Imamo Hrvatsku!

27 srpanj 2014

Imamo državu koja je zakonom onemogućila da državni službenik koji ne dolazi na posao dobije otkaz. Ali je zato zakonom omogućila kažnjavanje biciklista za vožnju jednom rukom, iako je biciklist invalid i nema drugu ruku.
Imamo državu u kojoj oni koji pokradu milijune državnog novca, ako priznaju zločin, odrade tri mjeseca guljenja krumpira i nakon toga su opet pošteni. Ali se zato država pobrinula da starica od 80 godina koja nije platila radio pretplatu, koja je inače protuustavna, završi u zatvoru i da joj se ovrši mirovina za dug.
Imamo državu u kojoj se one koji ubiju čovjeka ostavlja na slobodi ako se iskreno pokaju ili kupe premijeru automobil. Ali zato imamo zakone po kojima vas država može kazniti novčano ili strpati u zatvor ako lopova nazovete lopovom, a razbojnika razbojnika. Jer time kršiti kulturne i civilizacijske dosege.
Imamo državu koja dozvoljava likovima koji su ostali dužni stotine milijuna kuna poreza i stotine milijuna kuna radnicima i poslovnim partnerima da bez problema ponovno počnu varati sve oko sebe, samo pod drugim imenom. Ali zato imamo zakone prema kojima vas ekspresno izbace iz kuće ukoliko nemate čime platiti ratu kredita ili naknadu za slivne vode.
Imamo državu u kojoj biskupi i kardinali ljube ruke ubojicama djece i palikućama i proklinju vlast jer ne puše u isti rog s njima. Ali zato država ima zakone kojima dopušta tim istim biskupima da poput hijena grabe koliko i gdje stignu iz proračuna te iste države čiju vlast ne priznaju.
Imamo državu koja je trebala biti Švicarska. Oni koji su nam to obećavali danas imaju milijarde u švicarskim bankama. Mi ostali Švicarski vidimo na televiziji dva, tri puta godišnje kada prenose skijanje.
Imamo državu u kojoj nam političari govore da je kriza, ali da ne mogu stornirati kupnju tisuće automobila i telefona ili sebi smanjiti plaće, jer to ne dozvoljavaju zakoni. Ali se zato na dnevnoj bazi mijenjaju zakoni prema kojima se radnicima plaća može i mora smanjivati svaki dan, jer su oni glavni krivci za loše gospodarsko stanje.
Na sreću, narod je odlučio da više neće trpjeti takve svinjarije. Detektirao je glavne uzroke svih svojih problema i krenuo im se odlučno suprotstaviti: Smrt pederima! Dolje ćirilica! Prokleti komunisti!

Oznake: civilizacijski dosezi

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.