Fotoblog

petak, 10.08.2007.

Obitelj morskih lavova

Konačno da napišem i koji izvještaj, doduše kasnim dva tjedna, ali trebalo je izabrati, obraditi i uploadati stotinjak fotki.mouthwash

Naime, u petak, 27. srpnja, posjetila sam zagrebački Zoološki vrt, gdje je, pretpostavljam da već svi znate, u lipnju rođeno mladunče kalifornijskog morskog lava. Radnici Zoo-a privremeno su ga nazvali Skušica.cerek Međutim, djeca iz SOS dječjeg sela Lekenik dala su mu me Simba, po lavu iz crtića Kralj lavova. Promjena imena bila je nužna i zato što će Simba završiti u nekom od europskih zooloških vrtova, budući da morski lavovi žive u haremima, tj. jedan mužjak na nekoliko ženki, i dva odrasla mužjaka ne mogu boraviti na istom prostoru. Meni se ipak puno više sviđa ime Skušica.



Evo par članaka za one koji nisu pratili:
Mališani iz Nazorove biraju ime morskom laviću
Morski lavić kritično zbog vrućine
Drama u ZOO-u: Skušica odbija bočicu
Morski lavić danas ponovno normalno jede
Morski lavić u ZOO-u živi život superzvijezde
Skušica pod budnim okom mladog Viktora
Kumovi iz Lekenika Skušicu preimenovali u lava Simbu

A sad da predstavim roditelje:
Zagi



Edith



Došla sam taman na hranjenje u 14.30, tako da su mi Zagi i Edith lijepo pozirali čekajući da ih nahrane.njami Skušica se dotle sunčao izvan bazena.



Nakon što ih je nahranila, timariteljica se krenula igrati sa Edith, bacala joj je loptu, a Edith ju je vraćala. Zagi baš nije bio zainteresiran, međutim se Skušica odvažio i sišao rampom u bazen.





Zatim se malo igrao u plićaku s timariteljicom koja ga je stalno opominjala da ju ne grize i rukom mu zatvarala njušku.smijeh Plivao joj je oko nogu i bio presladak.cerek





Poslije se opet popeo gore i uživao na suncu i svojoj dekici. Voli boraviti i na svojoj rampi, dok ga mama budnim okom prati iz bazena. Tu i tamo siđe, pa se vrati. Edith ga je malo i mazila i njuškala kad je sišao. Meni je doduše to izgledalo kao da mu ne da da siđe u bazen, ali nisam sigurna je li to točno. Ipak je jednom ušao u dublji dio bazena i napravio dva-tri kruga, ali je bio prebrz da ga uslikam.smijeh Baš lijepo pliva.



Zagi je pak non-stop plivao s jednog kraja bazena na drugi i izranjao da bi udahnuo i glasao se prilično glasno. Zapravo, riče stalno k'o blesav.smijeh Skušica se samo jednom oglasio, i to je nalikovalo na meketanje koza.smijeh

Napokon je došlo vrijeme i da se Skušica najede, ali na žalost, nije baš htio jesti ribu. Osim toga, tu je bio i tata Zagi, koji je žicao još hrane i htio se domoći njegove. Koliko sam skužila, prelazak na krutu hranu je kod morskih lavića i inače problematičan, treba ih polako navikavati, tako da su mu ipak dali njegovu uobičajenu bočicu s mješavinom mljevene skuše, ribljeg ulja, vrhnja za kuhanje, mlijeka, glukoze i vitamina.









Mali prasac se sav zasvinjio i nije htio sići da se opere.smijeh



Poslije su još jednom hranili Zagija i Edith, ona se malo pravila važna dajući peraju timariteljici, a Zagi je čak cijeli izašao iz bazena, preskočio ogradu i malo se zadržao na betonu ispred bazena, i odmah skočio natrag, tako da ga nisam uspjela ulovit fotićem.
I za kraj, jedna obiteljska fotka, kad je konačno i Zagi prišao Skušici:



No, to još nije sve! Slika naravno imam puno više, a svih 105 fotki možete pogledati ovdje (thumbnails).mah

- 19:45 - Komentari (15) - Isprintaj - #