20.03.2006., ponedjeljak

waiting

jos dva tjedna...jos cetiri tjedna.....jos mjesec i pol.......jos 80 dana... .eto to su vremena koja nestrpljivo iscekujem.da krenem ispocetka.
za dva tjedna mi zavrsavaju predavanja za ovu godinu i idem doma na neko vrijeme.doduse morat cu uciti ali nema veze,bar necu morati vise slusati ovog ludog velsanina koji mi vec mozak pere sa svojim govorima koje nitko ne razumije na satovima pravnih ugovora.
za cetiri tjedna idem u spanjolsku,preciznije u andaluziju i jedva cekam.odavno nisam tako zelio negdje otici.i ne znam zasto,nije mi spanjolska nista posebno,cak bih rekao da mi se nikako ne svidja,ali opet mi se ide,onako,da vidim nesto novo, da ako nista malo progovorim spanjolski koji usput receno ne znam,ali jezike brzo savladam...samo da uzivam.
za mjesec i pol mi pocinju ispiti.cetiri ispita u tjedan i pol i znat cu,ne sluzbeno ali u sebi,sta je ova godina znacila i koliko je vrijedila.a onda cekanje rezultata jos mjesec dana.za otprilike isto mjesec i pol(malo vise) ima jos jedan dogadjaj koji mozda cekam i vise od bilo kojeg drugog ali necu nista vise reci ni pisati kako ne bih urekao to sto ce se nadam se ostvariti.
i za 80 dana pocinje svjetsko prvenstvo u nogometu.nazalost ili nasrecu ne idem u njemacku.nekad mi je jako krivo sto ne idem,pogotovo kad se sjetim ludnice u francuskoj 98' ali s druge strane mi je drago jer cu napokon moci jedno prvenstvo odgledati u miru na tv,sve 64 utakmice i uz dobro drustvo,hranu,pice...
to su sve dani,tjedni,mjeseci koji dolaze i koje jedva cekam jer ce mi donijeti neka uzbudjenja,druzenja,zadovoljstva,odluke i jos mnogo toga drugog.zasad je sve po starom i samo se pitam kad ce vec jednom ova zima zavrsiti.mislim,od svih godisnjih doba zima mi je omiljeno ali ovo je vec pretjerano.bar je tako ovdje u londonu,negdje je valjda bolje.pozdrav svima.LL&P.
- 21:12 - Komentari (32) - Isprintaj - #

09.03.2006., četvrtak

ponavljanje

imam osjecaj da mi je svaki dan isti.ujutro budjenje potom odlazak na faks,ucenje,u kasno popodne pice s kolegama i navecer gledanje tv-a.to je sve.i stalno isto.dobro,ponekad nesto promjenim pa poneku vecer izadjem van i vikendi su potpuno razliciti ali njih ne racunam.i u principu to vam je to.zato nista i ne pisem.jer nemam o cemu.ali dobro,posto me boli dusa kad vidim da sam zadnji post napisao prije 15 dana a neki pisu svaki dan onda sam odlucio napisati nesto,bilo sto.
evo tri teme koje su bile aktualne ovih dana.prva je dodjela oscara.odlucio sam gledat cijelu dodjelu u izravnom prijenosu ali sam zaspao bas kad je postajalo najzanimljivije.uglavnom,naknadno sam vidio sve i nisam se nimalo iznenadio.najbolji film je crash i tu ne mogu puno reci,buduci da nisam gledao nijedan od ponudjenih filmova.u zadnje vrijeme ne gledam te filmove koji dobiju oscar za najbolji film jer su me u proslosti uvijek razocarali.za najboljeg glumca nikad nisam ni cuo ali to je valjda zato sto u zadnje vrijeme ne pratim bas puno taj hollywoodski svijet i opcenito film.no,moram priznati da mi je jako drago sto je reese witherspoon dobila oscara za najbolju zensku ulogu jer nju volim gledati u bilo kojem filmu.jako mi je simpaticna i ne mislim samo na njen izgled vec i na stvarni glumacki talent.a i na izgled(pogotovo kad se zna da ima dvoje djece).
druga tema je nasa seve-nacionale,koja je ponovno uspjela i to sa tako odvratnom pjesmom da se do londona proculo kakva je.no svaka joj cast,iako je bilo namjesteno.istini za volju,ona je jedina od svih tih nasih pjevaca koja ima neke sanse na eurosongu i to najvise zato sto nitko nece razumjeti rijeci te pjesme.ne daj boze da pjeva na engleskom,to bi bila kalvarija.
i treca tema je za mene neizostavni nogomet.evo bas sam sinoc gledao utakmicu milan-bayern i tako uzivao u nadmoci talijanskog nogometa.a i juve je prosao dalje isto protiv njemaca,uz malo srece, ali je prosao.jos da inter prodje i ja potpuno zadovoljan talijanskim ucinkom u ligi prvaka.tesko da ce i itko uspjet pobjedit barcelonu ove godine ali nikad se ne zna u nogometu i zato ja se nadam jos jednom talijanskom finalu.moze ponovo juve-milan ,kao prije tri godine u manchesteru.ono je bila objektivno uzasna utakmica ali meni jedna od najdrazih u zivotu i bas bi mi bilo drago kad bi se ponovilo.
sad idem je spavat a sutra sve ispocetka.pozdrav svima.LL&P.
- 01:55 - Komentari (24) - Isprintaj - #

