30 svibanj 2015

Oznake: sex i ljubav

26 svibanj 2015

Oznake: kritika

24 svibanj 2015

Oznake: spomenici

Kako je deda sjebao državu

29 ožujak 2015

Rezultat četvrt stoljeća hrvatskog divljeg/kaubojskog/neoliberalnog kapitalizma i razaranja države kao javne/opće stvari/dobra:
Deda hoće maznut deset deka cedevite u dućanu, skoče na njega zaštitari, snimi ga više kamera nego što ih snima finale svjetskog prvenstva u nogometa, u sekundi se stvori policijska patrola koja ga pospremi u maricu, za svaki slučaj dižu se specijalci i zagrijava helikopter. Deda odmah ide pred suca, nema Remetinca i televizije, ide u Lepoglavu na 3 do 6 godina radit drva ili sadit luk. Zato Emil Tedeschi ima jednu milijardu i sto milijuna kuna na računu.
S druge strane, državne pare, dragulje, nekretnine uzima i čereči svako tko se dočepa vlasti, te samim time i njih. Na njih ne pazi ni država koja im je vlasnik jer je zauzeta propisivanjem zakona kojima će zaštititi Tedeschija od dede, ni policija koja lovi dedu, a ni sud se nema vremena baviti s onima koji su milijarde odnijeli u torbama ili kutijama za hrenovke jer smišlja oštru i poučnu kaznu da dedi ne bi palo na pamet drugi put možda maznuti standard paštetu ili čak, ne daj bože, dorinu s keksima. Zato nam država ima preko tristo milijardi kuna manjka na računu.
Zaključak: deda, sjebo si nam državu,!

Oznake: teški kriminal

Inauguracija Kolinde Grabar Kitarović iz minute u minutu

15 veljača 2015


7:30, predsjednica se budi i, kao svako jutro nakon pobjede na izborima, sluša kako joj djeca prijete prijavom protiv zlostavljanja jer moraju živjeti u Hrvatskoj.
8:30, predsjednica nalaže osiguranju da Vladimiru Šeksu u potpunosti prepriječe pristup alkoholnim pićima i brzo fermentirajućem voću.
9:30, predsjednica oblači haljinu koju joj je odabrao Tomislav Karamarko.
9:45, predsjednica s Vasom Brkićem još jednom prolazi kroz tekst prisege, potvrđujući da se radi o autentičnom plagijatu.
10:30, predsjednica kreće na Gornji grad i za potrebe televizije zadržava se u razgovoru s građanima. Kako bi dokazala da je narodski čovjek i da suosjeća s njihovim problemima, žali se na visoke troškove režija za vrijeme svog boravka u Sheratonu.
11:30, predsjednica Uspinjačom stiže na Gornji grad. Račun za vožnju plaća Grad Zagreb, a kako im račun ispostavlja HDZ, stranka koja je osmislila Fimi mediju, račun se penje na 300 000 kuna. Sandra Švaljek za potrebe predsjednice na sve to dodaje još 100 000 kuna, a Milan Bandić još 250 000 kuna.
11:45, nepoznat netko ispred šatora u Savskoj 66 ispaljuje deset raketa zemlja-zemlja na Donji Lapac.
11:50, kako je na Gornjem gradu zabranjeno svako zaustavljanje automobilima, Vladimir Šeks izlijeće iz jurećeg automobila i završava u cvjetnom aranžmanu u kojem će dočekati kraj prisege nove predsjednice.
11:55, zaglušujuću buku zvona, gričkog topa i fanfara nadglasava Marko Perković Thompson svojom zakletvom da će mačem ubiti crvenu aždaju te da neće plaćati poreze i davanja.
12:00, predsjednica izlazi na binu i počinje kulturno-umjetnički program.
12:05, mladež HDZ-a izvodi jazz verziju pjesme "Uzmi novac i bježi!".
12:10, Branimir Glavaš i izaslanik predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izvode a capella "Nas dva brata skupa ratujemo!".
12:15, Josip Klemm i Đuro Glogoški izvode pokaznu scensku igru "Državni udar za početnike".
12:20, Zavičajno društvo Jure Francetić iz Mostara izvodi real time event "Gđe se ovdje glasa za HDZ???!!!".
12:25, pred binu stiže predsjednička lenta. Nju u Migu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva dovozi Milan Ivkošić, a Mig pred pozornicu dovlači traktor IMT 577 kojim upravlja Ljubo Ćesić Rojs.
12:30, Nives Celzijus uzima lentu i uz stihove svečane prisege "To je bolja, što je veća!" stavlja lentu predsjednici preko ramena.
12:35, minuta šutnje za sve nespretne i nesretne članove HDZ-a koji su uhvaćeni u pljačkaško-koruptivnim radnjama i sada su iza rešetaka.
12:37, predsjednica završava prisegu Prvim ferengijskim pravilom stjecanja, a sada i novim motom HDZ-a: "Kada se jednom dočepaš njihovog novca, ne vraćaj im ga!".
12:40, prisega je završena i počinje narodno veselje kojega vodi doktor Drago Rubala.
12:45, ansambl Lado izvodi kratke scenske prikaze privatizacijsko-koruptivnih nedjela u režiji HDZ-a.
12:50, na pozornicu izlaze glazbenici kojima je HDZ platio da ne nastupaju.
12:55, Vaso Brkić u kratkim crtama predstavlja kompiliranje svjedodžbi i diploma u ZG Holdingu.
13:00, Branimir Glavaš, kao stari svat, nudi predstavnike Srpskog narodnog vijeća svojom domaćom recepturom.
13:05, biskup Vlado Košić spaljuje lutku Zorana Milanovića i najavljuje povratak Hrvatske u mračnu sredinu devedesetih.
13:10, predsjednica je izrazila želju da joj se predstave obični, mali ljudi, radnici, seljaci i studenti koji svakodnevno uživaju u plodovima hrvatske države koje je zasijao doktor Franjo Tuđman. Predstavljen joj je poljoprivrednik čija je farma propala zbog uvoza jeftinog mlijeka, radnik čija je tvornica u stečaju nakon višekratne uspješne pretvorbe i privatizacije te magistar znanosti koji se sprema na Novi Zeland jer nema odgovarajuću stranačku iskaznicu.
13:15, predsjednik Ukrajine mobilizira dragovoljce za ponovni odlazak na Istočni front.
13:20, ruski veleposlanik, dobro raspoložen, obećava snositi troškove sahrane svima koje je ukrajinski predsjednik mobilizirao.
13:25, doktor Drago Rubala prodaje mirovine budućim veteranima s Istočnog fronta.
13:30, supruga japanskog veleposlanika pada u nesvijest vidjevši Vladimira Šeksa u cvjetnom aranžmanu, uvjerena da je vidjela truta mutanta.
13:35, na binu se penje rock sastav Let 3. Pridružuje im se i nova hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i zajedno svim građanima lijepe naše posvećuju pjesmu "Kurcem u čelo!".

