Kineski eksperti spašavaju Hrvatsku

19 travanj 2014



U najstrožoj tajnosti u posjetu predsjedniku države, vlade i vodećim ministrima stigla je najviša delegacija Narodne Republike Kine.
Delegaciju su sačinjavali vodeći kineski ekonomisti i gospodarstvenici, tvorci kineskog ekonomskog i proizvodnog čuda. Prihvatili su se nimalo lakog zadatka oživljavanja i pokretanja naše ekonomije, a tu su misiju započeli vrlo osebujnom metodom, koju su osmislili za svoje potrebe i za koju tvrde da je kod njih dala izvrsne rezultate.
Poznato je da su naši prijatelji Kinezi imali donedavno velikih problema sa reprodukcijom pandi, simpatičnih crno - bijelih medvjeda , simbola te države. Pande nisu pokazivale previše interesa za spolne aktivnosti i prijetilo im je izumiranje, pa su kineski stručnjaci osmislili plan koji je obuhvaćao puštanje porno filmova pandama. Nakon toga zabilježili su rast populacije tih velikih beštija preko 120 %.
Tako su i vodeći kineski ekonomisti okupili sve naše ministre, premijera, predsjednika države i vodeće menadžere državnih poduzeća i kroz sedam dana im puštali filmove o ustrojstvu državne ekonomije, razvoju industrije, proizvodnji, poljoprivredi i sličnim svjetskim čudima.
Evo kako vođa kineske delegacije ocjenjuje napredak našeg državnog vodstva.
"Nisam mislio da će ići ovako teško. Prva dva dana su zinuli u ekran kao da nisu nikada vidjeli kako se proizvodi nešto u tvornicama. Treći dan smo primijetili da neki od njih uopće ne razumiju što gledaju, a govorili smo im o prednostima vlastite proizvodnje i prerade voća i povrća.
Četvrti dan smo kod nekih izazvali lakše oblike duševnih smetnji, a ministar poljoprivrede je cijeli taj i naredni dan gledao kroz prozor u neku zamišljenu točku.
Šesti smo dan u zadnji tren spriječili ministra financija da iskoči kroz prozor.
Sedmi dan smo morali sve u kabinetu omamiti sedativima, da ne naprave kakvu veću glupost. Pošto nisu bili prisebni, puštali smo im opuštajuće zvukove iz prirode i filmove o pandama, što ih je donekle razveselilo.
Moramo promijeniti metodu. Ono što smo naše pande naučili za tri dana, hrvatske ministre i menadžere nismo uspjeli niti za osam. Dali smo im pet dana odmora, onda nastavljamo dalje, ali ne možemo ništa jamčiti. I najstariji član naše delegacije, koji se ekonomijom bavi već 53 godine kaže da ovakvo nešto još nije vidio."

Oznake: ekonomija, spas u zadnji čas

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.