Draga braćo i sestre, a sada - post!

14 prosinac 2014

Da je vrhuška klera u Hrvatskoj odavno prestala biti bilo kakav moralni autoritet jasno je svakom tko ima dvije sive stanice u glavi i koristi ih. Mogli bi mirne duše reći da su se pridružili većini političara u skupini "moralne nule". Jedino im je milo i dalje ostalo koketiranje sa svim inačicama hrvatskog fašizma pa se s vremena na vrijeme pobune kad ih se nazove klerofašistima, mada bi taj naziv trebali nositi s ponosom.
No, kada mislite da sve već sve čuli što se je od takvih pajaca moglo čuti, prevarili ste se. Koliko god vrh crkve u Hrvata bio bizaran i nakaradan, uvijek može priča oko njih biti još bizarnija i nakaradnija. Dokazao je to vrhovni šaman jučer pozivom narodu na višednevni post za domovinu. Kako bi se poboljšalo ekonomsko i gospodarsko stanje u zemlji. A to će se po presvijetlom kardinalu dogoditi ako se Hrvati na nekoliko dana odreknu ića i pića.
Na to je narod pozvao vrhovni vođa organizacije koja obitava u palačama oblijepljenim draguljima, koristi pozlaćene toalete, vozi se u limuzinama, traži od države povrat nekretnina koje su oni kroz stoljeća otimali narodu u krvi, sijući oko sebe smrt i zlo. Uz sve to od države su iz proračuna izmuzli milijarde kuna, tražeći i u vremenima krize još i još novaca. Doslovce smo došli do toga da si deseci tisuća djece u školi ne mogu platiti užinu, a crkva koja sebe naziva milosrdnom nije se odrekla niti mrvica sa svog stolu u to ime i tako barem simboličnom gestom pokazala da suosjeća s narodom i shvaća u kakvoj su ljudi situaciji. Umjesto toga, nakon poziva političara da stegnemo malo remen, dobili smo poziv da malo i postimo, kako bi nam sutra svima bilo bolje.
Čak i ako nam ne bude bolje, bit ćemo barem sretni, zadovoljni i blaženi. Jer smo, usprkos svim nedaćama i nesrećama koje su nas snašle, nastavili ponizno i krotko mazati tuste vratove kaptolskim gusanima.

Oznake: božićna čarolija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.