< veljača, 2013  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Nevermind...

How ever far away...

...I will always love you.









Podcast Powered By Podbean




CURRENT MOON


killer.... :)

Image Hosted by ImageShack.us

...

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hostingjavascript:%20void(0);
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting



About me (rework 2013)
Dakle, svi me znaju kao MrmA ili Mrmsses. Rođen sam 20.05.1990. Volim stvari koje me zanimaju, ne volim koje me ne zanimaju (kako neobično), iako se oboje zna često mijenjat. Recimo, volim xMxKx (fantasy, goth, metal, rock, electronic glazbu, japan, srednji vijek, čast, osvetu, gejming, crnu i crvenu boju, kapute, kožu, mistiku, morbidnost, sarkazam, ironiju, pjevati, provoditi vrijeme s frendovima, itd. Ne volim (ko ni prije) cajke, Bruce Dickinsona, Axl Rosea, preseratore, "čru" preseravanje, napit se previše, ljude koji muče slabije od sebe, WoW fanboyeve i općenito neobjektivne gejmere, i mnogo toga još. =)
Volim izlazit, iako ovisi gdje i s kim. Smatram se romantikom, i traženje djevojke koja bi me "trpila" je često teško (kao što možete i vidjet na blogu xD). Uglavnom slušam gothic metal, gothic rock, metalcore, melodeath, trance, progressive house, harsh EBM, dark EBM, harsh electro, aggrotech, darkwave... Gitaru sam naučio nešto sitno svirati, ali sam trenutno vokalist u Balmori. Imam kosu u plamen (dižem ju stalno u zrak i bude u obliku plamena), trenutno crna s crvenim vrhovima. Vani uglavnom nosim crni eyeliner, što je ujedno i neki oblik mog trademarka. Uz (trenutno) 5 prstena, imam lanac oko lijeve ruke i lančić u obliku mača s tri oštrice i lubanjom.
Msn - nemam više. =) Ali me možete dodat na fejsu. =)

Na blogu je bilo ovolko ljudova:

Free Web Site Counters

Free Counter

utorak, 19.02.2013.

Everything That Was Before

Dakle prvo da pojasnim - naziv, a ujedno i radnja posta, je vezana uz pjesmu koja se upravo nalazi na blogu od Front Line Assemblya - Everything That Was Before. Pjesma je na blogu iz dva razloga - jako lijepo dočarava ono što želim reći postom (zapravo i doslovce), i meni je osobno predivna. :P
Tako da, ako će itko čitati ovo, neka uz to sluša pjesmu koja bi trebala automatski početi za dodatni "emotional burst". ^^
Također, ako želite čitati onako kako sam zamislio, svaki novi odlomak pročitajte kada i u pjesmi počne novi "odlomak". =)

A sada na temu posta.
Dakle, sve ono što je nekoć bilo - ovo možemo gledati sveukupno kao život, te pojedinačno, kao velika poglavlja u životu, iako ću se ja točno odnositi na najosnovniju ljudsku emociju i poglavlje vezane uz nju - ljubav. Dakle slijedi neka općenita pričica. =)

Svako naše poglavlje počinje mirno. Lagano, lijepo i nježno krene, stvarajući podlogu za ono što tek stiže. Baš to nepoznavanje i neiskusnost stvara najljepše emocije na koje se najviše oslanjamo tokom toga, upuštamo se u nešto što ne znamo kako će izgledat ni kako će ili koliko će dugo funkcionirat. U to ulazimo na dva načina: uglavnom polagajući sve nade u ono što bi htjeli od toga, ili se nadajući što manje da izbjegnemo povrijeđenost, tj zatvoreno te se "otvaramo" polaganim tempom.
Ti događaji postaju sve glasniji, snažniji i osjećajniji. Prvi zagrljaji, prvi poljupci, prvi sladoledi, kave, izlasci, sve se to nadodaje i stvara određeni ugođaj i sliku o svemu, te nakon toga dolazi drugi dio.

Masa novih zvukova, uzburkanost, neobične radnje, neobične navike koje prisvajamo i dijelimo, spajamo mentalitet dviju osoba u jednu.
Javljaju se prve ljubomore, prve nesloge oko mišljenja, ali se sve to prilično lagano i brzo riješava. Najveće prepirke traju nekoliko sekundi i rade se uglavnom oko toga kakav će se film gledati ili tko će kakav sendvič jesti. Kako vrijeme prolazi, tako se na to privikavamo, naučimo kako na šta "kucamo", i dalje uživajući u svemu lijepome što se događa.

Odjednom dođe "netko treći" (kako ja nazivam, iako se ne mora nužno raditi o osobi). Taj "netko treći" nam pomuti um, zaustavimo se, preispitujemo se da li je sve što se događa kako treba biti, i zapravo nam cijelo vrijeme stvara neugodan osjećaj. To može biti neki prijatelj, neka nova osoba u životu s kojom smo počeli pričati nedavno, može biti netko tko nam "lukavo" usadi sumnju te nas pokušava odvojiti od te naše osobe kako bi ju zamijenio/la. Može biti neka fix ideja koja nam je puhnula u glavu ili koju nam je netko predložio... Većinu faktora uzrokuje treća osoba, svjesno ili nesvjesno, jer ako je do tada bilo sve u redu i u svemu smo uživali, nije moguće da smo odjednom promijenili mišljenje praktički preko noći. Ignorance is bliss really.

Sada stiže ono uzburkano razdoblje, gdje zapravo sami stvaramo tenzije u odnosu s voljenom/nim. Počnemo ih napadat zbog gluposti koje smo si umislili zbog "nekog trećeg", počnemo se više svađati, sve više tako primjećivajući njihove mane, a oni se ili naglo povuku u sebe, ili žustro brane, što nijedno nije dobro. Međusobno ranjavanje i tjeranje u kut dovodi do hlađenja odnosa i sve manje posvećivanju vremena onome što je najbitnije - lijepim osjećajima, događajima i besmislicama koje su nas veselile i tjerale na zajednički smijeh, a to vrijeme "kradu" novonastale rane i ožiljci koji se samo skupljaju i puno lakše pamte.