Oznake: spektakl

12 siječanj 2015

Oznake: obećanja

Cirkus ostaje

06 siječanj 2015

Gospodin koji vodi prosvjede u šatoru ispred Ministarstva branitelja konačno je sa svojim društvom iznio jasne stavove i zahtjeve.
Prosvjednici su stava:
1.) Daje se bezuvjetna potpora HDZ-u kao jedinoj istinskoj domoljubnoj stranci kojoj je sveta hrvatska gruda na prvom mjestu. Ta je stranka to i dokazala opljačkavši Hrvatsku do temelja, za što ima i službenu potvrdu, odnosno sudsku presudu da je zločinačka organizacija. To što je zločinačka organizacija pod imenom HDZ bjesomučno krala novac iz državnog proračuna iz kojega se isplaćuju i sva davanja braniteljima i ratnim invalidima društvo iz šatora nije briga. I neće ih biti briga sve dok novci uredno stižu.
2.) Daje se bezuvjetna potpora pjevaču rodoljubno - katarzičnih pjesama Marku Perkoviću Thompsonu i njegovom liku, te svim segmentima njegova djela. I utaji poreza koji nije uplaćen u državni proračun iz kojeg se isplaćuju davanja stanovnicima šatora.
3.) U javnost se šalje poruka da je društvu u šatoru bilo vrlo ugodno i milo u društvu osuđenog ratnog zločinca gospodina Kordića, koji je slavu hrvatskog bojovnika stekao ubijajući civile.
4.) Daje se puna podrška pripadnicima hrvatske katoličke crkve, a naročito klerofašističkim krugovima koji su u prostor šatora uvijek dobrodošli, naročito ako će huškati hrvatske bojovnike na puštanje krvi onima preko Dunava. Stanovnici šatora također pozdravljaju nastojanja hrvatskog klera da iz proračuna države izvuče milijardi što je više moguće, te tako rastereti ostale korisnike proračuna.
5.) Daje se bezuvjetna potpora utajivaču poreza gospodinu Klemmu, zato jer je spreman u bilo kojem trenutku povesti svoje sljedbenike u akciju nasilne smjene vlasti, što je samo jedna od odlika koja krasi HDZ.
Temeljem toga postavljaju se slijedeći zahtjevi:
1.) Odlazak svih jugosmradova iz Hrvatske.
2.) Odlazak svih Srba sa televizije .
3.) Bojanje svih crvenih kockica u plave, uključujući i one u grbu Republike Hrvatske.
4.) Dolazak na vlast HDZ-a milom ili silom, kako bi se imovinsko -domovinska pljačka konačno uspješno privela kraju, a stanovnici šatora se u miru razišli svojim kućama.

Oznake: šatori i klaunovi

Tisuću zašto, nijedan zato

04 siječanj 2015

Zašto naši ljudi, Hrvati, koji žive u inozemstvu, u zemljama zapadne Europe, u SAD-u, u Kanadi, u Australiji i Novom Zelandu i na izborima se tretiraju kao dijaspora, toliko mrze građane Hrvatske i Hrvatsku? Zašto nam svima žele polaganu i bolnu smrt i totalno uništenje u velikim mukama?
Zašto ti ljudi, koji su otišli iz ove zemlje u potrazi za boljim životom i većom zaradom, maknuli se od ovih kriminalaca, lopova i ljigavaca koji drmaju našom državom, koji danas žive u politički, pravno i gospodarski uređenim državama, koji tamo školuju svoju djecu i dostojanstveno žive od svojeg rada, koji su u bijelom svijetu vidjeli kako bi uređeno i pošteno društvo trebalo izgledati, zašto sva ta hrvatska dijaspora u 90% slučajeva na izborima glasa za zločinačku organizaciju HDZ i njihove kandidate? Što je to tako zlo i podmuklo u njima pa da s veseljem na izborima zaokružuju redni broj na glasačkom listiću ispred imena stranke koja je ovoj zemlji učinila zla i nesreće više nego svi njezini neprijatelji od stoljeća sedmog? Zašto ljudima koji su ostali živjeti na ovom "kamenu tvrdom" žele nametnuti zlo od kojega su sami pobjegli?
Zašto tamo neki Jozo, koji od trafike u Torontu školuje sina i kćer na sveučilištu, putuje na ljetovanje na Brač, mijenja automobil svakih pet godina, razmišlja o tome u koji će restoran u nedjelju izvesti ženu i sjeća se kako je u najljepšoj zemlji na svijetu tako razmišljao s čime će u ponedjeljak platiti struju, zašto on svake dvije, tri godine, u neku nedjelju, nakon mise i prije roštilja kod kuma Zvonka, zajedno s tim kumom ode u Hrvatski dom i ispod raspela i šahovnice ponosno zaokruži redni broj ispred stranke čiji je istaknuti član novcem iz proračuna i članarinama za koje je reketario obrtnike kupovao preparirane medvjede, jazavce i gorile?
Zašto neki Franjo, koji će od Kraljevine Švedske dobiti mirovinu ako je i samo jednu godinu radio u toj zemlji, ode u naše veleposlanstvo u Stockholmu i glasa za stranku čiji je predsjednik mirovine svojih građana potrpao u kožnu torbu i naumio s njima kidnuti u alpske visine?
Zašto sve to napravi i neki tamo Stipan u Canberri? Zašto on misli da će nama u matici zemlji poteći med i mlijeko ako i on skupa s nama odabere stranku čiji lokalni baja deset godina koristi službeni auto i službenog šofera (kojeg plaćamo mi koji punimo proračun, a taj ga Stipan ne plaća jer ne živi ovdje) da bi svog potomka vozio na nogomet?
Zašto? Psihijatri, psiholozi, Vidoviti Milane, čarobna kuglo, dabrova iznutrico? Bilo tko? Zašto?
( Pitanje se odnosi na ljude koji žive u Bosni i Hercegovini i glasaju na izborima koji se tiču političkog uređenja Republike Hrvatske. Oni su u još malo većem dreku nego mi također zahvaljujući strankama koje nose časno kriminalno ime HDZ, pa glasanjem za HDZ na hrvatskim izborima izražavaju svoju ljubav prema matici domovini i želju da ne zaostajemo u razvoju s kriminalnom organizacijom na čelu države.)

Oznake: ljubav i mržnja

Istraživanja....

01 siječanj 2015

Oznake: analize

Preuzvišeni su se opet pokakali

28 prosinac 2014

Prema svemu što smo ovih dana mogli vidjeti i čuti u našoj lijepoj domovini postoji mnogo ljudi koji su uvjereni da je današnja službena hrvatska katolička crkva idealan prezenter i zastupnik kršćanskih ideja. Sve što dolazi iza oltara je sveto pismo, o tome se ne razmišlja, to se ne propituje i ne analizira. U to se slijepo vjeruje, zapovjedi se slijede i izvršavaju. Pa makar se radilo o čistoj, da citiramo Leopolda Buttersa Stotcha, kakici.
U ovo vrijeme ljubavi i mira čuli smo huškanja na rat "koji još nije gotov" jer nam "oni preko" opet dolaze puštati nevinu i čistu hrvatsku krv. To su bile riječi studentskog kapelana, pripadnika organizacije pod nazivom "katolička crkva", čovjeka koji takve stvari priča pred tisućama mladih ljudi svakodnevno. Podsjetimo, prije toga je naučavao studente da se ne može ostati trudan poslije silovanja. Vrh katoličke crkve se od njegovih riječi i djela nije ogradio.
Vrhovnom poglavaru crkvene organizacije ruke je ljubio osuđeni ratni zločinac, čovjek koji je u ime Krista i katoličke vjere u ratu ubijao civile koji vjeruju u drugog boga. Crkva se nije odrekla njegovih djela i postupaka, niti ih je javno osudila.
Godinama već članovi crkve u crkvenim prostorima služe misu za jednog od najvećih europskih zločinaca, Antu Pavelića, čovjeka pod čijim je zapovjedništvom pobijeno na tisuće i tisuće djece u koncentracijskim logorima i koji je stranim okupatorima podijelio hrvatsku zemlju. Crkva ničim ne priječi i ne osuđuje svoje članove koji i dan danas izvode obrede tom zlikovcu u čast.
Već se ni broja ne zna slučajevima u kojima su pripadnici crkve seksualno zlostavljali djecu, koristeći svoj položaj i skrivajući se iza svoje institucije. Crkva ih nije niti osudila, niti izbacila iz svojih redova, nego ih pokušava sakriti od javnosti i zataškati njihova gnjusna zlodjela.
U božićnoj je propovijedi vrhovni poglavar crkve u Hrvata naglasio kako su danas u zemlji ostale razvaline industrije i gospodarstva koje je nekada postojalo. I to je istina. Samo, to nekad je bilo prije 30, 40, 50 godina, a ne kako bi gospodin preuzvišeni biskup htio za vrijeme svetog Franje Tuđmana. Jer upravo taj Franjo Tuđman stoji zajedno sa biskupima na razvalinama ove države. On je rušenje dozvolio i pokrenuo, a biskupi i svećenici su ga blagoslovili, bitno da se je u njihovo ždrijelo slijevalo koliko su mogli proždrijeti.
To je danas naličje katoličke crkve u Hrvata.
Lice su sve one palače s dragim kamenjem, pozlaćeni sraonici za preuzvišene nadbiskupske guzice, automobili, zlatni križevi i prstenje. Sve one milijarde iz proračuna, sve one nekretnine koje je crkva stoljećima otimala od ljudi, ubijajući ih i lažno optužujući, a sada polaže pravo na njih.
A ona navodna dobročinstva koja čine crkva i organizacije povezane s njom čine od novca sviju nas, iz proračuna. Ne sjećam se u javnosti slučaja da je neki biskup ili nadbiskup rekao: Evo, ovo je moja mjesečna plaća i ide za to i to. Evo, prodao sam novi audi i dao izgraditi sklonište za beskućnike i potrebite.
Ne znam kako se nakon svega ovoga vrh crkvene organizacije može čuditi ili ljutiti kada ih netko naziva klerofašistima, kada svakim danom sami svjedoče svoj klerofašizam. A ne znam ni zašto se ljudi koji žive kršćanski nauk i u njega vjeruju ljute kada netko kaže istinu o poglavarima katoličke crkve. Jer kršćanski nauk i Kristovo učenje imaju veze s postupcima i stavovima hrvatskih biskupa i nadbiskupa toliko koliko imaju veze štalica u kojoj se je Isus prema legendi rodio i nova kaptolska nadbiskupska palača.

Oznake: božićne čestitke

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se