23.02.2006., četvrtak

monotonija

nemam inspiracije za pisanje ovih dana.citam dosta blogova i pustam komentare ali mi se ne da pisat.valjda zato sto nemam trenutacno puno pametnog za reci.sve je nekako u rutini i normalno,sto u prijevodu znaci monotono.htio bih vas pitat dvije stvari-1:pratite li olimpijadu i ako da koje sportove?2:koji vam je omiljeni film?prvo pitanje pitam da vidim ima li mi itko slican u pogledu sportskog fanatizma a drugo kako bih mozda mogao pogledati neki dobar film jer ovdje u kinima nema nista zanimljivo.eto,toliko.kad dobijem inspiraciju napisat cu nesto duze i profinjenije a do tad uzivajte,ucite i zivite najbolje sto mozete.pozdrav svima.LL&P.

- 02:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2006., utorak

why

opet necu nista pisati nego cu samo priloziti jedan popis zanimljivih pitanja na koji sam naisao,pa mi dajte poneki odgovor ako znate.inace,htio bih samo reci da sam nakon dugo vremena proveo prelijepo valentinovo i da se nadam da ste svi uzivali u blagdanu ljubavi.a sad odoh spavati.sutra rano budjenje za mene,odoh na 3-4 dana back home u rovinj,ustvari idem zbog tekme u udinama a usput da vidim i ima li sta novo u hrvatskoj.samo da malo mozak stavim na pasu,da mi se rekuperira za najtezi period koji slijedi.pozdrav svima.LL&P.

Ever Wonder?

Why the sun lightens our hair, but darkens our skin?

Why women can't put on mascara with their mouth closed?

Why don't you ever see the headline "Psychic Wins Lottery"?

Why is "abbreviated" such a long word?

Why is it that doctors call what they do "practice"?

Why is it that to stop Windows 98, you have to click on "Start"?

Why is lemon juice made with artificial flavor, and dishwashing liquid made with real lemons?

Why is the man who invests all your money called a broker?

Why is the time of day with the slowest traffic called rush hour?

Why isn't there mouse-flavored cat food?

When dog food is new and improved tasting, who tests it?

Why didn't Noah swat those two mosquitoes?

Why do they sterilize the needle for lethal injections?

You know that indestructible black box that is used on airplanes? Why don't they make the whole plane out of that stuff?

Why don't sheep shrink when it rains?

Why are they called apartments when they are all stuck together?

If flying is so safe, why do they call the airport the terminal?

If con is the opposite of pro, is Congress the opposite of progress?


- 23:56 - Komentari (14) - Isprintaj - #

12.02.2006., nedjelja

unbelievable

ne pisem nista zato sto u zadnjih tjedan dana samo ucim i evo sad gledam olimpijadu.to je sve a o tome nemam sta pisati.tako da ni danas necu nego cu samo priloziti ovaj popis pa oni koji znaju engleski i kojima se da citati nek uzivaju.ja sam se dobro nasmijao a i pomalo zacudio oko nekih stvari.

Believe It Or Not!

A cockroach will live nine days without its head, before it starves to death.

A crocodile cannot stick its tongue out.

A pig's orgasm lasts for 30 minutes.

A snail can sleep for three years.

All Polar bears are left-handed.

American Airlines saved $40,000 in 1987 by eliminating one olive from each salad served in first-class.

Americans on average eat 18 acres of pizza every day.