Umjesto šetnje po suncu, pričanju na klupi dok se jede sladoled, odlasku na sok/kavu/pivu, odlaženju mjesta na kojima niste bili nikad, darivanju čokolada ili bombonjera, slika ili pjesama, gledanja zalaska sunca, mjesto zauzimaju prepirke, svađe i svađice oko toga tko je u pravu a tko nije, tko je onaj lik, tko je ona ženska, kakvo je to ponašanje, otkad i zašto tko voli nešto novo i strano...
I dok se to gomila, počnemo shvaćati kako nam fale sve te lijepe stvari i kako nismo više u stanju to imati, malo zbog sebe samih, malo zbog naše druge polovice. Iako to shvaćamo, i to sve više i više, ništa ne poduzimamo da to promijenimo, a ako i poduzimamo, u tom trenu ta druga osoba to ne prihvaća, ili obrnuto, i samo se sve više vučemo niže i niže dok ne dođemo od prvog, do zadnjeg poljupca, zadnjeg zagrljaja, zadnjih "Volim te" dok se mazite u krevetu i to predajemo drugim osobama.

Vrijeme prolazi, rane nenormalno sporo zacijeljuju, ali barem zacijeljuju. Jedna osoba je puno sretnija od druge jer tako uvijek mora biti, dok se druga počinje osjećati sve udaljenije i udaljenije, kao obični promatrač, netko tko je imao sve, a sada mu je ostalo ništa. Postaje sve više zaboravljena od prve osobe jer je sve manje potrebna. I tako isto ,nažalost, uvijek mora biti. I samo se prisjeća svih tih lijepih stvari, i kako su one loše zapravo bile gluposti, nepotrebne da se njima zamara, kamoli uništava nešto...

I jednom se ponovno dvije osobe nađu i s nekim tužnim i neprežaljenim, ali ujedno i sretnim i iskrenim osmijehom na licu prisjećaju svega...

Svega Što Je Nekoć Bilo...

=)

~MrmAngeluS~

|Klikni OVDJE da komentiraš 0| Printaj| (S)Permalink|

petak, 15.02.2013.

Shake it up!

Greetings, stari i mladi, novi i... well, stari! =)
MrmA se sjetio svog passworda i usernamea, i nakon 4 godine stanke, te skoro desetljeća od otvorenja bloga, vrijeme je za... NOVI POST koji nitko ionak neće nikada pročitati, ALI ETO! :D

Dakle, sada već imam 22 godine, trenutno sam na poslu (radim u Iskonu), te sam se uspio upisati na FFZG kao povjesničar.
I dalje slušam gothic i nešto metala, te sam napokon ostvario svoju životnu želju - vokalist sam u bendu Balmora. =)
Imali smo 2 nastupa do sada, treći će biti uskoro, dakle 2.3.2013. u Podroomu.

Ajme... što se sve nadogađalo od dvije i devete...
Spomenut ću samo one veće promijene koje su se dogodile (uglavnom) meni osobno.

Dakle, kao što se ovdje već spominjalo, ja i Ivana smo davno prekinuli. Oboje smo nastavili svojim životima. Idućih nekoliko mjeseci sam imao mnogo "pustolovina", ajmoreć. Upoznah Paveta, Zmiju, Križa te Panjana i s njima sam proveo veći dio godine. MD se u međuvremenu polako zatvarao, pa smo se svi preusmjerili uglavnom u Podroom. WoW sam prestao igrati prije možda godinu i pol (i moram maknuti ovaj šugavi header, ako se sjetim kako ide taj HTML i CSS xD), te sam sad prešao na GW2. Metal scena u Sisku je znatno ojačala, pojavili su se mnogi bendovi koji totalno rasturaju, a i svako malo "izviru" neki novi. Upoznao sam mnoge čovječuljke, gdje od najznačajnijih dolaze Radić, koljegic Martina, Janko, Vanja, Tina, svi iz Balmore te naravno: Matea.
(MrmA ko i inače o ljubavnim stvarima na ovom blogu haha xD)

Anyway, Matea je djevojka s kojom sam proveo zadnje skoro 4 godine života. Stvarno sam uživao u vezi i bilo je lijepo imati nekog kome je očito bilo stalo do mene da je to i pokazivala onako kako je mogla. Zajedno smo proživjeli hrpetine i hrpetine tako prelijepih trenutaka da mi se nekad i čini teško sjetiti se onih loših (jer su svi loši gotovo uvijek završavali dobro =) ).
Ne želim sad ulaziti u detalje naše veze (nepotrebno mučenje samog sebe, a i ljudi koji čitaju) jer je tek nedavno završila, no ostali smo u dobrim odnosima koji će, iskreno se nadam, potrajati.

Sve u svemu, uspoređujuči ovo s mojim starim postovima - izgleda da se nisam previše promijenio. I dalje volim baljezgat o stvarima koje nikog ne zanimaju, što glavninu čine ljubavni problemi. xD

Ali realno, imam volju da pišem ponovno - pjesme, događaje, razmišljanja, teorije i slično što dugo nisam dijelio s ljudima, a tko će to, ako će itko, čitati, mi je tako svejedno. Zato ću i omogućiti ponovno anonimno komentiranje.

Nadam se da se čitamo! =)

P.S. Ovo mi je službeno 271. post objavljen na ovom blogu! =)

|Klikni OVDJE da komentiraš 0| Printaj| (S)Permalink|