IKEA, državni neprijatelj broj jedan

24 kolovoz 2014

Sa otvorenja Ikeine trgovine u Zagrebu predsjednik republike Ivo Josipović i ministar Grčić donijeli su u Vladu poklon koji im je uručio direktor švedske trgovine.
Sazvana je hitna sjednica Vlade i Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost sa samo jednom točkom dnevnog reda, sastaviti pisaći stol koji je predsjednik države dobio na poklon.
Nakon što su sva nadležna tijela analizirala situaciju i potvrdila sadržaj poklona, pristupilo se je postupku sastavljanja pisaćeg stola.
Nakon podrobnijih stručnih analiza donesen je zaključak da je potrebno osnovati Povjerenstvo za nadzor i koordinaciju poslova sastavljanja. Odmah se je pristupilo organizaciji Odbora za nadzor koji je dobio zadatak napraviti podrobne analize i pripremiti sve za osnivanje Odbora za realizaciju procesa.
Nakon što je Glavni odbor za pisaći stol osnovao još dva Pododbora kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, utvrđeno je da su stvoreni svi uvjeti za osnivanje posebnog Državnog ureda, a sve s ciljem da se proces sastavljanja pisaćeg stola pokrene što prije. Oba novoosnovana Pododbora su jednoglasno donijela zaključke da će se najveća moguća učinkovitost u procesu sastavljanja pisaćeg stola postići tek kada se ustroji nova državna Agencija. Pod direktnim nadzorom Ureda predsjednika republike osnovana je Državna agencija za koordinaciju procesa sastavljanja pisaćeg stola. Formiranje Nadzornog odbora Agencije bila je samo stvar formalnosti, kao i osnivanje posebne Agencije koja je u zadatak dobila informiranje Povjerenstva kako napreduju radni procesi.
Nakon podrobne analize novonastalog stanja utvrđeno je da se proces sastavljanja pisaćeg stola ne može nastaviti bez nove Agencije koja će objediniti sve Službe i Povjerenstva za koordinacije svih procesa.
Nakon još jedne podrobne analize došlo se je do zaključka da se proces sastavljanja pisaćeg stola ne odvija prema planovima Vlade.
Pripremljena je zajednička izjava Vlade, Ureda predsjednika RH i Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost u kojoj se navodi da je u interesu republike Hrvatske da se proces sastavljanja pisaćeg stola obustavi do trenutka poboljšanja svih vanjskih čimbenika na sam proces i njegovu koordinaciju. Sva Povjerenstva, Odbori, Službe i Agencije osnovane za potrebu sastavljanja pisaćeg stola nastavit će svoje aktivnosti prema zacrtanom planu.
Komentar na aferu sa sastavljanjem pisaćeg stola dao je i predsjednik HDZ-a Tomislav karamarko: " Ova Vlada je odavno izgubila svaki kredibilitet kod naroda i svakim danom dokazuju svoju nesposobnost. Ovu situaciju sa sastavljanjem pisaćeg stola mogli su vrlo jednostavno i učinkovito riješiti osnivanjem novog Ministarstva za sastavljanje pisaćeg stola, što ćemo mi i učiniti čim dođemo na vlast."

Oznake: praktični problemi vezani uz izlaz iz gospodarske

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.