07

subota

srpanj

2012

Romantični tajkun

Pero je Anitu oženio iz interesa, ali bila mu je dobra, slušala ga, bila marljiva, brinula za njega i djecu i on ju je sa vremenom zavolio. Ali nikada nije osjećao prema njoj veliku strast.
Njihov brak bio je u ozbiljnoj krizi, kada je Anita saznala za Barbaru. Ali odustala je od rastave, jer navikla je bila na luksuzan život, a i pasalo je njoj biti poštovana gospođa Perić.
Strastne ljubavne trenutke je nalazio kod svoje dugogodišnje ljubavnice prsate Barbare. Volio je i Barbaru. Istina, Barbarinu ljubav morao je podmazivati skupim poklonima i financiranjem ludih provoda. Ona je ispunjavala njegove sexualne želje, činila da se osjeća dobrim ljubavnikom, ali ipak je bio svjestan da on to sve plaća svojim novcem.
U salonu za „masažu sa happy endom“ upznao Miu. Ne samo da mu je ispunjavala neobične sexualne želje, već je u njenom društvu zaboravljao na posao i brige. Bila je siromašna studentica i on je znao da ona od njega očekuje da ju financijski pomaže. Osim toga, Mia je voljela lijepu odjeću, putovanja… a on njezin „tatica“, rado je to plaćao, jer volio ju je zaista.
Jednoga dana upoznao je arheologinju Alu Stribogovu, Bila je ravna kao daska, nije bila niti u cvijetu mladosti, ali imala je ono nešto. On je bio šarmantan muškarac i dopao se Ali.
Njihova veza počela je poluslužbenim pozivom na večeru, pa se nastavila dugim telefonskim razgovorima... Tek kada je ulovio sebe da Ali piše pjesme, shvatio je da je zaljubljen do ušiju. Ala nije bila vješta u sexu, ali zato je on, davao sve od sebe i bili su zadovoljni.
Sve više vremena je provodio sa njom. Ona ga je provela kroz jedan novi svijet o kojem on nije puno znao - svijet umjetnosti. Zapravo, Ala je bila umjetnica života. Znala je u svemu pronaći nešto zanimljivo, uživati u svemu i sve to podijeliti sa njim.
No, Ala je bila posebna po još nečemu - ona nije marila za njegov novac. Odbijala je skupe poklone koje joj je nudio, radovala se malim znakovima pažnje.
Kada je otputovala na tjedan dana u New York, on je shvatio koliko ne može bez nje i već nakon par dana sjeo je na avion i došao za njom.
Htio ju je i ženiti. Bio je spreman ostaviti Anitu… Barbaru i Miu je ionako već bio ostavio. Ali Ala je rekla: „Čemu, pa zar nam nije ovako lijepo?“
Ala je puno putovala. I nakon svakog njenog povratka on je bio presretan i još zaljubljeniji.
Ali, nakon povratka iz Japana Ala mu je otvoreno rekla da je upoznala Japanca Mizuna i da se zaljubila.
Prvi puta je plakao zbog neke žene. Molio ju da se predomisli, da ostane sa njim. Ali vratila se u Japan i udala.
Ženega višeuopće nisu zanimale, nijednamu nije mogla pružitiutjehu, nijedna nije bila Ala. Čežnja za Alom nije prestajala. Propiose. Zapuštao je posao, propadaoje…
Jednogadana povjeriose prijatelju: „Imambogatstvo, mogu imati najljepše žene kojepoželim… mogu imati sve osim ljubavi - nju nemogu kupiti novcem“.

Autor: Teobaldin teatar

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.