Pravi pobjednici nove Hrvatske

07 kolovoz 2014

Dan zahvalnosti je prošao, zahvalni su mogli biti jedino novostvoreni hrvatski buržuji koji su razgrabili cijelu državu i političari, koji su se uredno uhljebili u sve pore sustava, a jučerašnji datum im označava početak podužeg ljetovanja na državni trošak. Dan pobjede, koji bi trebao biti posvećen svim hrvatskim braniteljima, posebno onima koji su u ratu izgubili živote, zasjenili su profesionalni zviždači iz raznih "stožera" i "udruga", koji po Vukovaru, Kninu i cijeloj državi slijede neke političare i fućkaju im kako im neki drugi političari dirigiraju. Ružne su to i prljave stvari i nije im mjesto na takvim obljetnicama, koliko god bio Milanović blesav, nesposoban i loš, u pravu je kada to kaže. Jer, žrtva ljudi koji su položili svoje živote u temelje domovine da bi sutra svima bilo bolje - a u to je velika većina dragovoljaca početkom devedesetih vjerovala- ne zaslužuje biti zasjenjena sakupljanjem političkih bodova i primitivnim ispadima. Nevažno u čijoj režiji i izvedbi.
Nažalost, jučerašnji je dan obilježilo i samoubojstvo jednog branitelja. I upravo taj događaj nekako daje pravu sliku cjelokupnog stanja u državi, a naročito odnosa prema velikom dijelu branitelja. Mediji tome događaju nisu dali poseban značaj. Moglo se je samo pročitati da je nesretni branitelj bio u ratu ranjen, onda zbog bolesti ostao bez posla i možemo samo nagađati kakve su ga dalje nesreće pritisle i natjerale da si oduzme život. Jedna od nesreća je bila i ta da nije mogao dobiti braniteljsku mirovinu. Vojne činove i povlastice su, s druge strane, bez problema dobivali nogometaši, treneri, pjevači, političari...
Sličnu sudbinu nastradalog branitelja dijele mnogi branitelji, no dijele ju i bezbrojni drugi građani Hrvatske. Svakodnevno ostaju bez posla, domova, budućnosti i svake ih je godine sve manje i manje koju imaju državi i političarima na nečemu biti zahvalni.
No, one u dvorcima i crnim službenim limuzinama takve stvari više ne zanimaju. Oni su svoje pobjede ostvarili.

Oznake: pobjede i porazi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.