ljevica

ponedjeljak, 22.09.2008.

POŽAR U MAKARSKOJ

Jučer je pod kontrolu stavljen veliki požar koji je približivši se kućama, apartmanima i hotelima, opustošio hektare i hektare prekrasne borove šume iznad Makarske.

Prateći HTV-ov Dnevnik postalo mi je jasno da za stavljanje požara pod kontrolu nisu zaslužni niti vatrogasci, niti mještani koji su dali sve od sebe da zaštite kuće, niti hrvatski vojnici koji su priskočili upomoć, niti kanaderi, niti air-traktori...

Požar je naime, zaključujem po HTV prilogu iz središnjeg Dnevnika, ugasila Gospa, osobno.

Objasnila nam je to uplakana mještanka, snimljena okom kamere državne tj. javne televizije, kako se moli pred svetištem Majke Božje.

"Požar je došao do kuća, ali onda je Gospa zaštitila naše kuće, i mi smo joj zahvalni..."

Na upit novinarke da li je dirnuta tim činom, uplakana građanka odgovorila je potvrdno, što nas je dodatno uvjerilo u snagu Gospine riječi (i djela).

Zahvaljujem državnoj dalekovidnici na ovoj lekciji iz vjeronauka, iako imam i jedno glupo pitanje: kako to da je Gospa, koja ima toliku moć da zaštiti hrvatsku kuću i hrvatski dom, dopustila da požar proguta toliko područje iznad Makarske, da se čitavo područje pretvori u pepeo i dim, odnosno, zbog čega nebeske vatrogasne snage nisu djelovale ranije???

Hm...opet smo izgleda otišli u religijske teme. Dobro, drugo priopćenje bit će o odnosu buržoazije prema proletarijatu....



- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
POVRATAK OTPISANIH
E-mail:

KLIK NA KOMITET