An ostrich's eye is bigger than its brain.

Babies are born without knee caps. They don't appear until the child reaches 2 to 6 years of age.

Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Butterflies taste with their feet.

Cats have over one hundred vocal sounds, dogs only have about ten.

Cat's urine glows under a black light.

China has more English speakers than the United States.

Donald Duck comics were banned in Finland because he doesn't wear pants.

Dueling is legal in Paraguay as long as both parties are registered blood donors.

Elephants are the only animals that can't jump.

Every time you lick a stamp, you're consuming 1/10 of a calorie.

February 1865 is the only month in recorded history not to have a full moon.

Humans and dolphins are the only species that have sex for pleasure.

I am. is the shortest complete sentence in the English language

If Barbie were life-size, her measurements would be 39-23-33. She would stand seven feet, two inches tall and have a neck twice the length of a normal human's neck.

If the population of China walked past you in single file, the line would never end because of the rate of reproduction.

If you fart consistently for 6 years and 9 months, enough gas is produced to create the energy of an atomic bomb.

If you keep a goldfish in a dark room, it will eventually turn white.

If you yelled for 8 years, 7 months and 6 days, you would have produced enough sound energy to heat one cup of coffee.

In ancient Egypt, priests plucked EVERY hair from their bodies, including their eyebrows and eyelashes.

In the last 4000 years, no new animals have been domesticated.

It's impossible to sneeze with your eyes open.

Leonardo Da Vinci invented the scissors.

Marilyn Monroe had six toes.

Michael Jordan makes more money from Nike annually than all of the Nike factory workers in Malaysia combined.

More people are killed by donkeys annually than are killed in plane crashes.

No word in the English language rhymes with month.

On average, people fear spiders more than they do death.

One of the reasons marijuana is illegal today is because cotton growers in the '30s lobbied against hemp farmers, they saw it as competition.

Only one person in two billion will live to be 116 or older.

Our eyes are always the same size from birth, but our nose and ears never stop growing.

Right-handed people live, on average, nine years longer than left-handed people do.

Shakespeare invented the word "assassination" and "bump."

Some lions mate over 50 times a day.

Starfish haven't got brains.

The ant always falls over on its right side when intoxicated.

The average human eats eight spiders in their lifetime at night.

The catfish has over 27,000 taste buds.

The cruise liner, Queen Elizabeth 2, moves only six inches for each gallon of diesel that it burns.

The electric chair was invented by a dentist.

The human heart creates enough pressure when it pumps out to the body to squirt blood 30 feet.

The most common name in the world is Mohammed.

The name of all the continents end with the same letter that they start with.(in english)

The name Wendy was made up for the book "Peter Pan."

The Pentagon, in Arlington, Virginia, has twice as many bathrooms as is necessary. When it was built in the 1940s, the state of Virginia still had segregation laws requiring separate toilet facilities for blacks and whites.

The sentence, "The quick brown fox jumps over the lazy dog" uses every letter in the English language.

The shortest war in history was between Zanzibar and England in 1896. Zanzibar surrendered after 38 minutes.

The strongest muscle in the body is the tongue.

There are two credit cards for every person in the United States.

TYPEWRITER is the longest word that can be made using the letters on only one row of the keyboard.

You are more likely to be killed by a Champagne cork than by a poisonous spider.

You share your birthday with at least nine million other people in the world.

pozdrav svima.LL&P.

- 11:18 - Komentari (22) - Isprintaj - #

03.02.2006., petak

pahulje

danas i jucer je u londonu cak i snijeg padao.ako se to tako moze nazvati.koja pahulja je ustvari pala.ali to je vec bilo dovoljno da moji kolege sa faksa a i neki profesori izazovu paniku.odmah su se poceli zaliti kako im je hladno,kako ne znaju hoce li uspjeti doci do kuce po takvom vremenu i jos su iznijeli mnostvo slicnih gluposti.meni je to bilo urnebesno smijesno.kad bi oni samo znali po kakvom vremenu ljudi idu na posao u austriji,svicarskoj,pa i u sarajevu te zagrebu ja mislim da bi im mrak pao na oci.naviknuli su na to da cim vide jednu pahulju odu doma i ne izlaze iz kuce dok se ne razvedri.cak im i javni prijevoz prestane funkcionirati ako malo vise snijega padne.valjda nisu naviknuli na takvo vrijeme ili jednostavno vole iskoristiti takve prilike za odmor.
unatoc tom svom nepotrebnom strahu od snijega zacudili su me englezi koliko ih zanima zimska olimpijada.ne znaju bas za sportase koji ce ucestvovati ali ih zanima i kazu da ce pratiti(bar ovi s mog faksa).najvise ih zanima umjetnicko klizanje i hokej.tim sportovima posvecuju i najvise mjesta u novinama i na tv-u.hokej valjda jer je po grubosti slican ragbiju ali zasto engleze zanima umjetnicko klizanje-e to mi je nepoznanica,valjda vole uz grubost i kreativnost,to bas ide jedno uz drugo.
kad sam vec kod olimpijade treba reci da ju ocekujem,valjda kao i svi u hrvatskoj,s nestrpljenjem jer nasa janica ide prema 5 zlatnih medalja.
a ni rukometasi nam nisu daleko od pobjede na europskom prvenstvu.stvarno je hrvatska jedna nevidjena sportska zemlja.cak su u jednim engleskim novinama objavili clanak o hrvatskoj kao zemlji koja u odnosu na svoj broj stanovnika ima sportskih uspjeha vise nego ijedna druga zemlja na svijetu.a mora se priznati da ti sportski uspjesi donose veselje narodu a to je najvaznije.

jucer sam u jednim novinama vidio jedan jako zanimljivim podatak o englezima.u zadnjih pet godina povecao se broj samoubojstava u britaniji za pet posto a broj depresivnih(klinicki) ljudi za deset posto.po tim novinama to jos nije zabrinjavajuce ali da sam ja na njihovom mjestu zapitao bih se sta se desava sa ljudima a i sa cjelokupnom drzavom.kad sam bio ovdje prije 5 godina engleska se cinila puno veselijom,"sarenijom" a sad je cijela u nekom stanju depresije i sivila.moraju naci neki nacin da se izvade iz tih svojih problema za koje je,ja mislim iskljucivi krivac amerika te slabost britanske vlade da se odupre americkom utjecaju koji razara britaniju malo pomalo.kad bi imali premijera kao sto je hugh grant u filmu love actually(ako niste gledali,morate) sve bi im bilo puno lakse;a ne ovaj blair koji je busheva igracka.
ljudi,uzivajte u vikendu,odmorite se i spremite za nove radne pobjede.pozdrav svima.LL&P.
- 23:49 - Komentari (26) - Isprintaj - #

31.01.2006., utorak

sightseeing

evo nekoliko mjesta za posjetiti u londonu.necu pisati ona klasicna vec ona koja su malo manje poznata a opet prelijepa.
svatko tko dodje bi morao doci ovdje u ovaj moj dio-east london.stvarno je prelijepo,pogotovo canary wharf.dio oko mog faksa(mile end) i nije nesto posebno ali je campus mog univerziteta potpuno drugaciji od okolice.kad se udje u kompleks mog univerziteta onda je stvarno prelijepo.i isto vrijedno za posjet,a ako netko razmislja o studiranju u londonu onda je to pravo mjesto za vidjeti kako izgleda tipicni engleski fakultet.
moralo bi se jos otici u greenwich,ali ne u zvjezdarnicu(koje je isto vrlo dobra)vec u taj kvart jer se tamo stalno nesto zbiva-trenutacno je klizaliste,a cesto znaju biti izlozbe,nisko budzetne predstave...
jako lijep dio je i kensington te chelsea.pravi bogataski dijelovi grada sa klasicnim kucama i "savrsenim" obiteljima.to je engleski stil na maksimumu.
vrijedi otici i na camden.to je trznica gdje se moze kupiti sve sta se god pozeli.od bizuterije i tricarija do pravo skupih i rijetkih stvari koje se nece naci nigdje drugo.a camden je i dobro mjesto za vidjeti svakojake vrste ljudi.
i zadnje sto bih preporucio ali mozda i najvaznije je croydon.po tom dijelu grada sam si dao i nickname na blogu.tamo je stvarno fantasticno.kao da ste u londonu a opet kao da ste i tisucama kilometara daleko.croydon je kao mala verzija londona,samo jos ljepsi i prirodniji sa predivnim parkovima od kojih bih izdvojio jedan, a to je beddington park.ima tamo jedno nezaboravno drvo ispod kojeg sam proveo 14 noci iz snova.svatko bi tamo trebao otici.ako za jedno mjesto mogu reci da je magicno onda je to bas croydon i taj park.stvarno zraci necim posebnim.

necu danas vise pisati.eto,samo jedan kratki postic za one koji mozda planiraju u skoroj ili ne tako skoroj buducnosti posjetiti london.to su mjesta koja su vrijedna posjete,uz naravno ona glavna koja su opce poznata.do citanja,pozdrav svima.LL&P.


- 00:57 - Komentari (24) - Isprintaj - #

27.01.2006., petak

kultura

i tako,vrijeme prolazi(imam osjecaj sve brze i brze) i meni se blizi kljucno vrijeme studiranja u londonu.uskoro ce ispiti(za koji mjesec) koji ce rijesiti sve moje dileme,na ovaj ili onaj nacin.kako god bilo i kako god ispiti prosli moram priznati da je ovo jedno nezaboravno iskustvo i da koliko se god ja ponekad zalio,ipak mi je lijepo i na neki nacin i uzivam.dogodi mi se da me hvata nostalgija(iako sve manje),ali dogodi mi se i da se osjecam presretno.kao jucer,recimo.a ne znam ni zasto.jednostavno sam hodao po marketu s prijateljicom i kupovao namirnice.i u tom trenutku sam se osjecao bas kako treba,mozda prvi ili drugi put otkako sam ovdje dosao da sam se osjecao kao da je sve na svom mjestu.

jucer na faksu nisam imao predavanja pa smo par mojih kolega i ja otisli u knjiznicu spremat se za iduci tjedan.nakon jedno dva sata ucenja nam je malo dosadilo pa je jedan od njih predlozio da igramo igru pogadjanja glavnih gradova svih drzava.napisali smo sezdeset drzava svijeta(ukljucujuci neke sjedinjene americke) i poceli se natjecati tko ce prvi napisati sve glavne gradove tih drzava.bilo nas je sest u toj igri.troje engleza,jedan tip iz bangladesa,cura iz grcke i ja.moram priznati(sto njima nisam prije pocetka tog svojevrsnog natjecanja)da znam gotovo sve glavne gradove i drzave.kako i ne bih kad sam u gimnaziji imao prijatelja koji ih je znao gotovo sve i sudjelovao na raznoraznim natjecanjima pa onda i ja s njim ucio i naucio.dobro,i sad mi to pisemo.nakon nekih pola sata ja sam ih napisao sve(mucio sam se s litvom i nigerijom,nikako se nisam mogao sjetiti vilniusa i abuje ali naposljetku sam uspio).okrenuo sam se oko sebe i vidio da se svi drugi muce i muce.malo sam se jos pravio da pisem i onda nakon kojih petnaestak minuta rekao da sam gotov.oni su me svi pogledali kao da sam lud i pokazali mi dokle su oni stigli.troje engleza je znalo deset gradova,ovaj iz bangladesa pet a grkinja oko trideset.nisam ja ni ocekivao da ce bas sve napisati ali ovo je stvarno bilo premalo.onda sam im priznao da sam bio po natjecanjima da bi se osjecali bolje ali to nema veze s natjecanjima.svaki od vas koji ovo cita sam siguran da bi napisao bar pedeset za 45min.jer nisu to bile neke teske drzave.stvarno su me razocarali ovdje ljudi nepoznavanjem opce kulture i to nema veze samo s ovim.mislim,ljudi znaju ovdje izrazito dobro ono za sto se skoluju ali opca kultura je na niskoj grani.i ne mislim samo na poznavanje geografije vec i na poznavanje povijesti,sporta,filma,kazalista i svega drugog sto u to spada.

a sad bih htio opisati jedan veoma cudan dogadjaj koji mi se prekjucer dogodio.sanjao sam da se vracam kuci s faksa i hodam pored ovog svog jezera kad na suprotnoj strani vidim nekog tipa s kapuljacom kako s krvavim nozem ide prema meni.tad sam se probudio.navecer nakon faksa sam se vracao kuci pored jezera i stvarno ugledao covjeka u istoj toj odjeci i s istom kapuljacom kao ovaj kojeg sam sanjao.cak mi se ucinilo da ima i noz ali kad sam bolje pogledao(vec sav u strahu) vidio sam da je to ustvari crveni mobitel.ali,stvarno cudno.snovi se mozda i ostvaruju.znam samo da mi je drago sto ovaj nije iako je bilo jako blizu.

sorry ako sam vec pisao o opcoj kulturi engleza(jer imam osjecaj da sam o tome vec jednom pisao) ali mislim da je bitno naglasiti da nisu englezi a ni nitko drugi ista pametniji od nas iako silno misle da jesu.imaju puno prednosti ali pamet nije jedna od tih.do iduceg citanja,pozdrav svima.LL&P.
- 19:43 - Komentari (29) - Isprintaj - #

22.01.2006., nedjelja

zanimljivosti

evo nekoliko zanimljivosti iz proteklih par dana.ne dogadja mi se puno toga interesantnog pa zato i ne pisem puno.ovako:
1.uvjerio sam se da u mojoj neposrednoj blizini nema dobrih restorana.ne zelim reci da ih nema u cijelom londonu,jer ga cijelog nisam obisao ali u ovom mom istocnom dijelu s restoranima stvarno lose stoje.bio sam prekjucer s prijateljicom u nekom indijskom i to je bila ziva katastrofa.nesto sam razmeljao po tanjuru i ostavio gotovo sve da bih zatim otisao u mcdonalds i tamo se najeo(iako taj lanac trash fooda sve vise prezirem).najcudnije mi je bilo sto se mojoj prijateljici svidjelo u indijskom.sad,je li to stvar navike ili ona stvarno moze sve jesti,ja ne znam ali bojim se da ovdje necu pronaci dobru klopu.hvala bogu sto nisam neki izjelica i hrana mi ne predstavlja poseban gust u zivotu.samo bih savjetovao onima koji vole dobro jesti da niposto ne dolaze zivjeti u englesku jer po mom misljenju se ovdje nikad nece najesti kako treba.

2.dobio sam novu profesoricu iz jednog predmeta na faksu.to samo po sebi ne bi bila neka zanimljiva stvar da zena nije talijanka i da nije neko vrijeme zivjela u rovinju.cudni su putevi koji spajaju raznorazne ljude.tko bi rekao da cu u ovom londonu imati na faksu profesoricu koja je zivjela u mom malom rovinju. nadam se da ce mi biti od koristi.

3.kit je pronadjen u temzi.i onda je umro.moralo bi se paziti da zivotinje ne zalutaju tako u teritorije u kojima ne mogu opstati.jadan on.sve su probali spasioci kako bi ga spasili ali nazalost nije mu bilo spasa.

to vam je to.cijeli london bruji o tom kitu a ako ne o njemu onda o izborniku nogometne reprezentacije koji je izjavio onako ponosno za novine da su mu igraci budale i da nemaju sanse na svjetskom prvenstvu.uz to prica se i o blairu i svim njegovim greskama koje sramote britaniju.to su jedine tri teme u novinama koje zaokupljaju cjelokupno pucanstvo engleske.da,skoro zaboravih,ima jos nesto.neki idiot koji se u nottinghamu prerusava u drakulu i grize zene po mracnim ulicama.to je naslov u crnoj kronici.svakakvih monstruma na ovom svijetu.
u londonu je napokon jucer svanulo sunce.nadam se da ce se zadrzati jer je ovaj grad postao izrazito mracan u zadnje vrijeme.kao iz filmova o jacku trbosjeku.malo sunca ce dobro doci.valjda krecu toplija vremena.
htio bih jos napisati nesto o jednom komentaru koji sam dobio.netko mi je napisao da je ovo kao skup katolicke mladezi,kako se svi divimo nekim ljudima i mislimo dobro.ja vjerujem da je to pozitivno(iako nisam neki vjernik).zasto pisati o losim ljudima,stvarati negativnu atmosferu.meni su se bas svidjeli svi komentari i ljudi izabrani za tzv. uzore.
od mene toliko za danas.odoh malo uciti iako bih radije spavao.pozdrav svima.LL&P.
- 18:15 - Komentari (34) - Isprintaj - #

18.01.2006., srijeda

admiration

evo,ovih dana uopce ne spavam.maksimalno cetiri sata dnevno.danju sam po cijeli dan na faksu(predavanja,seminari,knjiznica...) a nocu gledam australian open,prvi grand slam turnir sezone u tenisu.tako provodim ovih zadnjih par dana nakon sto sam se oporavio od problema sa zelucem.
na faksu je prava ludnica.mora se uciti non stop.nemam jos nikakvih ispita ni nista ali sad se rade najvaznije stvari bez kojih se ovdje ne moze proci.za europsko pravo te su stvari trivijalne i kod nas se niti ne uce ali ovdje su primarne.neki suci poput lorda denninga,lorda dyssona i mnogih drugih su toliko vazne karike u lancu britanskog prava da ako ne znas apsolutno sve o njima(npr;kako su im se zvale zene,gdje su se rodili i svakojake druge gluposti),nemas teoretske sanse da prodjes godinu.zato sam se napokon prihvatio knjige,pohvatao konce i nadam se da cu spreman docekat ispite u petom mjesecu.
no, kako bih mogao dobiti svoju potrebnu dozu sporta,onda sam se odlucio gledati nocu a bas se potrefilo da je australian open poceo tako da i na tom planu ne gubim puno i nastavljam svoju ovisnost o pracenju sporta,a tenis mi je jedan od zanimljivijih(sigurno iza nogometa,a tu negdje sa rukometom,skijanjem,hokejom,biatlonom i jos pokojim).
tako eto provodim dane u londonu.nista vise,nista manje.ponekad s kolegama s faksa odem na rucak ili pice i to je ustvari sve sto postoji trenutacno.takav je uostalom zivot studenta(svakodnevno strebanje) i takav mora biti i moj ako zelim vratiti sve u mene ulozeno od strane mnogih ljudi a ponajprije ako zelim ispuniti neke svoje snove u buducnosti.
danas sam od prijatelja cuo da ce se bijelo dugme ponovo okupiti naredno ljeto i odrzati koncerte u splitu,ljubljani,skoplju,banja luci,kanadi i americi.buduci da sam bio na onom koncertu u zagrebu,koji je bio fantastican,mislim da bi ovi navodni iduci koncerti bili pun pogodak.i na ova prva tri koncerta su stadioni bili krcati i bila je prava ludnica,sta bi tek bilo u ovim manjim mjestima?!mislim,jasno je meni da oni to sviraju samo zbog novca ali nije bitno,opet su koncerti perfektni i muzika ona prava,bas za sire mase i sve generacije.toliko o toj temi.
sad bih htio malo pisati o ljudima kojima se ja divim.pritom ne mislim na ljude iz svoje blize okoline vec na one svjetski poznate licnosti.bas sam danas o toj temi pricao s dvojicom kolega na faksu i oni su mi obadvojica rekli da se najvise dive isusu i majci terezi.ma sve ja to postujem ali kad su oni mene pitali na koga se ja ugledam moj odgovor kao iz topa je bio-alex del piero.oni su mi se poceli smijati ali kad sam im fino sve objasnio priznali su svoju gresku.ne divim se ja del pieru zbog njegovog nogometnog umijeca,niti zbog toga sto je prvi strijelac juventusa u povijesti(186 golova),niti zbog iceg glamuroznog oko njega.ja se tom covjeku divim zato sto je prije 12 godina(kad je on imao samo 20 godina,ali vec bio zvijezda u italiji) dosao u moj rodni grad,sarajevo.grad u kojem je tad bjesnio rat i grad gdje su ljudi ginuli jedan za drugim.a on je dosao,donio pomoc,pozvao sve strane na mir i prosetao se gradom.nakon tog dogadjaja jos je vise puta dolazio u sarajevo i stalno slao pomoc(u obliku novca i poglavito hrane).a zasto?!samo zato sto mu je bilo stalo do ljudi,do zivota.od tog trenutka del piero je za mene postao ikona,covjek na koga bi se svi trebali ugledati;jedan od rijetkih koje nije iskvario novac i slava.on je s tim naucio zivjeti,a i dalje ostati prirodan,dobar...spreman pomoci.
nije on jedini.mnogi su dolazili za vrijeme rata u bosnu i pomagali ali del piero je meni ostao u sjecanju a jos kad sam ga upoznao(mislim,ne znam ja njega,jednom smo razgovarali u zivotu,ali ipak....) samo je potvrdio moje misli.
eto,toliko od mene;nadam se da se ne smijete mom izboru osobe.volio bih da mi napisete kome se vi divite,tko je na vas ostavio najjaci dojam u zivotu.
a sad odoh ja gledati naseg ljubicica,dobro mu ide,zasad.pozdrav svima.LL&P.
- 02:13 - Komentari (32) - Isprintaj - #

< ožujak, 2006  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

opis zivota jednog obicnog hrvatskog provincijalca u sredistu svijeta