recimo danas se veselim kebabu. Dugo ga nisam jela, a kako danas nema doma ručka odlučila sam se počastiti.

Častim se ja inače svaki petak friganim lignjama tartarom i pomfrijem, ali to je nešto drugo jer sam petkom cijeli dan u akciji. Zaključila sam da ću ovih dana potražiti još jedan manji poslić kako bi mi se malo popunio budžet. Nisam htjela prije tražiti dok ne riješim prošlogodišnje zaostatke.

Hodočastila sam i poreznim upravama, a jučer me je pred jednom skoro kaznio policajac zbog nepropisnog parkiranja. Srećom samo me je upozorio, ali pametnom dosta. Od sada ću parkirati propisno pa makar to bilo i kilometar dalje.

Pozivi stižu, računi su poplaćani još samo neke sitnice i naplaćivanje. To obično nekako najteže ide. Držte mi fige.

- 09:58 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.02.2007.

Stvari nisu onakvima kakve se čine

U nedjelju sam bila na izložbi u Muzeju za umjetnost i obrt tj. išla sam pogledati Leonardova djela. Bila sam pomalo razočarana. Gledala sam nacrte raznoraznih strojeva, ali me razočaralo što je ipak riječ o fotokopijama. Pomislila sam da sam možda taj Corpus Atlatnticus mogla naći u obližnjoj knjižnici jer ne vidim neke razlike između izloženih kopija i reprodukcija po knjigama. Bila sam i na izložbi nekog slikara. Uz dužno poštovanje nisam mu zapamtila ime osim da na njegovim slikama praktički i nema boja. Prevladava bijela i siva i vjerujte ne bi mi palo na pamet imati makar i njegovu grafiku. Stalni postav Muzeja je sasvim ok. Poneki komadi namještaja su bezvremeni i mogli bi dan danas funkcionirati i u našem modernom okruženju. Jučer mi je bila sestrična. Ide na računalni tečaj i zapela je na nekim sitnicama. To sam joj brzo pokazala, a onda smo prešli na priču tj. razgovor se otegao do duboko u noć. Ona bi željela imati dijete i unatoč tome što pokušava više od godinu dana, ne uspijeva joj. Sada se sprema na umjetnu oplodnju, a to prema iskustvu jedne drage prijateljice ja zapravo ogroman napor. Ta prijateljica danas ima dijete i presretna je zbog toga, ali je bilo najmanje sedam neuspjelih pokušaja. Njena borba za djetetom trajala je punih osam godina i nemate pojma koliko mi je drago da danas ima zdravog petogodišnjeg sina.

Ja se družim i dalje s ljudima. Na ljubavnom je planu sve zastalo tako da za nadolazeće Valentinovo ne očekujem ništa. Ne vjerujem da imam nekog tajnog obožavatelja, a dečki s kojima se družim su mi uglavnom dobri prijatelji. Počela sam i s ispunjavanjem poreznih prijava, a od četiri završna računa napravila sam dva i očekujem ako se sve sredi da bih sa svime mogla biti gotova slijedeći tjedan i na miru čekati 30.4. kad je krajnji rok za predaju.ž

Žao mi je što su naši rukometaši samo peti na svijetu, a razveselilo me kako su jučer dobro igrali nogometaši protiv Norveške. Zadnje vrijeme dosta čitam i to me relaksira i veseli. Gledala sam i Noć u muzeju i bilo mi je jako drago da sam ga pogledala s nećakom jer je riječ o pravom dječjem filmu. Mama dana slavi rođkas, a ja samo joj kupila ruž i buteljkicu vina. Jučer je dobila i votku, a i brat je uspio pozavršavati svoje poslove.

Dan je lijep. Sunce sja, a ja sam pojela malo čipsa i upavo pijem bijelu kavu. Drugu od jutros. Planiram kraću šetnju popodne, a sada bih trebala nazvati dobru prijateljicu. Nije uzbudljivo, ali život polako odmiče, a ja nisam nezadovoljna. Nije napeto kako je znalo biti no vjerujem da je to možda i dobro.

- 10:32 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 02.02.2007.

Zima

Jutro je bilo hladno. Potrajalo je deset minuta da se odmrznu stakla na autu. No daqn je sunčan i lijep. Cijeli dan radim tako da mi taj petak pomalo teško pada jer kad pogledam još barem deset sati neću biti doma. Večeras planiram i jednu kavu. Biti će to kao i obično kava na brzinu, a onda ću se ušuškati u svoj topli krevet. Ne ide mi sjajno, ali nije ni katastrofa. Iz mjeseca u mjesec malo pomalo kao hrčak skupljam neke zalihice. Nedostaju mi prijateljice. Kao da su zaboravile na mene tj. ne sjećam se kad je telefon zadnji puta zvonio da bi pao dogovor za neku kavu. Prošlu nedjelju mi je bilo prekrasno. Šetala sam oko Jarune, a sunce je lijepo grijalo. Imam dogovore za kino, instrukcije, čeka me jedna porezna prijava. Sada je ne redu SPL obrazac jer mi je računalo nešto krivo izbacilo. Mnogo me toga čeka ovih dana, pa i plaćanje PDV-a. Obaveze su to, a morala bih platiti i dopunsko zdravstveno osiguranje. Dani prolaze, a meni su nekako jednolični i pomalo dosadni. Tu i tamo se zabavim dobrom knjigom, kojom kavom i šetnjom. Morala bih malo ubrzati tempo da se previše ne ulijenim. No ovako je dobro. Imam dosta vremena, a to je zapravo lijepo.

- 09:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #