Borba s vodom

12 veljača 2014


HRVATSKE VODE PRONAŠLE KRIVCE ZA POPLAVE

Iz Hrvatskih voda javljaju da su pronašli krivce za trenutne poplave širom kontinentalne Hrvatske.
"Najvećim dijelom su za poplave krivi dabrovi i vidre. Prema našim izvidima, preusmjerili su glavne vodotokove rijeka na desetak mjesta u zemlji. Ukoliko nastave istim tempom, a mi ne poduzmemo ništa, možemo očekivati da će velike rijeke poput Save, Drave, Kupe i Lonje uskoro poteći novim koritima.
Također nam velike probleme pričinjavaju i krtice i voluharice. S njima se je isto teško suočiti, jer djeluju skrivene", izjavio je direktor Hrvatskih voda.
Vlada je osnovala krizni stožer u koji su uključene sve nadležne službe. Na prvoj koordinaciji usvojeni su prijedlozi o načinu borbe protiv ovih novih i podmuklih neprijatelja. Krticama i voluharicama će se ubuduće oduprijeti nova državna Agencija za borbu protiv rovarenja, a sa dabrovima i vidrama će se suočiti vladina Služba za otklanjanje podmetnutih klipova.
Što se tiče samih poplava, u vladi i Hrvatskim vodama vjeruju da će s prestankom oborina prestati i opasnost od poplava te da će se dalje sve nastaviti po starom.
Dodajmo još i da je SDP grada Zagreba odlučio podnijeti tužbu protiv gradonačelnika Bandića, jer nije zaustavio poplave na širem gradskom području.
"Ako je mogao pojesti sav snijeg, mogao je popiti i sav višak vode", tvrde zagrebački SDP-ovci.

BORBA PROTIV ELEMENTARNE NEPOGODE NA HRVATSKI NAČIN

Zajedničkom objavom u vezi trenutnih nepogoda u vidu poplava širom Hrvatske oglasile su se sve institucije vlasti: vlada, sabor, županije, gradovi i općine te sve političke stranke.
Svi su se usuglasili da su za trenutno stanje na terenu krivi priroda te osnovni zakoni fizike.
To što se 37 godina nije ništa sustavnoga i kapitalnoga radilo na projektima odvodnje i navodnjavanja sa institucijama vlasti i uprave nema nikakve veze.
Zakone fizike se optužuje zbog nerazumijevanja situacije na terenu i podmuklog nagovaranja vode da uvijek teče nizbrdo i da nekuda mora otjecati.
Priroda se uključila u taj udruženi zločinački poduhvat protiv odgovornih institucija tako što je neodržavane kanale za odvodnju zarastala drvljem, trnjem i punila lišćem.
U zajedničkoj se izjavi dalje naglašava kako je sada vidljivo da dosadašnjih 47 raznih naknada na ime vodovoda i odvodnje koje su građani plaćali nije bilo dovoljno za funkcioniranje sustava pa je jednoglasno prihvaćeno uvođenje još 26 novih.
Nadležne su službe uočile obrazac po kojem se poplave uvijek javljaju uslijed velikih kiša i naglog topljenja snijega, a gotovo nikad u periodu suša i visokih temperatura.
To se također smatra namjernom prirodnom opstrukcijom legalno izabranih struktura vlasti.
Pomoć najugroženijim područjima opet je prvi ponudio zagrebački gradonačelnik, koji je obećao da će sa suradnicima svu vodu koja ugrožava ljude i imovinu popiti.

Oznake: voda

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.