Tradicijske hrvatske vrijednosti

26 svibanj 2014


Gospoda i dame iz koalicije koja je pobijedila na izborima za europski parlament su svi redom, nakon objave rezultata, naglasili da su pobijedili zahvaljujući tome što zastupaju i promoviraju tradicijske hrvatske vrijednosti, te će se za iste zalagati i u Europskom parlamentu.
HDZ je stranka koja je optužena za pljačku državne imovine, dakle imovine svih građana Hrvatske. Ljudi iz njihova vrha su optuženi i za falsificiranje i krivotvorenje. Oni će u Europarlamentu predstaviti tradicijske hrvatske vještine teških krađa, razbojništva i krivotvorenja.
Ruža Tomašić iz HSP AS-a je ispod portreta fašističkog kvislinga i zločinca poručila svima koji nisu čiste krvi da su u "najljepšoj zemlji na svijetu" samo gosti, te da tu nemaju pravo niti glasa niti pisanog traga. Također se, kao osoba ženskog spola, nije pobunila protiv toga što žene širom Europe imaju manje plaće za iste poslove od muškaraca. Ona u Europarlament unosi dašak tradicijskog hrvatskog šovinizma, nacionalizma i seksizma.
Marijana Petir iz HSS-a neće imati mira dok sve homoseksualce u Hrvatskoj ne preodgoji i izvede na pravi put. Jer to je, po njenom sudu, glavni problem ove države - što tko radi u svojem krevetu. Dobro je naglasiti i to da dolazi iz stranke koja je kroz svoju povijest ulazila u saveze i koalicije sa svime što na političkoj sceni postoji - od boljševika, četnika, ustaša pa do svih vrsta današnjeg političkog kukolja. Ona u Europarlament unosi tradicijske hrvatske homofobne stavove i gledišta, uz autohtone trgovačke vještine svoje stranke "Sve za fotelju - i dušu i dupe!".
(O vrijednostima i stavovima koje propagiraju i zastupaju stranke iz nekakvog Saveza za Hrvatsku, koji je bio na korak do ulaska u Europarlament, zadnju i presudnu riječ bi trebali dati sudski istražitelji i medicinski eksperti za duševno zdravlje.)
Ovo su, dakle, tradicijske hrvatske vrijednosti koje su se razvile u posljednjih 25 godina. Možemo samo dodati - "proud to be" dio tradicijskih hrvatskih vrijednosti!

Oznake: tradicija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.